|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Już chyba był.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
![]()
http://lspm.futbolowo.pl/menu,19,baza-treningowa.html gdzie w Zielonej Górze klimat jest ale na żużel. Rzucę też zdjęcie satelitarne boisk Polonii Słubice: https://maps.google.com/maps?q=s%C5%...pl&sa=N&tab=wl No nie wiem co tu więcej napisać, ale jak takie kluby mają więcej niż 1 boisko to co więcej chcieć. Mogę jeszcze po raz kolejny napisać o Piaście Czerwieńsk który posiada 4 płyty pełnowymiarowe i przy tym leży Orlik ze sztuczną nawierzchnią, na którym poza czasem kiedy drużyna trenuje może przyjść pograć każdy bez najmniejszych problemów. https://maps.google.com/maps?q=czerw...pl&sa=N&tab=wl Przy ulicy kwiatowej są trzy płyty obecnie mało wykorzystywane. Co najsmutniejsze, biorąc pod uwagę roczny budżet nawet okrojony Wisły, te 3 kluby razem wzięte nie obracają takiej kasy przez 10 lat ...
Ostatnio edytowane przez cfa : 26.12.2012 o godz. 21:45.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
||
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale trzeba tez wziąć poprawkę że w miasteczkach/wsiach łatwiej znaleźć więcej miejsca, ot po prostu zamieni się pastwisko dla krów na boisko, co oczywiście nie rozgrzesza skąpiradłe Cupiała przed brakiem inwestycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.joemonster.org/filmy/4960...Giza_Sponsorzy A jednak mamy sponsora
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No niby łatwiej ale Wisła jest klubem który ma ponad 100 letnią tradycję, a kluby o których wspomniałem są na ziemiach "odzyskanych", a nawet przejętych po wojnie, więc brakuje trochę. Inna sprawa to to, że ośrodek treningowy nie musi się znajdować w sąsiedztwie stadionu...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
po drugiej stronie Błoń jest jakieś boisko, można by je wyburzyć i wtedy zyskało by się działkę pod budowę boisk treningowych
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przejezdzalem ostatnio, niestety postawili hipermarket...
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ale czy to są boiska należące do tych klubów czy MOSiRów, GOSiRów itp?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 27.12.2012 o godz. 17:51.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
same nie wybudowaly, rzad postawil jakis orlik albo miasteczko / wies cos postawilo gdzie moze sobie mlodziez przyjsc i pokopac. oczywiscie "baza treningowa" czesto mocno naciagana.. tam sa pola gdziepasą sie krowy (placa grosze za teren albo dostaja za darmo), po prostu przejedzie kosiarka po trawie i maja boisko.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2012 o godz. 18:27.
|
||
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Franciszek Smuda: Jak mam myśleć o powrocie do Wisłu, skoro idąc Rynkiem, słyszę jak ktoś krzyczy "Smuda wyp...". To jest przykre. Do Wisły się nie pchałem i nie będę się pchał. To byłoby bez sensu.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-wyp,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
"Od początku miałem w głowie, że jeśli Wisłę miałby KTOŚ wziąć to w czerwcu"
"... Teraz postaram się coś do czerwca robić..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie weźmy po raz kolejny tą sprzedajną szmatę co poszła do L.
Kto pamięta ten mecz w sobotę Wielkanocną któregoś roku... Smuda...Co...Jajeczko Smuda... nie zostawiam spalonej ziemi, a jak to wyglądało gdy odszedł. Drużyna nie istniała, totalnie zajechana. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Żle przygotowani... zajechani...
Żałosne. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
innymi słowy - Czy scouci znaleźli odpowiednich piłkarzy którzy przyjdą do druzyny i zwiekszom poziom ? NIE! Oni znaleźli piłkarzy którzy NIE PRZYJDĄ badz przyjść nie chcą, no ....a. Ja też chce taką prace.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie zastanawia ten fragment: Trzech skautów to nie za mało? Wystarczająco, bo ostatnio raczej staraliśmy się odchudzić kadrę.
Jak ten skauting działa? Realizuje plan w stylu: Zdzisiek ma znaleźć napastnika a Maciek dwóch obrońców? Tak powinno to wyglądać? Edit: Czyje to słowa i z jakiego okresu? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Przydałoby się więcej skautów w Polsce którzy wyszkiwaliby właśnei takich zawodników młodszych 15-16 letnich. Tylko do tego przydałoby się stworzyć jakieś ludzkie warunki do treningu dla tych 15-16 latków. Nie mówię to o budowie basenu czy boiska z oświetleniem. Po prostu przyzwoite warunki z dobry trenerem. __ Według mnie Bednarz po części racje, że zrezygnowano ze skautingu zagranicznego. Po co nam takie coś jak nie mamy kasy ? Można włączyć sobie ligę izraelską np w TV, zobaczyć czy jest jakiś ciekawy grajek, albo np Dahan da sygnał Bednarzowi słuchaj mam ciekawego grajka i on przylatuje na ten jeden konkretny mecz żeby go zobaczyć, jeśli nie jest pewien przylatuje drugi raz ze skautem i podejmują decyzje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bedzie drugi Ferguson.
Niby nowy ale jakiś taki jakby stary.Oferta Regensburga przebiła zdecydowanie propozycję właściciela Wisły Kraków, Bogusława Cupiała, który od stycznia chciał zatrudnić Smudę na tymczasowym kontrakcie, a od czerwca zagwarantować wieloletnią umowę na najlepszych w Polsce warunkach na zbudowanie potęgi Białej Gwiazdy od podstaw, na wzór Manchesteru United czy Arsenalu Londyn, gdzie podstawą dostarczania zawodników do pierwszego zespołu jest klubowa akademia piłkarska. Zamiast Smudy i rewolucyjnego projektu systemu szkolenia na Reymonta zawita najpewniej kolejny raz w swojej karierze Orest Lenczyk, ze sprawdzonym "enerdowskim" doraźnym odbudowaniem drużyny. http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...straklase.html ![]()
|
|
|
Guest
|
|
![]() Pismak został bdb opłacony (przez kogo?) czy jest kompletnym debilem, że pisze takie bzdury? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spekulacje i wyobraźnia dziennikarzy. Cupiał, inwestycje od podstaw i szkolenie ze Smudą. Kosmos.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.12.2012 o godz. 19:23.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mnie osobiście rozwaliło stwierdzenie, że niby trzech skautów to jest właściwa ilość. Biorąc pod uwagę, że jak zawodnik zaczyna grać w pierwszej lidze to dla nas jest już raczej po ptakach - trzeba sięgać głębiej. Czyli - jeździć po większych i mniejszych pipidówach żeby z tysiąca wyselekcjonować dwóch-trzech. Trzy osoby nie mają szans ogarnąć tego nawet czysto logistycznie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Również uważam, że trzech skautów to zdecydowanie za mało. Moim zdaniem w każdym województwie powinien działać taki skaut. Nie musi być to osoba związana z klubem, może być zwykły absolwent AWF znający się na piłce i traktujący to jako hobby. 2 tyś pensji + zwrot kosztów podróży i biletów nie zrujnowały by budżetu klubu. Dodatek motywacyjny 5% sumy transferu przy ewentualnej odsprzedaży zawodnika z klubu wpłynąłby na większe zaangażowanie w poszukiwaniu perełek. Takie to trudne do zrealizowania? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas skauting ma dwie strony.
Jedna: Utalentowany piłkarz kilka miesięcy temu był obserwowany przez skautów Wisły w trakcie igrzysk olimpijskich w Londynie. Pomocnik w bieżącym roku zagrał w kadrze swojej ojczyzny 4 spotkania na turnieju olimpijskim. Druga: Moim marzeniem była zawsze gra za granicą. Menedżer wysłał wideo z moimi występami, a prezydent Carla Dip otrzymała list. Teraz trzeba czekać na konkrety. Jestem spokojny, gdyż wiem, że coś z tego może wyjść - stwierdził Orlin Peralta w rozmowie z gazetą Diez. A i tak pewnie skończy się na testach. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
To my teraz kupujemy piłkarzy listownie? Rany Chrystusa, aż tak źle?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Gołębiem pocztowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
:LOL: ten tekst miazdzy wszytsko oj juz niedlugo za pewnie 2 sezony na trybunach przewodia piesnia bedzie "Ekstraklasa zawsze nasza " . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
zastanawiam się jak traktować ten artykuł:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html a szczególnie tą jego część: "W Wiśle myślą obecnie nie tylko o pierwszej drużynie. Wkrótce powstanie wreszcie akademia piłkarska z prawdziwego zdarzenia. Jej projekt jest już w fazie przygotowywania i niedługo powinniśmy wiedzieć, jak to wszystko będzie wyglądało w praktyce. Powstanie akademii wiąże się oczywiście z bazą treningową, która również ma poprawić się, i to znacząco." Wiadomo, że Karcz teraz dostaje od S.A. "zapłatę" za Jego służalczą postawę przed meczem z Górnikiem, a Wisła lada chwila rozpocznie sprzedaż karnetów i potrzebni są Klienci. Jest dużo obietnic: od I drużyny poprzez akademię i bazę treningową, unormowania spraw ze stadionem, sprzedażą sky-boxów do znalezienia sponsora... - wszystko jest niezbędne, aby Wisła funkcjonowała prawidłowo - ale to zbyt optymistyczne i zbyt trudne do uwierzenia. Zresztą to samo obiecywał Basałaj. A już nie raz byliśmy mamieni takimi zapowiedziami tylko po to by kupić karnety i bilety. Chciałbym się mylić i oby teraz wszystkich nas pozytywnie zaskoczyli!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 01:16.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|