|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie ważne kto, ważne by nie żuł gumy, głupio się nie uśmiechał i czasem chociaż pobrudził strój meczowy.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jesli nie daj Boże doszło by do wymiany na linii Garguła - Mączyński to będzie idealne podsumowanie polityki transferowej tego klubu.
Tymon : Widzisz, dla jednych Diaz był słaby dla innych dobry. Ja np. wolałbym go od każego z defensorów jakich mamy. Owszem czasem irytował ale jako nieliczny potrafił swoje szczudła wepchac tam gdzie inni sie boją. I piszesz ze sie w Mainz na Nim poznali. YY ? A to on przyjechał wczoraj na palecie bananów ze sie mieli poznac? Chłop juz troche gra w Polsce, jak zapewne wiesz jest tutaj telewizja i to jakim ktos jest piłkarzem mozna ocenic przez pryzmat 60 meczów np. Z Niemiec do Polski nie jest daleko, nawet na mecz czy trening wysłąnnik mógł przyjechac i go ogladac. Zreszta, dziwne ze grał na początku bo skoro jest słaby to w ogole nie powinien....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.12.2012 o godz. 13:41.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Też się podpisuje pod powyższym postem ... Wisła to taki dziwny klub który bierze zawodników np kontuzjowanych , jak np Garguła , których trzeba utrzymywać , leczyć itd ... Nie rzadko płacić dużo , potem jak grają słabo , to nadal płacić kilkukrotnie więcej niż są warci , a jak już jakimś cudem zaczną grać w miarę poprawnie (bo nie uważam zęby Garguła był w tej chwili jakimś kozakiem) to od razu za bezcen sprzedać konkurencji i tam , dziwnym trafem taki gracz za 1/3 ceny gra 4 razy lepiej niż "u nas" .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS:Swoją drogą Dragan na obronie i tak był lepszy niż Diaz,Frederiksen i kto na tej lewej obronie tam jeszcz grał ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Ja bym oddał Gargułe z pocałowaniem ręki, wiecie przecież jak wysoki kontrakt ma ten pseudograjek. Jego unik przy bramce w Bełchatowie chyba najlepiej oddaje jego podejście. Jestem za sprzedaniem Orbita, a za uzyskane pieniądze sprowadzić kogoś utalentowanego z 3 ligi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
||
Tylko problem w tym, że nikogo dobrego nie sprowadzamy w ich miejsce. Odszedł słaby Paljic, zastąpił go parodysta Frederiksen. Odszedł Biton jest Sikorski. Coraz gorzej. Ogólnie zawsze jesteśmy do tyłu sportowo na każdej wymianie kadr. Właściwie jestem pewny, że pomimo wszystkich wad Garguły nie zastąpi go nikt lepszy. Przyjdzie jeszcze gorszy szrot.
Dokładnie tak będzie jak w Wodzisławiu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.12.2012 o godz. 14:04.
![]()
.
. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
A wiesz, tak to sobie można. W momencie, w którym puszczaliśmy wolno Magierę, potem Mączyńskiego i tak dalej mieliśmy spory komfort i przynajmniej za tym pierwszym nikt specjalnie nie płakał. Teraz bez wątpienia ci zawodnicy byliby dla nas wzmocnieniem. Przy czym to prędzej my dobiliśmy dna, niż Magiera albo Mączyński doszli do nie wiadomo jakich umiejętności. Były przesłanki ku temu, żebyśmy za paljiciowych czasów mieli kogoś lepszego na tej pozycji. Ale co wyszło, to wyszło.
Ostatnio edytowane przez Watts : 17.12.2012 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teraz się okaże ,czy Garguła taki słaby ,czy też trenerzy pracujący z nim ostatnio , nie potrafili go odpowiednio przygotować ?
Ciekawe że trener Górnika widzi w nim potencjał a tutaj jest jednym z najbardziej wyśmiewanych. Dlaczego to piszę ? Ponieważ uważam ,że skład personalny drużyny nie jest tak zły ,jak przedstawia to tabela . Dla mnie osobiście to przygotowania do sezonu były głównym powodem słabej postawy zawodników. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
||
Za Bitona, którego nie wykupiliśmy przyszedł młody polski talent - Daniel Sikorski, jego statystyki po rundzie jesiennej to ZERO bramek! Ja rozumiem oburzenie i frustrację z postawy Garguły, jak już wspominałem o tym wcześniej. Tylko na chwilę obecną mamy gwarancję 99,9% ze na jego miejsce Jacek Bednarz sprowadzi kolejny ''talent'', który fakt faktem nie będzie pobierał takiej gaży jak Garguła ale nie będzie prezentował ''jako takiego'' poziomu. W pełni się zgadzam, że Łukasz zarabia w Wiśle pieniądze nieadekwatne do swojej postawy na boisku.
Sprzedała go do Belgii, po czym go wypożyczyła? Tzn, jak się poznała bo nie rozumiem, był aż tak beznadziejny, że zdecydowano się go wypożyczyć? Może do niektórych w końcu dotrze, że ten koleś będąc w Wiśle grał u Skorży, Kasperczaka, Maaskanta, musiał być przydatny drużynie skoro u każdego z trenerów grywał w pierwszym składzie. Dla niektórych zapchajdziura a dla innych piłkarz uniwersalny ( może i brzmi to śmiesznie ale tak było), grał jako defensywny pomocnik, Lewy obrońca a w razie konieczności jako stoper. ---- Każdy z nas wymienił by piłkarzy, których z pocałowaniem ręki oddał by za darmo nawet jeszcze dopłacając aby ich ktoś wziął. Ale jak przyjdzie do wymienienia konkretnych nazwisk, które przyszły by w ich miejsce większość powie: ''nieważne kto..'', ''Każdy lepszy byle nie ...''. A jak już wspaniały Jacek sprzeda Łukasza i w jego miejsce sprowadzi kolejnego klauna do tego cyrku, to może wtedy się okazać, że Mr. Orbit wcale nie był taki fatalny. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wislazwe-no dla mnie Diaz był dramatycznie słaby w obronie,o jego katastrofalnych - niecelnych podaniach nie chce już wspominać a o genialnym przyjęciu piłki to odsyłam na you tube
PS: Oczywiscie zgadzam się że był dużo lepszy niż frederiksen bo junior przynajmniej coś do przodu grał,do samej osoby Diaza nic nie miałem,tylko do jego gry na lewej obronie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||||
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.12.2012 o godz. 15:15.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Oczywiście jakiś dobry plan przebudowy zespołu na przyszłość (dalsza) byłby fajny ale jakos nie wierze ,wiec dlatego Smuda ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.12.2012 o godz. 17:42.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mija kolejny rok, ale ten tekst dalej nie traci na aktualności, patrząc po opiniach co poniektórych:
http://www.weszlo.com/news/1017-Ulub...poczynek_wolne ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawodnicy, którym kończą się kontrakty w czerwcu 2013:
1.Burliga, - przedłużyć 2. Sobolewski, - dziękujemy 3. Uryga,- przedłużyć 4. Czekaj, - dziękujemy 5. Sikorski,- dziekujemy 6. Pareiko,- dziękujemy 7. Jaliens, - dziękujemy 8. Frederiksen,- dziekujemy 9.Iliev.- dziekujemy. jednym słowem będzie kolejna Rewolucja!!!
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 18.12.2012 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Guest
|
|
Podziękować wszystkich w/w może poza Urygą, który jednak musi wreszcie zacząć grać w extra lub chociaż pierwszej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A czemu dziękować Czekajowi? Gość jest lepszy od tego tak zajebistego młodego asa polskiej obrony Kamińskiego z Amiki. Czekaja trzeba wypożyczyć aby się ograł w 1 lidze i w końcu włączył mózg a nie pozbywać się perspektywicznego obrońcy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz rację, mój błąd...
Małecki bez klubu...Małecki WRACA DO WISŁY http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Wraca_do.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli nie znajdzie NIKOGO kto chciałby go zatrudnić to wraca do Wisły....
![]()
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Niech wrócą Małecki, Kosowski a trenerm niech będzie Orest i naprawdę będzie wesoło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.12.2012 o godz. 14:34.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Czyj jest Mały do czerwca? Nasz czy Turasów?
Mały wracaj i ratuj Wisłę! Quioto do domu.
Ostatnio edytowane przez arti : 18.12.2012 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki jest Nasz... no chyba że klub zgodzi się go wypożyczyć znów bądź sprzedać...
A co do Czekaja to dla mnie to jest szrot a nie perspektywiczny obrońca..... Perspektywiczny i bardziej solidny jest ALAN URYGA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wystarczy jeden rzut oka na nasze skrzydła, żeby stwierdzić że Małecki byłby dla nas zbawieniem.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Małecki również był NASZ przed sezonem. Dlaczego więc poszedł na wypożyczenie ?
![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|