|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Jovanović to jest człowiek chaos.
Jeden z najsłabszych obrońców jacy byli w Wiśle za Cupiała. Kryje na radar, wchodzi "na raz", nie ma techniki. Już kiedyś o tym pisałem, to się wszyscy oburzyli bo...płakał po przegranych Derbach Dla mnie 400tysE jakie za Niego daliśmy to większa porażka jak 350 za Łobodzińskiego. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Po co miałbym obserwować jakiegoś no-name'a? Skoro grał 5 bitych lat w zapyziałym klubiku i nikt go nie chciał to najlepiej świadczy o jego talencie do braku talentu. Singlar między kontuzjami grał całkiem dobre mecze. Co do kontuzji to Singlar przyszedł do Wisły w wieku 29 lat a Jovanović w wieku 23! Szkoda, że Serb nie przeszedł na emeryturę inwalidzką 2 lata temu po tych 5 tłustych sezonach w Belgradzie. Może nie przegralibyśmy tych derbów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.11.2012 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ciągnąć tego w tym wypadku nie ma sensu, lecz kompleksy dalej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Braki brakami a jutro wygrana jest całkiem prawdopodobna.
No może byłaby, ale zagra Frederiksen, a on ma zawsze kluczowe podania Cytat:
![]() No, no Partizan zapyziałym klubikiem. Śmiała teza. No ale w sumie to gdzie mu na przykład do takiej Legii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ta liga jest przezabawna. Jakby jutro udało się wygrać z Ruchem, czego wobec mizerności obydwu drużyn wykluczyć nie można, to będziemy tracili 4 punkty do "rewelacyjnego" Górnika z jego gwiazdorem Arkadiuszem "Milan-Dortmund-Stuttgart" Milikiem. Biorąc pod uwagę jak koszmarną, koślawą p*tę gramy w obecnym sezonie, już samo zaistnienie takiej możliwości mówi wszystko o naszej lidze i o nowych "faworytach" rozdających karty.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te 4 pkt to wcale nie tak mało biorąc pod uwagę, że z Górnikiem jeszcze nie graliśmy w tym sezonie. Tzn. może być 1 punkt straty 1 grudnia ale jednak bardziej prawdopodobne, że tego pierwszego grudnia Wisła do Górnika będzie traciła jednak tych punktów aż 10. Sukcesem będą dwa remisy więc strata 5 punktów do Górnika... Naprawdę nie ma się czym chwalić.
Liga jest przezabawna bo jest Bełchatów i Podbeskidzie. Jakby te drużyny cokolwiek grały to byłoby dopiero zabawnie. I straszno. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Partizan permanentnie zdobywa tytuł mistrza kraju i biorąc pod uwagę to ile mają szans na odniesienie sukcesu w pucharach to wypadają cholernie blado. Gdyby nie awans do LM to powiedziałbym, że nawet bardziej blado niż Wisła. A Wisła miała mniej okazji do szturmowania LM. Z pucharów wyrzucały mocarny Partizan takie tuzy eurpejskiej piłki jak Shamrock Rovers czy ...Artmedia Petrzałka. Pomijam fakt, że Partizan w LM się skompromitował... 6 meczy, 6 porażek, 0 punktów. A wycieczki osobiste zostaw dla siebie i używaj ich w swoim grajdołku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A Wisłę z pucharów wyrzuciły takie tuzy jak Karabach Agdam albo Levadia Tallin. Pomijając to że my nawet nie mieliśmy okazji się skompromitować w LM.
Partizan zdominował ligę i nie jest byle ogórem, więc kończ waść... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W rankingu krajowym UEFA Serbia jest sklasyfikowana na 27. miejscu z Bułgarami. Polska jest na 20. miejscu. Biorąc pod uwagę jak słabo w Europie spisują się polskie kluby to weź poprawkę na to jak beznadziejnie muszą się spisywać serbskie... A skoro Partizan permanentnie wygrywa ich buraczaną ligę to jest jej "wizytówką", która żadnej chluby (ani przyzwoitej ilości punktów do rankingu) nie przenosi. Serbskie kluby zdobyły 2,125 pkt do rankingu w ostatnim sezonie czyli 0,125 więcej od klubów Liechtensteinu. W ichniejszej beznadziejnej lidze, słabszej od polskiej, mogą sobie zdobywać mistrzostwa ale w Europie ten klubik nic nie znaczy. Zwyczajny chłopiec do bicia. EOT.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mam przeczucie, ze dzis chlopaki znow beda przepraszac...
I po trzecie. Jesli ten, jak to nazywasz, "klubik" nic nie znaczy i jest chlopcem do bicia to co znaczy Wisla i kim jest? Chlopcem do bicia i molestowania? Sory ale ten Partizan to w pucharach osiaga wiecej niz Wisla bo my wciaz fantazjujemy o LM podczas gdy Serbowie w niej byli. PRzegrali wszystko? Ok. Ale czy Wisla zaprezentowalaby sie lepiej? My wciaz zyjemy Wisla Kasperczaka oraz tym ostatnim sezonem w LE ale to juz ostatnie podrygi na dlugie lata bo juz nawet w lidze przestalismy miec cokolwiek do powiedzenia i stalismy sie przecietniakiem. Znamienne jest tez to, ze to do Wisly przyszlo dwoch zawodnikow z Partizana w ostatnim czasie i jakos nikt tam po nich nie placze.Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle... I mam jakos dziwne przeczucie, ze "klubik" z Belgradu zrobilby to samo. Widac, ze u niektorych slowo "pokora" jest slowem obcym bo wciaz sie wywyzszamy choc powodow by to robic nie ma praktycznie zadnych.
Ostatnio edytowane przez River : 25.11.2012 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że oni grali w Lidze Mistrzów a nam to na razie nie grozi...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Thecris powiedz mi jakim cudem przeszedłeś od stwierdzenia że Partizan jest zapyziałym klubikiem do porównywania całej ligi? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Bardzo dużo. Możliwość mierzenia się z mocniejszymi rywalami na co dzień daje większe szanse na sukces w europejskich pucharach.
EDIT: down @ Pele_94 - Okey... możemy robić z LM paraolimpiadę i uważać, że sam udział jest super fajny. Ja mam inne podejście. Dla mnie LM to coś więcej niż paraolimpiada. Szczególnie po reformie Paltiniego o sam udział jest znacznie łatwiej niż kiedyś. Pozwól zachować mi swoją opinię, że Wisła została bardziej zauważona w Europie po wygranych meczach z Parmą i Schalkę niż Partizan po 6 klęskach w LM. Często i gęsto jestem krytykowany za krytykę Wisły na tym forum więc może teraz kiedy chwalę pozwolicie mi to robić. Milosz... jak jesteś to pomóż
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 15:35.
|
|||||
|
|
Member
Offline |
|
|
Przypominają mi się rozmowy przed pierwszym meczem z Bełchatowem, gdzie większość kibiców była pewna, że będzie to nas wielki sezon. Skoncentrujemy się na lidze, mamy dobrych piłkarzy. No cóż, w pewnym sensie można powiedzieć, że jest to nasz "wielki" sezon...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bardzo fajna zapowiedź meczu na głównej pt. "po drugie zwycięstwo z rzędu?" autorstwa suma91, to będzie teraz stała pozycja ?
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dodajmy, że jeżeli wyrównany poziom ligi jest wyznacznikiem wartości klubu. To gdy Wisła miała całkowitą hegemonie w naszej lidze, która była chyba jeszcze słabsza niż dziś, nie licząc Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja i tak jestem zdania, że Partizan osiągnął więcej. Sam fakt udziału w lidze mistrzów co dla nas jest niemożliwe. Poza tym, chciałbym zauważyć, że temat dotyczy meczu z Ruchem a nie przemyśleń na temat poziomu sportowego Partizanu Belgrad...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Stawiam bezbramkowy remis lub jednobramkową porażkę - jeśli zagra Frederisken
![]() Ruch od odejścia Fornalika nie gra nic, z drugiej strony - jesteśmy świetną drużyną "na przełamanie". Z przodu zwykle na zero, a z tyłu zawsze ktoś coś odwali... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
maly off ale szkoda, ze z mielcarskiego zrobila sie taka menda
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Przed kazdym kolejnym meczem mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej. I za kazdym razem az zeby bola jak sie na to patrzy. To co wyprawia Jovanovic to jakby sie z koszulkami z Frederiksenem pozamienial. Rommel niewidoczny. Melikson po 15 minutach zniknal. A o naszych genialnych srodkowych obroncach juz nie wspomne. Chociaz Kew czasem ratuje dupe Osmanowi. Ech, az sie boje drugiej polowy... Ciezkie czasy przyszly...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No i proszę!
Pisałem żeby nie wsadzać Garguły do jednego worka z Sikorskim? EDIT: Wow! Brami mi słów. Dzień cudów!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.11.2012 o godz. 18:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Thechris karmi łabędzie jeszcze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisałem kilka kolejek temu, że Garguła daje Wiśle więcej niż Melikson. Kolejny przyzwoity mecz Łukasza i kolejny beznadziejny Izraelczyka. Najlepszym z Wiślaków na boisku był jednak Burliga. Najsłabszy oczywiście nie kto inny tylko jak zwykle kiedy się na nim pojawia... Jovanović.
Sędzia liniowy do okulisty. To był k...a metrowy spalony Niedzielana. Mielcarski i Pełką również... nawet na powtórce nie są w stanie stwierdzić, że był spalony tylko będą cały mecz zakłamywać rzeczywistość. Jak cholernie żal tych 2 punktów w Kielcach... Prowokuj, prowokuj.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 19:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Lechem obstawiłem 0:0 i też mi się nie sprawdziło.Ale prowokuj dalej. U niego to normalka. Ale należy mu się "szacun" bo dostał 6 razy wpie..l w Lidze Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.11.2012 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Burliga? Jedno udane podanie. Poza tym dno i wodorosty. To piłkarz na dolne rejony I ligi, ale jak się nie ma co się lubi... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niewątpliwie naszym zawodnikiem na ligę mistrzów jest Melikson .... ale czy on wczoraj uczestniczył w akcjach bramkowych ? .... wypsztykał się w pierwszych 20 minutach a w drugiej połowie nawet z wolnego dośrodkować nie potrafił na poziomie niższym niż 3 piętro ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.11.2012 o godz. 09:19.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Kto przetrzymywał piłkę w 89 min. na środku boiska a następnie uruchomił Gargułe, który się poślizgnął Widać po 20 minutach przestałeś oglądać mecz A co do Mielcara - facet grał w taki własnie sposób - przepychał się łokciami, często faulował, zakończył tak, że wycięto go konkretnie i potem już się nie podniósł... Facet od rozstania z Wisłą zawsze komentując był nastawiony Antywiślacko - niezaleznie czy graliśmy OK czy fatalnie. Podobnie jak człowiek o twarzy górnika przodkowego - Kazek, też regularnie jeździ po Wiśle, aczkolwiek czasami zdarza mu się rzucić pozytywnego. Z kolei Mielcar w WIśle - myślę, że byłby właściwym gościem na właściwym miejscu w przeciwieństwie do Jacka B.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 26.11.2012 o godz. 14:54.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|