The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2012, 18:23
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
1.Śląsk 56 p
7.Wisła 43 p
tak czy owak, mistrzostwo Polski Śląsk od Wisły otrzymał w prezencie. Wisła nie grała o nic ważnego, nawet o wdzięczność swoich kibiców. Ba, ci sami kibice wręcz domagali się porażki swojej drużyny.

Mam nadzieję, że będzie to pierwszy z meczów przełamania dla Wisły
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.11.2012, 21:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jaka to niby jest "piłka Śląska" ? Masz na myśli stałe fragmenty gry? One napewno będą.
A prócz tego to WKS nie powala na łopatki, skład mają średni, obrona słaba i tępy atak. w pomocy wyglądamy tak samo ,Wks ma Mile a Wisła ma Melikson. Bramkarze porównywalni również.
Wygra więc ten któremu sie będzie bardziej chciało.
Stałe fragmenty o których każdy wie, mimo to każdej drużynie praktycznie Śląsk strzela bramki w ten sposób.

WKS mam Milę my Meliksona - fakt, tylko teraz zapytam ile spotkań dla Wisły wygrał w tym sezonie Maor?

Mila 4 bramki, 5 asyst.
Melikson 1 bramka, 3 asysty.

Co ciekawe ten pierwszy zaliczył jeszcze absencję w pierwszych kolejkach, zagrał mniej minut od naszego playmakera ale i tak jest lepszy. Nadal będę się upierał, że na tą chwilę druga linia Śląska a nasza to inna bajka a nie tak jak mówisz porównywalna.

Zgadzam się co do kwestii, że wygra zespół któremu się będzie bardziej chciało.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
pietrek
Junior Member

Od: 11.2012

Stary 13.11.2012, 23:35
Klasyczne 0-1, chyba że Wisła coś wcisnie na początku meczu to wtedy może 1-1
Dobrze, że zespóły w spadkowej też cieniują
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 13.11.2012, 23:38
Wtorek miał być wolnym dniem dla piłkarzy Wisły Kraków. Stało się inaczej, bo wszyscy zostali wezwani do klubu na spotkanie z zarządem. Temat rozmów - przyczyny fatalnej gry zespołu w ostatnim czasie ->>>CAŁOŚĆ
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.11.2012, 00:07
Brawo ,na dywanik tych obiboków gonic i obciac pensje o polowe

W przypadku Łukasza G i Kju nie placic im nic

wstyd za tych ludzi,jak oni beda mogli w oczy kibicom w ndz spojrzec

duzo ludzi mam nadzieje przejrzalo i nie bedzie dopnigowac tych darmozjadow ,bo nie ma po co,rozgonic to towarzystwo w pi**zdu.

a w wynik ,pewnie wygra Slask,bo bedzie mu sie chcialo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.11.2012, 15:44
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

duzo ludzi mam nadzieje przejrzalo i nie bedzie dopnigowac tych darmozjadow ,bo nie ma po co,rozgonic to towarzystwo w pi**zdu.

rozjebałem całą drużynę, nie dałem kasy na transfery
wezmę ich na dywan bo grają chujnię
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.11.2012, 16:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
tak czy owak, mistrzostwo Polski Śląsk od Wisły otrzymał w prezencie. Wisła nie grała o nic ważnego, nawet o wdzięczność swoich kibiców. Ba, ci sami kibice wręcz domagali się porażki swojej drużyny.

Ja również mam taką nadzieję, bo mimo wszystko temu zespołowi brakuje trochę szczęścia, które w końcu przyjść musi.

Śląsk wcale nie jest na żadnej fali, poza Milą - który przede wszystkim wykonuje wszelkie stałe fragmenty i Jodłowcem, który w miarę trzyma defensywę.

Poza tym Patejuk i Kowalczyk prawdopodobnie nie zagrają (kontuzje), forma napastników jest taka, że Voskamp gra w ME (i nawet strzela gole), Diaz jest słabiutki, a Gikiewicz to tragedia.

W pomocy skrzydła (Sobota, Ćwielong) są słabiutkie, Elsner i Kaźmierczak też bez formy.
Boczni obrońcy (Socha/Kowalczyk/Pawelec/Spahić) tę są dalecy od przyzwoitej formy, do tego Grodzicki, który w Śląsku niestety gra słabiej niż w zeszłym sezonie.....
W praktyce niestety każdy wolny z granicy 30 metrów od bramki stanowi jednak zagrożenie, a nasi takich szans stwarzają zbyt wiele przeciwnikowi w meczu.

Mimo wszystko Śląsk gra to co cała liga - długa piłka i z przodu może Mila coś zrobi (czyli taktyka a la Michał Probierz, który idzie ratować PGE GKS)

Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Ty z tym "Q" na poważnie ? Bo akurat on w tym sezonie należy do graczy, do których mam najmniej pretensji - poniżej jakiegoś poziomu nie schodzi. Co innego Orbit mający przebłysk formy raz na 5 meczów czy Fredriksen, który formy sportowej nie rozpoznałby nawet gdyby podeszła i kopnęłaby go w d........
Powód: klejenie postów
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 14.11.2012 o godz. 16:16.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.11.2012, 09:02
ciekawe jak zagramy w obronie, bo wg. fantasyligiwp.pl Osman nie zagra z racji na późny powrót z kadry. Do tego Głowa i Czekaj kontja czyli :
1.Dunczyk,Bunoza, Jaliens, Jovanovic
2.Dunczyk, Bunoza,Jovanovic, Burliga
3.Bunoza,Jaliens,Jovanovic,Burliga
4.Dunczyk,Bunoza,Jaliens,Burliga
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.11.2012, 11:23
Bo ja wiem... nie wiem skąd takie czarnowidztwo, Śląsk jest spokojnie do ogrania, myślę że wyniki trochę zaciemniają obraz bo gra jest momentami całkiem przyzwoita. Problem to skuteczność i pojedyncze błędy w obronie. Równie dobrze moglibyśmy przy takiej samej grze zdobyć w ostatnich 3 meczach 9 punktów. I nikt by nie psioczył, wszyscy uwielbialiby Kulawika. Tymi zawodnikami można grać na wysokim jak na nasze standardy ligowe poziomie, Sobol powinien grać bo TYLKO ON jest w stanie o.......ić nasze GWIAZDY na bieżąco i generalnie takie główne zadanie powinien dostać . Patrząc na to co dzieje się w ligowej tabeli zajście na pudło nie powinno być wielkim wyzwaniem nawet przy obecnym poziomie gry naszej drużyny. Jedyny warunek: SKUTECZNOŚĆ. Jeśli chodzi o młodych to... już nie są specjalnie młodzi i jeśli mieliby czymś olśnić to już dawno powinni to zrobić. Umiejętności to jedno, ważniejsza jest głowa, bo to ona robi różnicę - po prostu kiedy masz użyć jakiej umiejętności. Kopanie piłki to nie są wielkie mecyje.Wystarczy popatrzyć na BARCĘ .
Ostatnio edytowane przez mee : 16.11.2012 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.11.2012, 11:42

Tak, jasne... 53 punkty z 56 również w prezencie dostał Śląsk od Wisły... Szczególnie sprezentowała we Wrocławiu wygrywając tam i zabierając 3 punkty do Krakowa... Jeśli tak to dla rywali Śląska wcale nie była mniej hojna bo w tamtym sezonie Wisła sprezentowała Legii 4 punkty i Ruchowi również 3...

Twierdzenie, że Wisła sprezentowała Śląskowi MP jest tak samo bez sensu jak twierdzenie, że Wisła spuściła Pasy z ligi... ofiarowując jej w tamtym sezonie 3 punkty... czyli więcej niż większość pozostałych drużyn w lidze.

zium zium - oni się przełamują od około 13 miesięcy a nie od początku tego sezonu...
Ostatnio edytowane przez thechris : 16.11.2012 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.11.2012, 11:47

Z tym przełamywaniem się, to gadasz jak Kulawik.

Oni się od początku sezonu przełamują i coś im to nie wychodzi.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.11.2012, 14:04
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
rozjebałem całą drużynę, nie dałem kasy na transfery
wezmę ich na dywan bo grają chujnię
Otóż to. Cupiałowa logika. Niech ich jeszcze do fabryki kabli wyśle. Drużyna bez bocznych pomocników, z jednym bocznym obrońcą i napastnikiem czy z jednym rozgrywającycm wystawianym z uporem maniaka na skrzydle nie może grać dobrze.

Wojtas napisał(a):
Nie płacić jednemu z niewielu piłkarzy, który gra w tym sezonie na przyzwoitym poziomie? Oglądasz mecze Wisły czasem?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.11.2012, 14:52
Fredek ponoć nie zagra (problemy jelitowe).
Czyli chyba będziemy nieco mocniejsi niż ostatnio.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.11.2012, 18:08
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tak, jasne... 53 punkty z 56 również w prezencie dostał Śląsk od Wisły... Szczególnie sprezentowała we Wrocławiu wygrywając tam i zabierając 3 punkty do Krakowa... Jeśli tak to dla rywali Śląska wcale nie była mniej hojna bo w tamtym sezonie Wisła sprezentowała Legii 4 punkty i Ruchowi również 3...

...
Ależ jesteś demagog.
Dobrze sobie zdajesz sprawę, że nie chodzi o jakieś 3 punkty zdobyte w dowolnym czasie, tylko o te akurat 3 punkty "zdobyte" w tej wlasnie kolejce.
A jesli nie zdajesz sobie z tego sprawy, tym gorzej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.11.2012, 18:13
arti napisał(a):Wyświetl post
Fredek ponoć nie zagra (problemy jelitowe).
Czyli chyba będziemy nieco mocniejsi niż ostatnio.
Sraczki dostał ze strachu. Patrząc co on wyprawia na boisku (stanowi tyczkę do omijania) nie dziwię się
..
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.11.2012, 23:26
Filmik z ligi Szwedzkiej,kibice tak długo nie widzieli gola swojej drużyny że zaczęli się cieszyć zanim on nawet padł. Proponuje tak zrobić w Niedziele http://www.youtube.com/watch?v=MMyoZ...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.11.2012, 10:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ja również mam taką nadzieję, bo mimo wszystko temu zespołowi brakuje trochę szczęścia, które w końcu przyjść musi.
Tej druzynie to brakuje przede wszystkim charakteru i checi.
Nasi odwalaja panszczyzne na treningach, leja na codzienna prace i pozniej wychodzi to na boisku podczas meczow. Jak sie jest w formie to wszystko latwiej przychodzi, szczescie tez. Slabe druzyny nie bazuja tylko na szczesciu. Tlumaczenie ze brakuje szczescia jest bardzo wyogdne bo tlumaczy codzienna olewke i minimalizm. Najlepiej po meczu stanac przed kamera i powiedziec "zabraklo szczescia bo pilka trafila w slupek". A to ze .... gralismy i tak samo sie "staralismy" przez 90 minut to niewazne.

Zadna druzyna, ktorej sie nie chce nie bedzie wygrywac i nei bedzie miec szczescia. Dodatkowo tak jak juz ktos o tym pisal, jestesmy chyba najbardziej jalowym i niecharakternym zespolem w lidze. Ta druzyna nie ma ambicji a cos takeigo jak przelamanie to w ich przypadku nie istnieje bo co z tego, ze wygraja jakis mecz jak kolejny oleja.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2012, 12:21
River napisał(a):Wyświetl post
Nasi odwalaja panszczyzne na treningach, leja na codzienna prace i pozniej wychodzi to na boisku podczas meczow. Jak sie jest w formie to wszystko latwiej przychodzi, szczescie tez. Slabe druzyny nie bazuja tylko na szczesciu. Tlumaczenie ze brakuje szczescia jest bardzo wyogdne bo tlumaczy codzienna olewke i minimalizm. Najlepiej po meczu stanac przed kamera i powiedziec "zabraklo szczescia bo pilka trafila w slupek". A to ze .... gralismy i tak samo sie "staralismy" przez 90 minut to niewazne.
Tj. mieszanka najemników i słabych (już-np.Sobol, póki co albo w ogóle-Burliga itp.) Wiślaków. Co z wypłacaniem żołdu dla najemników? Jak są z tym kłopoty to będzie słabo... proste.
A jeszcze inna strona medalu tj. to co niżej napisał Arked.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.11.2012 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.11.2012, 12:37
River napisał(a):Wyświetl post

Zadna druzyna, ktorej sie nie chce nie bedzie wygrywac i nei bedzie miec szczescia. Dodatkowo tak jak juz ktos o tym pisal, jestesmy chyba najbardziej jalowym i niecharakternym zespolem w lidze. Ta druzyna nie ma ambicji a cos takeigo jak przelamanie to w ich przypadku nie istnieje bo co z tego, ze wygraja jakis mecz jak kolejny oleja.
Brakuje im przede wszystkim umiejętności i zgrania (żonglerka trenerami, rzucanie zawodników na różne pozycje, zmiana formacji). W dodatku skład jest potwornie dziurawy z krytycznymi brakami w bocznych sektorach boiska. Chęci i ambicji mają dokładnie tyle samo co inni zawodnicy ligowi: jeden więcej, drugi mniej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 17.11.2012, 13:58
Ależ jesteś demagog.
Dobrze sobie zdajesz sprawę, że nie chodzi o jakieś 3 punkty zdobyte w dowolnym czasie, tylko o te akurat 3 punkty "zdobyte" w tej wlasnie kolejce.
A jesli nie zdajesz sobie z tego sprawy, tym gorzej
Nie większy od Ciebie, który wyklucza jakąkolwiek możliwość uczciwego zdobycia 3 punktów przez Śląska w tym meczu. Uczciwego tzn. takiego, że Wisła grała normalnie i okazała się zwyczajnie słabsza i przegrała tamten mecz. Nawet nie chodzi o to, żeby Wisła grała na 100% w tym meczu bo powiedzmy szczerze, te grajki nigdy nie grają na maksa, nawet przeciwko Legii czy Cracovii. Moim zdaniem mecz był czysty jak łza. Wisła zagrała swoje, czyli na jakieś 60-70% możliwości, czyli tyle samo co z innymi rywalami i poległa. Śląsk zabrał co jego. Żadnych prezentów nie było. A jeśli był to trzeba mówić, że Wisła rozdawała prezenty cały sezon, wszystkim: Śląskowi 3 pkt, Legii 4pkt, Cracovii 3 pkt, Ruchowi 3 pkt itd. Terminarz nie ma tu nic do rzeczy.

Edit: W najgorszym przypadku kolejka na remis. Główni rywale do spadku, Bełchatów i Podbeskidzie zgodnie przegrały swoje mecze.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.11.2012 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.11.2012, 15:01
Jestem optymistą dlatego zakładam że ze Śląskiem będzie co najwyżej tylko 0:1 w plecy
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.11.2012, 15:52
Miało być wspólne święto,będzie w....... po cichu.
1-2 i może w końcu ktoś weźmie za jaja tą bandę piłkarzyków.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.11.2012, 16:12
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Przecież oni nie mają jaj, znudziło mi się już czytanie wywiadów na głównej stronie jak to piłkarze są źli/ wkurzeni że znowu im się wygrać nie udało.. Że następnym razem się postarają i w ogóle.

Przydało by się aby w końcu udowodnili to na boisku a nie w przed i po meczowych wywiadach.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.11.2012, 16:12
Jutro wygrywamy po meczu o którym najlepiej będzie natychmiast zapomnieć.
Będą "atrakcje", ale pewnie nie związane z bieganiem panów w krótkich spodenkach po boisku.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.11.2012, 16:48
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Niby kto? Cupial? Cupial juz dawno Wisle olal, teraz tylko wyciska ta cytryne do konca. Bednarz? On wbija ostatnie gwozdzie do tej trumny. Kulawik? Gdyby mial wziac ta druzyne za jaja to juz byloby widac jakies efekty a padliny jest ciag dalszy. Nie ma kto tej druzyny ani obudzic ani nia wstrzasnac wiec mamy to co mamy. Chlopaki "fajnie" graja a przed kamerami przepraszaja i obiecuja poprawe.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 18.11.2012, 08:53
Kadra ''Białej Gwiazdy'' na spotkanie 12 kolejki ze Śląskiem Wrocław:

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy: Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Gordan Bunoza, Łukasz Burliga

Pomocnicy: Ivica Iliev, Michał Szewczyk, Maor Melikson, Michał Chrapek, Radosław Sobolewski, Alan Uryga, Łukasz Garguła

Napastnicy: Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Romell Quioto, Daniel Sikorski.

Kadrze nie znaleźli się: Cezary Wilk pauzujący za nadmiar żółtych kartek, Arkadiusz Głowacki, Jan Frederiksen, Michał Czekaj - wszyscy leczą urazy. Natomiast do meczowej ''18'' wrócił powracający po kontuzji Łukasz Burliga.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 18.11.2012, 12:17
Miśkiewicz
Burliga - Jaliens - Chavez - Bunoza
Chrapek - Uryga - Garguła - Szewczyk
Genkov - Quioto

Najsłabsi piłkarze czyli Sikorski, Iliev, Jovanović i Sobolewski nie powinni się znaleźć w ogóle w kadrze a ich miejsce mogą spokojnie zająć młodzi z ME. Melikson na ławę i wchodzi w drugiej połowie na ostatnie 30 min. Może to zmotywuje tą gwiazdeczkę od siedmiu boleści.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.11.2012, 12:32
Ja mam takie pytanie co własciwie dzieje sie z Burasem ? Jest tak słaby, że nie miesci sie w 18 meczowej ?
Oglądał go ktos w ME ?
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 18.11.2012, 12:43
Donki też mnie to zastawia, jak przychodził do Wisły i mówiło się o stawianiu na młodych myślałem, że dostanie swoją szanse. Na początku sezonu wydaje mi się, że był kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 18.11.2012, 14:10
thechris napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz
Burliga - Jaliens - Chavez - Bunoza
Chrapek - Uryga - Garguła - Szewczyk
Genkov - Quioto

No no, z takim srodkiem pola i lewym skrzydlem to bedziemy postrachem ligi. Moze lepiej niech Slask w ogole nie wychodzi na boisko.

Skoro Uryga i Szewczyk nie graja, albo graja malo, to znaczy ze sa ciency, a to ze nie graja, bo sie Kulawik na ich uwzial...
Melikson na lawke...on w ciagu 90 minut zrobi wiecej dobrego niz Gargula przez cala runde.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów