|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy mecz Widzew Łódź zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Widzewa |
|
24 | 25,26% |
| Remisem |
|
16 | 16,84% |
| Zwcięstwem Wisły |
|
55 | 57,89% |
| Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
W sumie zgoda bo nawet patrząc z twarzy ,mozna odniesc wrazenie ze Maorowi sie przytyło. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
NIe odgladalem meczu wiec moze znajdzie sie jakis obiektywny forumowicz ktory oceni ger Romka Q?
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
tym razem nie deptał |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Trzeba jednak uczciwie dodać, że w chwili kiedy wchodził gra się już zupełnie nie kleiła, więc sam nie wiem co mógłby zrobić. Ogólnie - występ nie do oceny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jakby tak prześledzić kadrę z meczu z Widzewem i wartość zawodników w lidze oraz to jakie miejsce z nimi można osiągnąć to przedstawia się to następująco: Pareiko 7-12 Jaliens 7-12 Czekaj 10-14 Głowacki 7-12 Bunoza 7-12 Melikson 3-6 (68 Genkow) 10-14 Sobolewski 10-14 (69 Chrapek) 10-14 Garguła 10-14 Wilk 10-14 Iliev 7-12 Boguski 10-14 (83 Quioto) 10-14 ----- Frederiksen 12-14 Burliga 12-14 Przy założeniu, że nie ma sensu pisać, że jakiś zawodnik daje "nadzieje" na 16 czy 15 miejsce bo każdy, nawet największa łamaga jednak walczy o to utrzymanie. Poprawienie lokaty z poprzedniego sezonu czyli 7. miejsca to będzie mission impossible/olbrzymi sukces, którego jednak się nie spodziewam po ww grajkach.
Ostatnio edytowane przez thechris : 28.10.2012 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nic takiego nie zauważyłem. Nawet jeśl i to z przytyciem nie traci się tak bardzo szybkości (pamiętam pączka Ronaldo, szybszego od większości obrońców). Jest po prostu źle przygotowany do sezonu.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie jasno, że według thechrisa wszyscy piłkarze Wisły są zawsze najgorsi, bo ten typ tak ma .. , a stawienie tezy że żaden nie daje nam prawa do skutecznej walki o MP to zwyczajna bzdura, np. według niego Melikson nie miałby pewnego miejsca w każdej polskiej drużynie ligowej , co w sumie pokazuje, że frustracie „kibica-inaczej” mają charakter pozamerytoryczny i w sumie nie dotyczą piłki nożnej. Przypomnę też, że z kilkoma piłkarzami aktualnie u nas grającymi zdobywaliśmy MP co oznacza że są zawodnikami wartościowymi, problemem zaś Wisły są dziury w składzie, wąska ławka, ot kadrę należy rozbudować jakościowymi wzmocnieniami, tyle że do tego trzeba innego dyr. sp. oraz woli Cupiała, na jedno i drugie wypada nam poczekać, a frustracjami "kibica-inaczej" zajmować się nie ma sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bywało, że Melikson nie miał pewnego miejsca nawet we Wiśle. A MP to zdobywaliśmy w meczach rozgrywanych również ponad dwa lata temu. Ostatni mecz z tamtego sezonu miał miejsce ponad 17 miesięcy temu. A pierwszy ponad 26 miesięcy temu. Szmat czasu. Inni nie muszą stać w miejscu w tym czasie. Nie muszą się również cofać w rozwoju jak Wisła. W dwa lata inni mogą pójść całkiem nieźle do przodu. I poszli lub przynajmniej się nie cofnęli. Co zresztą widać widać i po grze i po tabeli.
Proste pytanie... jak bardzo rozwinęli się w ostatnich 17 czy 26 miesiącach Kosecki czy Wszołek? A jak bardzo zatrzymał się lub cofnął w rozwoju Meliskon? Wszyscy mówią i piszą, że to cień zawodnika z tamtego okresu. Który Wiślak grający w meczu z Widzewem w tym okresie zrobił taki postęp jak ww dwójka? To co było 2 lata temu minęło i raczej już nie wróci. Melikson może jeszcze się zbliży do swojego poziomu sprzed dwóch lat (choć raczej nie we Wiśle) ale co z resztą, która nie ma talentu Izrealczyka? Co z tymi, którzy już młodzi nie są? Pareiko, Jaliens, Sobol, Garguła, Iliev, Głowacki to już futbolowa prehistoria. Ambasadorzy. Ci niemłodzi, którzy grali wtedy we Wiśle nigdy już nie otrą się o klasę jaką osiągnęli w mistrzowskim sezonie, który też przyznajmy uczciwie wcale też jakiś super nie był (8 porażek przy aż 11 Legii i Lecha - fajnie się złożyło). Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem Daleko mi do bycia sfrustrowanym, po prostu opisuje rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez thechris : 28.10.2012 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Melikson, jeżeli był zdrowy oczywiście, NIGDY nie siedział w Wiśle na ławce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Melikson nie ma z kim grać i to jest największy problem - jeśli zaczniemy grać lepiej jako zespół(co niestety jest mało prawdopodobne) to i on będzie grał lepiej.
Mecz w Łodzi niestety podkreślił wszystkie problemy jakie mamy. Niestety nawet mając dobry wynik i słabego przeciwnika, nie jesteśmy w stanie dominować no ale 3 punkty są i to jest najważniejsze Ciekaw jestem meczu z Amicą.Niby grali na prawdę nieźle ale tym ostatnim meczem to przekreślili w zasadzie wszystko.Z nudów gapiłem się i wyglądało to żałośnie.Rywal jak najbardziej do ogrania. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz, zaraz... Przecież gra z zawodnikami, którzy dwa lata temu zdobyli MP! To jak to jest, że teraz nie ma z kim grać?!
No niestety :( |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie do końca.Z Widzewem to z tego co pamiętam, w pierwszym składzie nie wyszedł żaden z naszych ofensywnych, z mistrzowskiej rundy wiosennej 2011...poza Meliksonem.Zresztą nie ma się co spierać, gołym okiem widać że mimo iż Maor nie jedzie tak z rywalami jak na początku, to nadal robi różnicę.Akurat jego bym się zbytnio nie czepiał, co nie znaczy że jestem zadowolony z jego postawy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Obawiam się, że wg thechrisa nie ma w naszej lidze zawodników, którzy graliby o pozycje 1-3... Czytając jego głupawe analizy nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.10.2012 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
moze dlatego Maor nie jedzie z rywali ze już go na wylot znają...przeciez trener druzyny grającej przeciwko Wiśle na bank zaczyna odprawę od analizy gry Maora i zamachów Ivicy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No na pewno, zresztą widać to że każdy zespół stara mu się zostawić jak najmniej miejsca, czego niestety nie wykorzystujemy, do tego jest rzucany na bok(z braku skrzydłowych). Generalnie Melikson mniej czaruje a bardziej się miota.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
thechris napisał(a):
Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011, a zdobyła, Ty zaś obstawiałeś na MP wpierw Amikę Poznań, później kolejne drużyny, tylko nie Wisłę Kraków. W kolejnym sezonie już gratulowałeś MP Legii i nakazywałeś wręcz jej kibicom otwieranie korków od szampana, a tu takie nieszczęście bo MP została drużyna zaprzyjaźniona z Wisłą czyli Śląsk Wrocław. Powiedzmy to jasno, nie opisujesz żadnej rzeczywistości, bo teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens, na końcu sezonu zaś po raz kolejny, przeżyjesz kolejne rozczarowanie, bo Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz i "przewidujesz", a biorąc pod uwagę jak często sie mylisz, to w sumie jestem spokojny o to iż Wisła w tabeli będzie ..dużo wyżej niż zakładają twoje życzeniowe pseudo-analizy, rzecz jasna życząc Wiśle u ciebie jak najgorzej. Masz problem sam ze sobą, cała Twoja obecność na tym forum o tym świadczy… a poruszam ta kwestię, bo żadne kolejne Twoje gęganie, nie zmieni mojej radości ze zwycięstwa nad Widzewem, oraz radości z kolejnych zwycięstw Wisły Kraków, które niechybnie na pohybel jej pseudokibicom, przyjdą niebawem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.10.2012 o godz. 09:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
..........Amen!
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie ma się co spierać w tym temacie. Wisła wygrała w piątek w pełni zasłużenie. Na uzyskanie korzystnego wyniku jest całe 90 min. Czasem te 1,5h to aż za dużo, bo aż żal patrzeć jak się ktoś męczy bo mu się nie chce, albo nie potafi, a wie że musi coś zrobić, bo tego od niego wszyscy oczekują (znamy to skądś?). Nawet sędziemu ciężej drukować przeciwko mocniejszej drużynie, bo przekręty widać gołym okiem. Szybko zdobyta bramka ustawiła mecz, i dodała wiary w siebie. Biała Gwiazda, bezlitośnie obnażyła braki drużyny okrzykniętej już rewelacją rundy. Widzew bardzo chciał wygrać i dał upust swojej frustracji w niesportowym zachowaniu. Teraz czeka nas kolejny trudny test. Obyśmy wyszli z tego testu z tarczą...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tchechris:
Ja byłem optymistą przed tym sezonem. Opierałem swój optymizm na składzie nie różniącym się dramatycznie od tego mistrzowskiego z 2010 r. ale miałem nadzieję, że młodzi wprowadzą do drużyny świeżość i rywalizację, Głowacki uporządkuje obronę, a jeden z zakupionych napastników okaże się .... dobrym napastnikiem. Przed sezonem w sparingach dobrze grał Iliev, zdrowy był Meliksen. Rzeczywistość brutalnie zweryfikowała moje nadzieję. Co gorsze nadal nie wiem do końca dlaczego, a złośliwe osobniki z forum wiążą to z moją inteligencją i znajomością piłki ... (pozdrawiam np. Wolfyego ).ALE KIBIC to człowiek który mimo wszystko patrzy życzliwie na swoją drużynę, ma wiarę że wygra następny mecz ... kurde balans to co ty tu prezentujesz to tak jakbyś pisał o drużynie wrogów . Tak jak ja przesadziłem z optymizmem w sierpniu tak ty przeginasz w druga stronę ...... Licytujesz się z resztą forum na bycie największym krytykantem ? Mam nadzieję że dzięki naszej drużynie będziesz usuwał ze wstydem wpisy opisujące naszych piłkarzy jako kompletnych nieudaczników .. itp.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 29.10.2012 o godz. 10:50.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Hmmm....
Teraz przyszła pora na Meliksona. Pamiętam jak za czasów Szymka, wszyscy liczyli jego prostopadłe podania w meczu. Potem był płacz i zgrzytanie zębów, że nikt takich piłek nie umie wyprowadzić. Melikson w każdym meczu rzuca nawet kilkanaście prostopadłych piłek rozpoczynających atak/ostatnie podanie. Mimo, że go już wszyscy w naszej lidze znają, nikt nie jest w stanie go wyłączyć z gry. Zostają tylko faule. Rzecz w tym, że od jesieni 2011 forma pozostałych graczy ofensywnych jest dramatyczna (tu wyjątkiem był Biton i od wielkiego dzwonu Genkow). Jeżeli nie mamy sensownych skrzydłowych i szybkonożnego napastnika to para wyrobiona przez Meliksona idzie w 70 % w gwizdek. Już nie wspomnę, że w środku - poza Chrapkiem - nie ma nikogo do rozegrania piłki. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Ludzie zamiast się kłócić, który to zawodnik grał kiedyś lepiej a który gorzej, zwróćcie uwagę na to że cała drużyna gra lepiej, a piłka nożna to gra zespołowa. Od odejścia Probierza widać ewidentny progres w grze całego zespołu i z tego trzeba się cieszyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Wycieczka osobista. Kłamstwo. Napisałem, że Wisła zdobywała MP grając 26-17 miesięcy temu i klasa/forma zawodników może się mieć to nijak do obecnych czasów.
* - To jest moja ocena. Wg twojej Wisła może mieć skład na ćwierćfinał LM - nie widzę problemu. Prowokacja + insynuacje. Oczywiste jest, że sobie życzę aby Wisła była jak najwyżej. Itd, itd.... Nie chce mi się dalej cytować.
Ostatnio edytowane przez thechris : 29.10.2012 o godz. 12:19.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Można i owszem być dobrym księgowym, można ciąć koszty, ale przy maksymalnym cięciu kosztów niestety nic dobrego nie dzieje się w klubie. Jest zła atmosfera, gdy tylko rozmawia się o pieniądzach. Jest bardzo zła atmosfera, gdy mówi się tonem takim, jakbyśmy zaraz mieli iść na dno. Z analiz finansowych jasno wynika, że coś tutaj nie gra, że mamy oszczędzanie w takim stylu, jakby ktoś nie chciał już dłużej tego klubu finansować. Może to i lepiej - wyjdzie w praniu, jeśli tylko dowiemy się kto jest tym potencjalnym kupcem. |
|
|
|
Guest
|
|
Oby jednak sprawy poszły w zupełnie innym - o wiele korzystniejszym kierunku dla Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to wszystko wymierzyłeś w centymetrach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Postaraj się zrozumieć, że po obejrzeniu meczu Wisły w którym nasi przez 90 minut kopią się po czołach czytam niektóre brednie, to mi się agresor włącza. Nie chodzi o to, żeby pisać że jest źle, tylko - mieć kontakt z rzeczywistością. A jak jakiś mózg (nie Ty) tutaj napisał, że do meczu z Legią powinien być komplet punktów to nie wiedziałem czy śmiać się, czy płakać, bo o coś takiego byłoby trudno nawet w czasach naszej absolutnej ligowej dominacji. Teraz jest lepiej, ale nie znaczy że dobrze. Oby mecz z Widzewem był potwierdzeniem tendencji wzrostowej, a nie - pojedynczym wyskokiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.10.2012 o godz. 14:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ktos tam orzekł że tylko Chrapek, potrafi rozegrać piłkę. Może i potrafi, ale jeszcze długo powinien za Boguskim buty nosić. Więc płacze że nie ma z kim grać są śmieszne. Celem powinno być wygranie wszystkich meczy do końca rundy. Jest on moim zdaniem jak najbardziej osiągalny. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W calach. 10z
@down: No, dokładanie ![]()
Ostatnio edytowane przez thechris : 29.10.2012 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to jednym słowem PRZE..... z naszych piłkarzy
PS. Aż się boję pytać, jak na tej liście plasowałby się Chavez Powód: OSMAN
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 29.10.2012 o godz. 14:51.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|