|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Było trafiac do bramki
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Chrapka. Trochę się znam na sporcie i jeśli 20 - letni zawodowy piłkarz jest ściągany w 60 minucie z boiska z powodu skurczów to:
a) nie nadaje się do zawodowego sportu. b) pije wódę dzień w dzień i jest wypłukany. c) trener od przygotowania ogólnego powinien być wywalony na zbity pysk. Pamiętam sezony gdzie średnia wieku w Arsenalu oscylowała koło 20 - tki, a w latach 90 - tych Ajax takimi młodzianami wygrywał LM. ![]() ULTRAS SALWATOR |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
Zgadzam sie! Jest to skandal, że zdrowy 20 letni ZAWODOWY piłkarz schodzi z powodu skurczów po 60 minutach spacerowego meczu... uwazam, ze nalezy ustalic winnych tego stanu rzeczy i przykladnie ukarać... a zawodnik dodatkowo powinien trafic na karne treninigi poprawiajace kondycje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Treningi poprawiające kondycję to nie kara. One maja mu pomóc zaistnieć w piłce, bo na razie to nic jeszcze nie osiągnął.
Twierdziłem, że pressing jest niepotrzebny? Nie, to w futbolu rzecz oczywista. Może gdzieś napisałem, że nasi (litości) "pomocnicy" powinni być zwolnieni z zadań defensywnych? Chyba raczej nie, ostatnio zjechałem werterstyla za podobną sugestię. Więc po chu ten cytat który ma się nijak do tego co napisałem? Jaliens ma rację, powiedział tylko o rzeczach oczywistych - choć i tak pewnie przerastających takich asów jak Probierz. Napiszę jeszcze raz, maksymalnie prosto: do pressingu i gry obronnej potrzebna jest kondycja. Gdy jej brak, zawodnik jest spóźniony lub w ogóle nie wraca. Nie ma przygotowania - nie ma gry. To jest fundament, na którym Lenczyk zdobył mistrzostwo, bo - nie czarujmy się - z piłkarzy to on miał Milę i Kaźmierczaka.
Przyznasz jednak, że jeżeli wszyscy rywale są szybsi i silniejszy, to coś jest na rzeczy? Zwłaszcza jeśli większość po dwudziestu minutach biegu ma już pełną pieluchę? Przyczyn tragicznej postawy jest kilka, o czym sam zresztą wspomniałeś. Do wymienionych przez Ciebie dodałbym jeszcze demoralizację wywołaną przez idiotyczne wypowiedzi warszawskiej piątej kolumny i brak wypłat oraz przygotowanie fizyczne właśnie. I nie - nie spodziewam się że zaczniemy grać dobrze w następnej rundzie bez gruntownej przebudowy drużyny zrobionej przez fachowca (czyli Bednarz out). Ale - jak napisałem - wydolność to podstawa. Bez niej w piłce nie działa nic...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2012 o godz. 12:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do moich poglądów na temat zmian w kadrze, do których doszło podczas wyprzedaży Basałajowej, polecam moją rozmowę z FraMatem, która zaczyna się tu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=43889 (09.02.2011) Kilka cytatów z tej dyskusji
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wiem, ale kolega pisał o karnych treningach, dlatego się czepiam...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|