|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Łukasz Garguła
Kariera seniorska1 Lata Klub M (G) 1999–2002 2002–2009 2009– Polar Wrocław 37 (4) GKS Bełchatów 182 (32) Wisła Kraków mecze/gole 41 (0) tak na marginesie mogli przynajmniejej zachować resztki pozorów i przegraćz 5-0
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.10.2012 o godz. 09:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Może się zrzucimy na podręcznik "pressing we współczesnym futbolu", "bieganie po boisku - nie tylko dla orłów" i wyślemy wszystkim piłkarzom? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Sił starczyło na 15 minut , co jest tragicznym prognostykiem na kolejne mecze ,bo to znaczy ,że drużyna jest fatalnie motorycznie przygotowana do sezonu . Oby Kulawik cos z tym zrobil przez te 2 tygodnie przerwy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Trener Kulawik - "Zawodnicy są dobrze przygotowani do sezonu pod względem fizycznym.Świadczą o tym wszystkie wyniki badań.Problem leży w głowach". Zwłaszcza w głowach starszyzny. serek.c2 -Probierz nie jest żadnym moim trenerskim guru.Chodzi mi tylko o to ,że nawet jakby trenerem był Piotr Kraśko i im się to nie podobało to powinni grać na 100 %. Starszyzna to nie tylko Głowacki i Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez fran23 : 06.10.2012 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kogo zaliczysz do tej starszyzny? Sobola, Głowę? Przez wiele lat miałeś choćby pół meczu, w którym mógłbyś narzekać na ich zaangażowanie? Nigdy nie widziałem Głowy czy Sobola odpuszczającego mecze. W....ia mnie już to .......enie o buncie (szczególnie w stosunku do tych piłkarzy) - napisał Wam plotkarski portal jakiś anonimowy artykulik a Wy łykacie jak pelikany. Zajmijcie się lepiej swoim trenerskim guru Probierzem, który najwyraźniej oprócz tego, że nie potrafi drużyny poukładać taktycznie, nie potrafi dojść do porozumienia z zawodnikami to jeszcze spierdzielił przygotowanie fizyczne.
Wystarczyło nakreślić drużynie zmianę w sposobie rozgrywania piłki i dopóki starczyło sił jakoś to wyglądało (w stosunku do poprzednich meczów). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
U nas nie ma starszyzny, za duża rotacja. Może Sobol i Głowa,ale obaj nigdy nie mieli zdolności przywódczych.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Frederiksen, nikt mnie nie przekona, że potrafi grać 1 na 1 w obronie. Zero krycia.
Dopóki zespół przesuwa się w strefie, jest poprawnie. Kiedy trzeba atakować, ma inwencję i spokój. Widać, że piłka mu nie przeszkadza [hejterzy do cytowania start!]. Ale na boku obrony ZAWSZE przychodzi taki moment, że trzeba dojść do rywala. Obie bramki (tak jak większość akcji L) z naszej lewej strony. Urban nie jest w ciemię bity. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
nawet twój guru Kulawik twierdzi, że są dobrze przygotowani tylko im się nie chce ale ty dalej będziesz szedł w zaparte z tym Probierzem tak głowacki zawsze był nijaki taki wmiare dobry na ekstraklasę obrońca nic ponadto sobolewski może i walczył z zaangazowaniem jednak lata robią swoje ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Każdy widzi jak na boisku zawodnicy wyglądają szybkościowo i wytrzymałościowo - po prostu daremnie. "Głowacki był nijaki, Sobol może i walczył"... i tu można dyskusję z Tobą zakonczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czyli na forumowe myslenie jak Bednarz kłamie to źle a jak Kulawik kłamie to dobrze |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Akurat z Nami musza przeciwnikom wychodzic strzały zycie tak jak ten pierwszy Kosceckiego i to jeszcze sie musiała pilka odbic od słupka i wpasc. To juz nie pierwszy raz, z Piastem mogło byc podobnie tylko poprzeczki Nas ratowały. Przod wygladał jako tako ale tył to juz tragedia. Ale poczatek bardzo mi sie podobał tylko stalowych nerwow zabrakło - jezeli tak beda grali w kolejnych meczach ale pełne 90 minut to szybko wydostaniemy sie z dołka - tak jak to zrobił Ruch Chorzow.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ruch nie wyszedł z żadnego dołka kopią sie po czołach kto wie czy nawet nie gorzej niż my mają Piecha i Jankowskiego poprostu Legia też w wielkiej formie nie jest łatwe bramki transwestyty zrobiły różnice |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|||
Może i jest wolnośc słowa ale prosił bym, żebyś tego nie nadużywał, tym bardziej że mnie jako kibica Wisły wkur.wia to że nie odnosisz się z szacunkiem do piłkarzy pokroju Sobolewski czy Głowackiego i rzucasz mięsem nie mając jakichkolwiek dowodów. Nie trudno domyśleć się że obaj piłkarze są w Wiśle dłużej niż ty o niej paplesz , dlatego powiem ci szczerze : Wolę ich widzieć w Wiśle niż ciebie trollu na trybunach. Ja masz coś to wyłóż kawę na ławę albo się zamknij, no chyba że lubisz takie zabawy i ciskasz koprami na mieście...to wypada tylko współczuć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.10.2012 o godz. 13:00.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że internet jest miejscem publicznym.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
napewno na trybunie na którą uczęszczasz mnie mnie nie widziałeś, nie bywam na rodzinnym ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podejrzewam, że na trybunie na której bywasz wielu z nas zasiadało (i zasiada nadal) jak na gówno mówiłeś papu. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No, Jacuś się tym chwalił w gazetach.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Puk, puk .... 13 miejsce !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Co Ty mówisz, że nie ma dowodów na zwolnienie Petrescu "przez" piłkarzy. Sam Cupiał mówił, że to był jego największy błąd. Poszukaj sobie artykułów w których piłkarze mówią, że podczas meczu nie mieli siły biegać przez ciężkie treningi oraz o tym jak chodzili na skargi do prezesa. Gdyby wtedy zamiast trenera wymienić pseudopiłkarzy na gości którym się chce, to pewnie bylibyśmy w tej mitycznej Lidze Mistrzów i dzisiaj nasza sytuacja wyglądałaby całkiem inaczej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
15 minut jako takiej gry w stosunku do 5 czy 10 minut w poprzednich meczach to dla mnie żadna różnica. Poza tym inne jest nastawienie Piasta, które mając okazję rozwalić Wisłę szarpie od 1 do 90 minuty chcąc nastukać jak najwięcej goli (trzy poprzeczki) a inne nastawienie Legii mającej świadomość gry o coś w całym sezonie i perspektywę wielu istotnych meczów o 3 pkt. Pierwsze 15 minut Legia zwyczajnie przespała dlatego średnio zorientowany widz mógłby ocenić, że Wisła miała w tym meczu coś do powiedzenia. Nie miała. Ile razy to samo zdarzało się Wiśle kiedy rządziła niepodzielnie w lidze lub nawet kiedy walczyła z kimś łeb w łeb o MP? Po przespanym początku, podrażniona dwa razy przyspieszyła i było pozamiatane. To samo stało się wczoraj tylko w drugą stronę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 06.10.2012 o godz. 16:57.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jakiś pozytyw, po meczu z Legią. Hm pierwsze 20 minut w naszym wykonaniu naprawdę dobre, patrząc na to jak kopacze prezentowali się przez poprzednie mecze ich zaangażowanie w grę i w ogóle pomysł, to piątek wieczorem, 20 minut to istne niebo!
Przyjemnie się na to patrzyło, więcej gry po ziemi, szybkie podania, wysoki pressing i wszystko ładnie wyglądało. No i to by było na tyle pozytywów z całego meczu bo później już wróciliśmy do swojej starej gry, przytkało ich jak to powiedział Orbit i skończyło się. Teraz dwutygodniowa przerwa, Kulawik ma czas na to aby coś jeszcze zmienić w naszej grze, nie wiem jakie będę tego efekty, więcej będzie można powiedzieć po meczu z Jagiellonią. Można mieć nadzieję (może i złudną), że w następnym meczu zaprezentujemy znacznie dłuższy okres lepszej gry i narzucimy swoje tempo meczu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po co to piszesz? Większość na forum i tak wie, ze nic się nie zmieniło
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z Jagą powiedzmy że mamy duże szansę wygrać , jest to jedna ze słabszych (obok nas ) ekip ekstraklasy . Pokazują równie mało dobrej gry , tyle że mają dużo szcześcia ( jak Pogonią ) , czy sędziów za sobą ( a raczej przeciw Poloni ) .
A jeśli nie wygramy z Jagą , to chyba tym bardziej nie mamy po co jechać później do Łodzi . Oczywiście nie trzeba mówić jak 6 punktów w tych 2 meczach zmieniło by dużo nie tylko jeśli chodzi o pozycję w tabeli , ale chyba ( co ważniejsze ) co piłkarze mają w głowie i o co faktycznie walczą w tym sezonie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zauważcie że nasi kopacze dalej w większości odpuszczają mecze zobaczcie np. na mecz z Piastem i jak ich ogolił Lech, a jak nasi "zagrali" do póki u nas starzy nie zejdą ze sceny,a młodzi nie wygryzą kilku zwycięstw to nic się u nas nie zmieni... poza tym popatrzcie jak nam odjechała reszta... popatrzcie na wyniki naszych w ME...
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Źle odczytałeś moje słowa, a w zasadzie może być też tak że użyłem zbyt duży skrót myślowy...
Chodziło mi o to że starzy już są co najmniej wypaleni, a tak na prawdę mają wyjeb.ne... Jedyna droga to Ci młodzi co są u nas w obecnym składzie i zaczną gryźć na maksa trawę... dzięki temu być może ugramy jakieś punkty... jeżeli to zadziała to być może ktoś w tym zapyziałym zarządzie zauważy że jak ściągnie się młodego z polski, to jest o wiele niższy koszt i o wiele większa szansa że mu się chce... co za skutkuje postawieniem na szkółki... a to o poziomie naszej ME to taka dygresja była... ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|