|
Jak na razie źle to wygląda. Bednarz kompletnie spieprzył okno transferowe, pozbył się właściwie tylko szrotu z kończącymi się kontraktami a gwiazdorzy na wysokich kontraktach zostali i drenują kasę z klubu. Na plus można mu jedynie zaliczyć sprzedaż Kirma. Jednak ściągnięcie Sikorskiego i Fredriksena oraz olanie Brożków wystawia mu fatalną notę.
Odnośnie Probierza, wydaje mi się, że poleci po meczu z Lechią bądź następnym. Fatalnie będzie jeśli zostanie zastąpiony kimś z PMS-u. W tym wypadku wolę, żeby pozostał do końca rundy. Co innego jeśli Cupiał stwierdzi, że spróbuje jeszcze raz z trenerem z zagranicy. Jednak musi to być trener z nazwiskiem, a nie jakiś kolejny noname Maaskant. Mi się marzy trener Pilzna. Swoją drogą ciekawy jestem jak Śląsk z tym swoim trenerem trafił. To może być dobry kierunek. I nie piszcie mi proszę, że nie stać nas na dobrego zagranicznego trenera z doświadczeniem. Nawet Shamrock Rovers ostatnio potrafiło zatrudnić gościa, który niedawno prowadził klub w angielskiej Premiership. Powinniśmy zacząć od trenera a następnie pozwolić mu wprowadzić swoją strategię działania.
|