|
Gdybyśmy tylko patrzyli na skutki, wartość piłkarzy etc. to nigdzie daleko nie zajedziemy. Zobaczmy na potencjał tych piłkarzy - duża część z nich to piłkarze wypaleni - Sobolewski, Iliev, Garguła... część nie wiadomo czy ma potencjał czy też nie, jak Szewczyk, Kamiński, Chrapek etc...
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - ci piłkarze muszą się ograć, by zobaczyć, czy coś z nich będzie czy też nie. Niestety - takie są konsekwencje polityki transferowej Cupiała i jego świty. To nie wina Probierza, że ma dookoła cały ten cyrk, który nie potrafi mu uwierzyć w momencie, gdy ma (chyba?) świadomość kogo zatrudnia, ma(chyba?) świadomość jaki jest styl pracy Probierza z zespołem, ma (chyba?) świadomość, jaką kadrą Wisła obecnie dysponuje. No chyba że nie ma, a to jest wielce prawdopodobne i ten cyrk na kółkach uważa, że będzie funkcjonować w sposób normalny... Śmiech mnie ogarnia. Wolę by w Wiśle były mniejsze pieniądze, a zabrali się za jej funkcjonowanie ludzie z większym samozaparciem i zaangażowaniem, niż Bednarz czy Kapka. Bo im - takie mam wrażenie - nawet tego brakuje.
|