Rob_Zombie napisał(a):

W dupach się poprzewracało! Bachory rozpieszczone przez... Cupiała teraz na niego naskakują. BC stał się ofiarą własnych sukcesów. Teraz wszyscy mają rozczeniową postawę 'nam się należy'. Ktoś gdzieś tu ostatnio wklejał listę 10 najlepiej zarabiających zawodników ligi i (nie chcę kłamać, nie pamiętam dokładnie) połowa to piłkarze Wisły, ale kogo to obchodzi... "Cupiał napycha sobie forsę do kieszeni i tyle". Tak naprawdę to po raz pierwszy od wieelu wielu lat mamy przeciętną drużynę i nagle jest ogólnoforumowy lament, płacze, jęki i zawodzenie pt. "ku.wa jak to". Nie wiem czy zdroworozsądkowe osoby stąd wywiało czy tylko nie chcą się włączać do dyskusji (w sumie patrząc na tak zacietrzewiałych krzykaczy jak Miłosz (jakoś tak) trudno się dziwić...). Jak ktoś jeszcze pisze że fajnie by było jakby miasto przejęło drużynę to ja nie jestem pewien czy jest debilem czy tylko trollem. Choć w sumie przynajmniej nie byłoby problemu z Jaliensem. Ani z transferem Meliksona. Ani z kołkowatością Genkowa. Nie byłoby - bo by ICH TU NIGDY NIE BYŁO! Jeśli to co mamy teraz nazywacie wariantem oszczędnościowym (z najlepiej opłacanymi zawodnikami w lidze...) to jak nazwać sytuację np. ŁKSu? Bo gdyby miasto zarządało klubem to właśnie w ich położeniu byśmy byli. Miasto nie pozwoliłoby sobie na takie radosne 400tysiączków euro dla jakiegoś Genkowa bo (w przeciwieństwie do TF) nie będzie na koniec sezonu bilansować stanu konta w razie niepowodzeń.
Powiem więcej, ja popieram to co teraz się u nas dzieje. Od lat mamy przepłaconą kadrę a teraz stosunek wydatków na płace w porównaniu do umiejętności piłkarzy osiągnęło ekstremum! Tej drużynie potrzebny jest ogromny przewiew i przebudowa. Już można pominąć klasyków gatunku jak Jaliens czy Garguła, ale nawet Genkov w zestawieniu z 400 tysiącami które zarabia to pusty śmiech. Wydaje mi się że po prostu trzeba zacisnąć pasa, nawet kosztem wyników i uzdrowić sytuację w zespole... wyprzedażą i czystką. Wtedy można będzie zacząć wszystko od nowa.
Cupiał jest w polskiej piłce tak naprawdę prekursorem, dlatego też popełnia błędy, ale i tak żaden inny właściciel do pięt mu nawet nie dorasta. I dlatego powtórzę jeszcze raz - w dupach się poprzewracało! Ode mnie 1906% poparcia dla pana Cupiała, jednej z najważniejszych postaci w historii Wisły!
|
Calkowicie sie z toba zgadzam w 100% to co napisales . "Normalni" sie tutaj nie wypowiadaja bo to sie mija z celem, dlatego olewaja ten temat, albo to forum z kturego juz duzo osub sie poprostu smieje. Jeszcze rok temu przed meczami o LM nikt nie krytykowal BC a dzisiaj okazuje sie ze przez 14 lat Cupial nieudolnie prowadzil Wisle

. A i najlebszy chicior : oddac Wisle w rece miasta