The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2016, 11:08
bellic88 napisał(a):Wyświetl post
Byłoby pięknie. A tak pozostaje to w sferze marzeń. Chociaż może jeszcze coś z tego będzie w obecnej sytuacji. Tylko pytanie czy Franek z kolegami mieliby pomysł na to jak to wszystko ogarnąć i otoczyliby się profesjonalistami. Poparcie wśród kibiców mieliby chyba ogromne.
A to byłby niesamowity zastrzyk dla potencjalnego inwestora. Bo Franek w środowisku piłkarskim robi za dość wiarygodnego kontrahenta, że tak to określę.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.08.2016, 11:24
Cupial kupil sobie kosztowna zabawke ktora mu sie znudzila i ja wyrzucil do kosza.
Tyle dla niego znaczy nasza Wisla.

Pakowal pieniadze dla wlasnej zabawy i kaprysu a nie zeby jeden czy drugi kibic mieli co wspominac po latach.

Znudzila mu sie Wisla, wiec jak starego psa wyrzucil z samochodu i pojechal w ....u na wakacje z ktorych juz nie wroci.

To ze to Wisla byla zabwka i kaprysem najlepiej pokazuje to w jakim miejscu jestesmy. Nie zbudowano nic, zadnych struktur, skautingu. Nie ma nic. Sa dlugi i wspominki.

Cupial okazal sie kutasem.

Trzeba byc chorym psychicznie albo debilem pokroju Citki zeby wierzyc ze Cupial nie wiedzial komu oddaje Wisle.

#chujciwdupeCupial a nie #dziekujemypanieCupial
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 25.08.2016, 11:34
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Cupial kupil sobie kosztowna zabawke ktora mu sie znudzila i ja wyrzucil do kosza.

Pakowal pieniadze dla wlasnej zabawy i kaprysu a nie zeby jeden czy drugi kibic mieli co wspominac po latach.

Znudzila mu sie Wisla, wiec jak starego psa wyrzucil z samochodu i pojechal w ....u na wakacje z ktorych juz nie wroci.

To ze to Wisla byla zabwka i kaprysem najlepiej pokazuje to w jakim miejscu jestesmy. Nie zbudowano nic, zadnych struktur, skautingu. Nie ma nic. Sa dlugi i wspominki.

Trzeba byc chorym psychicznie albo debilem pokroju Citki zeby wierzyc ze Cupial nie wiedzial komu oddaje Wisle.

niekoniecznie w tym stylu
ale sedno mojego poglądu w temacie dobry car Bogusław C.
oddany
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.08.2016, 12:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Jestem daleki od wyzywania Cupiała. Jednak uważam,że wyrzucił Wisłę na śmietnik, gdyby nie dziennikarze i kibice już by nas nie było, jak Poloni, Widzewa, Zawiszy czy GKSu.

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Zamiast pomnika za lata świetności pewnie zostanie zapamiętany za styl rozstania i zapomniany na Reymonta.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.08.2016 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.09.2016, 12:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jestem daleki od wyzywania Cupiała. Jednak uważam,że wyrzucił Wisłę na śmietnik, gdyby nie dziennikarze i kibice już by nas nie było, jak Poloni, Widzewa, Zawiszy czy GKSu.

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Zamiast pomnika za lata świetności pewnie zostanie zapamiętany za styl rozstania i zapomniany na Reymonta.
Mysle ze w dlugim pkresie jednak bedziemy pamietac te dobre chwile. Ale czas musi minać
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 25.08.2016, 11:37
To jak nas Boss zostawil to jest po prostu smutne, jakby chcial nas ukarać i zrobic nam na złość. Dziwne, ze teraz nagle odzywaja sie sponsorzy, ludzie co chca inwestowac w klub, a nie chcieli robic tego wczesniej jak rzadzil niby powazny bogaty czlowiek. Jak to jest, ze na dzis nie mamy ani jednego sponsora? Jak rzadzil tym klubem gosc z taka kasa, ze nie mamy zadnych struktur? Ani szkolenia, ani scautingu, ani marketingu, sponsorow, a kibicow traktowalo sie po macoszemu? Tak naprawde jesli chodzi o fundamenty to Boss nic nie zrobil. Stadion dostal, osrodek trenibgowy dostal. Tyle ze kase mial to bylismy w czolowce. Kasa sie skonczyla to nie mielismy zadnej alternwtywy. Teraz to trzeba wszystko zbudowac i pilnowac jak oczka w glowie zeby jakis idiota typu Bednarz nie przyszedl i przypadkiem nie zaczal tego niszczyc. Ave Wisla!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 06.09.2016, 15:45
regan napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, ze teraz nagle odzywaja sie sponsorzy, ludzie co chca inwestowac
Jesteś tego pewien?
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 25.08.2016, 11:48
Po co to teraz drążyć i wywlekać takie brudy. Umówmy się większość z Was gdyby miała takie siano jak BC to nie myślała by nawet aby kupować sobie piłkarzy tylko w towarzystwie pięknych pań pływała gdzieś jachtem na morzu, rzecz jasna nie bałtyckim.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2016, 19:31
Art z Forbesa
http://www.forbes.pl/wisla-krakow-sp...06656,1,1.html
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2016, 20:18
Prawdziwego faceta poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy.
Cupiał skończył jak impotent. Szkoda.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.08.2016, 20:41
Z Cupiałem to jest niestety tak, że to biznesmen rodem z epoki "transformacji."

Wtedy obowiązywał dziki kapitalizm polegający na furze szczęścia, wykorzystywaniu znajomości i luk, ręcznym zarządzaniu przez krzyk i dociskanie pracownika oraz żadnych skrupułów przy podejmowaniu decyzji. Wyciskaniu jak najwięcej tu i teraz, by móc potem wydawać pieniądze na pokaz. Nie wiem ile z tego można przypisać do Cupiała konkretnie (i nie w tym rzecz, aby to rozważać), ale chodzi o to, że ten model już się skończył, czego doskonałym przykładem była właśnie TF w ostatnich latach. Dzisiaj tak się już nie prowadzi firmy.

W każdym bądź razie niepodobna było oczekiwać od Cupiała, że przy takich korzeniach Wisłę zorganizuje profesjonalnie i nowocześnie. Raczej można się było spodziewać modelu bizantyjskiego dworu. I taką właśnie Wisłę Cupiał zostawił. Nieważne czy świadomie, czy nie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2016, 21:30
Swoją droga, bardzo często pojawia się mit, że Cupiał, Ziętek i (ten trzeci ), inwestowali w Wisłę, bo byli jej kibicami. A nie wiem czy wszyscy wiedzą, że zastanawiali się nad kupnem KSC, ale w przeciwieństwie do nich, TS zgodził się oddać.im 100% akcji i dlategoż padło na Wisłę...

Ot dobrodziej.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.09.2016, 11:59
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Swoją droga, bardzo często pojawia się mit, że Cupiał, Ziętek i (ten trzeci ), inwestowali w Wisłę, bo byli jej kibicami. A nie wiem czy wszyscy wiedzą, że zastanawiali się nad kupnem KSC, ale w przeciwieństwie do nich, TS zgodził się oddać.im 100% akcji i dlategoż padło na Wisłę...

Ot dobrodziej.
Urban
i milion znaków
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2016, 21:40
TS zgodził się oddać im 100% akcji i dlatego... przejeli 95%. Po co powtarzanie tych farmazonów.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2016, 23:20
rav napisał(a):Wyświetl post
TS zgodził się oddać im 100% akcji i dlatego... przejeli 95%. Po co powtarzanie tych farmazonów.
A to, ze Ziętek nie wiedział co kupił... to już.nie mój problem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2016, 22:03
Zgoda, że Cupiał jest w 1906% odpowiedzialny za ten marazm i sprzedaż Meresiowi.

Ale jednak bez sukcesów, które Wisła odnosiła za jego pieniądze, nie byłoby:

-Miejskiego stadionu na 33 k
-bazy w Myślenicach (tak, wiem że oba nie nasze - ale czy ktoś by to budował dla biednej TSowskiej Wisły?)
-Mistrzostw, Pucharów, meczów w Europie w tym dwudziestoleciu - które wciąż mogą przez jakiś czas ściągać do nas piłkarzy, sponsorów
-wieeeeelu kibiców, wychowanych na sukcesach.

część świadomie, część nieświadomie - przyniósł nam Cupiał.

Ok, ktoś powie, że stadion, baza może i tak by powstały (vide Lublin, Tychy, Łódź). Ale sąsiadka ma za właściciela bogacza profesora, a w gablocie na trofea za to dziesięciolecie to mają proporzec Shkendii.
I średnią frekwencję niższą od nas.

Podsumowując - chciałbym, żeby oprócz tego, co napisałem powyżej, wynieść też lekcję zarządzania z "ery Cupiała", i zapewnić stabilizację szkoleniową (nie zwalniać Wdowczyka), zainwestować i współpracować ściśle z AP Wisła Kraków, i budować na tym, co jest.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 31.08.2016 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2016, 22:06
gdsmk napisał(a):Wyświetl post

Ok, ktoś powie, że stadion, baza może i tak by powstały (vide Lublin, Tychy, Łódź). Ale sąsiadka ma za właściciela bogacza profesora, a w gablocie na trofea za to dziesięciolecie to mają proporzec Shkendii.
I średnią frekwencję niższą od nas.
Tak to się pocieszać zawsze możemy. Ale chyba trzeba porównywać się do poważnych klubów a nie do tego g.... zza Błoń.
:/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2016, 22:20
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Zgoda, że Cupiał jest w 1906% odpowiedzialny za ten marazm i sprzedaż Meresiowi.

Ale jednak bez sukcesów, które Wisła odnosiła za jego pieniądze, nie byłoby:

-Miejskiego stadionu na 33 k
-bazy w Myślenicach (tak, wiem że oba nie nasze - ale czy ktoś by to budował dla biednej TSowskiej Wisły?)
-Mistrzostw, Pucharów, meczów w Europie w tym dwudziestoleciu - które wciąż mogą przez jakiś czas ściągać do nas piłkarzy, sponsorów
-wieeeeelu kibiców, wychowanych na sukcesach.
A może by nas kupił Filipiak? po co to gdybanie?

Póki co czy Cupiał chciał czy nie, przez niego Wisła mogła wylądować w gorszym miejscu, niż była w 97 roku. I nie wiadomo czy nie wyląduje. O ile pewnie jakoś organizacyjnie nie zbankrutujemy, to sportowo jesteśmy na ten moment głównym kandydatem do degradacji. A to że Wisła nie jest przygotowana na spadek wiemy raczej wszyscy. Widzew, ŁKS, Polonia Bytom i kilka innych też nie było.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 26.02.2013, 18:07
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się ,że SKWK też powinno walczyć o zbudowanie akademii przecież mają z nas najwiecej do powiedzenia.
Każdy mądry człowiek wie ,że akademia ( baza treningowa itd) w dzisiejszych czasach w Polsce jest potrzebna.
Ja mam wrażenie, ze ten wywiad to czesc porozumienia z SKWK - taki ku pokrzepieniu serc i nic bym sobie nie obiecywał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2013, 18:14
borys napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie, ze ten wywiad to cześć porozumienia z SKWK - taki ku pokrzepieniu serc i nic bym sobie nie obiecywał.
Dobry krok PR i konsekwentna realizacja Bednarzowcyh slow pt 'będzie lepiej w zależności od tego jakie sukcesy odniesiemy na polu margetingowym'. Tak czy siak mądry ruch ze strony Bogusława i sensowna sugestia jego doradców. Oby tak dalej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 26.02.2013 o godz. 18:18.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.02.2013, 17:49
Na 100% mamy jakiegoś młodego zdolnego , ale ....a mać my boimy się postawić właśnie na tych młodych.
A bo tu walczymy o mistrza i nie wypada , a tu bo walczymy o utrzymanie.
Gdzie oni sie kuźwa mają wybić w młodej ekstraklasie mają zostać "wyłowieni" z ME ( lub innych ) przez fachowców pokroju Kulawika i Bednarza ? No bez jaj.
Problem leży w tym ,że Wisła zawsze była, jest i pewnie będzie trudnym klubem dla młodych zawodników.
U nas zawsze jest presja na wyniki i trenerzy boją sie wystawić młodzież
O czym Ty gadasz? Zdolna mlodziez? U nas jest tylko mlodziez... Kogo nie wpuscic z ME to dramat... Probierz wstawial mlodziez, Kulawik od czasu do czasu tez kogos wstawi ale to tyle bo mlodych talentow niestety nie posiadamy zadnych...
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2013, 19:40
morganfield, masz rację. Gdy zmienia się trenera wygrywa szatnia. Na Zachodzie piłkarz boi się zachowywać nieprofesjonalnie, to samo tyczy się paru wschodnich klubów, tam od trenera bije charyzmą i tyle.
Co do młodszych zawodników, cieżko jest wytypować jakieś perełki, ale pamiętajmy o tym co taki np. Szewczyk może se pomyśleć widząc na boisku Sikorskiego? Od chyba 20 meczów o punkty nie strzela bramki, w takim Bełchatowie dużo niedokładnych podań, brak walki o piłke przy wybiciu przez Pareike, czemu taki ktoś ma możliwość nosić barwy Wisły? Chrapek, Szewczyk nie grają fenomenalnie, ale uważam że można by było trochę ich wskrzesić.. Najlepiej by było uciułać parę pkt, potem niech dużo młodzi grają.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.02.2013, 21:05
Na 100% mamy jakiegoś młodego zdolnego , ale ....a mać my boimy się postawić właśnie na tych młodych.
A bo tu walczymy o mistrza i nie wypada , a tu bo walczymy o utrzymanie.
Gdzie oni sie kuźwa mają wybić w młodej ekstraklasie mają zostać "wyłowieni" z ME ( lub innych ) przez fachowców pokroju Kulawika i Bednarza ? No bez jaj.
Problem leży w tym ,że Wisła zawsze była, jest i pewnie będzie trudnym klubem dla młodych zawodników.
U nas zawsze jest presja na wyniki i trenerzy boją sie wystawić młodzież
Nie zawsze Wisła była trudnym klubem dla młodych, tacy zawodnicy jak Musiał, Nawałka czy Iwan debiutowali w kadrze Polski jak mieli 19 - 20 lat. Ale to już historia i nic nie zapowiada żeby przy obecnych władzach Wisły przywrócić szkolenie młodzieży na odpowiedni poziom. Moim zdaniem do tego nie jest potrzebna żadna pijarowska akademia czy super wypasiona baza treningowa (co nie oznacza, że nie przydałoby się np. kilka boisk treningowych z przyzwoitym zapleczem) ale przede wszystkim odpowiedni sztab szkoleniowy z pomysłem na rozwój piłkarskiej dzieciarni.

Natomiast problemem są przepisy (to już działka PZPN czy FIFA) odnośnie ewentualnego transferu młodego zawodnika. Bo trudno nie przyznać Cupiałowi racji w tym względzie - w obecnych czasach, przy obecnych przepisach mając świetną szkółkę i pakując w nią sporo kasy, rozdaje się zawodników niemal za darmo (ekwiwalent za wyszkolenie). To nie jest tylko problem Wisły ale ogólnie polskiej piłki. Gość kończy 18 lat i decyduje gdzie grać - a co polska piłka może zaoferować w konkurencji do Belgów, Holendrów czy Francuzów? Przykład Legii na razie nie jest za bardzo adekwatny, bo jak się pozyskuje do akademii gościa blisko ukończenia 18 lat (np. 16 latka jak Wolski) to ryzyko że wyfrunie przed podpisaniem umowy jest niewielkie.

Co do wywiadu Cupiała zastanawia mnie jeszcze taka sprawa - twierdzi, że nie ma problemów z finansowaniem drużyny a opóźnienia są rodzajem kary dla zawodników. Rozumiem, że Maaskanta ta kara również obowiązuje chociaż nie trenuje Wisły od przeszło roku? Ktoś tu ściemnia albo ja czegoś nie rozumiem.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.02.2013, 12:50
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Nie zawsze Wisła była trudnym klubem dla młodych, tacy zawodnicy jak Musiał, Nawałka czy Iwan debiutowali w kadrze Polski jak mieli 19 - 20 lat. Ale to już historia i nic nie zapowiada żeby przy obecnych władzach Wisły przywrócić szkolenie młodzieży na odpowiedni poziom. Moim zdaniem do tego nie jest potrzebna żadna pijarowska akademia czy super wypasiona baza treningowa (co nie oznacza, że nie przydałoby się np. kilka boisk treningowych z przyzwoitym zapleczem) ale przede wszystkim odpowiedni sztab szkoleniowy z pomysłem na rozwój piłkarskiej dzieciarni.

Natomiast problemem są przepisy (to już działka PZPN czy FIFA) odnośnie ewentualnego transferu młodego zawodnika. Bo trudno nie przyznać Cupiałowi racji w tym względzie - w obecnych czasach, przy obecnych przepisach mając świetną szkółkę i pakując w nią sporo kasy, rozdaje się zawodników niemal za darmo (ekwiwalent za wyszkolenie). To nie jest tylko problem Wisły ale ogólnie polskiej piłki. Gość kończy 18 lat i decyduje gdzie grać - a co polska piłka może zaoferować w konkurencji do Belgów, Holendrów czy Francuzów? Przykład Legii na razie nie jest za bardzo adekwatny, bo jak się pozyskuje do akademii gościa blisko ukończenia 18 lat (np. 16 latka jak Wolski) to ryzyko że wyfrunie przed podpisaniem umowy jest niewielkie.

Co do wywiadu Cupiała zastanawia mnie jeszcze taka sprawa - twierdzi, że nie ma problemów z finansowaniem drużyny a opóźnienia są rodzajem kary dla zawodników. Rozumiem, że Maaskanta ta kara również obowiązuje chociaż nie trenuje Wisły od przeszło roku? Ktoś tu ściemnia albo ja czegoś nie rozumiem.
Zgadzam się, Cupiał nie musi budować akademii i szkolić zawodników od zera. Tylko w takim wypadku aby mieć zaplecze drużyny powinna istnieć siatka skautów wyszukująca zawodników 16-18 letnich. Zawsze to my możemy być tymi którzy mącą w głowie.
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.02.2013, 23:19
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, Cupiał nie musi budować akademii i szkolić zawodników od zera. Tylko w takim wypadku aby mieć zaplecze drużyny powinna istnieć siatka skautów wyszukująca zawodników 16-18 letnich. Zawsze to my możemy być tymi którzy mącą w głowie.
Otóż to!. Lech np. podpisał teraz Formellę (chłopak ma17 lat).
I nie trzeba geniuszy, żeby wynaleźć takiego piłkarza, bo o nim akurat wielu wiedziało.
Trzeba wizji i determinacji.
No, ale skoro według Bogusława Cupiała, bezpieczniej ściągać zdezelowany szrot..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 16.04.2013, 22:12
Jednak Cupiał nic sie nie zmienił ...
możesz to rozwinąć ?
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.06.2013, 22:30
Odnośnie rankingu Wprost.

Jeżeli Cupiał tak zarządza firmą jak od kilku lat Wisłą, to nie dziwię się, że w końcu popłynął.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 24.06.2013, 23:09
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie rankingu Wprost.

Jeżeli Cupiał tak zarządza firmą jak od kilku lat Wisłą, to nie dziwię się, że w końcu popłynął.

Pochwal się jak Ty zarządzasz swoją firmą.. czy może jeszcze nie założyłeś nawet budki z kebabami?

Popłynął
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.06.2013, 00:30
element napisał(a):Wyświetl post
Pochwal się jak Ty zarządzasz swoją firmą.. czy może jeszcze nie założyłeś nawet budki z kebabami?

Popłynął
Weź skończ... W monopoly zawsze wygrywa, więc ma podstawy
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.06.2013, 10:32
Panowie z rankingami spokojnie, nie wiadomo jak oni to liczą to raz. Dwa to wielkość majątku często nie ma dużego związku z liczbą wolnych środków. Biznesmen A może mieć 10miliardów w nieruchomościach (których teraz nie opłaca się spieniężyć) i 2 miliony wolnych środków. Natomiast Biznesmen B może mieć miliard wolnych środków i miliard w nieruchomościach. Który z nich byłby w stanie więcej włożyć w klub?

Jest jeszcze kwestia zadłużenia. Pewnie część forumowiczów kojarzy taką firmę jak Aster, która jakiś czas temu została zakupiona przez UPC. Kwota transakcji wynosiła 2,5mld złotych. Z tego 900milionów to była wartość firmy a reszta to zadłużenie.

Co do Pana Cupiała i Telefoniki, słyszał ktoś coś o zawalonym kontrakcie we Wiedniu?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów