The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2013, 22:09
Cupiał chce sprzedać Wisłę i wie, że w tej sytuacji klubu to kupca w chinach nie znajdzie dlatego nie wkładając już kasy, chce aby jeszcze to jakoś funkcjonowało, żeby klub wyszedł na prostą i wtedy może się uda sprzedać.
Innym wariantem jest to że Cupiał boi się że jak da teraz kase to ona rozejdzie się w mgnieniu oka i dupa.
dlatego być może też czeka jak klub wyjdzie na prostą i wtedy moze coś dołoży, ale co jeśli przed tym ''wyjściem na prostą'' spadniemy? :(
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2013, 22:25
można było za darmo wyciągnąć z poloni pół składu: Wszołek,Przybecki,Pazio.Piątek,Kokoszka. Do tego Dvaliszvili czy nawet Teodorczyk by sie przydali. Ale jak sie z klubu wyrzuca legendy najpierw Moskal potem Sobol to będziemy walczyć o utrzymanie. Nie ma w tym klubie chęci do osiągnięcia sukcesu.
Liga jest tak śmieszna że kupienie(dostanie za darmo) dobrego lewego obrońcy,rozgrywającego,skrzydłowego i 2 napastników daje 100 procent szans nawet na mistrzostwo. Ale lepiej zatrudnić smude i budować drużynę od Burdenskiego czy kogoś tam.
P.S. mam nowy pseudo: Burdel-ski.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.06.2013, 07:08
raindog

Poniosło cię. Piszesz tak jakby Wisła nie chciała Meliksona sprzedać za duże pieniądze. Jakby Melikson był więcej wart to byśmy go sprzedali za więcej. Przecież taka darmowa okazja była i nikt inny nie chciał skorzystać To czemu inne kluby nie przebiły ofert Francuzów? Melikson był dobrze znany przez skautów zagranicznych w Polsce i jakoś wielu chętnych nie było na niego. Tym bardziej z dużą kasą. (Chimeryczny, stary kontuzjogenny Melikson to nie młody 20 latek przed którym może być wielka przyszłość) Skończmy z laniem wody. O Kirmie nawet nie ma co pisać NIKT, nawet Valxcs nie mógł go sprzedać bo nie było chętnych. Dopiero Maaskant się zlitował i wziął do siebie.

Trzymajmy się faktów bo inaczej zaczniemy orbitować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 21.06.2013, 07:47
Tę inwestycję to jak rozumiem robi gmina Myślenice a nie TF czy Bogusław Cupiał. Więc nie jest to żaden znak zaangażowania długoterminowego w klub. Tak samo współpraca z akademią piłkarską - dziś jest, jutro jak trzeba będzie to się skończy.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.06.2013, 08:51
Vasil napisał(a):Wyświetl post
Tę inwestycję to jak rozumiem robi gmina Myślenice a nie TF czy Bogusław Cupiał. Więc nie jest to żaden znak zaangażowania długoterminowego w klub.
Za wyjątkiem tego, że Wisła ma przez 10 lat płacić za wynajem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.06.2013, 07:53
oby z tą bazą nie było jak ze współpracą z Leverkusen i Monachium
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.06.2013, 08:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oby z tą bazą nie było jak ze współpracą z Leverkusen i Monachium
I ze złotówką od każdego sprzedanego Lecha ......
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.06.2013, 09:00
Umowę z akademią piłkarską wymusiły wymogi licencyjne, a i tak BC nie daje na to złamanego grosza.
Centrum treningowe to inwestycja gminy Myślenice, i z tego co wiem BC (Wisła) nie podpisała z tąże gminą żadnej umowy na wynajem. Co ważniejsze nie ma jeszcze pozwolenia na rozbudowę tego zaplecza treningowego, ani kredytu (bierze go gmina) na tą inwestycję. Może zbudują, może nie, może BC wynajmie, może nie.
Nic tu sprzecznego w polityce BC nie widzę. Zwija interes i tyle, czyli bez zmian.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.06.2013, 09:08
jak Ja bym zwijał interes to bym na trenerze zostawił Musiałą czy Kmiecika i pojebał totalnie wszystko. Sezon dograłbym jak Bełchatów czyli piłkarzami na wypozyczeniu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 21.06.2013, 09:56
Zarówno baza jak i umowa z akademią są załatwiane w typowy sposób dla Bossa-nic nie kupujemy (poza piłkarzami), nie budujemy, wszystko wynajmujemy, pożyczamy etc. Więc nie jest to żaden sygnał - ani w jedną ani w drugą stronę.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.06.2013, 10:00
jak ja bym zwijał interes ale tak żeby nie było tego widać, to po Kulawiku zatrudnilbym trenera z bardziej wyrobionym nazwiskiem, znanym w Polsce, najlepiej dobry znajomy bo inaczej nie przyjdzie. Transfery w wersji hiper minimalistycznej czyli nonameý za pol darmo.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.06.2013, 14:11
@Up
gdizes o tym mozna poczytać?

Kiedyś znalazłem tylko info z 2010r.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-foniki,3148,1

i jakaś kalka pomiędzy zarządzaniem TF a Wisłą jest. Czytaj 'lata hossy przeciekają przez palce'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.06.2013, 14:42
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
@Up
gdizes o tym mozna poczytać?

Kiedyś znalazłem tylko info z 2010r.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...-foniki,3148,1

i jakaś kalka pomiędzy zarządzaniem TF a Wisłą jest. Czytaj 'lata hossy przeciekają przez palce'.
Jak się ma osoby z rodziny które tam pracują to sie wie wszystko na bieżaco
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.06.2013, 14:45
Dziękuje
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.06.2013, 22:43
nie pamietam poprzednich lat.. ale po kryzysie sie troche odbil... w 2010 TF miala ok 3,7 mld PLN przychodu i ok 80 mln zysku netto, a w 2011 4.1 mld PLN przychodu i 115 mln zysku netto.. wiec tragedii nie ma

ale tam troszke bardziej skomplikowany temat
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.06.2013, 22:50
tym bardziej, że Forbes przedstawia inne wartości...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2013, 09:51
Cytat:
Szefa Tele-Foniki i właściciela Wisły Kraków Bogusława Cupiała zdetronizował Ryszard Florek, właściciel firmy "Fakro" z Nowego Sącza.
No to jak - kto wysyła maila do Florka
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.06.2013, 13:51
Każdy oferowany przez Telefonikę kabel ma spełniać określone parametry. Jeśli dostarczyli trefny towar to źle wykonali zamówienie etc. Jak napisałem jest to z kategorii zasłyszane i szczegółów nie znam. Jaką masz pewność, że TF oprócz dostarczania nie wykonuje żadnych prac związanych z ich kładzeniem. Na temat ich realizacji żadnych informacji na stronie nie ma.

Tak BTW pracuje w branży telekomunikacyjnej i firma w której pracuje bierze od nich kable (przez pośredników) od lat i narzekań nie ma na stronę techniczną. To tak zanim ktoś zacznie mi coś zarzucać.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.06.2013, 17:06
Viper napisał(a):Wyświetl post
Każdy oferowany przez Telefonikę kabel ma spełniać określone parametry. Jeśli dostarczyli trefny towar to źle wykonali zamówienie etc. Jak napisałem jest to z kategorii zasłyszane i szczegółów nie znam. Jaką masz pewność, że TF oprócz dostarczania nie wykonuje żadnych prac związanych z ich kładzeniem. Na temat ich realizacji żadnych informacji na stronie nie ma.

Tak BTW pracuje w branży telekomunikacyjnej i firma w której pracuje bierze od nich kable (przez pośredników) od lat i narzekań nie ma na stronę techniczną. To tak zanim ktoś zacznie mi coś zarzucać.
Nie obraź się, ale to jakies bzdury. To co? Onet im się zacina czy żarówka słabiej swieci? Cupiał robi kable dla duzo większych graczy niz dworzec w Wiedniu.
Robi kable i nic więcej, wiec nie bardzo rozumiem o jakie podwykonawstwo chodzi.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 25.06.2013, 16:59
Ja nie rozumiem 1 rzeczy.
Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wisła już miała 15 MP i stała się najbardziej utytułowana.
Rozumiał bym gdyby Cupiał przestał finansować gdyby Wiśle brakowało jeszcze kilka tytułów i by się poddał.
Ale nie rozumiem jak można poddać się w momencie kiedy 2 tytuły dzielą od stania się najbardziej utytułowanym
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2013, 18:27
Tak... 100 milionów Euro kary A kontrakt opiewał na ile?
Odpowiedz cytując
lukasz2337
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 25.06.2013, 21:16
Jak zawsze wszystko zasłyszane czyli tak naprawdę bajki.
TF produkuje kable i tylko je produkuje + dostawa, tak samo jak Fakro produkuje okna dachowe a nie montuje ich, jak ciekną to w 99% błąd montażu przez dekarzy, więc co ma TF z kontraktem w Wiedniu. Florek wyprzedził Cupiała w rankingu On Cupiałowi to może buty czyścić, 50 mln nie ma żeby udziały od żony odkupić bo rozwód się szykuje a ktoś o nim myśli. Ten cały ranking to sobie można w d... włożyć. O TF nie ma się co martwić, jest i bedzie bo to za duża firma aby można ją było zniszczyć
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 26.06.2013, 08:19
lukasz2337 napisał(a):Wyświetl post
..... więc co ma TF z kontraktem w Wiedniu .... O TF nie ma się co martwić, jest i bedzie bo to za duża firma aby można ją było zniszczyć
W kwestii formalnej: niekoniecznie musisz mieć rację. Dla przykładu: Duda, Dolnośląskie Surowce Skalne czy z innego podwórka Kodak - duże firmy które upadły.

Główną przyczyną upadku jest brak płynności finansowej - czyli np. (tutaj spekuluję i wymyślam scenariusz) Tele-fonika dostarcza kable firmie X za 100 milionów euro i firma X je kładzie. Niestety odwala fuszerkę, zleceniodawca wstrzymuje zapłatę pełnej kwoty lub jej część zamraża na poczet kar. Firma X traci płynność finansową, upada. Przy takim scenariuszu Tele-fonika zostaje bez kabli i pieniędzy.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak... 100 milionów Euro kary A kontrakt opiewał na ile?
Np. na 200 milionów z czego 100 to koszt kabli. Oczywiście spekuluję, ale wtedy taka informacja nabiera jakiegoś racjonalnego sensu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 26.06.2013 o godz. 08:29.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.06.2013, 14:41
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
W kwestii formalnej: niekoniecznie musisz mieć rację. Dla przykładu: Duda, Dolnośląskie Surowce Skalne czy z innego podwórka Kodak - duże firmy które upadły.

Główną przyczyną upadku jest brak płynności finansowej - czyli np. (tutaj spekuluję i wymyślam scenariusz) Tele-fonika dostarcza kable firmie X za 100 milionów euro i firma X je kładzie. Niestety odwala fuszerkę, zleceniodawca wstrzymuje zapłatę pełnej kwoty lub jej część zamraża na poczet kar. Firma X traci płynność finansową, upada. Przy takim scenariuszu Tele-fonika zostaje bez kabli i pieniędzy.

Np. na 200 milionów z czego 100 to koszt kabli. Oczywiście spekuluję, ale wtedy taka informacja nabiera jakiegoś racjonalnego sensu.
ciekawe kto budował Dworzec w Wiedniu - Alpine Bau ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.06.2013 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 26.06.2013, 14:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ciekawe kto budował Dworzec w Wiedniu - Alpine Bau ? ;-)
http://www.alpine.at/bereiche/hochba...rkehrsstation/

Bingo?

Strzelałeś, wiedziałeś czy ja się mylę?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.06.2013, 14:51
szczerze nie sądziłem, że trafię (czyli strzelałem). Jeśli TF dostarczała na tę budowę swoje produkty i nie otrzymała zapłaty, to mamy jaśniejszy obraz o sytuacji TF, Cupiała i oczywiście Wisły.

Pytanie kolejne, czy prawo w Austrii obciąża inwestora odpowiedzialnością solidarną wobec podwykonawców ? - tego to już ciężko będzie dowiedzieć się, ze stron internetowych.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.06.2013 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.06.2013, 21:22
A kto chciałby ją zniszczyć? Lepiej powiedzieć TF pożyczyła tak dużo pieniędzy od banków że nie byłoby jej łatwo upaść Banki wszak nie są zainteresowane odzyskiwanie pieniędzy z masy upadłościowej bo dostałyby grosze, więc pilnują Cupiała i TF aby nie szalał z wydatkami. W tym pewnie wydatkami na Wisłę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 26.06.2013, 15:18
Tego nie wiem. Tak jeszcze formalnie w sprawie AB:

Cytat:
Zadłużenie Alpine Bau szacuje się na miliard 900 milionów euro. Kierownictwu firmy nie udało się osiągnąć porozumienia z bankami. Koncern ma około ośmiu tysięcy wierzycieli.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 26.06.2013 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2013, 08:57
Burza przy R22 może polecą głowy! ..daj Boże..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2013, 22:11
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Burza przy R22 może polecą głowy! ..daj Boże..
Wywala sprzątaczke albo stróża nocnego i ogłasza sukces.
W najgorszym przypadku Bednarz poleci a jego miejsce zajmie pan towarzysz Kapka
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów