The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2012, 16:03
I właśnie z niej wrócił z podkulonym ogonem. Podałeś jeden przykład Lewandowskiego, ale ten Lewandowski dopiero wyrobił sobie markę po dwóch sezonach w Amice.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.08.2012, 16:10
muerte napisał(a):Wyświetl post
I właśnie z niej wrócił z podkulonym ogonem. Podałeś jeden przykład Lewandowskiego, ale ten Lewandowski dopiero wyrobił sobie markę po dwóch sezonach w Amice.
O 20-letnim chłopaku z większą ilością meczów w Bundeslidze niż w Ekstraklasie trudno mówić, że wraca z podkulonym ogonem. Przyszedł się ograć i na pewno nie jest w Kaiseslautern skreślony, po prostu potrzebuje ogrania, tak jak ogrania w 2.Bundeslidze potrzebował Micanski.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 24.08.2012, 16:23
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jak 1. Liga taka słaba i taka kopanina to nie wiem jakim cudem teraz Lewandowski kopie w Borussi a Świerczok ma za sobą parę spotkań w lidze niemieckiej
ok, a Blaszczykowski to Rakow Czestochowa, cofajac sie tak w czasie to prowincjonalne ligi na calym swiecie sa potega.Widzialem ostatnio Zawisze w akcji gdzie kilku pilkarzy kopie sie po czole, a oni tam po 5:0 wygrywaja mecze, tyle mi wystarczy, zreszta moge sie zalozyc, ze Cracovia spokojnie awansuje, a znacznie sie oslabila przeciez, ale na I lige i tak ma najlepszy sklad.Ilu mamy tych talentow z nizszych lig, ktorzy wyrozniali sie pozniej w ekstraklasie a nastepnie poszli na zachod i tam grali przez ostatnie 10 lat, pieciu?W Lechu wzieli Wegra, ktory nawet nie zadebiutowal jeszcze w kadrze i koles zmiotl caly Ruch, pokaz mi w Polsce takiego mlodego pilkarza, ktory tyle potrafi? a kosztowal 200 tys euro.Takich gosci jest wiecej tylko trzeba obserwowac biedniejsze ligi od naszej, a nie udawac, ze sie ma jakies talenty w szkolce na sile ich wpuszczac i nic nie robic.Tak w ogole to ten Wegier mi przypomina stylem gry bardzo Blaszczykowskiego z czasow kiedy byl w Wisle, podobna swobode w ruchu ma, i niekonwencjonalne zagrania.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.08.2012, 16:29
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jak 1. Liga taka słaba i taka kopanina to nie wiem jakim cudem teraz Lewandowski kopie w Borussi a Świerczok ma za sobą parę spotkań w lidze niemieckiej
Masz racje , to cud.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2012, 17:33
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
i to ma swiadczyc o jego klasie?
Nie. I nie musi. To Ty pisałeś wcześniej:
Cytat:
Chrapek skonczy w I lidze
i podawałeś jako przykład Bruda. To ja Ci piszę, że Twój tok rozumowania jest absurdalny, bo to zupełnie inne przypadki.

Cytat:
Wyobraz sobie, ze nie widzialem zadnego meczu tego klubu, sam sie dziwie jak moglem je przegapic.
W takim razie jesteś jak widzę świetnie przygotowany do wydawania sądów na temat Chrapka...
Cytat:
Piast to tak klepal cala 1 lige z Gornikiem nie mogl wyjsc z polowy, chyba przeceniasz polska lige.Widziales mecz Zawisza Cracovia z PP? chyba nie masz pojecia jakis jest poziom 1 ligi.Powiem ci , ze dramatycznie slaby.
I co z tego? To znaczy, że jeśli ktoś zagrał dobry sezon w 1. lidze to na pewno jest słaby? Rany, Lewandowski też kiedyś tam grał, i to w podobnym wieku co Chrapek i jakoś się wyrobił.
Cytat:
Co Ty chcesz sprawdzac najpierw Sikorskiego, a pozniej Chrapka, czy to jest Garbarbarnia czy Wisla?
Jeśli o mnie chodzi, to Sikorskiego bym nie sprawdzał, ale jak się Probierzowi podoba... zobaczymy. Tak czy inaczej, jeśli Daniel nie pokaże nic ciekawego i podobnie Quioto, to następnym w kolejce wydaje się być właśnie Chrapek (może jeszcze Boguski, ale po nim wiele ciekawego się już nie spodziewam)

Cytat:
Brud poszedl do LKS, jezeli bedzie gral i awansuja, to bedziesz chcial grac nim i Chrapkem?
Nie widzisz różnicy pomiędzy graczem 20-letnim, mającym za sobą dobry sezon w 1. lidze, a 24-letnim (tyle Brud będzie miał za rok)?
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 24.08.2012 o godz. 17:41.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 27.08.2012, 16:44
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...al__ze_to.html

Za bardzo nie wiem czy się śmiać czy co... Ja rozumiem trema przed kamerą , ale kurcze no wypadało , by wiedzieć z kim się gra. Zwłaszcza , że rywal nie jest anonimowy.

Pozniej mam dziwne wrażenie , ze nasi kopacze mają puste głowy.
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2012, 18:10
Czy tylko u mnie nie działa to pier.. Orange Sport? Co 5 minut obraz sie zawiesza...
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 30.08.2012, 18:40
Legia nie gra kompletnie nic a mimo to strzela gola
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.08.2012, 19:42
A tymczasem niejaka drużyna Neftci Baku pokazuje nam, jak się gra z APOEL-em na wyjeździe. 80' minuta i Baku prowadzi 3:1. Czemu tej sztuki nasi nie byli w stanie dokonać przed rokiem? Piłka była krzywa czy APOEL teraz słabszy?

Legia remisuje (chyba ma ochotę na dogrywkę) ale przynajmniej nie widać, żeby chciała dać się "powieźć" tak, jak jej znajomy PSV "wiezie" drużynę Zeta Golubovci. 5:0 + 8:0 - tyle to nawet Śląsk raczej nie załapie (przynajmniej nam taką nadzieję)...
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 30.08.2012, 19:42
oglądam sobie Legie i jeśli to jest główny kandydat do MP to ja nie mam pytań... jestem załamany poziomem naszej ligi.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.08.2012, 19:45
Koniec polskich zespołów w europejskich pucharach... :/
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.08.2012, 19:53
soku napisał(a):Wyświetl post
oglądam sobie Legie i jeśli to jest główny kandydat do MP to ja nie mam pytań... jestem załamany poziomem naszej ligi.

A NAJSMUTNIEJSZE JEST TO ZE TA WLASNIE SLABA LEGIA SPIERZE NAS NA KWASNE JABLKO ..... zreszta nie tylko legia ... po tym co wyprawia Cupial - Lyzy Waz i przecietny polski trenerek z niedawnym hegemonem polskiej ligi to az drże na mysl o tym sezonie ...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.08.2012, 20:02
Koniec tegorocznej żenady w pucharach.
Komentatorzy coś pieprzą o jakiś detalach, których zabrakło, a przecież Norwegowie byli w obu meczach lepsi piłkarsko i fizycznie - kiedy grali na poważnie w 2 połowach obu spotkań to Legia nie istniała na boisku.
Frajerzy prowadzili 1:0 bo fuksiarskiej bramce (sędzie nie zagwizdał faulu na Norwegu), wystarczyło tylko wyprowadzić jedną porządną kontrę ale o to trudno jak każde podanie kończy się stratą.
Dziwne, ze to była ta sama drużyna, która potrafiła utrzymać się przy piłce na boisku Sportingu Lizbona no ale wtedy za Skorży przecież grali niby dzidę na Ljuboje, a teraz za Urbana grają tiki-takę - chyba tiki-srakę.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.08.2012, 20:06
Wlasnie sprawdzilem wynik meczu "stolycznej ekypy" i od razu humor lepszy
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.08.2012, 20:06
Tylko że... jeśli już odpaść, to lepiej (wiem że to dziwnie brzmi) w 4. rundzie z drużyną, która kiedyś wiele razy grała w LM, niż męczyć się z różnymi anonimami i przegrywać u siebie we wcześniejszych rundach. Tyczy się to zarówno Wisełki (z Levadią), Śląska (męki z Buducnost'ią), poznaniaków (już nie pamiętam, jak się ten wynalazek nazywał, z którym przegrali u siebie i przeszli dalej dopiero po karnych), o różnych Fylkirach, Tobolach i Terekach już nie wspominając.

Puchary to ważna (dla budżetu) i fajna (dla kibiców) sprawa, ale nie można startować do nich z rozwaloną "transferami out" drużyną. Niestety, typowo krótkowzroczne myślenie polskich właścicieli jeszcze nie raz zablokuje nam szanse na fazę grupową. Demontaż obrony Śląska, wyprzedaż młodzieży Legii, pozbycie się gwiazdorów Lecha, plus nasza bida "sprzedać póki się rusza" - i mamy obraz całości. Dlaczego polscy właściciele nie chcą się uczyć na błędach, nawet finansowych?

PS. No to Śląsk na ostro i na czerwono. Dobrze, że nasi decydenci nie wpadli na super-pomysł z zatrudnieniem Jodłowca. Specjalistów od czerwonego koloru w defensywie Wisełce nie potrzeba.
Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 30.08.2012 o godz. 20:12.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.08.2012, 20:10
Jodlowiec jest de besciak najpierw nokautuje swojego bramkarza, potem powoduje karnego i jeszcze czerwien dostaje Jest dobry
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 20:13
No to Nowa Legia ma juz wakacje, tak to jest jak sie szczedzi 100 tys. euro na Dwaliszwilego.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Jodłowiec.
Beznadziejny obrońca.
Beznadziejny pomocnik.
Kopacz bez talentu, umiejętności i waleczności.

25 razy wystąpił w reprezentacji......
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

studio napisał(a):Wyświetl post
Jodlowiec jest de besciak najpierw nokautuje swojego bramkarza, potem powoduje karnego i jeszcze czerwien dostaje Jest dobry
Cytat:
Nie chodzi o ograniczanie wydatków, ale o właściwą dystrybucję pieniędzy. Aktualnie wszystko stoi na głowie. Piłkarze którzy generalnie nic nie potrafią zgarniają nieprzyzwoite pieniądze. Pisaliśmy dzisiaj o takim Jodłowcu – w Polonii miał około 80 tysięcy na miesiąc, co daje około milion rocznie. Plus premie. Ze Śląskiem negocjował długo, bo przecież nie mógł być na transferze za bardzo stratny, wiadomo, że dostał zbliżone warunki. I takich jak on jest cała liga
cytat o Jodłowcu stąd -> http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Za malo Żyro w składzie i za dużo siatkonogi... Urban fajny jest ale trener z niego chujowy.
Z czym w swiat chcieliscie isc ? Nikt tego nie wie.
Przegralismy i tyle.
Ide pic

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.08.2012, 20:18
e: aaaa to mi sie zera pomylily

Dziwie sie Slaskowi ze za taka kase goscia wzieli
Ostatnio edytowane przez studio : 30.08.2012 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 30.08.2012, 20:22
studio napisał(a):Wyświetl post
w Polonii miał około 80 tysięcy na miesiąc, co daje około milion rocznie

Cos nie tak z matematyka na weszlo maja? Czy rozne waluty?
80 000 nieważne czego x 12 miesięcy = 960 000, to chyba jednak około milion
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2012, 20:24
80 000 x 12 miesięcy daje 960 000. Czyli około milion.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 20:24
hmm 80 tyś X12=960 tyś wiec co ci nie pasuje?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 30.08.2012, 20:26
Kiedyś my graliśmy tak słabo jak Śląsk przeciwko Realowi lub Barcelonie na wyjeżdzie. Teraz w ten sposób leje nas średniak z niemiec. Już to pokazuje gdzie jest polska piłka ligowa.

Szkolenie, szkolenie i jeszcze raz szkolenie. Tylko skąd wziąść kasę w wysokości 2 milionów euro na to szkolenie.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.08.2012 o godz. 20:33.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.08.2012, 20:34
wwf napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś my graliśmy tak słabo jak Śląsk przeciwko Realowi lub Barcelonie na wyjeżdzie. Teraz w ten sposób leje nas średniak z niemiec. Już to pokazuje gdzie jest polska piłka ligowa.

Szkolenie, szkolenie i jeszcze raz szkolenie. Tylko skąd wziąść kasę w wysokości 2 milionów euro na to szkolenie.
Z kumplem po dwumeczu Śląska z Helsingborgiem tak siedzimy i mówimy że kiedyś przyjeżdżał Real czy Barcelona i człowiek liczył na niespodziankę, że może jakoś powalczą. Dwumecz z Realem 1:5, z Barceloną 3:5 i 1:4 a teraz Szwedzi leją mistrza 1:6.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 30.08.2012, 20:39
Temat mozna zamknac, jakie transfery takie wyniki.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 30.08.2012, 20:39
Czy podsumowując - Nie ma Ligi Mistrzów, nie będzie Ligi Europejskiej, na Euro 2012 zajeliśmy 4 miejsce.
Canal plus i Polsat sport żeby sprzedać produkt tworzy opowieści i historie jaka ta liga fajna.

Poza stadionami i kibicami nie mamy niczego.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.08.2012, 20:42
Wiele osob pisało, ze tylko Legia moze cos zdziałac w LE i sie bardzo pomylili. Wrociła polska szara rzeczywistosc - tak jak mowiłem nic dwa razy w przypadku polskich druzyn sie nie zdarza. Był Spartak i radosc, jest Rosenborg i smutek.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2012, 20:44
Ojej co ja pacze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów