|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
I właśnie z niej wrócił z podkulonym ogonem. Podałeś jeden przykład Lewandowskiego, ale ten Lewandowski dopiero wyrobił sobie markę po dwóch sezonach w Amice.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
O 20-letnim chłopaku z większą ilością meczów w Bundeslidze niż w Ekstraklasie trudno mówić, że wraca z podkulonym ogonem. Przyszedł się ograć i na pewno nie jest w Kaiseslautern skreślony, po prostu potrzebuje ogrania, tak jak ogrania w 2.Bundeslidze potrzebował Micanski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
ok, a Blaszczykowski to Rakow Czestochowa, cofajac sie tak w czasie to prowincjonalne ligi na calym swiecie sa potega.Widzialem ostatnio Zawisze w akcji gdzie kilku pilkarzy kopie sie po czole, a oni tam po 5:0 wygrywaja mecze, tyle mi wystarczy, zreszta moge sie zalozyc, ze Cracovia spokojnie awansuje, a znacznie sie oslabila przeciez, ale na I lige i tak ma najlepszy sklad.Ilu mamy tych talentow z nizszych lig, ktorzy wyrozniali sie pozniej w ekstraklasie a nastepnie poszli na zachod i tam grali przez ostatnie 10 lat, pieciu?W Lechu wzieli Wegra, ktory nawet nie zadebiutowal jeszcze w kadrze i koles zmiotl caly Ruch, pokaz mi w Polsce takiego mlodego pilkarza, ktory tyle potrafi? a kosztowal 200 tys euro.Takich gosci jest wiecej tylko trzeba obserwowac biedniejsze ligi od naszej, a nie udawac, ze sie ma jakies talenty w szkolce na sile ich wpuszczac i nic nie robic.Tak w ogole to ten Wegier mi przypomina stylem gry bardzo Blaszczykowskiego z czasow kiedy byl w Wisle, podobna swobode w ruchu ma, i niekonwencjonalne zagrania.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
||||
|
Nie. I nie musi. To Ty pisałeś wcześniej:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 24.08.2012 o godz. 17:41.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|||||
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...al__ze_to.html
Za bardzo nie wiem czy się śmiać czy co... Ja rozumiem trema przed kamerą , ale kurcze no wypadało , by wiedzieć z kim się gra. Zwłaszcza , że rywal nie jest anonimowy. Pozniej mam dziwne wrażenie , ze nasi kopacze mają puste głowy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy tylko u mnie nie działa to pier.. Orange Sport? Co 5 minut obraz sie zawiesza...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Legia nie gra kompletnie nic a mimo to strzela gola
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A tymczasem niejaka drużyna Neftci Baku pokazuje nam, jak się gra z APOEL-em na wyjeździe. 80' minuta i Baku prowadzi 3:1. Czemu tej sztuki nasi nie byli w stanie dokonać przed rokiem? Piłka była krzywa czy APOEL teraz słabszy?
![]() Legia remisuje (chyba ma ochotę na dogrywkę) ale przynajmniej nie widać, żeby chciała dać się "powieźć" tak, jak jej znajomy PSV "wiezie" drużynę Zeta Golubovci. 5:0 + 8:0 - tyle to nawet Śląsk raczej nie załapie (przynajmniej nam taką nadzieję)... ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
oglądam sobie Legie i jeśli to jest główny kandydat do MP to ja nie mam pytań... jestem załamany poziomem naszej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Koniec polskich zespołów w europejskich pucharach... :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
A NAJSMUTNIEJSZE JEST TO ZE TA WLASNIE SLABA LEGIA SPIERZE NAS NA KWASNE JABLKO ..... zreszta nie tylko legia ... po tym co wyprawia Cupial - Lyzy Waz i przecietny polski trenerek z niedawnym hegemonem polskiej ligi to az drże na mysl o tym sezonie ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Koniec tegorocznej żenady w pucharach.
Komentatorzy coś pieprzą o jakiś detalach, których zabrakło, a przecież Norwegowie byli w obu meczach lepsi piłkarsko i fizycznie - kiedy grali na poważnie w 2 połowach obu spotkań to Legia nie istniała na boisku. Frajerzy prowadzili 1:0 bo fuksiarskiej bramce (sędzie nie zagwizdał faulu na Norwegu), wystarczyło tylko wyprowadzić jedną porządną kontrę ale o to trudno jak każde podanie kończy się stratą. Dziwne, ze to była ta sama drużyna, która potrafiła utrzymać się przy piłce na boisku Sportingu Lizbona no ale wtedy za Skorży przecież grali niby dzidę na Ljuboje, a teraz za Urbana grają tiki-takę - chyba tiki-srakę. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wlasnie sprawdzilem wynik meczu "stolycznej ekypy" i od razu humor lepszy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tylko że... jeśli już odpaść, to lepiej (wiem że to dziwnie brzmi) w 4. rundzie z drużyną, która kiedyś wiele razy grała w LM, niż męczyć się z różnymi anonimami i przegrywać u siebie we wcześniejszych rundach. Tyczy się to zarówno Wisełki (z Levadią), Śląska (męki z Buducnost'ią), poznaniaków (już nie pamiętam, jak się ten wynalazek nazywał, z którym przegrali u siebie i przeszli dalej dopiero po karnych), o różnych Fylkirach, Tobolach i Terekach już nie wspominając.
Puchary to ważna (dla budżetu) i fajna (dla kibiców) sprawa, ale nie można startować do nich z rozwaloną "transferami out" drużyną. Niestety, typowo krótkowzroczne myślenie polskich właścicieli jeszcze nie raz zablokuje nam szanse na fazę grupową. Demontaż obrony Śląska, wyprzedaż młodzieży Legii, pozbycie się gwiazdorów Lecha, plus nasza bida "sprzedać póki się rusza" - i mamy obraz całości. Dlaczego polscy właściciele nie chcą się uczyć na błędach, nawet finansowych? PS. No to Śląsk na ostro i na czerwono. Dobrze, że nasi decydenci nie wpadli na super-pomysł z zatrudnieniem Jodłowca. Specjalistów od czerwonego koloru w defensywie Wisełce nie potrzeba. Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 30.08.2012 o godz. 20:12.
![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jodlowiec jest de besciak
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to Nowa Legia ma juz wakacje, tak to jest jak sie szczedzi 100 tys. euro na Dwaliszwilego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jodłowiec.
Beznadziejny obrońca. Beznadziejny pomocnik. Kopacz bez talentu, umiejętności i waleczności. 25 razy wystąpił w reprezentacji...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Za malo Żyro w składzie i za dużo siatkonogi... Urban fajny jest ale trener z niego chujowy.
Z czym w swiat chcieliscie isc ? Nikt tego nie wie. Przegralismy i tyle. Ide pic ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
e: aaaa to mi sie zera pomylily
Dziwie sie Slaskowi ze za taka kase goscia wzieli
Ostatnio edytowane przez studio : 30.08.2012 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
80 000 nieważne czego x 12 miesięcy = 960 000, to chyba jednak około milion
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
80 000 x 12 miesięcy daje 960 000. Czyli około milion.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
hmm 80 tyś X12=960 tyś wiec co ci nie pasuje?
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś my graliśmy tak słabo jak Śląsk przeciwko Realowi lub Barcelonie na wyjeżdzie. Teraz w ten sposób leje nas średniak z niemiec. Już to pokazuje gdzie jest polska piłka ligowa.
Szkolenie, szkolenie i jeszcze raz szkolenie. Tylko skąd wziąść kasę w wysokości 2 milionów euro na to szkolenie.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.08.2012 o godz. 20:33.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Temat mozna zamknac, jakie transfery takie wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy podsumowując - Nie ma Ligi Mistrzów, nie będzie Ligi Europejskiej, na Euro 2012 zajeliśmy 4 miejsce.
Canal plus i Polsat sport żeby sprzedać produkt tworzy opowieści i historie jaka ta liga fajna. Poza stadionami i kibicami nie mamy niczego. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wiele osob pisało, ze tylko Legia moze cos zdziałac w LE i sie bardzo pomylili. Wrociła polska szara rzeczywistosc - tak jak mowiłem nic dwa razy w przypadku polskich druzyn sie nie zdarza. Był Spartak i radosc, jest Rosenborg i smutek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ojej
co ja pacze ![]() |
|