Cytat:
""nie stwierdzono śladów detonacji materiałów wybuchowych ani paliwa lotniczego.
Niewielki pożar objął swym zasięgiem tylko nieliczne elementy wraku samolotu i został
zainicjowany w trakcie lub bezpośrednio po zderzeniu się samolotu z ziemią. Nie
stwierdzono śladów charakterystycznych dla pożaru w trakcie lotu samolotu. "
Skąd te tysiące kawałków? O ciężki Twój los.......
|
Znów odsyłam Cię do mojego opisu komisji Pana Millera
Cytat:
|
Binienda z Nowaczykiem szukają międzynarodowego spisku i toczą walkę poltyczną nad trupami? Więc jak Twoim zdaniem powinno się "badać"?
|
Chodzi mi ogólnie o to co się dzieję w tej sprawie. Nigdzie nie napisałem, że to oni.
Cytat:
|
Masz pojęcie o czym piszesz? TAWS zapisuje dane w sposób cyfrowy. W jaki sposób katastrofa wplynęła na "sprawność" zapisów?
|
A może TAWS był nieprawny w czasie lotu bo ktoś zamiast rzetelnie wykonywać obowiązki jak to u nas bywa przepijał środki na to przeznaczone i zlecał firmie ogrodniczej szwagra serwisowanie samolotu?
Cytat:
|
Nie znam osobiście takich ludzi. Za to znam osoby które wierzą że to pijany Błasik wysłany przez Kaczora naciskał na pilotów, a zagadka katastrofy tkwi w ostatniej rozmowie Kaczyńskich. Znam też mnóstwo osób dla których zamachy są po prostu niemożliwe. Na zachodzie owszem, ale w Rosji? Nie ma szans. Dla mnie to.. hmmm dziwne.
|
Wiele straciłeś

Takich o pijanych a zaraz potem trzeźwych Błasikach też znam i zaliczam ich do tej samej grupy
Cytat:
Zapoznałem się z nią i mam pytanie: który więc raport Twoim zdaniem wskazuje na prawdziwe przyczyny katastrofy? Bo chyba na czymś sie opierasz? A może jesteś ponad tym wszystkim i po prostu zgodnie z cytowaną zasadą Ajaxa :
"Wybacz ale samolot rozbił się w lesie co wskazuję raczej na to, że efektem było uderzenie w drzewo."
|
Żaden ponieważ na dzień dzisiejszy jest to walka polityczna. I każda strona prowadzi badania pod siebie.
Cytat:
|
Jw, nic i nikt nie wskazuje że przy uderzeniu Tu154 w ziemię miało dojść do wybuchu. Masz może jakieś inne dane na ten temat?
|
Również J.W. Patrząc na zdjęcia z miejsca katastrofy mi wybuch się wydaję prawdopodobną opcją
Cytat:
|
Nie wiem. I mam odwagę to przyznać, zamiast pisać "teorie" w stylu "że jak spadło w lesie, to przyczyną katastrofy są drzewa"
|
No cóż moja teoria zakłada, że źle wyszkoleni piloci polecieli źle serwisowanym samolotem, może doszedł do tego błąd ludzki i doszło do katastrofy.
Historia zna przypadek pilota który odmówił lądowania w warunkach niebezpiecznych i już więcej nie poleciał.
Cytat:
|
Znam osoby ktore wierzą w UFO i czemu to dowodzi?
|
Niczemu, ale ja nie proszę Cię od odwołanie sformułowania, że ktoś wierzy w UFO...
A ty mnie prosiłeś o
Cytat:
|
PS. Rozumiem że wycofujesz się z twierdzenia o ludziach którzy chcą udowodnić że samolot wlatuje i wylatuje z lasu?
|
Cytat:
Pomijając wszelkie kwestie które podali tu koledzy wytłumacz czemu w takim razie :
1.Tusk broni się rękami i nogami przed powołaniem międzynarodowej komisji
2.Na jakiej podstawie uważasz że to drzewo/drzewa urwały skrzydlo skoro nikt naukowo tego nie stwierdził(poza komisją Macierewicza ale rozumiem nie jest ona wg ciebie obiektywna)
3.Czemu nie ujawniono zdjęć satelitarnych miejsca katastrofy z dnia tragedii
|
Odpowiedzią na każde Twoje pytanie jest moja wcześniejsza definicji komisji Pana Millera.
Na pytanie 2 odpowie mój film zamieszczony wyżej.
Samolot który wleciał w las musi się rozbić nie ma innej fizycznej możliwości. Sprawą wtórną jest to czy urwą skrzydło czy drzewa wbiją się w pilota.