|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Osobiście uważam że gra systemem 4-4-2 jest bez sensu kiedy:
a) nie mamy skrzydłowych b) nie mamy bocznych obrońców potrafiących w biegu dośrodkować celnie piłkę c) w środku jest wielka czarna dziura d) tak na prawdę to mamy jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia Karherop, Można narzekać na Basałaja, ale to był gość z wizją. Miał plan rozbudowy klubu i coś w tym kierunku robił. Niestety trafił na opór materii i nieustrzegł się podszeptywaczy Cupiała. Wracając jednak do Probierza - mam niestety subiektywne odczucie że to nie jest człowiek, który wie co ma zrobić. Nie stwarza zaufania. Jego pierwsze mecze w Wiśle to był maksymalny chaos. Piłkarze nie wiedzieli co mają grać. Jeśli to potraktujemy jako punkt wyjściowy to faktycznie jakość gry się poprawiła. Ale czy o to nam chodzi? Mamy być zadowoleni bo fartem wygrywamy z Bełchatowem? Piłkarze są jacy są, ale mimo wszystko pod względem osobowym to powinniśmy być w pierwszej trójce. Tymczasem gra jak się nie układała tak się nie układa. Naprawdę śmieszą mnie wasze uwagi o "wytrenowaniu stałych frragmentów gry". Przecież to podstawy. Jak drużyna jest słaba to albo gra z kontry albo liczy na rzut wolny/rożny. Dla mnie to nie jest żadne osiągnięcie. Zespół ustawia się zaczynając od obrony. Tymczasem nasza defensywa jest słaba.. Takie Podbeskidzie potrafi nas cisnąć a obrońcy nie wiedzą jak się ustawić. Tak, za Maaskanta wyglądało to lepiej. ![]()
c.d.n.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|