Rafał_TS napisał(a):

Żeby coś w piłce porządnego osiągnąć, należy wpierw zbudować bazę szkoleniową z prawdziwego zdarzenia. O czymś takim mówił Probierz - pod tym linkiem można znaleźć tłumaczenia trenera, jak jeszcze był w Jagiellonii, która tłukła nas w lidze za Maaskanta.
Osobiście nie jestem jakimś wielkim fanem Probierza, ale zgadzam się z Januszem Basałajem, który dla magazynu Ekstraklasa.tv wypowiedział się o niesmacznym żarcie dziennikarzy, którzy "wyczuwają w powietrzu" zmianę Probierza na Smudę.
Dla mnie byłoby to niezrozumiałe z kilku powodów - przede wszystkim tego, że jak kogoś kontraktujemy, to wprowadzamy czyjąś wizję do realizacji - wizję w tym wypadku trenera Probierza. Po drugie - Probierz bardzo krótko zasiada na stanowisku trenera i o jego pracy można będzie coś powiedzieć po okienku. Czyli - na zdrowy rozum, dla mnie ocena pracy trenera Probierza powinna przyjść po sezonie.
Jak Smuda chce burzyć w Wiśle porządek, to niech robi burdel, pytanie, czy za brakiem profesjonalizmu w naszym klubie będzie rosła liczba kibiców, czy malała... moim zdaniem odpowiedź jest jednoznaczna.