|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
WIELKI szacunek dla Śląska za oprawę.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
PS: Przepraszam że tak ostro o piłkarzach z Wrocławia ale nie wiem jak inaczej nazwać Patejuka,Pawelca czy absolutny brak napastników
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 01.08.2012 o godz. 22:40.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wystarczyło umiejętnosci nawet na wybieganych Szwedów. Choć to nawet nie dziwi, bo już awans vs Podgorica w 2 rundzie był mocno naciągany.
Nie powinni byli zostać mistrzem, ale skoro liga nie weryfikuje takiej dziadowskiej gry i nikt nie potrafił Śląska "zepchnąć " z pierwszego miejsca na podium, to chyba mówi samo za siebie gdzie jest reszta drużyn w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.08.2012 o godz. 22:00.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nasze drużyny dostają regularny łomot w europejskich pucharach odkąd pamiętam. Odstępstwa od tej reguły można policzyć na palcach jednej ręki. Gdyby zamiast Śląska wystąpiła obecna Wisła - dzieło Probierza i Bednarza - to wpierdól byłby pewnie podobnie dotkliwy. Czym zawinił Lenczyk? Jaką taktykę można wykorzystać kiedy trzy-czwarte Twojego składu to ofiary losu? Wiesz jak wyglądała polityka transferowa we Wrocławiu? Jakie niesamowite kwoty poszły na wzmocnienia? Jak ktoś jest głupi i uwierzył w mocniejszą ligę, to niech ma teraz pretensje do siebie. A Śląsk został mistrzem zasłużenie - zdobył najwięcej punktów. Wiesz co to oznacza? Że wszyscy pozostali dawali dupy jeszcze bardziej... Obawiam się, że po tej rundzie możemy już nie mieć drużyn w pucharach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2012 o godz. 22:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Ciężko być zaskoczonym po tak "imponujących" wzmocnieniach. Ach ten polski rozmach w inwestowaniu w piłkę. Para środkowych obrońców Śląska "na miarę" LM Pawelec-Grodzicki przypomina mi chyba tylko żelazny blok defensywny... Wisły z Jopem, Nawotczyńskim i Paszulewiczem, którym straszyliśmy Anderlecht. Czy trafi się kiedyś w naszym kraju inwestor z możliwościami, chęciami i przede wszystkim odrobiną rozumu? Sląsk miał czas od początku maja na przygotowanie kadry na mecze eliminacyjne. K...a trzy bite miesiące!! I wyskakują z czymś takim. Szkoda kibiców, szkoda stadionu.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
po porażce Śląska u siebie 0-3 trzeba inaczej spojrzec na naszą wpadke z Valerengą Oslo dopiero po karnych
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. Narazie nie pastwmy sie nad nasza liga, poczekajmy do jutra ![]()
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czego wy oczekujecie, jeżeli z czterech podstawowych obrońców, którzy w znacznej mierze przyczynili się do MP, w meczu ze Szwedami na murawie nie było ani jednego? Przecież obrona Śląska jest totalnie niezgrana i bardzo przypomina mi naszą obronę z zeszłego sezonu. Po cichu liczyłem na jakiś korner czy wolnego, fartowne zwycięstwo ale jednak rzeczywistość zweryfikowała poziom Śląska. Trudno się mówi, nie pierwsza i zapewne nie ostatnia bolesna porażka polskiego klubu w europie.
Legia i Lech pokażą różnice? Nie wiem w czym. Drużyny równie w słabej formie jak WKS, tyle że grają z jeszcze gorszymi kelnerami. 2-2 Legii na Łotwie i 2-1 w dwumeczu z Azerami mówią same za siebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To był bat na gołą dupę i nie ma co ukrywać. Ja nie oczekiwałem cudów z obroną złożoną z Pawelca i rezerwowego z lubińskiego kretowiska(Kowalczyk), ale rzeczywistość przerosła moje negatywne oczekiwania bo spodziewałem się tylko 0-1 dla Szwedów...
Ostatnio edytowane przez 63624 : 01.08.2012 o godz. 22:27.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Przy całym szacunku do Oresta, w pucharach grać nie potrafi.
Dzisiejszy mecz, to kolejny sygnał, jak mierna zapowiada się liga w nadchodzącym sezonie... |
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Najlepszy komentarz do tego meczu to ten cytat: " Dno. Tak się kończy utrzymywanie amatorów na zawodowych kontraktach, co nie jest prztyczkiem w nos Śląska, tylko całej ligi, napakowanej sianem tak bardzo, że aż... z butów wyłazi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
A tak odemnie to niestety ale się przejechałem bo stawiałem że tylko Sląsk zagra w LE a wychodzi na to że w tym roku niestety zabardzo nie zapunktujemy. Jednak czy to zaskoczenie? No napewno, zwłaszcza dla wielbicieli rankingu Uefa i wyliczeń tygodnika kibica, chyba mogą czuć pewien niedosyt ale napewno jakos sobie to wytłumaczą i wezmą przykład z P.Cwieląga. Dla mnie sprawa jest jasna i nie mam zamaru nikogo do tego przekonywać bo ciężko polemizować z kimś kto widzi na różowo. Prawda niestety jest bolesna, Liga polska stacza sie po rowni pochyłej i sukcesy jednostki czy sezonowe eksplozje nic tutaj nie zmienią. Dlaczego mam odmienny pogląd niż wskazuje na to ranking? No napewnie nie dlatego że jestem mądrzejszy od specjalistów Uefa, porostu mam swoją teorię na jego temat i nie uważam że jest odzwierciedleniem podziałów w Europie. Według mnie, podkreślam że według mnie! Ranking jest tylko po to by Uefa miała jasnośc przy rozstawianiu drużyn. Ten ranking faworyzuje rozstawiane drużyny i to że jesteśmy 18 czy 22 naprawdę nie robi najmniejszej różnicy. Liga jest silna jeśli w lidze dominują 3-4 zespoły które co rok znajdują się w pucharach i punktują nie dla kraju tylko i wyłącznie dla siebie. Co nam daje że teraz jest Ruch a za rok np. Zagłębie? Nic pożytecznego bo z takim wspólczynnikiem to bedą się tłukli juz od 1 rund z małą szana no roztawienie - czytaj : awans. Co to za róznica czy jestes 17 czy 24? Zadna bo jak się zastanowisz to dojdzie się do wniosku że wyżej hu.. się nie podskoczy. My nie odbieramy punktów krajom(druzynom) z wyzszych miejsc tylko wyniszczamy sie nawzajem , przez sito przechodzi garstaka reprezentantów słabszych krajów i takie druzyny winduja kraje w rankingu. Jesli liczysz ze przeskoczysz kraj który ma pewne miejsce w rozgrywkach grupowych to śnij dalej. Ten system jest tak własnie skonstruowany by przynosił zyski. Im mniej druzyn pokroju naszego , Rumunskiego czy Bługarskiego tym lepiej. Zadzi telewizja a oni nie lubią kopciuchów dlatego gdy my gramy w eliminacjach to czołowa pietnastka juz punktuje bonusowo z racji bezposrednich awansów. Co do progresu naszej ligi, to naprawdę nie rozumiem jak mozna racjonalnie o tym myśleć. W kraju gdzie na transfery wydaje się mniej niż w powaznych klubach na sprzęt sportowy ? Gdzie LE uwaza się z mega sukces? To ja się nie dziwię że piłka ledwo zipie, bo rozgrywki Uefa to głowna droga zarabiania pieniędzy. Tylko że LE nie da ci tego co da LM. Może dlatego że graliśmy wieki temu w tych elitarnych rozgrywkach dlatego zapomnielismy ze tam tez można awansowac. Jesli 7m euro za sam awans to mała zachęta to naprawdę dobrze nigdy nie będzie. Ranking z urzędu gwarantuje awans piątce kelnerów, bo lepiej dla Uefa mieć pewnosc że to max druzyn na których się nie zarobi niż miały by być niespodzianki które mogły by doprowadzić do rozłamu LM. Dlatego taki rankingowy gest jest niczym innym jak zabezpieczeniem się przed spadkiem popularnosci rozgrywek. Bedzie zabawa, ostatni koszyczek i więcej fajnych bramek, no ale czy nie lepiej zagrac w LM i przegrac wszystkie mecze ba nawet cos urwac ? Czy lepiej zagrac w LE i walczyc jak lew z sredniakami europejskimi? Odpowiedz jest dla większości klubów tylko jedna! Wyjebane na punkty, liczy sie kasa jaką tam zarobisz. To pozwoli ci na zatrudnienie odpowiednich piłkarzy ktorzy w obecnym systemie nie powinni miec wiekszych problemów w pucharach. Niewazne czy bedziemy na 16 czy na 26. Punkty klubowe + wzmocnienia są gwarantem sukcesu. Gwarantem sukcesu w lidze jak i pucharach. Liga jest wtedy silna jak silna jest czołowka. Bez kasy i wzmocnien nic nie ugrasz a tylko wymienisz sie miejscami z Blugarami czy Szwedami. Pominę juz fakt wzmocnien w obecnym sezonie. Jesli ktos uwaza ze staniemy się drugim PSV , wylegarnią talentów i pręznie działającym klubem który zarabia na tym pseudo biznesie to powodzenia. Jeszcze się taki nie narodził co na młodzieży zarobił. Bo młodzież musi dojrzewać, musi sie pokazać, musi podnosic swoje umiejętności. Tego nie da się zrobić na buraczanym podwórku! To tak jak na osiedlu, wielu kolegów grało swietnie w piłke , wielu by dało radę sobie w T-mobile tylko że problem był natury błachej. Nikt się nimi nie interesował, nikt ich nie dostrzegł , nie było nikogo kto by im pomagał podnosic swoje możliwosci. I to samo dzieje się z młodymi w naszej lidze. Niestety ale nie ma takiej mozliwosci żeby na nich zarobić bo kopiąc się po czole w polskiej lidze szansa jest na to znikoma. Tylko dobrą grą w Europie zagwarantujesz sobie szansę na to że ktoś luknie oczkiem na to twoje okazy. Bez wzmocnien i kasy nie ma progresu. A Kasa wiadomo gdzie jest, pytaniem pozostaje co u nas się robi by po nią sięgnąć. Nasz pseudo progres jest niczym innym jak słabszą postawą koleżków z jednej szuflady. Dzisiaj my punktujemy jutro Rumuni a pojutrze Dunczyki. Wyzej bata nie podskoczysz i niewazne jakie numery będziesz wykręcać w LE. Punkty zostną podzielone więc ranking jest dla bogatych , nie dla sezonowców. Ps: Przepraszam za możliwe błędy ale tablet to nie komputer.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i co
rok temu wygralismy o tej porze w Łoweczu,i poradzilismy sobie na R22 tydzien pozniej wygrywajac w rewanzu. dzis gdybysmy my to my zagrali ze Szwedami spodziewam sie ze w dupe było by dla nas wyzej ,tak samo jak z Liteksem Wisla cofa sie pod kazdym wzgledem w bardzo krotkim odstepie czasu-12 miesiecy ,i to dobry moment zeby to uswiadomic choc to troche nie na temat bo my w Pucharach nie gramy wogole.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.08.2012 o godz. 23:05.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Tak sie "zdobywa" LM Patejukami, Grodzickimi, Pawelcami i innymi
![]() Slask juz rok temu pokazal jakim jest cienkim Bolkiem. Awans z Dundee po strzale rozpaczy kiedy w rewanzu po 5 minutach bylo juz 0-2 na garb, meczarnie z bulgarskim "gigantem", Lokomotivem Sofia i awans po karnych. Przyszedl dwumecz z bardziej ogarnietym zespolem i rumunski Rapid ich pilkarsko zdeklasowal. W tym roku jeszcze gorzej. Po beznadziejnej grze wygrana w Podgoricy a w rewanzu u siebie tylko cudem obroniony wynik z Czarnogory. No i dzisiejszy popis. ....a, nie pamietam iedy ostatni raz polska druzyna klubowa dostala u siebie w pucharach 0-3 z zespolem pokroju Helsingborga Ilokrotnie widze w pucharach druzyny pokroju Slaska, Ruchu, Polonii, Zaglebia itp tylokrotnie utwierdzam sie w przekonaniu, ze jedynymi klubami, ktore powinny nas reprezentowac w pucharach sa Wisla, Legia, Amica (zwana dzis Lechem). Tylko w tych trzech klubach jako tako wiadomo czym sa puchary, jak do nich podchodzic, co jest potrzebne by probowac w nich zaistniec itp. Oczywiscie, nikt z tej trojki nie jest bez skazy ale poza ta trojka to nikt inny od czasow Widzewa w LM nie ugral niczego sensownego w pucharach. Mam wrazenie, ze dla pilkarzy takiej Polonii, Slaska, czy Ruchu mecze w pucharach maja takie samo znaczenie jak mecze ligowe i wydaje im sie, ze swoja rąbanina, kopanina itp beda wygrywac tak jak wygrywaja w lidze. Pozniej jednak przychodzi rywal, ktory zupelnie inaczej podchodzi do pilki, prezentuje wieksza kulture gry i jest dramat jak dzis. Coz, smutne. Taka mamy pilke. Niestety jeszcze smutniejsze jest to, ze takie kluby jak Ruch, Polonia, Slask itd maja mniej lub wiecej "do powiedzenia" w lidze i pozniej reprezentuja nas w pucharach fundujac takie mecze jak dzis. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli chcesz nas, Amiki i Legii w pucharach to proponuję utworzyć ekstraklasę złożoną z tych 3 klubów.Wtedy będą puchary co roku. Kiedyś był mit naszego stadionu, że nikt nie może nas na nim ograć - w ostatnich w latach leje nas na nim kto chce. Śląsk dostał w dupę bo to jest jakaś parodia zespołu. Jeśli nie jest się w stanie nawet utrzymać składu to z czym do ludzi, do tego grajki nie cierpią Lenczyka i jest jak jest. Smutno się to oglądało ale dla mnie pytanie było jedno, czy ten cały Helsingborg, jest w miarę solidnym zespołem, czy też ogórkiem.Okazali się być solidni i to wystarczyło. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
tak się sku.rwić jak Śląsk dziś to po prostu jest już przesada, ja rozumiem taki wynik z zespołem z czołowej ligi ale Helsingborg? nawet na mapie bym nie wiedział gdzie to jest gdyby nie to że byłem tam u znajomego rok temu :/
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ten gosc ma racje tylko Wisla, Lech i Legia nadaja sie do LE przynajmniej, bo do ligi mistrzow nie mamy druzyny, kto mysli inaczej, nie ma pojecia o pilce.Slask potrafil sie tylko bronic a teraz zamiast obroncow graja Pawelec, Grodzicki,Kowalczyk czego wy sie spodziewaliscie?Pisalem tydzien temu po meczu z Podgornica, ze gdyby ta druzyna byla przynajmniej przecietna skonczylo by sie 0-4 jak z Legia z tak grajacym Slaskiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
JEDYNY pozytyw tego meczu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
||||||||
|
Dariook
Ty mnie chyba nie rozumiesz. Ja nie twierdze ze ekstraklasa jest silna. Nie, ekstraklasa jest bardzo slaba liga. Ja twierdze ze ekstraklasa nie jest slabsza niz byla 10 czy 15 lat temu. Nie bede sie odnosil do twojego postu calego bo nie chce mi sie walkowac po raz kolejny tego samego tematu, ale odniose sie tylko do pojedynczych punktow; Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde to nie jest jakis klub Bildenberg. By byc rozstawionym w eliminacjach nie trzeba duzo. Lech jest obecnie rozstawiony. Jest faworyzowany? Ja bym raczej powiedzial ze poprostu na to sobie zapracowal. I jeszcze jedno... mylisz ranking klubowy z krajowym. Krajowy ustala tylko ile druzyn wystawia dany kraj (LM+LE) oraz od ktorych rund te druzyny rozpoczynaja udzial. To ranking klubowy decyduje w wiekszej czesci o tym kto jest rozstawiony, a kto nie. Cytat:
b) Zawsze sie punktuje przede wszystkim dla siebie. Kwestia w tym ze punktujac dla siebie punktujesz przy okazji dla ligi. Cytat:
Tak na boku... co to wszystko ma wspolnego z teza o "spadajacym poziomie"? Cytat:
Przykro mi Ciebie rozczarowac, ale jesli myslisz ze 10 lat temu bilismy regularnie tuzow to jestes w bledzie. Cytat:
Ponawiam ponownie pytanie; co to wszystko ma wspolnego z teza "poziom sie obniza"?Alez oczywiscie ze w najblizszych latach nie ma szans na 12 miejsce w rankingu (mistrz ma zagwarantowany udzial w LM). Tam sie kreca belgowie, turcy czy dunczycy; ligi silniejsze, bogatsze i z lepszym szkoleniem (baza). Moze za 15 lat sytuacja sie zmieni, ale na ten moment nasz max to przedzial 16-18. W latach 90 czy w poprzednim dziesiecioleciu, tez dupy wyzej nie podnieslismy. Cytat:
A ze to sa dalej smieszne sumy w porownaniu z zachodem i wschodem? No coz, to juz inna kwestia. Cytat:
Tyle ze, kolejny juz raz, twoje wywody sa zupelnie bezsensu. Awansujac do LM dostajesz kase i punkty (4). Lepiej jest miec pewna kase i pewne punkty, czy tez nie pewne punkty w LE? Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.08.2012 o godz. 01:05.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kilka refleksji po dzisiejszym blamażu. Moim zdaniem trochę nie fair jest pisanie , że jeżeli WKS wtopił po żenującej grze to cała liga winna bo , w domyśle słaba. Jest za daleko idące uproszczenie. Przede wszystkim jeżeli przegrywa Wisła to nie liga jest słaba tylko w danym dniu danej godzinie właśnie ta Wisła. To samo się tyczy WKS-u, Ruchu ,Lecha, Legii ... Jeżeli w poprzednim sezonie mieliśmy swoiście najlepsze efekty (dwie drużyny na wiosnę+całkiem sporo dobrych wyników jednostkowych) w pucharach to dlaczego WKS został MP? Teoretycznie ,nie powinny się zdarzyć takie wyniki jak Wiśle i Legii. Poza tym, wyobraźmy sobie taką historię. Wygrywa Polonia Warszawa MP, i Józek W. za chwilę rozsprzedaje całą ekipę do kości po sezonie , nie zatrudnia nowych graczy i startuje w el. LM. W takiej sytuacji też by pisano ,że winna "liga i jej poziom". WKS przespał czas na wzmocnienia, rozpuścił drużynę i tyle. Dla nich te puchary to był bardziej balast niż okazja czy możliwość. Jak najszybciej odpaść i z głowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najwieksza bolaczka to co roku Mistrz Polski sprzedajacy swoich zawodnikow. Slask przeciez w obronie nie grał zle w poprzednim sezonie a teraz odeszli bardzo wazni zawodnicy a nowi sie ze soba nie zgrali. Tak to sie w koncu musialo skonczyc skoro Slask nie ma nie tylko obrony ale rowniez ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Bobek90, to nie ma sensu. Raz po raz obalamy te argumenty, ale on tego kompletnie nie czyta, widocznie to przekracza jego możliwości i powtarza te dyrdymały cały czas, bo "wie lepiej". Radziłbym odpuścić.
E: Co do Śląska...no cóż, grali całkiem fajnie jesienią 2011, mimo że już wtedy nie był to poziom na puchary, potem na wiosnę grali bardzo słabo, mimo to dociułali wystarczającą ilość punktów, bo Legia, Lech i Wisła były w kryzysie. Nie można było liczyć na coś więcej, skoro po sezonie 2011/2012 drużyna Śląska jest...jeszcze słabsza, niż ta wiosną! Odszedł Celeban, który nie dość, że był bardzo, bardzo solidnym obrońcą, to jeszcze strzelał sporo goli, odszedł doświadczony Madej, który w jakiś sposób napędzał te ich akcje (5 goli i 4 asysty), totalnie bez formy są jedyni napastnicy w drużynie, czyli Diaz i Voskamp, słabo wygląda Mila, BEZNADZIEJNY po kontuzji jest Kazmierczak. W drużynie nie ma też całkiem niezłych i doświadczonych stoperów, czyli Pietrasiaka i Fojuta, odszedł też Sztylka, który zapewne trzymał tą ekipę w szatni. W zamian nie przyszedł praktycznie nikt, Grodzicki i Patejuk to co najwyżej uzupełnienie składu, jeśli mówimy o drużynie, która chce się bić o LM, natomiast Kowalczyk nie może zrobić różnicy, skoro był zbyt słaby na Zagłębie Lubin. Jestem pewien, że aktualny Śląsk nie wyznacza poziomu ligi (bo ma się nijak choćby do Śląska z jesieni) i jestem pewien, że w aktualnym sezonie czołówka będzie wyglądać zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 02.08.2012 o godz. 07:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Szkoda, bo Helsinborg to nie jest wielka firma. Gdyby tylko Szwedzi umieli grać z kontry to wynik byłby w okolicach co najmniej 0:6
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jaka strata ? Wyjątkowo kretyńskie stwierdzenie. Sląsk zajął 1 miejsce i został MP. Taki jest poprostu poziom polskiej piłki, i tej ligowej jak i reprezentacyjnej co moglismy niedawno zobaczyć na Euro 2012. teraz chwila prawdy dla piłki ligowej. Tan kto myślał inaczej to dal się zwieść codziennemu biciu piany w TV.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Baszczu16, problem w tum że relatywnie małe pieniądze łatwiej ściągnąć kogoś sensownego do pierwszego składu z bbcokrajowców (pod warunkiem że się ma rozeznanie na rynku transferowym). Np fajnie wychodzą transfery Amiki.Taniei i jakościowe.
Za pieniądze które wydaliśmy na transfer Meliksona nie kupili byśmy żadnego wartościowego Polaka. U nas za gwiazdki mające jedną udaną rundę klub wycenia od milion euro w zwyż (Świerczok). Trzeba jednak stale penetrować np bałkany i okolice i mieć kontakty i jakiś budrzet na transfery. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie poczekajcie co sie dzisiaj wydarzy, jezeli Lech powtorzy to z AIK, to bedzie mozna sie przestraszyc, ale moze byc zupelnie odwrotnie.Powtarzam jeszcze raz, ze Slask wygral lige inna obrona, Pawelec,Grodzicki i Kowalczyk to jak nasza Cikos-Bunoza-Kowalski z meczu z Karabachem.Slaska jest zle przygotowany do tego i to widac, wcale sie nie zdziwie jak Zawisza w PP ich wyeliminuje.Ten mistrz Szwecji niedawno gral sparing z Wisla i byl gorszy w kazdym elemencie, to Slask byl tak beznadziejnie slaby i nie zorganizwoany, a nie oni dobrzy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|