The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2012, 19:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na koniec jova - rozumiem, że Ty akurat możesz mieć problem w ocenie tego, czy miałem rację odnośnie Pazdana, Bunozy i Cikosa w mojej dyskusji z Sopranosem.
Napisałem, że nie dość, że częściowo nie rozumiesz wypowiedzi swoich oponentów, to jeszcze celowo je przekręcasz. Podałem przykład Sopranosa i Pazdana gdzie to ewidentnie widać. Twoja interpretacja słów Sopranosa i jego rzeczywiste wypowiedzi to dwa różne światy. Pokazywałem przykład charakterystycznego dla ciebie sposobu dyskutowania polegającego na przekręcaniu wypowiedzi i obrzucaniu rozmówcy sofizmatami. Temu służyło przywołanie tamtej dyskusji, a nie udowodnieniu, że myliłeś się co do Pazdana, Cikosa czy innego Magiery.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2012, 19:55
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jedynie wspomógł Wisłę Kosowski i Niedzielan. Co się stało potem z Kosą - lepiej nie wspominać - był zwykłym doraźnym transferem. Chciał pomóc Wiśle, a przy okazji sobie, odbudować się i pójść do lepszego klubu. Czy to był dobry transfer?
Nie wspominając o tym, że w zasadzie Kosowski nie był żadnym transferem Bednarza. On po prostu wrócił z wypożyczenia i oczywistym było, że jeśli nie przyjdzie za niego żadna oferta, to będzie grać w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 22.07.2012 o godz. 20:09.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2012, 20:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zwolniliśmy Witolda Lisa ? o czymś nie wiem?
Nie zwolniono go? Serio pytam, bo czytałem co innego. Jeśli wprowadziłem w błąd, to wybaczcie

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wspominając o tym, że w zasadzie Kosowski nie był żadnym transferem Bednarza. On po prostu wrócił z wypożyczenia i oczywistym było, że jeśli nie przyjdzie za niego żadna oferta, to będzie grać w Wiśle.
Zgadza się. Kosowski miał strasznie porąbaną umowę wypożyczenia z K-launtern. Na jej koniec wrócił do nas z wciąż ważnym kontraktem - dodajmy, że bardzo niskim. Po drodze zaliczył kilka nieudanych wypożyczeń (winni oczywiście byli trenerzy, lekarze i masoni) więc wracając do nas był już na zakręcie kariery.

To nie był transfer Bednarza, ta jego umowa wypożyczenia to było dzieło Praskiego bodajże, a podpisana została jeszcze za Kasperczaka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2012 o godz. 20:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.07.2012, 21:02
syryls
Cytat:
Wolski, Żyro czy Kosecki nie są z akademii tylko z mądrego scoutingu. Myślę że za L pójdzie Wisła, ale to tylko ta generacja 1 sezonu poszukiwać młodych zawodników, niestety skończyło się to po zatrudnieniu Bednarza.
Profesjonalne szkolenie wlasnie na tym polega. Scauting+ akademia. Robia tak w Barcelonie, w Amsterdamia, w Liege... Po co kombinowac? Uczmy sie od najlepszych, a nie kombinujmy jak tu za pol ceny wejsc do kina.

Zreszta, Zyro jest w Legii od 13 roku zycia. A 17-letni Jagiello, podobno talent na poziomie Wolskiego, jest tam od dziecka. Takze gadania ze tam to tylko przez madry scauting, to troche takie wyolbrzymione jest.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2012, 21:13
Cytat:
Zreszta, Zyro jest w Legii od 13 roku zycia. A 17-letni Jagiello, podobno talent na poziomie Wolskiego, jest tam od dziecka. Takze gadania ze tam to tylko przez madry scauting, to troche takie wyolbrzymione jest.
Nie wiem dlaczego zapomina się o tym, że ci piłkarze gdzieś byli docierani, doszlifowywani. Nie pojmuję deprecjonowania akademii Legii tym, że Borysiuk, Wolski itd. to nie wychowankowie Legii od małego. Mimo, że spędzili tam kilka lat czasu i tam ich doprowadzono do obecnego stanu.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2012, 21:53
Tak za Basałaja, jak i teraz szkolenie nie powstaje ponieważ taki jest kaprys właściciela. Różnica w tym, że tylko Łysy jest na tyle głupi/bezczelny żeby udowadniać, że jest ono zbędne, bo mamy "wielozadaniowego" Zdzisia Kapkę. A Ty mu jeszcze wtórujesz...
Napisałem ci w poście wyżej (twojego) że piszesz bzdury dot. tego co myślę o szkoleniu młodzieży a ty dalej swoje. Czytasz w ogóle to co ja piszę ? Czasem mam wrażenie że walisz na odlew po przeczytaniu co drugiego zdania i do połowy .....

To że 70 razy napiszesz: " Wisła powinna mieć profesjonalną szkółkę piłkarską" to ci chwała. Wymyśl jak nakłonić tych którzy dają kasę.
Ten co by mógł dać powiedział że boi się ucieczki wyszkolonych piłkarzy. Ty piszesz że to: cytuje "brednie". No ale najłatwiej inwestować nie swoją kasę.

P.S. : Naprawdę nie znasz firmy Borland i C++ ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.07.2012, 21:58
Watts napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego zapomina się o tym, że ci piłkarze gdzieś byli docierani, doszlifowywani. Nie pojmuję deprecjonowania akademii Legii tym, że Borysiuk, Wolski itd. to nie wychowankowie Legii od małego. Mimo, że spędzili tam kilka lat czasu i tam ich doprowadzono do obecnego stanu.
Dokładnie. Valckx nie miał szans na otwarcie akademi podążył drugą ścieżką którą zrujnował Bednarz. Moim zdaniem w klubie powinny by jakieś zasady wobec ME. Jeśli zawodnik powyżej 20 lat gra w ME a nie ma szans na grę w pierwszym składzie, wypożyczenie a jeśli nic to nie da to rozwiązanie kontraktu, po co nam jakieś Brudy, Kowalskie skoro nic już się nie nauczą.
.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2012, 22:21
Osobiście chciałbym się dowiedzieć, ilu obecnych piłkarzy Młodej Wisły, juniorów, włącznie z tymi, których przeniesiono teraz do pierwszego składu udało się ściągnąć Valcxowi. To by pokazało, kto tutaj się wyręcza i kto w rzeczywistości nic nie robi z młodzieżą. Chciałbym tego podsumowania dla porównania za rok czy dwa ilu młodych piłkarzy później wcielono do pierwszego składu.

Bo na razie na konferencjach prasowych usłyszeliśmy od dyrektora Bednarza, że działania poprzedniej ekipy były złe, nadwyrężające budżet Wisły.

Nie podoba mi się cały ten ambaras. Bednarz to dla mnie człowiek spod ciemnej gwiazdy, nie potrafiący robić racjonalnych transferów, nie mający obeznania na rynku, bazujący na piłkarzach, którzy są dostępni wyłącznie w obszarze Polski. A ich jakość nie powala. Nie rozumiem też faktu przeprowadzania wielodniowych rozmów transferowych z takim Dudu. To jest słaby piłkarz. Myślę, że znalazłby się ktoś lepszy na jego miejsce nawet za darmo gdyby dobrze poszukać. Ale z tej racji, że Bednarz nie zna nikogo w Europie, to i nikogo pokroju Dudu chociażby, za tańsze pieniądze nie ściągnie. Bednarz to po prostu całkowicie nietrafiony dyrektor sportowy. Jedyna nadzieja w Probierzu, że coś z tego wszystkiego poukłada.

Nie rozumiem Grantara totalnie - tutaj rozmawia się o polityce transferowej. Nie rozumiem wielkiego oburzenia na oponentów Bednarza, którzy krytykują jego bardzo bierne ruchy transferowe na rynku.

Dla mnie dyrektor sportowy to gość, który szybko decyduje się na kogoś. Ma pełną listę możliwych transferów z regionu, tak jak to skutecznie robi chociaż Lech Poznań, dobrze znający rynek bałkański, i południowych sąsiadów Polski, nie zapominając o Węgrzech, szybko reagujący, gdy nadarzy się jakaś okazja, prowadzący grę z menedżerami ale i układający dobre z nimi relacje(dobre relacje z dużą grupą menedżerów to podstawa - otwiera nam rynek!). A Bednarz jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, co napisałem.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.07.2012, 22:26
Watts napisał(a):Wyświetl post
Na forum, na którym rozlicza się Bednarza z każdego słowa wypowiedzianego na konferencji tak, jakby miał faktyczny wpływ na politykę klubu, bycie rzetelnym to atut z którym trzeba się rozpychać z całych sił. Na każdej stronie każdego tematu sportowo-finansowego znajdzie się ktoś, kto powiela komunały albo dorabia teorie do nieprawdziwych faktów. Ja praktycznie nie pisałbym na forum gdyby nie to, że wciąż jacyś ludzie tutaj wierzą w holenderską dziurę budżetową i teorię wielkiej biedy, i tak dalej, i tak dalej. Może nie piszę w tym momencie akurat o Markusie, ani o nikim innym tak z nicka, ale bardziej ogólnie.

Ale oni nie odnoszą z tego tytułu żadnych korzyści. Mogą tylko patrzeć, jak klubem "zarządza" człowiek, który przed 1989 handlował farbami na straganie a potem wygrał los na loterii i został, khe khe, milionerem. Świat to nie film Disneya i bogacze zazwyczaj nie są mądrzy, natomiast mądrzy ludzie rzadko są przy takiej kasie Czasy bezwarunkowego dziękowania Cupiałowi za bycie pierwszym na paraolimpiadzie jaką była do niedawna polska liga minęły. Anonimowa krytyka na internetowym forum nic nie da, ale trzeba powoli uświadamiać kibiców, którzy dalej patrzą na klub tak, jakby BC nie było. A obrywa się takim właśnie Bednarzom, nie mówiąc o Basałajach czy innych najemnych paziach.

Ja wykładam tabliczkę "urlop". Po prostu obecnej Wisły nie będę traktował poważnie. Ani jej pracowników. Nie mam zamiaru z zapartym tchem oglądać konferencji, analizować każdego zdania Bednarza, Probierza i innych statystów, rozliczać ich z efektów pracy. Przyjdę na mecz, poklaskam, powydzieram się i pomacham szalikiem, może przez chwilę poczuję się jak ten słynny kumaty którego nie obchodzą wyniki. Ale nie obiecuję sobie niczego, semici spadli z ekstraklasy więc mogą nawet poprzegrywać z byle kim i zająć trzecie miejsce od końca. To farsa, jaką sprezentował nam właściciel kosztem pokazania Holendrom przysłowiowego wała. Pytaniem nie jest, kogo jeszcze ściągnie Bednarz, które miejsce zajmą piłkarze w nadchodzącym sezonie - pytanie brzmi, ilu cykli cupiałowej trójpolówki, polegającej na nieustannym recyklingu, będziemy świadkami, zanim przynajmniej odzyskamy tytuł mistrzowski. Bo - jak się okazuje - o Lidze Mistrzów mogą myśleć już nawet Cypryjczycy.
Nic dodać nic ująć.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.07.2012, 22:32
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Osobiście chciałbym się dowiedzieć, ilu obecnych piłkarzy Młodej Wisły, juniorów, włącznie z tymi, których przeniesiono teraz do pierwszego składu udało się ściągnąć Valcxowi. To by pokazało, kto tutaj się wyręcza i kto w rzeczywistości nic nie robi z młodzieżą. Chciałbym tego podsumowania dla porównania za rok czy dwa ilu młodych piłkarzy później wcielono do pierwszego składu.

Bo na razie na konferencjach prasowych usłyszeliśmy od dyrektora Bednarza, że działania poprzedniej ekipy były złe, nadwyrężające budżet Wisły.

Nie podoba mi się cały ten ambaras. Bednarz to dla mnie człowiek spod ciemnej gwiazdy, nie potrafiący robić racjonalnych transferów, nie mający obeznania na rynku, bazujący na piłkarzach, którzy są dostępni wyłącznie w obszarze Polski. A ich jakość nie powala. Nie rozumiem też faktu przeprowadzania wielodniowych rozmów transferowych z takim Dudu. To jest słaby piłkarz. Myślę, że znalazłby się ktoś lepszy na jego miejsce nawet za darmo gdyby dobrze poszukać. Ale z tej racji, że Bednarz nie zna nikogo w Europie, to i nikogo pokroju Dudu chociażby, za tańsze pieniądze nie ściągnie. Bednarz to po prostu całkowicie nietrafiony dyrektor sportowy. Jedyna nadzieja w Probierzu, że coś z tego wszystkiego poukłada.

Nie rozumiem Grantara totalnie - tutaj rozmawia się o polityce transferowej. Nie rozumiem wielkiego oburzenia na oponentów Bednarza, którzy krytykują jego bardzo bierne ruchy transferowe na rynku.

Dla mnie dyrektor sportowy to gość, który szybko decyduje się na kogoś. Ma pełną listę możliwych transferów z regionu, tak jak to skutecznie robi chociaż Lech Poznań, dobrze znający rynek bałkański, i południowych sąsiadów Polski, nie zapominając o Węgrzech, szybko reagujący, gdy nadarzy się jakaś okazja, prowadzący grę z menedżerami ale i układający dobre z nimi relacje(dobre relacje z dużą grupą menedżerów to podstawa - otwiera nam rynek!). A Bednarz jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, co napisałem.
Przygotowujemy graczy na wszystkie 11 pozycji. Jeśli okaże się, że potrzebny jest nam na przykład bramkarz, to na koniec tygodnia mamy 3-4 opcje i wtedy decydujemy kogo wziąć. I tak jest z każdą pozycją - Valckx
A Bednarz nie ma alternatywy dla Dudu! Pamiętam jak zamiast Bitona miał przyjść jakiś doświadczony serb, nie udało się go sprowadzić to drugi w kolejce był Biton.
.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 22.07.2012, 22:35
My chyba naprawdę będziemy grali Meliksonem na skrzydle Klasyczny środkowy pomocnik na lewej flance... Ciekawe w ilu klubach wpadliby żeby dać takiego przykładowo Pirlo lub Xaviego na skrzydło... Nie no żenada.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.07.2012, 22:40
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Po co kombinowac? Uczmy sie od najlepszych..
Tyle że aktualnie mamy się uczyć od Bednarza, hmm pytanie czego !?

Nauka to inwestycja w profesjonalizm, u nas zaś tych co coś potrafią wyrzuca się na pierwszym zakręcie, a o potrzebie długofalowej inwestycji wiadomo dość powszechnie, pytanie więc dlaczego właściciel nie chce zainwestować ani w infrastrukturę, ani w kompetencje które też kosztują, ale dają jednak pozytywne efekty sportowo-finansowe ..

To że na forum jest fanklub Bednarza wiąże się zapewne z iluzją niektórych użytkowników , że „polskie ręce” itd. , że „polskimi rękami , nogami , głowami i czym tam jeszcze”, dogonimy zachodnią piłkę i najlepiej absolutnie się na niej nie wzorując, bo My tu w Wiśle będziemy mieli własną polską drogę rozwoju, a inni będą się nam kłaniać głęboko w pas.. To rzecz jasna brednie i polemika z nimi setny, czy tysięczny raz mija się z celem.

Odstawiając więc na bok miłośników zamykania się Wisły na rozwój pro-zachodni, powraca pytanie, dlaczego, dlaczego właściciel wykazuje tak irytującą krótkofalowość w spojrzeniu na Wisłę !?

Długofalowa praca ludzi takich jak Valckx, boiska treningowe, skauting, a w kolejnej perspektywie inwestycja w akademie piłkarską ..na dziś to jedynie wola kibiców, tych co chcą rozwoju klubu w ramach sprawdzonych standardów zachodnich, ale nic nie wskazuje aby była to też chęć B.C. , bo ten traktuje nasz klub jak zabawkę, kosztowną, ale jednak zabawkę.. Wspomniane korzyści finansowe ocenia z rezerwą, a w sportowe widać co raz mniej już wierzy ..

W Wiśle mamy więc kolejny antrakt, również w polityce transferowej i oczekiwanie na kolejny kaprys bossa. Za tytuły MP jest u mnie stała wdzięczność, za zatrzymanie się na tym jedynie pułapie, równie stała krytyka.

Na koniec pozwolę sobie jednak odpowiedzieć dlaczego Wisła nie jest traktowana poważnie przez Cupiała. I tu warto się wrócić do początku inwestycji Tele-Foniki w nasz klub. Z trzech pierwszych sponsorów jednie Pan Ziętek był jej kibicem, zaś B.C nawet piłką nożną interesuje się odświętnie, Wisła więc potrzebuje sponsora co zwyczajnie kocha piłkę, czyli kogoś innego niż B.C., bo przy jego rządach zawsze będzie tu u nas minimalizm (wystarczający jedynie na naszą marna ligę i nic ponad to), chyba że .. i to jest moja jedyna nadzieja dla Wisły przy aktualnym właścicielu , czyli kolejny..kaprys bossa”, a ściślej zaufanie kolejnemu człowiekowi z wizją rozwoju Wisły pro-europejskiej, który wreszcie dostanie więcej czasu i środków na realizację swoich planów, bo .. Cupiał czasem słucha podszeptywania innych, może gdzieś , ktoś go przekona do kolejnego otwarcia, może..

Póki co mamy w Wiśle antrakt. W polskiej lidze powinniśmy być w czubie tabeli, ale o rozwoju klubu nie może być mowy, nie przy Bednarzu i Kapce.

_____
PS. W sumie mam zdanie podobne do użytkownika Watts, z tą różnicą że nadal uważam iż potencjał kadrowy, również aktualny wystarczy do włącznie się do walki o podium, a może nawet o MP (bo nasza liga niestety, też stoi w miejscu), szkoda jedynie że o nic więcej, bo w samej rzeczy w LM możemy kibicować tylko innym, choćby wspomnianym Cypryjczykom.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.07.2012 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2012, 22:41
Klasyczny ? I w reprezentacji Izraela i w poprzednim klubie ustawiali go na lewym skrzydle.
..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.07.2012, 23:07
MESA do 18lat, starszych od razu wypożyczać i niech się uczą od starszych w każdym możliwym czasie
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.07.2012, 23:13
thechris napisał(a):Wyświetl post
My chyba naprawdę będziemy grali Meliksonem na skrzydle Klasyczny środkowy pomocnik na lewej flance... Ciekawe w ilu klubach wpadliby żeby dać takiego przykładowo Pirlo lub Xaviego na skrzydło... Nie no żenada.
Melikson nigdy nie grał na pozycji Xaviego, czy Pirlo, tylko był najbardziej ofensywnym z naszych pomocników. Ośmieszasz się takimi porównaniami, zresztą piłkarz piłkarzowi nierówny, część OPŚ, moze grać na skrzydle rownie dobrze jak w środku. Jeśli Probierz będzie chciał grać dwójką napastników, to wówczas Maora można zmieścić tylko na skrzydle. Tyle, że żadna decyzja pewnie jeszcze nie zapadła, więć tego typu płacze są bezzasadne.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.07.2012, 23:38
"Jaka jest twoja ulubiona pozycja na boisku?
- Nie ma to dla mnie znaczenia, może trochę bardziej wolę grać na lewym skrzydle lub za napastnikiem, ale nie mam też problemów z grą na prawej stronie, więc zawsze powtarzam, że po prostu chcę być obecny na boisku."
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27012
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2012, 23:42
Grantar napisał(a):Wyświetl post
P.S. : Naprawdę nie znasz firmy Borland i C++ ?
Borlanda już nie ma - nie jako poważnego dostawcę środowisk developerskich. Jak Cię to interesuje, to mogę sprzedać kilka branżowych anegdot. Koniec off.

Co do zarzekania się, że nie jesteś wrogiem szkolenia: wybacz, ale cała dyskusja zaczęła się od posta w którym udowadniałeś, że szkolenie się nam nie opłaca bo za duże jest ryzyko, że nam naszych Messich podkupią. Kilka osób Cię wyśmiało (w tym ja), więc zmieniłeś front.
Wygląda mi to na schizofrenię, więc rozstrzygnijmy ostatecznie czy według Ciebie: Bednarz bredzi, czy jednak w naszych warunkach nie opłaca się mieć fundamentów, na jakich buduje się wszystkie profesjonalne kluby? Albo, albo.

Charlie napisał(a):Wyświetl post
Melikson nigdy nie grał na pozycji Xaviego, czy Pirlo, tylko był najbardziej ofensywnym z naszych pomocników. Ośmieszasz się takimi porównaniami, zresztą piłkarz piłkarzowi nierówny, część OPŚ, moze grać na skrzydle rownie dobrze jak w środku. Jeśli Probierz będzie chciał grać dwójką napastników, to wówczas Maora można zmieścić tylko na skrzydle. Tyle, że żadna decyzja pewnie jeszcze nie zapadła, więć tego typu płacze są bezzasadne.
Jak dotąd gra Meliksona na skrzydle wyglądała o wiele gorzej niż w środku boiska i pewnie o to chłopakom chodzi.
Faktem jednak jest, że zostaliśmy z dwójką skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 70 minut. Konsekwencją tego jest alternatywa: albo wystawiamy tam jakiegoś nieopierzonego gracza ME, albo Maora właśnie.
Zresztą, w przypadku kontuzji/kartek będzie on jedyną alternatywą. Tak więc Probierz musi brać pod uwagę takie ustawienie, chyba że wymyśli jakąś hybrydę na kształt ustawienia Amici Smudy, gdzie na boisku był jeden klasyczny skrzydłowy. Tyle, że on wtedy opierał się na rajdach ofensywnych prawego obrońcy, więc i tak wtedy jesteśmy w dupie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2012 o godz. 23:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2012, 08:17
Ja wiem, że grał słabiej na skrzydle, ale generalnie w poprzedniej rundzie przeważnie grał gorzej niż potrafi, więc nie wydaje mi się, żeby te kilka spotkań było wystarczającą podstawą do stwierdznia, że Maor absolutnie nie nadaje się na skrzydło.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
pcbkl
Banita

Od: 07.2012

Stary 23.07.2012, 08:34
Wisła zainteresowana Anastasios Tsoumagas
nie przejdziesz tu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2012 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 23.07.2012, 08:47
Mega okazja a Bednarz i spółka śpią Dwaliszwili podobno do wyjęcia za 100,000 euro plus 40procent od kolejnego transferu ,nie wiem jak to można zmarnować sprawdzony napastnik za drobne ,nawet jeżeli kontrakt wysoki to warty swej ceny strzela asystuje gwarantuje wysoki poziom ,Legie stać na kontrakt a nas nie ? krew mnie zalewa że na łamagi Jaliense Łobodzińskie Garguły Dawidowskie potrafili wydawać po 300,000-400,000 euro rocznie a jak piłkarz klasowy za podobne pieniądze to kasy szkoda .Z wypożyczenie Małeckiego dać kase na gruzina i roczny kontrakt zapewniony czy tak trudno rozsądnie dysponować pieniędzmi ?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2012, 08:51
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Mega okazja a Bednarz i spółka śpią Dwaliszwili podobno do wyjęcia za 100,000 euro plus 40procent od kolejnego transferu ,nie wiem jak to można zmarnować sprawdzony napastnik za drobne ,nawet jeżeli kontrakt wysoki to warty swej ceny strzela asystuje gwarantuje wysoki poziom ,Legie stać na kontrakt a nas nie ? krew mnie zalewa że na łamagi Jaliense Łobodzińskie Garguły Dawidowskie potrafili wydawać po 300,000-400,000 euro rocznie a jak piłkarz klasowy za podobne pieniądze to kasy szkoda .Z wypożyczenie Małeckiego dać kase na gruzina i roczny kontrakt zapewniony czy tak trudno rozsądnie dysponować pieniędzmi ?
Tylko sprawa z Nim jest taka, ze nie chce opuszczac Warszawy - wiec albo zostanie w Polonii albo przejdzie do Legii. Dzisiaj na Łazienkowskiej ma sie podobno pojawic jego menago
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,D...l?ticaid=1edb1

Wiec ani do Nas ani do Slaska nie trafi
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2012, 08:58
pcbkl napisał(a):

Cytat:
a ten swoje... tylko pod innym nickiem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2012 o godz. 11:57.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 23.07.2012, 08:59
pcbkl napisał(a):Wyświetl post

Wypierdalaj z tym forum.
Nie zarobisz na nas $$$
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2012 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.07.2012, 09:07
bana .....esynowi
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2012 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 23.07.2012, 10:01
wykorzystałeś już argumenty do narzekania, więc można coś tu przekręcić...to jest żenada. Porównywanie atutów Maora do atutów Xaviego czy Pirlo dowodzi że nie znasz się na piłce.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2012, 10:11
Co za dzieciak. Łbie przestań wymyślać newsy bo się ośmieszasz, w dodatku dodając ceny z transfermarktu.

A dla twojej wiadomości -Tsoumagas odszedł ze Skody do Asterasu Tripolis.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2012 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.07.2012, 11:14
Nie zwolniono go? Serio pytam, bo czytałem co innego. Jeśli wprowadziłem w błąd, to wybaczcie
Nie wiem, ja nie slyszalem/czytalem nic na ten temet. Pokaż w takim razie to co czytaleś
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 23.07.2012, 13:36
A Dwaliszwili dalej do wzięcia. Teraz bliżej mu do Legii a nie Śląska.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.07.2012, 14:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, ja nie slyszalem/czytalem nic na ten temet. Pokaż w takim razie to co czytaleś
Wiesz, ja już nawet nie pamiętam gdzie o tym czytałem...

EDIT: Wygląda no to, ze coś pomyliłem. Bednarz wywalił tylko skautów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2012 o godz. 14:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 23.07.2012, 16:52
Bednarz to ochydny kłamca!!! kilka tygodni temu powiedział jezeli ktoś odejdzie to sprowadzimy w jego miejsce następce a dzisiaj wywiad dla skwk i on bredzi że dojdzie tylko lewy obrońca ,ja się pytam gdzie nastepca dla Małeckiego kłamie w tej sprawie i pewnie w wielu innych jak Cupiał może trzymac kogoś takiego w klubie ?kto tak klamie.Mógł zostawić Małeckiego bo zawsze to jeden skrzydłowy więcej w kadrze a on go posłał do Turcji a my zostaliśmy z Ilievem 70 minut i z Kirmem który chce ale mu nie wychodzi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów