The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2012, 19:34
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, zapominalskim i żałosnemu agentowi pisowskiegu - Wiślakowi, że to kancelaria Prezydenta wybrało nieczynne lotnisko Siewiernyj na lądowanie samolotu z prezydentem.
Widzę że Jędrek mnie uprzedził, tak tytułem uzupełnienia dodam jeszcze tylko jedno :

"W dniu 6 stycznia Emilia Surowska z Kancelarii Premiera wysłała do dyrektor Dominiki Wielowieyskiej i jej zastępców (...) wiadomość e-mailową, w której wskazywała że do Katynia można polecieć tutką z lądowaniem w Smoleńsku, 18 km od Katynia. (...)
Emilia Surowska zeznała (...) że otrzymała z MSZ informację, iż w przypadku wizyty w Katyniu mozliwe jest lądowanie na lotnisku w Smoleńsku. Po otrzymaniu odpowiedzi z MSZ przekazała e-mailem prośbę do Mirosława Kusmirka i do wiadomości Moniki Bonieckiej, o zwrócenie się z pytaniem do 36 SPLT, czy jest możliwe wylądowanie na lotnisku w Smoleńsku. Na swoją prośbę otrzymała telefoniczną odpowiedź od Bonieckiej lub Kusmirka że samolot Tu154 może wylądować w Smoleńsku, jednak jest wymagana zgoda MSZ Federacji Rosyjskiej ponieważ jest to lotnisko wojskowe. Informację o możliwości wylądowania przekazała e-mailowo Dyrekcji Departamentu Spraw Zagranicznych w dniu 6 stycznia 2010 r."

plus:

"Udział Premiera w obchodach 70 rocznicy zbrodni katyńskiej, w Katyniu, był rozważany,ale jedynie do dnia 27 stycznia. (...)W momencie podjęcia decyzji o realizacji wizyty premiera Tuska w Rosji planowanej na dzień 7 kwietnia 2010 roku, KPRM wycofał się z przygotowań do obchodów w dniu 10 kwietnia 2010, bo tam nie przewidywano obecności Premiera. Do tego czasu KPRM było zaangażowane w przygotowywanie obchodów 10 kwietnia z powodu planowanego udziału Premiera."

I pytanie na inteligencję dla Pana Szpena: skoro w styczniu 2010 była organizowana tylko jedna wspólna wizyta Premiera i Prezydenta na dzień 10 kwietnia oraz zostało wówczas wytypowane przez Kancelarię Premiera lotnisko w Smoleńsku jako miejsce lądowania na ten dzień, to czy nadal uważasz że to napewno kancelaria Prezydenta wybrala nieczynne lotnisko w Smoleńsku?

EDIT. Co ciekawe Gazeta W podaje tą informację jeszcze inaczej:
"Wybór na miejsce lądowania nieczynnego lotniska w Smoleńsku (wskazały go obie kancelarie, nie obciąża to urzędników)"
Jak widać z powyższego najlepiej sięgać bezpośrednio do źródeł. Jest tylko jeden problem - kto ma czas by przeczytać kilkaset stron, zdecydowana większość ludzi zawsze wybierze streszczenie z mediów "opiniotwórczych", niestety "mijające się z prawdą".
Powód: GW
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.07.2012 o godz. 04:59.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów