|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() Jak zobaczyłym te koszulki to padłem ![]() Aż sobie muszę avatar zmienić |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
UUUUUU to będzie słodko dopiekać pyrkom.
-Cześć stary słyszałem że historyczne logo powróciło na Wasze koszulki |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Z tego co wiem jeśli chcieliby oddać walkower po wygranej 4-0 lub wyższej to wtedy UEFA wyrzuciłaby ich z rozgrywek, były już kiedyś cwaniaki którzy próbowali podobnie
Ostatnio edytowane przez Ravers : 05.07.2012 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.07.2012 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gowno i tak zawsze wyplynie na powierzchnie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Amica Smart wygrała 2:0 w pierwszym meczu no cóż jest jeszcze rewanż
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie pamiętam kiedy polska drużyna wygrała w pucharach z kimś z Azji dwoma bramkami także już to jest ogromny sukces naszej piłki
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Myślę, że to nowe logo ma jakiś głębszy przekaz... Nie bez powodu napisali na koszulce amicaSMART. Będą mydlić przeciwnikom oczy, że niby boiskowa inteligencja...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ładnie błysnął ten Lovrencsics.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Śląsk na TVP1 będzie z Czarnogórcami. Lepsze to niż nic. Jedyna ekipa, którą będę się naprawdę emocjonował w Europie. Co to była za radość jak świetnie zagrali z Dunde na wyjeździe. To były czasy... eh. Wisełko, dlaczego nie Ty?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kibice Wisły Śląska Lechii Unii w pucharach wspierają Śląska. Czy kupować sprzęt AGD pewnej firmy i czy pić piwo pewnej marki ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Polsat starcil mecze Polski druzyn ze sa teraz na Publicznej? jajca jakies. ma ktos rozpiske co z reszta transmisji? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Nie stracił, tylko mu się umowa skończyła. Z LM tak samo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie. LM i LE ma nPremium(enka) ale od 4 fazy elminacyjnej. Natomiast Do III fazy może kto chce transmitować. Ale Polsat nie chce bo zrobi smaczka dla widzów na nPremium, OS nie dostał oferty a nPremium nie chce bawić się w takie sprawy, więc pozostaje TVP. Jak nikt nie awansuje do IV fazy to będziemy oglądać Barce, Real itd na TVP(1 mecz LM) i mecze LE w nPremium
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zespół z krainy pyry awansował do 2 rundy eliminacji LE, teraz będą zwiedzać Kaukaz.
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem awansować do fazy grupowej Ligi Europejskiej jest zdecydowanie trudniej poprzez bezpośredni awans(od I czy II fazy do fazy grupowej) niż do Ligi Mistrzów. Lech i Legia powinny coś zdziałać w III, natomiast w IV to będzie trzeba liczyć na wielkie szczęście, o Ruchu nie pisze bo to może być następna kompromitacja w Europie. Natomiast drogą Śląska do LM to jak droga krzyżowa, w III rundzie to mają prawie że zerowe szanse żeby trafić na najgorszego przeciwnika czyli Helsinborgs z resztą mogą co najwyżej powąchać murawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No przykro to stwierdzać , ale Śląsk może zapomnieć nawet o LE , jeśli w III rundzie trafią na taki Basel czy Anderlecht to nie będzie z nich co zbierać . Dlatego właśnie te punkty rankingowe są tak ważne , bo gdyby Lech zostałby mistrzem ( tfu) to miałby autostradę do LM , ale pewnie i tak wejdą do LE :/
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem największą obawę można mieć o Śląsk. O ile transfer Patejuka uważam za ciekawy i naprawdę wartościowy, generalnie ich ofensywa jest względnie przyzwoita w polskich warunkach (Sobota, Mila, Patejuk, Diaz), o tyle to, jak wygląda defensywa zakrawa pod kpinę i bez dupy lania może to nie wystarczyć nawet na Czarnogórców - środek defensywy złożony z rezerwowego prawego obrońcy z Zagłębia Lublin, czyli Kowalczyka plus zapchajdziura Pawelec należy prawdopodobnie do najgorszych w lidze, taka prawda.
Przecież nawet jak weźmiemy beniaminka ze Szczecina, to Hernani z Nollem wyglądają solidniej, czy też Lacic z Wiluszem z raczej słabego Bełchatowa. Niby doszedł Grodzicki, ale o ile wiem w sparingach nie błyszczał. Nawet taki Jodłowiec byłby dla nich zbawienny w tym momencie. A szkoda, bo gdyby Śląsk na środku obrony miał zawodników wyróżniających się w tej lidze, do tego doszedłby napastnik klasy choćby Dwaliszwiliego, to sytuacja odwróciłaby się diametralnie. Nie da się jednak grać w eliminacjach LM bez obrony, a wszystko na to wskazuje że tak będzie w przypadku Śląska. Ruch natomiast może mieć ciężko jak...przejdzie Macedończyków. Jeśli trafi na czołową drużynę z rozstawionych w III rundzie, to krzyż na drogę, czekać ich będzie ogromna walka o uniknięcie pogromu. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Śląsk ma zagadkową obronę. Na papierze wygląda to kiepsko, ale na boisku może ambicją i walką o najważniejsze rozgrywki klubowe w Europie uda się zniwelować braki w umiejętnościach. Za to do bramki i linii pomocy nie można mieć zastrzeżeń. Kelemen jest w czołówce bramkarzy T-M Ekstraklasy. Pomoc wręcz niesamowita jak na polskie warunki: Sobota, Mila, Kaźmierczak, Cetnarski, Elsner no i wspomniany wyżej Patejuk. Nie wiem jak wygląda sytuacja z Ćwielongiem i Madejem, którzy też potrafią zagrać świetny mecz. Niestety, atak nie jest mocną stroną wrocławian. Diaz skłócony z Lenczykiem, Holender chyba bez formy, bo trener od dawna na niego nie stawia, no i zostaje w obwodzie jedynie Gikiewicz. Widziałem tego chłopaka w paru meczach i nie przekonuje, pisząc krótko.
Tak więc: Bramkarz i pomoc na plus. Obrona i atak na minus. Wierzę jednak, że może się Śląskowi udać... udać awansować, bo mało kto w nich wierzy, a rywale mogą zlekceważyć wrocławian, co byłoby z korzyścią dla mistrza Polski. Losowanie póki co sprzyja, bo pierwszy mecz z Czarnogórcami rozegrany zostanie na wyjeździe, mam nadzieje, że ten układ nie zmieni się w 3. i 4. rundzie eliminacyjnej. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Do usunięcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Największe szanse ma Lech by zaistnieć w pucharach, jak skończą wyjazdy do Azji to później powinno być z górki. Szczególnie, że jeszcze ktoś do nich ma przyjść w miarę rozgarnięty. Legia to nie wiadoma dla mnie. Łotyszy przejdą później nie wiadomo, niby skład podobny z zeszłej rundy, ale kilku kontuzjowanych i wyniki w sparingach kompromitujące. Ruch jak przejdzie Macedończyków (a niestety ale te drużyny są wyrównane) to odpada. Dwa lata temu jak grali z przeciętną Austrią Wiedeń mając na ławce Walda Fornalika to zebrali manto niebywałe. Teraz skład na podobnym poziomie, a trenera nie ma. Śląsk z kolei to będzie jechał na tym co zawsze, czyli stałych fragmentach gry bo nic innego nie ma do zaoferowania.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Dla mnie to głupoty wypisujesz Baala, sory, ale się nie zgadzam z większością tekstu.
O Lechu Dla mnie klub z Poznania, paradoksalnie ma najmniejsze szanse na sukces. Niby jest rozstawiony w trzech pierwszych rundach i najprawdopodobniej w 4., ale doznał tak wielu osłabień, że nie wiem czy zdoła przejść wszystkie nierozstawione przeszkody. Zawsze mnie zastanawiało, czemu wielu użytkowników pisze, że Lech ma najlepszy personalnie skład? Teraz, gdy odeszli: Stilić, Rudniev, Injać, Kriwiec, Kikut, Wojtkowiak. Na ich miejsce pozyskali tego nowego napastnika, Trałkę i kilku no name'ów. Z wypożyczenia wrócili Wilk i Kiełb. Do Kazachstanu lecieli z zapasem dwóch bramek i nie musieli się na zbyt wysilać, ale na Boga, żeby zremisować z przedostatnim zespołem z Kazachstanu, który dostaje baty po 5-0? Z Chazarem będzie im o wiele trudniej. O Legii Legia, to mnie za bardzo nie interesuje. Z tego co śledzę i zdążyłem zauważyć, władze klubu rozpieprzają klub tak jak w naszej Wisełce, można napisać tylko: zamienił stryjek, siekierkę na kijek. O Ruchu Ruch akurat personalnie wygląda najlepiej spośród polskich zespołów grających w LE. Wymienili z korzyścią dla siebie Abotta i Grodzickiego na Sultesa i Sadloka, doszedł Panka i kilku z niższych lig. Wisła też dwa sezony z rzędu kompromitowała się w Europie, a potem o mały włos nie awansowała do LM. Wynik z Austrią nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. O Śląsku Stałe fragmenty gry są największą bronią Śląska, ale bramki z akcji też potrafią strzelić. Można również liczyć na indywidualne akcje Soboty, Mili, Kaźmierczaka czy Patejuka. Jest kilku ludzi co mogą pociągnąć ten zespół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Skład Ruchu z meczu z Austrią sprzed dwóch lat:
Ruch: Krzysztof Pilarz - Krzysztof Nykiel, Rafał Grodzicki, Piotr Stawarczyk, Ariel Jakubowski - Wojciech Grzyb, Maciej Sadlok, Gabor Straka, Michał Pulkowski (69. Paweł Lisowski), Marcin Zając (80. Maciej Jankowski)- Sebastian Olszar (62. Grzegorz Bronowicki). Pogrubioną czcionką, ci piłkarze, którzy grają obecnie w Ruchu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
Sadlok jest reprezentantem Polski, jest 6 lat młodszy od Grodzickiego, może się piłkarsko rozwinąć i będzie można go sprzedać w przyszłości za fajne pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Byłym, na Euro nie pojechał. Chociaż Fornalik w kadrze może oznaczać ew. powrót Sadloka. Owszem, jakiś potencjał ma (na polską ligę), chociaż ostatnio nie najlepiej się jego kariera rozwija. Jednak tak jak napisałem wyżej, wymiana obrony to dość duże ryzyko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|||||||
|
Blaszczu16, to jakie bzdury tu prawisz to az przekracza wszelkie granice. Ty sie wogole pilka interesujesz?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
-Kriwiec? Mowimy o tym Kriwcu? Toz to nawet najstarsi gorale nie pamietaja dobrego meczu w wykonaniu bialorusina. Czlowiek gral tam na takim poziomie, ze jego sprzedaz kibice uznali za... wzmocnienie. -Injac tez bardzo srednio gral ostatnimi miesiacami. Jak dla mnie to poziom Tralki. - Wojtkowiak i Kikut tak jak Injac. Bardzo srednio. Jedyne prawdziwe oslabienie Lecha to Rudnevs. Jak sie zerknie na ich kadre to brakuje tam prawego obroncy i napastnika. Poza tym reszta pozycji wyglada bardzo solidnie jak na realia naszej ligi. No i... o transfery sie teraz tu rozchodzi. Jesli bedzie tak jak pisza gazety i Lech sprowadzi obronce i napastnika (w miare ogarnietych) to kadrowo beda naprawde mocni... w naszych realiach. Duzo mocniejsi od nas, od Ruchu czy Slaska. Jak nie kupia to... kadrowo nie bedzie juz rozowa, ale wciaz bedzie to level wyzej od Ruchu czy Slaska. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------- Jak dla mnie maksimum Slaska to jest 3 runda el. LM i pozniejsze odpadniecie w 4 rundzie el. LE. To jest ich maksimum. Ruch jest w stanie awansowac do 3 rundy, i tam w zaleznosci od przeciwnika (ogorek lub nie) albo odpada albo walczy o awans do 4 rundy el. LE. Legia z Lechem pilkarsko (sa rozstawieni) sa w stanie awansowac do 4 rundy el. LE. A tam, w zaleznosci od szczescia, przeciwnika, i dyspozycji meczowej moga odpasc, ale... i tez moga awansowac.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 15.07.2012 o godz. 19:46.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Z Czarnogórcami może być różnie. Tam jest teraz straszny upał, do tego oni są dość dobrze wyszkoleni technicznie, myśle ,że łatwo nie będzie. W każdym razie nie tak łatwo jak się wszystkim wydaje. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|