The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2012, 21:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jaaasne, zły Dziurowicz przerwał omertę.
Ja to zaś skomentuję tak: są tacy, którym nie przeszkadza bycie dymanym jak długo zostawia im się miejsce do samooszukiwania się.

Przestępcza zmowa milczenia nie przemawia do mnie, nie ta poetyka.

Gdyby nie zeznania Dziurowicza byłoby lepiej, rozumiem? Nie przeszkadzała chamówa w ustawianiu meczy?

Gratuluję.
Co za ma jedno do drugiego?

Myślisz, że ktokolwiek dostał wyrok na samej podstawie zeznań Dziurowicza? Nie, od niego się zaczęło, potem straszyli innych, inni też popękali - z krzyżowych zeznań, po przesłuchaniach i latach dochodzeń wystosowano pozwy. Dlatego też niektóre sprawy nie ujrzały światła dziennego do niedawna, vide sytuacja z Gułą czy Łobodzińskim. Podejrzewam, że kolejne pozwy są tylko kwestią czasu.

Szczerze, całe to ustawianie to była chamówa, owszem - i tak przeszkadzało mi. Ale widzę różnicę pomiędzy oskarżeniem a udowodnioną winą. Nikt mnie nie przekona, że sam nius na forum jest dowodem na winę Probierza - nie jest.

Jeśli chodzi zaś o treść tego arta z weszlo, co zlinkowałeś to do mnie do końca nie przemawia, bo nigdy nie jechałem ani po Łobo ani po Gule jako sprzedawczykach. Jedyne co mnie cieszyło, że zważywszy na ich słabszą grę mamy okazję do rozwiązania kontraktu. Jeśli chodzi o Łobo, to najwyraźniej miał coś na sumieniu i wiedział o tym i uważam, że zachował się honorowo godząc się na rozwiązanie kontraktu, mimo nieudowodnionej wtedy winy. Mam do niego za to szacunek, a to że był młodym chłopakiem i dokładał się do składki, którą organizowała starszyzna klubu wcale mnie nie dziwi. Jakbyś kiedyś grał (może grałeś?) w piłkę, to wiedziałbyś jakimi prawami rządzi szatnia. Jak się wyłamujesz to możesz sobie szukać innego klubu - krótka piłka. Nikt Ci nie poda bo jesteś złamas - Łobo zaczynał karierę i wcale mu się nie dziwię, że nie chciał jej zaprzepaścić. Guły sprawy nie znam, więc się nie wypowiadam - chociaż byłoby mi w smak rozwiązanie kontraktu - możnaby kogoś innego zatrudnić za te pieniądze co on zarabia - kogoś dużo lepszego. Uważam, że najgorszym krętaczem w piłce jest nie ten co przyjmuje łapówkę, tylko ten co oferuje. Bo gdyby nie on, sprawy by nie było. A jakby A nie wziął to wziąłby B albo C albo D.

I nie, nie jestem hipokrytą, po prostu wiem jak wygląda świat, jakie łapówkarstwo panuje w stosunkach międzyludzkich. Sam nieraz musiałem dać w łapę, czy to u lekarza, czy gdzie indziej i myślę, że Ty również. W piłce dobrze, że piętnuje się takie sytuacje i przez te całe dochodzenia jest tego mniej. Z resztą teraz jest tego mniej wszędzie. No ale czasem nadal trzeba posmarować. Takie realia. Nie tylko u nas - jak długi świat i szeroki, wszędzie jest to samo. Tylko, że czasem gdzieś wybuchnie skandal - vide Włochy lub Polska, a czasem wszystko się zmiata pod dywan.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.07.2012 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów