|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A co do pozostałego zachowania - bo też je potępiasz - może po prostu na innych stadionach byli sami tzw. "normalni kibice", którzy na meczu nigdy nie byli - nie dostali gazem, pałką w twarz, nigdy nie byli traktowani jak bydło przez policjantów, ochroniarzy, rząd. Może tamci ludzie nigdy nie mieli do czynienia z sytuacjami, które polski ruch kibicowski spotyka na każdym kroku. I dla nich szczytem zainteresowania piłką (i jedynym przypadkiem zainteresowania futbolem) był właśnie trening. Nigdy wcześniej, ani nigdy później nie będzie to ich dotyczyć. Ot takie przemyślenie. I nie jest tak, że to zawsze winna jest ta "hołota", jak Ty ją nazywasz.
P.S. Jak cytujesz czyjeś posty to rób to prawidłowo, bo nie można się w tym połapać.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.06.2012 o godz. 11:54.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oczywiście mam szacunek do "hardcorowych kibiców" .. Sposoby kibicowania są różne - granicą jest nieszkodzenie klubowi.
W sytuacji gdy cała Europa (słusznie czy nie słusznie) jest wyczulona na rasizm na polskich stadionach, trzeba dać sobie na wstrzymanie ...... Oczywiście uważam że małpie pohukiwania to szczyt prymitywizmu i gdyby tylko ci odważni kibice dawali świadectwo tylko sobie było by mi ich co najwyżej żal. No ale przez kilku ..... opinia o wszystkich kibicach Wisły będzie jaka będzie. Co z tego że 24,900 osób nie ma nic wspólnego z rasizmem ?. Nic. Takie są media. Wkurza mnie takie stanowisko że "prawdziwy" kibic to dostawał pałą a w związku z tym ci "grzeczni" niech się nie odzywają bo nie wiedza co to prawdziwe kibicowanie ..... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mi chodziło o ludzi, których Gówno Wybiórcze, TVN i inne media, chcą zrobić wzorem prawdziwego kibica, a którzy nigdy nie byli na meczu i nigdy już nie przyjdą, bo przecież nie jest tai piknikowo jak na Małyszu, a Kibole robią oprawy i piszą o: - Dniu Niepodległości, - Święcie 3 Maja, - przypominają o Katyniu, - przypominają Rotmistrza Pileckiego i innych zapomnianych bohaterów. A o tym normalny obywatel, tzw. wzorowy kibic ma nie pamiętać. On ma wiedzieć, że piłka to duży biznes, ma wydawać kasę na sponsorów i cicho siedzieć, co najwyżej może popiszczeć jak nastolatka na widok Justina Bibera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
do Domin Czyzyny:nie jestem maestro na Forum wiec musze przyznac ze poruszam sie dosc niemrawo. Musze potrenowac, czytaj moj post ze zrozumieniem to zrozumiesz ze ja twoj ton szanuje, nie rozumiem tylko twojej krytki ludzi na forum ktorzy maja inne zdanie do twojego i teraz zrozum ze chodzi mi o twoja krytkke ludzi a nie ich opinii czy zdania na tym forum. Kazdy kto wyraza sie inne zdanie na tym forum stal sie twoim rozmowca. Zobacz droge jaka idzie nasza rozmowa. Ja krytykuje akcje ktora moim zdaniem byla nie udana ty krytykujesz mnie zaslaniajac sie moim zdaniem chybionymi w tym wypadku argumentami. Pewnie w wiekszosci wypadkow macie racje i jak zauwazyles nigdy na temat waszych czynow sie nie wypowiadam, tym razem cos nie wyszlo i sprowadziliscie protest do rynsztoka dajac pretekst wszystkim by nas krytykowac.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|

|