The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 11:18
willow napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem, że udawanie goryla to walka o polskość i honor...
Chociaż, właściwie co po niektórzy nie muszą udawać.

człowiek to się uczy jednak całe życie.
Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.06.2012 o godz. 11:22.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.06.2012, 11:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...
Czytajac Twoje posty nabieram pewnosci, ze ludzie nie mysla. Nasi dobrzy i maja racja i niewinni , inni winni
Mojsza racja
http://www.youtube.com/watch?v=ff-XVdiepTo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.06.2012, 11:31
Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.
dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.06.2012, 11:41
dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.
Widzisz, część z nas naprawdę wolała by chleba nie igrzysk.Mimo, że kocham Wisłe,szydze z tego euro, z tego Januszowego podniecania się euro, wystawianiu na pokaz flag z logami sponsorów- tymczasem w św niepodległości flag jakby mniej, w szkołach mniej historii a w mediach promowane są idee dążace do tego, by coraz bardziej zatracać św narodową ale integrować się z Unią.Nie nie jestem nacjonalistą, jednak pewne rzeczy można zobaczyć, tylko trzeba stanąć na chwile i obiektywnie się przyglądnąć.Media chcą, byśmy tutaj wspólnie zrobili 5 stadion europejskim gościom. byśmy przywitali ich boso, ale w ostrogach, pokazali jacy jesteśmy gościnni, by zagraniczne media spuszczały się na temat postępu jaki podobno zagościł w naszym państwie, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna- czy się tobie to podoba czy nie.
Dlatego wielu ludzi się buntuje i ma w głebokim poważaniu tą propagandę sukcesu i ten cyrk na kólkach który się serwuje w mediach.Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.06.2012, 12:06
Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.
Ok. tacy też potrzebni. Tylko po co psuć innym radość z imprezy, której nie było przez lata i której jak sądze po występach twoich idoli przez następne lata nie będzie ...?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.06.2012, 12:26
Widzisz, część z nas naprawdę wolała by chleba nie igrzysk.Mimo, że kocham Wisłe,szydze z tego euro, z tego Januszowego podniecania się euro, wystawianiu na pokaz flag z logami sponsorów- tymczasem w św niepodległości flag jakby mniej, w szkołach mniej historii a w mediach promowane są idee dążace do tego, by coraz bardziej zatracać św narodową ale integrować się z Unią.Nie nie jestem nacjonalistą, jednak pewne rzeczy można zobaczyć, tylko trzeba stanąć na chwile i obiektywnie się przyglądnąć.Media chcą, byśmy tutaj wspólnie zrobili 5 stadion europejskim gościom. byśmy przywitali ich boso, ale w ostrogach, pokazali jacy jesteśmy gościnni, by zagraniczne media spuszczały się na temat postępu jaki podobno zagościł w naszym państwie, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna- czy się tobie to podoba czy nie.
Dlatego wielu ludzi się buntuje i ma w głebokim poważaniu tą propagandę sukcesu i ten cyrk na kólkach który się serwuje w mediach.Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.
Problemem jest utożsamianie turnieju z polityką rządu. Wedle zasady: chcę dokopać Tuskowi i jego ekipie, to najlepiej dokopię Euro.
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii?

To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją...

Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie.

Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria.

Jedno i drugie to głupota.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:41
Problemem jest utożsamianie turnieju z polityką rządu. Wedle zasady: chcę dokopać Tuskowi i jego ekipie, to najlepiej dokopię Euro.
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii?

To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją...

Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie.

Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria.

Jedno i drugie to głupota.
Po prostu.W normalnych okolicznościach trybuna ludu podaje informacje tylko te, które sobie wybierze i są po jej myśli.Ile przeczytałeś informacji o tym jak kibice pomagają powstancom, domom dziecka, biedniejszym rodziom, czy dzieciom z okolicznych miejscowości?Finansują sprzęt rehabilitacyjny czy artykuły życia codziennego?Nie slyszałeś.Słyszałeś za to o krwiożerczych chuliganach, którzy przewracają w dniu niepodległości auto tvnu, kopią już od paru lat kamerzyste, czy rzucają z trybuny nożem- te widoki są co jakiś czas przypominane.Więc niektórym to zwyczajnie nie pasuje i idą pod prąd.Dlaczego rząd tak bardzo obawiał się strajków budowlanców od autostrad czy natodowego, że po cichu z nimi rozmawia?Bo najgorszą rzeczą jaka by mogla cudaka spotkać to protesty pod narodowym.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.06.2012 o godz. 12:53.

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:52
Szydzisz z kogoś, że niby nie potrafi samodzielnie myśleć, a tymi zdaniami dałeś właśnie obraz tego jak z tym "własnym myśleniem" jest u Ciebie.

Trzeba być Stevie Wonderem albo wyjątkową cynicznym człowiekiem, który dla poparcia swoich osądów nie chce znaleźć punktu wspólnego między Euro a tym co dzieje się w ostatnich latach. Rząd przy porozumieniu z wielkimi koncernami medialnymi wytoczył wojnę kibicom, tworząc na jej użytek nowe sformułowania słownikowe, oczywiście nacechowane pejoratywnym znaczeniem - np. KIBOL.

Otóż okazuje się, że nagle wszystkie działania przestępcze w kraju mają związek ze środowiskiem kibiców. Wjazd na burdele w Białymstoku i okazało się, że ich właściciele chodzą na Jagiellonię. Wjazd na jedno, drugie trzecie mieszkanie jakiegoś bandziora, ale to kibic się okazuje, bo znaleziono w szafie szalik z wzorem sprzed dwudziestu lat. O sytuacji w Kielcach nawet nie wspominam, bo tam w imię euro po prostu zaczęto je*ać nawet nie kibiców/kiboli, ale zwykłych i przeciętnych obywateli, którzy stają się kryminalistami, bo za wcześnie wyszli ze stadionu albo usiedli nie na tym krześle co wskazuje numer na bilecie. Setki bezpodstawnych zakazów stadionowych, zamykanie stadionów na mecze ligowe.

Oczywiście całkiem przypadkowym jest też ciągłe nagłaśnianie co tydzień afery w Bydgoszczy, a później tego co działo się na Marszu Niepodległości.

I z tym wszystkim co powyżej opisałem oraz masą innych zdarzeń Euro oczywiście nie ma kompletnie nic wspólnego. Nic, a nic.
Ostatnio edytowane przez hunter : 08.06.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2012, 14:04
Mialo niestety miejsce.

http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/p...ie,363534.html

Ale bydlo, tak srac we wlasne gniazdo jak tych kilku przyglupow udajacych goryli. Marcelo nikt o zdanie pytac nie bedzie. W swiat poszla wiadomosc o tym, jak pieknie na Wisle traktuja czarnych.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.06.2012, 14:11
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Mialo niestety miejsce.

Ale bydlo, tak srac we wlasne gniazdo jak tych kilku przyglupow udajacych goryli. Marcelo nikt o zdanie pytac nie bedzie. W swiat poszla wiadomosc o tym, jak pieknie na Wisle traktuja czarnych.
Plamka, blagam.
bez wyborzcej, naszegomiasta.pl, gazety.pl sports.pl- to wszystko należcy do jednego koncernu.Tvn jest w bliskiej z nimi współpracy.W świat nie pójdzie żadna informaja.Pójdzie informacja do Polaków.Od nich zależy czy tą papkę zjedzą ze smakiem.

Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2012, 14:15
Plamka, blagam.
bez wyborzcej, naszegomiasta.pl, gazety.pl sports.pl- to wszystko należcy do jednego koncernu.Tvn jest w bliskiej z nimi współpracy.
Ale tych "goryli" nie podlozyli (De Telegraaf rowniez ma nagranie). ....a mac, Marcelo, Chaveza, Diaza, Lameya, Pauliste, Jaliensa, Meilksona czy Bitona nikt nie zapyta o to jak jest naprawde. Ja wiem, ty wiesz, ale w Europie jest nagonka na "rasistow z Polski", a kilku glupkow tylko wznieca ogien.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
W Londynie się gorzej traktuje ludzi więc już nie chrzań. Poza tym na TVN24 kiedyś mówili że wśród kiboli jest 95% morderców, handlarzy narkotyków i mafii.

Czy Wy za granicą nie odbieracie normalnych kanałów informacyjnych
Ale tutaj nie chodzi o to jak jest naprawde. BBC rozpoczela masowa nagonke na Polske i stara sie wmowic swiatu, ze w Polsce bija obcych. Bzdura totalna, ale taki blachy incydent daje im tylko argumenty. Zaraz jeszcze wyjdzie Tusk i potepi dzialania "inspirowanych przez PiS kibicow".
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 08.06.2012 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.06.2012, 14:14
Mialo niestety miejsce.

W Londynie się gorzej traktuje ludzi więc już nie chrzań. Poza tym na TVN24 kiedyś mówili że wśród kiboli jest 95% morderców, handlarzy narkotyków i mafii.

Czy Wy za granicą nie odbieracie normalnych kanałów informacyjnych
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.06.2012, 20:43
Mialo niestety miejsce.

Nikogo nie broniąc bo nie byłem nie slyszałem nie widziałem z tego filmiku widać tylko tyle ,że Holendrzy opuscili swoje miejsce w tej strefie boiska bo może hasla typu f**ck euro nie były mile widziane w oku kamery. Jedni mówią ,że incydent był drudzy że nie i komu tu wierzyć ?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.06.2012, 22:06
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
z tego filmiku widać tylko tyle ,że Holendrzy opuscili swoje miejsce w tej strefie boiska
A co słychać? 5-7 sekunda.
Ostatnio edytowane przez jova : 08.06.2012 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów