The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2012, 12:15
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy zona Rooneya z dziecmi tez kupiła sobie bilety czy dostala od federacji, lub pozostałe WAGS Anglii,Hiszpanii czy Portugalii,konczcie piedolic takie farmazony zeby jeszcze zawodnicy musieli sie logować po stronach uefa zeby kupic bilet ,kpina a co Komorowskiego i reszty pajaców z parlamentu czy rządu Polskiego nie stac na bilety tylko duza wiekszosc liczyla na drapane od Grzesia Laty?Bo nie wierze ze rzad sobie zakupil bileciki dla siebie i zon

Rooney mnie mało obchodzi, niech grają jak Anglicy. Komorowski i spółka też powinni płacić za bilety. PZPN ma pulę płatnych biletów powinni im udostępnić możliwość kupna i kto chce ten kupuję kto nie i tyle.

I warunek, że przy awansie do 1/4 PZPN oddaje rodzinom kasę za bilety

Zresztą po takim występie Kuba powinien się wypowiadać na inne tematy.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.06.2012, 14:29
Bardzo dobry atrykul Stanowskiego na Weszlo, wiele cennych uwag.

Z tymże dla kogoś zorientowanego w temacie to nie są nowości czy zaskoczenie.

Mając słabe umiejętności indywidualne trzeba mieć parę w nogach i znać się jak łyse konie. Gdybyśmy zagrali z Chorwacją to by nas zabiegali do padnięcia.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.06.2012, 15:12
Ja tam nigdy nie pojme, jak mozna sie cieszyc z porazki reprezentacji i jak mozna wysmiewac miliony Polakow - swoich rodakow? Ludzie kochaja swoj kraj, dopinguja i chwala im za to. Rozumiem, ze sa bardzo nieliczne wyjatki, ktorym patriotyzm nie pasuje i ktorzy w kazdym momencie beda pluc na Polske...przykre. Zwlaszcza, ze mowia to ludzie, ktorzy pewnie nigdy nie byli na meczu kadry, a tym bardziej na tych mistrzostwach. "Najmadrzejsi" sa zwykle Ci, ktorzy nic nie robia(tzn. nie wspieraja swojej druzyny na trybunach).

Oby po Dyzmie przyszedl ktos sensowny. Z polskiej ligi, to tylko Fornalik - cudotworca .
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.06.2012, 15:12
Smuda może zostać na stanowisku

kabaretu ciag dalszy

http://euro.wp.pl/wid,14581045,wiadomosc.html

oto nasza rzeczywistość:
http://www.youtube.com/watch?v=R9k-0787WFo
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2012, 16:35
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2012, 17:12
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Abstrahując już od Smudy (kto interesował się piłką dłużej niż od 8czerwca wiedział, że to wszystko balon, który musi pęknąć), to takie publiczne wylewanie żalów kwadrans po kompromitacji jest lekko nie na miejscu. Nagle co drugi krytykuje chłopa, którego jeszcze dzień wcześniej tak chwalili.

Choć Robert i tak nie przebije lamentów Błaszczykowskiego... Dupa nie kapitan, idealny do tego całego cyrku... Ale to też nie zaskoczenie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.06.2012, 20:09
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Jak była konferencja po Grecji z udziałem Smudy i Lewego to już było widać, że S opowiadał swoje bajki, a L był daleko, daleko od tego.
Bardzo przykre - udało się zbudować takie fajne stadiony, kilku kopaczy wzniosło się na swoje wyżyny w dobrych klubach, a generał wybrany "politycznie" nie merytorycznie. Czy nie można było się szarpnąć na kogoś w naszym zasięgu z Zachodu? Następnej tego typu imprezyspokojnie nie będzie w Pl w ciągu najbliższych 50 lat.
Co teraz? nawiązując do tego co powiedział(?) Listek...
Licka - q... mać
Probierz - a co on takiego osiągnął? 1xPP i już do kadry? To może Czesuaf 711?
Kasperczak - jakby to był klub to zdecydowanie nie. Reprezentacja - niewykluczone, ale czy starszy pan lat 66+ będzie miał siłę i chęć śmigać po Europie i Polsce żeby oglądać potencjalnych reprezentantów? Czy utrzyma w ryzach dwudziestu młodych byczków?
Skorża - ma dość fajne wyniki, ale zbyt ugodowy czy kopacze nie wejdą mu na głowę?Ale z drugiej strony nie będzie musiał się prosić o graczy do swojej taktyki tylko będzie ich miał do wyboru-do koloru.
Orest - znany ekscentryk, 35 lat na ławie i tylko 2 (3MP). Repra może w następnym życiu.
Wymieniany tu Fornalik - ma w Ruchu zaufanie i względny spokój, drużyna na 6,8 czasem 10 miejsce, ale pracuje spokojnie i ma wyniki. Ale w reprze nie będzie spokoju i zaufania tylko co mecz będzie miał na gardle media, kibiców itd. Czy dałby radę? Nie spróbujemy - nie dowiemy się...
Smuda oczywiście goździk i adios.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.06.2012 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2012, 16:38
kot napisał(a):Wyświetl post
Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.

A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u.

Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki.
Nie zakwalifikujemy się na Euro 24 zespołowe? Aż tak? Wg mnie o Euro to nie ma co się martwić, na Mundiale będzie cięzko, a szkoda bo oba atrakcyjne i w Brazylii i Rosji.

Stadiony są dla nas, mam nadzieje, że dla kiboli aby tworzyli tam widowiska, bo jak nie to będzie troche pusto.
Popatrz na Wisłę, trudno wogóle Polaka znaleźć. Czy jakiś piłkarz mistrza Polski Śląska czy Legii zagrał? Więc w zasadzie co mają te stadiony do kadry i PZPN. Kluby powinny zacząć od siebie, bo na palcach jednej ręki można znaleźć profesjonalne szkolenie... Wogóle państwo się tym powinno zająć, poprzez związek piłkarski. Nie może być tylko pieprzenia - wspieramy sport młodzieżowy. To jest żadne wspieranie. Powinien być Narodowy Program Rozwoju Piłki Nożnej, z którego będzie korzystać każdy klub, który spełni określone warunki, będzie miał ambicje szkolić młodzież, mógł otrzymywać dofinansowanie na konkretne rzeczy. Wybudowanie zwykłego Orlika, który sam sobie będzie stał jeszcze nie wiele zmieni. Ale tu trzeba porozumienia z wielu stron i w miare ogarniętych ludzi.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Cienka drużyna wylądowała tam gdzie jej miejsce. Trochę sytuację ratowało to, że mecze były rozgrywane w Polsce. U siebie zawsze coś ponad stan można zaprezentować. W moim przekonaniu polska piłka zawsze będzie dziadostwem, nie ma kultury gry, drużyny grają bez ataku pozycyjnego bazują na kopaniu byle gdzie z kontry.
aha a Grecy to co robią? I znowu im się udaje.
Każdy może zbudować drużynę, skoro USA, Australia, Japonia czy Korea Południowa zdystansowały nas na lata.

syryls napisał(a):Wyświetl post
Niemcy wygrali 2 pierwsze i mają w dupie najbliższy mecz
no miałbym taką nadzieje. Wygrana Dani i Portugalii po 1-0 i szwaby do domu.

Doping na stadionie był słaby, ta śmieszna akcja z sektorówką podsumowuje wszystko, a można było powalić na kolana wszystkich. PZPN i rząd nie chcieli.
Co do Irlandczyków byli fantastyczni, jeżeli chodzi o fanów.
Co z tego, że Perkis był dobry, że Polański czasami nie tragiczny? Perkis to żaden Polak! Messi też byłby najlepszy w naszej kadrze i co z tego? Zniszczyli nam truniej, ale w zasadzie nie było czasu żeby coś zdziałać, przez 5 lat ma się uzdrowić polską piłkę? Praktycznie nic PZPN nie zrobił, poszli na żywioł jakoś to będzie, byleby kasy nazbierać od sponsorów. Co z tego że byliśmy blisko, tak każdy może mówić. Wyspy Salomona przegrywając z Nową Zelandią 3-4 w eliminacjach sobie moga powiedzieć ah byliśmy blisko. Niech się skończą te grupy marzeń! Lepiej grać w grupie jak Ukraina.
Po 5 latach wracamy do naszej rzeczywistości. Już nikt nie będzie nam pieprzył wkółko jak to będzie na Euro, że nie zdążymy, że ludzie się będą bać przyjeżdżać, że burdy będą na stadionach... ufff. Można ochłonąć.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2012, 18:02
A ja jestem zaskoczony zachowaniem Blaszczykowskiego. Zale wylewane 15 minut po meczu z Czechami zupelnie nie pasuja do obrazu czlowieka ktory byl przedstawiany chocby w piatek 15 czerwca. Wstyd panie Blaszczykowski!

Nalezy probowac wyciagnac Piotra Nowaka z USA.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.06.2012, 19:55
Jeszcze odnośnie biletów. Fragment wywiadu z Tomaszem Hajto.

Cytat:
Błaszczykowski po meczu narzekał na podział biletów.

- Dla mnie te bilety to największa patologia Euro. Ja i inni byli reprezentanci nie zostaliśmy zaproszeni przez PZPN na żaden mecz. Mam szczęście, że przyjaźnię się ze Zbigniewem Bońkiem i on zaprosił mnie do loży VIP. Spotkałem tam premiera Donalda Tuska, byłego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Porozmawialiśmy, bo oni kibicują reprezentacji od lat, więc się znaliśmy już wcześniej. I kogo jeszcze spotkałem? Zbigniewa Koźmińskiego z darmowymi biletami do loży VIP. To dla byłych reprezentantów biletów nie ma, a dla Koźmińskiego są? Kim ten pan jest i co zrobił dla polskiej piłki? Drugi przykład. Rudolf Bugdoł, szef śląskiego okręgu, z całą świtą i połową rodziny. Były tam zaproszone osoby nie mające nic wspólnego z piłką, albo zamieszane w korupcję. Jestem oburzony, bo przez takie układy wielu byłych piłkarzy nie mogło przyjść na mecz. Nie zaproszono żadnego trenera z Ekstraklasy żeby się uczył i podpatrywał, a chcemy, żeby nasz piłka się rozwijała. Widziałem darmowe bilety, które krążyły później w handlu. Ja się pytam, kto te bilety rozdawał i na jakiej zasadzie? Czas zrobić czystkę w tym PZPN, przegonić tę zaściankową szlachtę, bo inaczej nigdy nie zrobimy kroku do przodu.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2012, 20:16
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2012, 21:48
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
Jak to, przecież Błaszczykowski zabrał głos i chwalił nowoczesny design...
Ale on zawsze wypowiada się poprawnie politycznie, jak w danej chwili najwygodniej. Pamiętam jak bronił Smudy gdy jakiś dziennikarz wypominał mu słowa o farbowanych lisach...
JAki trener taki kapitan.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.06.2012, 20:55
Nasi wczoraj nie mogli biegac poniewaz mieli taaaaaaaaaaaka wielka kupe w gaciach ktora im to utrudniala.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.06.2012, 21:37
Czyli wszystko zgodnie z planem - Niemcy pokonujac Dunczykow jako jedyni w grupie uzyskali komplet punktow a Portugalia karci Oranje za dobrą gre tylko do strzelenia gola. Holendrzy nie maja obrony + problemy wewnetrzne (podobnie jak Francja na MS) i dlatego papa. Tak wiec w cwiercfinale Niemcy zagraja z Grekami a Portugalia z Czechami.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.06.2012, 22:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Czyli wszystko zgodnie z planem - Niemcy pokonujac Dunczykow jako jedyni w grupie uzyskali komplet punktow a Portugalia karci Oranje za dobrą gre tylko do strzelenia gola. Holendrzy nie maja obrony + problemy wewnetrzne (podobnie jak Francja na MS) i dlatego papa. Tak wiec w cwiercfinale Niemcy zagraja z Grekami a Portugalia z Czechami.
Zgodnie z planem i z większością przewidywań. Tak samo jak dużo z nas zakładało, że wyjdziemy z grupy z drugiego miejsca a i tak byłoby niemal pewne, że zagramy z Niemcami, ale mają to Grecy. I Niemcy z kompletem a dla mnie już po meczu z Portugalią byli jednym z faworytów tego turnieju.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2012, 09:05
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
ale mamy teraz nowych kibiców 90% wszelakich komentarzy na temat blamazu to to ze "dali siebie wszystko nalezy im podziekować za emocje" -z takim nastawieniem to nicn nie osiagniemy ,jak po przegranym meczu tłumy wiwatuja "dziekujemy"
Ale na szczęście po meczu we Wrocku nie słyszałem: "nic się nie stało" - chociaż tyle.

Jeszcze co do meczu i przygotowania fizycznego to nie widziałem żeby jakiegoś z naszych zawodników na meczu łapały skurcze i to dla mnie jest dowód, że nie dali z siebie wszystkiego. Nam na trybunach zawsze wydaje się, że mając szansę zagrać w takim meczu wyprulibyśmy się do nieprzytomności ale jesteśmy tylko kibicami idealistami.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Yo Yo
Member

Od: 05.2005

Stary 18.06.2012, 12:17
A oto co po odpadnięciu swoich reprezentacji do powiedzenia mają trenerzy:

Van Marwijk: Jestem za to odpowiedzialny.

Smuda: Nie zmieniłbym niczego, czuję satysfakcję.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.06.2012, 12:21
Yo Yo napisał(a):Wyświetl post

Nóż się w kieszeni otwiera...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 18.06.2012, 12:42
Yo Yo napisał(a):Wyświetl post

Smuda osiągnął większy sukces od Marwijka, zdobyliśmy przecież o 2 punkty więcej od Holendrów. Ale czy ktoś to doceni? Oczywiście, że nie. Tylko narzekać potraficie.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.06.2012, 13:49
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Smuda osiągnął większy sukces od Marwijka, zdobyliśmy przecież o 2 punkty więcej od Holendrów. Ale czy ktoś to doceni? Oczywiście, że nie. Tylko narzekać potraficie.

Wiadomo że dla tych frajerów, sukces to przegrać tylko 2:0. Mentalność niewolnika.

Założę się, że zaraz będą teksty " cieszmy się, co mają powiedzieć Holendrzy".

Cały problem to brak odpowiedzialności, winnych nie ma. Mało tego, winy nie ma.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.06.2012, 21:44
No i blamaż Holendrów stał się faktem. Co jak co, ale przebili Francję sprzed 2 lat. Włochów z MŚ w RPA się im przebić nie udało, ale no koszmarna postawa. Kraków dla Holandii nieszczęśliwy i to zarówno tych "naszych", jak i reprezentantów.

Żal mi Duńczyków. Byli blisko awansu. Dokładnie o 4-5 minut. Bo remis z Portugalią dałby im prawdopodobnie awans - inaczej też zagraliby Niemcy mając pewność awansu, a tak nie mogli pozwolić sobie dzisiaj na porażkę, bo właśnie wygrana Portugalczyków, która raczej była do przewidzenia, mogła Niemiaszkom mocno nabruździć.

Ciekawe ćwierćfinały na polskiej ziemi - prawdziwy sprawdzian dla Czechów, no i Greków. Santos na pewno coś ciekawego na Niemców wymyśli, jednak jeśli będą grali tak konsekwentnie jak do tej pory, to nawet najlepsza taktyka ich nie powstrzyma przed awansem do półfinału...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.06.2012, 22:37
Franciszek Smuda

Tekst od Tomasza Hajty z onetu
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/f...1,artykul.html

Smuda powinien mówić przed meczem, że remis bierze w ciemno?

- Dla mnie to masakra. Co to jest za przekaz do psychiki piłkarzy. Smuda modlił się o te remisy, bo za każdy dostawał 440 tysięcy złotych premii. Zgarnął prawie milion złotych za dwa punkty, które dały nam ostatnie miejsce w grupie.

Dodatkowo Smuda zarabia 45 tys Euro miesięcznie[około 150 tysięcy złotych po odliczeniu podatku] + ogromne kwoty z reklam Biedronki

Czy to nie jest chore waszym zdaniem?
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 17.06.2012 o godz. 22:44.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 17.06.2012, 23:23
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post

To jest chore, ale na pewno nie będę tutaj krytykował Smudy za to, że ktoś mu taki kontrakt zaproponował. Nikt zdrowy na umyśle by nie odmówił gdyby mu proponowano takie pieniądze. Odpowiedzialnych szukałbym w PZPN, którzy pozwolili komuś o tak miernych umiejętnościach jak Smuda sprawować najważniejszą funkcję w Reprezentacji przez ponad 2 lata.

Szkoda, że dopiero po odpadnięciu wysypało się tyle tekstów o faktycznym stanie naszej drużyny. Ciekawie o samym selekcjonerze pisze Tuzimek - "Smudę ME przerosły", artykuł jest bodaj na Onecie.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 18.06.2012, 09:14
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Franciszek Smuda

Tekst od Tomasza Hajty z onetu
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/f...1,artykul.html

Smuda powinien mówić przed meczem, że remis bierze w ciemno?

- Dla mnie to masakra. Co to jest za przekaz do psychiki piłkarzy. Smuda modlił się o te remisy, bo za każdy dostawał 440 tysięcy złotych premii. Zgarnął prawie milion złotych za dwa punkty, które dały nam ostatnie miejsce w grupie.

Dodatkowo Smuda zarabia 45 tys Euro miesięcznie[około 150 tysięcy złotych po odliczeniu podatku] + ogromne kwoty z reklam Biedronki

dostaje sie tyle ile ktoś Ci jest w stanie zapłacić. Moralność zostaje za bramą w takim wypadku.

Roy Hodgson dostaje 2,5 mln funtów rocznie, czyli ponad10 milionów złotych.
Takie są teraz pieniądze w piłce nożnej.

Cudów nie było, choć były szanse. Zostaje kibicować innym. Mam dobry grunt pod eliminacje MŚ w Brazylii.

edyta.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 18.06.2012 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2012, 09:38
Szpen napisał(a):Wyświetl post
dostaje sie tyle ile ktoś Ci jest w stanie zapłacić. Moralność zostaje za bramą w takim wypadku.

Roy Hodgson dostaje 2,5 mln funtów rocznie, czyli ponad10 milionów złotych.
Takie są teraz pieniądze w piłce nożnej.

Cudów nie było, choć były szanse. Zostaje kibicować innym. Mam dobry grunt pod eliminacje MŚ w RPA.
no pod eliminacje MŚ w RPA to na pewno
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 18.06.2012, 10:26
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
no pod eliminacje MŚ w RPA to na pewno

oczywiście Brazylia

el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji - pytanie do bardziej zorientowanych: gdyby Dania zremisowała mecz z Portugalią (2:2) - a więc gdyby Varela trafił w słupek, a nie do bramki, kto by wtedy awansował? Bo w podobnej sytuacji obie drużyny byłyby "łeb w łeb" - tyle samo punktów (wówczas po 4), bramek (wówczas 4-4), równy bilans bramkowy (na 0) i remis w starciu bezpośrednim (2-2)? Czy trzeba byłoby wówczas sięgać po ranking fair-play, współczynnik uefa, a może coś przeoczyłem? Czy jakiś forumowy ekspert wyjaśni mi to?
karne.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.06.2012, 10:31
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Cudów nie było, choć były szanse. Zostaje kibicować innym. Mam dobry grunt pod eliminacje MŚ w RPA.
Mamy to co mieliśmy przed mistrzostwami:
Światowej klasy bramkarza + trójkę z Dortmundu. Wystarczy nasze prawe skrzydło odciąć od podań i jesteśmy ZEREM. Gdybyśmy na lewym skrzydle mieli zawodnika pokroju Kosowskiego czy Krzynówka z najlepszych lat, potrafiącego zgubić krycie i celnie dośrodkować to prawdopodobnie wyszlibyśmy z tej grupy. W środku pola też brakuje zawodnika inteligentnego, potrafiącego rzucić dobrą piłkę za linie obrony.

Mimo wszystko, uważam, że szansa na wyjście była , bo mieliśmy rywali o podobnym "mizernym" potencjale , niestety mieliśmy też mizernego trenera.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.06.2012, 22:41
Chore jest to, że komunistyczny relikt o nazwie PZPN funkcjonuje w prawie niezmienionym składzie od czasów głębokiej komuny- I MA SIĘ DOBRZE!
To jest chore.Już nie róbcie ze Smudy kozła.takich ma piłkarzy, takich mieliśmy przeciników.Tak wiem, to była najsłabsza grupa chyba w historii mistrzostw.
Już nie narzekajcie.Mieliście tydzien emocji , flagi na aurach, balkonach , (napompowane do granic możliwości) balony, kondomy na lusterla- innymi słowy - wpadliście w piłko szał a zapomnieliście racjonalnie myśleć, wszak nam gra w piłkę za bardzo nie wychodzi od dłuższego czasu )
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.06.2012 o godz. 22:44.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.06.2012, 08:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
takich ma piłkarzy
Ma takich, jakich nie mieli Janas, Engel, czy Beenhakker, a Ci w trudniejszych grupach potrafili lepiej zawalczyć. Już nie przesadzajmy, praktycznie cała jedenastka, a wręcz osiemnastka gra regularnie w zachodnich ligach, w klubach liczących się w swoich rozgrywkach - w tym czwórka w klubach będących blisko klasy światowej. Potencjał kadrowy był dużo większy niż Greków, czy Czechów, a mimo to kończymy turniej bez zwycięstwa. To jest sromotna porażka, biorąc to i nie tylko to pod uwagę.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.06.2012, 00:22
17 pazdziernika 73 roku na Wembley zremisowalismy z Anglia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów