|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Żeby dzisiaj Chorwacja wyszarpała chociaż ten 1 pkt...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co o tym sądzicie? Bo ja już zupełnie tych Holendrów nie rozumiem, każdy pisze coś innego:
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584 Oczywiście nie pochwalam chamstwa - z OBU stron. W grupie B wariantów kto awansuje, jest ich tak wiele, że szkoda gadać. Mi osobiście bardzo było szkoda Duńczyków - podnieśli się z 0:2, przy okazji mieliśmy "pokazówkę CR7", czyli jak doprowadzić własnych kibiców do szału. Niestety, strzał Vareli mocno skomplikował Duńczykom życie. Szkoda - bo chciałbym, aby jednak awansowali. PS. Chociaż mieszkam we Włoszech, to życzę Chorwatom pełnej puli. I awansu z grupy, obok Hiszpanów. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Żał patrzeć ile Włosi zmarnowali biletów na mecz z Chorwacją.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Taki doping jak ma Irlandia to w piłce reprezentacyjnej ciężko szukać. Nie wiem co śpiewali ale było to iście metafizyczne przeżycie. Szkoda,że odpadają, ale niewątpliwie są ozdobą turnieju.
Hiszpanie i fajnie grają w piłkę,są MŚ i ME ale są nudni,jak flaki z olejem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Przez chwile z trybun dało się też usłyszeć "Polska! biało - czerwoni!". ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Coś pięknego! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Teraz w Grupie C prosta sytuacja a'la euro z 2004. Hiszpania - Chorwacja 2-2 i Włosi znowu jadą do domu. Pytanie brzmi czy Hiszpanie pójdą na układ z Chorwatami?
|
|
|
|
Guest
|
|
Chciałbym żeby Włosi odpadli... i Holandia i np. Anglia. Coś tu pachnie znowu finałem Niemcy-Hiszpania... nie chce mi się sprawdzać drabinki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś będzie miał filmik z meczu jak to śpiewali to wstawiać! SZACUNEK!
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bardzo proszę
http://www.dailymotion.com/video/xrj...-athenry_sport |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja nie wiem ale z calych tych 6 dni Mistrzostw to najbardziej podobaja mi sie spiewy Irlanczykow i ta dzisiejsza przyspiewka na koniec meczu
cos pieknego odpadaja z mistrzostw a tu niesie sie taka piesn,dziwne uczucie ,jak ktos napisal metaficzyczne wręcz ![]() brawa dla nich!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.06.2012 o godz. 23:02.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Piłkarsko byli słabi ale za walkę,zaangażowanie i niesamowitych kibiców wielkie brawa
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niesamowite. Jedna z tych rzeczy, o których będę pamiętał za "naście" lat z tych mistrzostw.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Kibice Irlandii w końcówce meczu przy stanie 4:0 dla Hiszpanii http://www.youtube.com/watch?v=wyTu8ibpp9w mam nadzieje ze tego nie usuną (prawa autorskie) - miażdży suty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <wali pokłony przed Irlandczykami> piękne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szacunek dla Irlandczyków za wspaniały doping mimo porażki reprezentacji. Na przeciwnym biegunie strach w oczach Włochów, którzy boją się odpadnięcia z turnieju po ewentualnym 2:2 Hiszpanów z Chorwatami
![]() Przy okazji - po 2 rozegranych kolejkach tworzy się ciekawa sytuacja w grupach A, B i C. Przy odpowiedniej liczbie zwycięstw/remisów po 3 drużyny może mieć tyle samo punktów na koniec, i bardzo zagmatwaną sytuację. Dlatego uważam, że bardzo rozsądny jest punkt UEFA, biorący pod uwagę ranking fair-play drużyn. Inaczej mogłoby dojść do mega-kuriozum, które zaistniało np. w MŚ 1994 w USA: - w grupe F (z Holandią) trzy drużyny miały po 6 pkt., bilans bramkowy na +1, a między sobą miały po 1 zwycięstwie i 1 porażce; - niemal identyczna sytuacja była w grupie D (z Nigerią), tylko bilans bramkowy wyższy; - w grupie E (z Włochami) WSZYSTKIE cztery drużyny miały po 4 pkt, bilans bramkowy na 0, w dodatku zwycięstwa "w kółko": Meksyk wygrał z Irlandią, Irlandia z Włochami, Włochy z Norwegią, Norwegia z Meksykiem, reszta remisy. Znaleźć uczciwy tie-breaker po rozgrywkach grupowych nie jest rzeczą łatwą, stąd tak wiele uwarunkowań. Jak by to ująć klasyk Maciej: Euro będzie ciekawsze ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy z Euro wymiecie wszystkie 3 drużyny stacjonujace w Krakowie ? Były z nim wielkie oczekiwania w naszym miescie a póki co widać, ze krakowianie mają wyjatkowo głęboko ten festyn. Pusta strefa kibiców na Błoniach, na miescie napewno nie więcej turystów niż co roku, mało znaków i atmosfery tej imprezy.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Jak widać powyżej Irlandia nie miała prawa tego wygrać ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur - za coś takiego to arbiter powinien dostać czerwona kartkę
Nie wiem tylko, czy pokazać mu ją powinien kapitan Irlandczyków Keane, czy może ich trener Trapattoni ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja rozumiem ekscytacja, serwowanie papki w TV, wszędzie nagli patrioci, pseudoznawcy ale co niemożliwego jest w wyjściu z takiej beznadziejnej grupy? Rozumiem jak Polska byłaby w każdej z innych można by tak mówić. Niemożliwe to będzie wygranie z kimś na poziomie w ćwierćfinale. Oni muszą wyjść z tej grupy bo to będzie kompromitacja na całej linii jak tego nie zrobią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tak się składa ,że póki co niestety jest szansa nie wyjścia z "tak beznadziejnej grupy". Kompromitacja ? Po meczu z Rosją,gdzie widać że walczyli ile tylko sił mieli nie użyłbym tego słowa. Z Grecją cóż,zremisowaliśmy praktycznie wygrany mecz,gdzie trzeba było ich tylko dobić na 2-0. Jest sobota,przed nami najważniejszy mecz w tych mistrzostwach a już zaczyna się odzywać cały jebany kolektyw sceptyków. Weź sie chłopie wyśpij,wylecz kaca a później weź szalik i dopinguj,może pomożesz naszym. A nie zaczyna dzień od słowa kompromitacja. Trzeba siąść na pepików od początku a nie cackać się. 2-0 na koniec ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Niby dlaczego kompromitacja? Grecy, czy Czesi to nasz poziom - NASZ poziom, a nie kopciuszki europejskiego futbolu. Rosja ma ogólnie większy potencjał futbolowy w swoim składzie. Fakt, większym sukcesem byłoby wyjście z grupy dajmy na to ukraińskiej, ale jeśli dziś wywalczą awans, to musi być to rozpatrywane jako sukces, bowiem okazalibyśmy się lepsi od rywali, którzy prezentują podobny poziom piłkarski, a nie od rywali niżej notowanych - w tej grupie to my jesteśmy najniżej notowani. To nie będzie mecz Polska - Mołdawia, tylko gra przeciwko ekipie, która od 1992 uczestniczyła we wszystkich finałach Mistrzostw Europy i osiągała w tym czasie większe sukcesy, niż np. Anglia czy Szwecja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Trzeba tą pilke wepchnac do siatki, obojetnie ktora czescia ciała
. Patrzac na Czechow, to nie ma sie kogo bac...wystarczy tylko zagrac odwaznie. Polska gola ! |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Macie k...a mistrzostwa europy z trenerem po zasadniczej budowlance. Mam nadzieję tylko, że teraz do Wisły w nagrodę nie przyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nikomu w Wiśle ( najbardziej Cupiałowi ) nie przyjdzie na myśl zatrudniać Smude na trenera..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.
A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u. Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki. ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|