Drozd napisał(a):

A Ty leming oczywiście nie wiesz dlaczego to jest ważne. Zresztą czego ja oczekuję ...
Szpenio twierdzi że za kwalifikację lotu jako cywilnego odpowiada nasz rząd. Przez co za brak naszego śledztwa w Rosji, za niezwrócony wrak, czarne skrzynki, brak sekcji zwłok itd. również odpowiada nasz rząd. Czy powinniśmy w związku z tym przygotować dla rządu kwiaty?
|
a gdzie ja tak napisałem?
Putin to zrobił 13 kwietnia. Nasz lot u nich od początku tak był zarejestrowany jak napisałem. Wedlug prawa federacji ten lot był cywilny i tak został oznaczony. Nam nic do tego, to jest suwerenna decyzja, choćbyśmy nie wiem co gadali i wymuszali. U Nas lot był wojskowy, ale jak mówię, w Rosji nie.Nasz rząd musiał to uznać, co zrobił 14.04. Koniec.
Ja wiem, ze zaraz zaczniesz się pocić i wygadywać że można było się dogadać, spróbować zmienić decyzję itd. Niczym Brudziński co chciałby przenieść finał na warszawski stadion, choć 15 tysięcy ludzi, którzy maja kupione bilety nie zmieściłoby się, nie mówiąc o aspektach logistyczno-prawnych. Niestety, nie dało się i tak zostało to prowadzone.
Co śmieszniejsze, katastrofy wojskowe również są prowadzone wg załacznika 13 konwencji chicagowskiej - czyli lotów cywilnych. Ale że wojskowy, to dochodzi jeszcze kilka innych dokumentów.