|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Daleko mi od zakładania różowych okularów.
Popatrz na to obiektywnie - jakbyśmy w każdym meczu w Ekstraklasie strzelali po 3 gole, to jak można to nazwać jak nie dominacją? Myślisz, że ktoś by nam podskoczył? Pokaż mi średniaka ligowego co w każdym meczu strzela po 3 bramki. Śmieszne to jest. Możliwe, że to jest przypadek, o czym napisałem w moim poprzednim poście - ale jeśli tak nie będzie to zwolnienie trenera po sezonie będzie głupotą. Także poczekamy, zobaczymy. Nie rozumiem też o jakiej nowoczesnej piłce mowa w przypadku Maskaanta. Chodzi o to, że graliśmy 4-5-1? Za Probierza też tak gramy. A może o to, żeby nie stwarzać sobie sytuacji? Chodzi o stałe fragmenty? O wymienność pozycji? Pressing na całej długości boiska? Granie krótką piłką? Granie z kontry? Atak pozycyjny? Częste wykorzystywanie bocznych obrońców w akcjach ofensywnych? No czekam na wyjaśnienia, bo takie banały jak nowoczesna piłka czy nowoczesne rozwiązania taktyczne to demagogia w stylu Markusa. Jak brak argumentów z sensem to odwołuje się do profesjonalnych, nowoczesnych, super taktycznych i ten teges. To samo robicie Wy. Także napiszcie do czego się ten hipernowoczesny profesjonalny turbo taktyczny kozaczyzm odwołuje, bo 'ja ne rozume'. Wg mnie w ostatnich trzech meczach gramy lepiej niż w tym i nawet w poprzednim mistrzowskim sezonie. Świetnie wykorzystujemy stałe fragmenty gry, jest gra z klepy, wymienność pozycji, boczni obrońcy częściej się włączają. Potrafimy rozegrać atak pozycyjny tak, żeby stworzyć zagrożenie a nie tylko czekać na kontrę. Pressing jest - nie na całej długości ale w kluczowych momentach w środkowej strefie, kiedy można szybko wykorzystać błąd przeciwnika i przejść do kontraataku. To były 3 mecze. Może się okazać, że teraz kolejne trzy będzie chała - wcale bym się nie zdziwił. Ja po prostu trzymam kciuki, że jednak Probierz znalazł sposób na naszą grę, a nie że był to przypadek. Teraz czas na Derby i żeby wpakować Cracovii ze trzy bramki i przypieczętować ich spadek. Byłbym bardzo szczęśliwy jakby się to udało.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.04.2012 o godz. 10:30.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|