Yaroc napisał(a):

|
Ja nie wiem czy był to zamach czy wypadek czy błąd człowieka czy awaria sprzętu. Nie zajmuję żadnego stanowiska. Jedno co jest pewne to to, że ruscy pokazują że nie mamy nic do gadania i że generalnie mają nas głęboko w dupie i robią sobie co chcą. Mam wręcz wrażenie że nas poniżają. A my na to jak na lato... Ciekawe jakby to wyglądało jakby samolot z prezydentem Rosji, Niemiec czy USA rozbił się w Polsce? Zapewne nie tak jak w przypadku Smoleńska... Sekcje zwłok przeprowadzili jak przeprowadzili, czarnych skrzynek nie dali, wrak sobie niszczał, teraz go umyli, dokumentów wszystkich nie dostarczą. Po prostu szopka i tyle. Generalnie Pisowcy twierdzą że był zamach, a Peowcy, że to teoria spiskowa. Dwie skrajności. A chodzi tylko o rzetelne wyjaśnienie tragedii. Ale przy takiej postawie rosjan i rządu polskiego będzie to raczej niemożliwe. A w zaszadzie już jest.
|
Zgodzę się i dodam tylko, że przykro, że ci szmaciarze politycy nie potrafią w należyty sposób przeżyć dzień dziesiąty kwietnia, bo teraz najważniejsza jest pamięć o tych 96 osobach, a nie ciągłe pokazywanie MY MAMY RACJĘ!.. Chociaż w jeden dzień mogłoby być 'ciszej nad tą trumną', ale nie bo polityka się nie zmienia - bezgraniczne kłamstwa, obelgi, wskazywanie winnych bo my to przecież święci jesteśmy, i ciągle jeden burdel z Wiejskiej. A fakt, że Rosjanie zrobili sobie śledztwo tej tragedii to chyba nie ma wątpliwości co do 'oczekiwanych' wyników śledztwa jakie otrzymaliśmy, prawda..?