The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 13:57
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Smuda był/jest zwyciezcą. Wygrywał lige, puchary, druzyny graly na maksimum.
Garguła by się nie uśmiechał po porazce u siebie z żenującą Lechią.

To tak jakby - przy zachowaniu wszelkich proporcji - porównywać McCarthy'ego do Fergusona.

Ciapą probierzopodobną jest tez Skorza. Przeciez juz tylko kwestia chwili jest kiedy poleci z Łazienkowskiej. To nie jest kaliber trenerow do druzyn takich jak Wisla, Legia. Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Probierze, Skorze, Fajne Czesie, Kafarskie czy Ulatowskie niech wypierdalaja do cracovii, łksów, Bełchatowów i Podbeskidziów.

Trenerem dla Wisly tez nie są Fornalik, Zielinski czy Ojrzynski. Chyba że sie przekalibrowujemy na Ruch czy tfu-Korone.

Owszem, Fornalik jest swietny. Ma w druzynie takie piłkaskie gówna jak Stawarczyk, Grodzicki, Szyndrowski, Grzyb, Janoszka czy Djokic, a wygrywa.
Ja jednak podziekuje za druzyne odpadów ligowych, osadzona w realiach wczesnych lat 90-ych.
Będziesz mieć Smudę-zwycięzcę za 2 miesiące jak nie wyjdziemy z grupy marzeń.
Smuda to był zwycięzca w 90-tych jak miał najsilniejsze drużyny - Widzewa i Wisłę (którą i tak szybko zepsuł).
W XXIw - 3 lata w Amice - nic ponad przyzwoitość, a potem 3 miejsce z podtekstami w Lubinie.
Kasperczak 2002-2004 to był zwycięzca i trener podnoszący umiejętności graczy, w 2010 - już tylko emeryt, niestety przegrywający MP z Wisłą.
Tak samo Smuda- kiedyś tam-coś tam, od lipca spacery z pieskiem nad Wisłą, a jak "zwyciężanie" to oby już nie w Wiśle.
Co do możliwego finiszu w wykonaniu Wisły to nawet w najbardziej różowej kuli nie potrafię zobaczyć tych 5 zwycięstw.
ŁKS, pejsy - grają o życie, a większość naszych ma w d.. więc wszystko może się zdarzyć.
BB - dali d... z ŁKS i pejsami, ale z "wielką Wisłą" zechcą trochę pobiegać.
Śląsk - jeśli będą potrzebować pkt do pudła, a nam będzie wszystko jedno to...?
Górnik - hmm wyjazd...
Miałbym ochotę na Fornalika - 2 lata spokojnej pracy w normalnej atmosferze - może byłoby ciekawie... a może nie.
Zresztą w Ruchu chyba nadzieja na lepsze (finansowo) czasy, u nas Bednarz zapowiada lata chude - więc po co WF tu przyjdzie?
A o Skorży mam lepszą opinię niż Ty.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.04.2012 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2012, 16:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak 2002-2004 to był zwycięzca i trener podnoszący umiejętności graczy, w 2010 - już tylko emeryt, niestety przegrywający MP z Wisłą.
Kasperczakowi to każdy inny polski trener może buty czyścić. Nawet jak ten będzie się poruszał z balkonem. Mistrzostwa nie przegrał Kasperczak tylko "sprzedał" Jop. Z Karabachem też piłkarzyki sabotowali grę. Tak jak kilka lat wcześniej z Tibilisi. Górnika też spuścili sędziowie co było widać gołym okiem. Po prostu Henryk Kasperczak to trener i człowiek z klasą, działający na nasze "środowisko piłkarskie" jak płachta na byka. Dlatego zrobili z niego "emeryta" żeby czasem komus nie przyszło do głowy zrobić z niego selekcjonera kadry. Bo by się promocje skończyły. A tak gwiazdą w kadrze jest Peszko, tak jak dawniej był Rasiak. Biznes is biznes.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.04.2012, 16:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kasperczakowi to każdy inny polski trener może buty czyścić. Nawet jak ten będzie się poruszał z balkonem. Mistrzostwa nie przegrał Kasperczak tylko "sprzedał" Jop. Z Karabachem też piłkarzyki sabotowali grę. Tak jak kilka lat wcześniej z Tibilisi. Górnika też spuścili sędziowie co było widać gołym okiem. Po prostu Henryk Kasperczak to trener i człowiek z klasą, działający na nasze "środowisko piłkarskie" jak płachta na byka. Dlatego zrobili z niego "emeryta" żeby czasem komus nie przyszło do głowy zrobić z niego selekcjonera kadry. Bo by się promocje skończyły. A tak gwiazdą w kadrze jest Peszko, tak jak dawniej był Rasiak. Biznes is biznes.
Piękny post naprawdę piękny. Brawo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.04.2012, 16:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chwalebna historia to jedno, a teraźniejszość to druga sprawa.
Akurat wiosną 2010 byłem na każdym meczu w Hucie - patrzyłem na HK i to był starszy pan, który nie miał siły i energii na pchanie Wisły do przodu. A co kto i gdzie napisał o HK to mnie wali. Gra na remis z Amiką, 0-1 z Koroną i niewiarygodny klops Jopa jako ukoronowanie.
W Górniku miał przeszło 20 kolejek,przerwę zimową i w ch.. szmalu żeby wyprzedzić tylko 2 drużyny.
Takie decyzje jak zakup Szczota na środek ataku, Strąka czy kontuzjogennego Gory to sorry.
Jakby się dogadywał z grajkami to nie byłby gorszym selekcjonerem od Smudy, ale On już niczego poważnego z nikim nie wygra.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2012, 09:39
arti napisał(a):Wyświetl post
Chwalebna historia to jedno, a teraźniejszość to druga sprawa.
Akurat wiosną 2010 byłem na każdym meczu w Hucie - patrzyłem na HK i to był starszy pan, który nie miał siły i energii na pchanie Wisły do przodu. A co kto i gdzie napisał o HK to mnie wali. Gra na remis z Amiką, 0-1 z Koroną i niewiarygodny klops Jopa jako ukoronowanie.
W Górniku miał przeszło 20 kolejek,przerwę zimową i w ch.. szmalu żeby wyprzedzić tylko 2 drużyny.
Takie decyzje jak zakup Szczota na środek ataku, Strąka czy kontuzjogennego Gory to sorry.
Jakby się dogadywał z grajkami to nie byłby gorszym selekcjonerem od Smudy, ale On już niczego poważnego z nikim nie wygra.
To nie jest temat na dyskusje o Kasperczaku. Co do Strąka to oglądnij sobie Shalke. Drużyna do której przyszedł Kasperczak w 2010 prezentowała taki poziom jak obecna. A do mistrzostwa brakło bardzo niewiele, jeżeli było ono w tamtym roku możliwe. A dogadywać sie z grajkami to może Probierz i albo sie dogada albo sobie przegrają mecz albo dwa. Jeżeli W KLUBIE RZĄDZĄ ZAWODNICY Z MENAGOS to trener nic nie zdziała. Nawet dwóch drużyn w lidze nie wyprzedzi. Zwłaszcza kiedy pilnują tego sędziowie.

A co do energii. Probierz ma energię i co zmalował? Trener ma wiedzieć o co w piłce chodzi i potrafić to przekazać. Kasperczak potrafi to przekazać nawet czarnoskórym więc to wyższa szkoła jazdy. Problem w tym żeby piłkarzyki chciały słuchać. A z tym u nas jest problem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2012 o godz. 11:48.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 10.04.2012, 11:37
A ja wam na temat obecnej sytuacji powiem tak:

Wszyscy się rozpisujecie nt. poprzednich trenerów i Probierza który dobrym trenerem jest i nie raz to udowodnił ale i jemu do wyników potrzebni są przynajmniej średniej jakości ambitni piłkarze - a u nas takich nie ma i wiadomo dlaczego... każdy z nas to wie ale pomijamy jedno...

Kto przepracował z zespołem cały okres przygotowawczy? kto odpowiada za przygotowanie mentalne i fizyczne ? Kto miał najwięcej czasu na prace z drużyną (całą zime) i nic nie pokazał MOSKAL!
Nie pomijajmy tego faktu , należy mu się ogromny szacunek za przeszłość ale trenerem jest kiepskim i jeżeli kogokolwiek mamy rozliczać za obecny stan rzeczy to Maskanta i Valcx-a za transfery i Moskala za obecne przygotowanie bo Probierz tu nie ma nic do rzeczy (oby dotrwał do nowego sezonu)

Najgorszym dla naszego kluby paradoksalnie był szczęśliwy awans w LE dzięki niemu Moskal na fali radości dostał prawo przygotowania drużyny na kolejną rundę i efekty widzimy gdyby nie to , to pewnie przed rundą byłby nowy trener i dziś sytuacja była by inna
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.04.2012, 12:09
krism84 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy się rozpisujecie nt. poprzednich trenerów i Probierza który dobrym trenerem jest i nie raz to udowodnił ale i jemu do wyników potrzebni są przynajmniej średniej jakości ambitni piłkarze - a u nas takich nie ma i wiadomo dlaczego... każdy z nas to wie ale pomijamy jedno...
Do niedawna na tym forum królowała teza, że mamy zajebisty skład, tylko Maaskant jest zły. To jak w końcu jest?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.04.2012, 12:23

Kto przepracował z zespołem cały okres przygotowawczy? kto odpowiada za przygotowanie mentalne i fizyczne ? Kto miał najwięcej czasu na prace z drużyną (całą zime) i nic nie pokazał MOSKAL!
Nie pomijajmy tego faktu , należy mu się ogromny szacunek za przeszłość ale trenerem jest kiepskim i jeżeli kogokolwiek mamy rozliczać za obecny stan rzeczy to Maskanta i Valcx-a za transfery i Moskala za obecne przygotowanie bo Probierz tu nie ma nic do rzeczy (oby dotrwał do nowego sezonu)

Najgorszym dla naszego kluby paradoksalnie był szczęśliwy awans w LE dzięki niemu Moskal na fali radości dostał prawo przygotowania drużyny na kolejną rundę i efekty widzimy gdyby nie to , to pewnie przed rundą byłby nowy trener i dziś sytuacja była by inna
Ciężko się odnieść do przygotowania fizycznego piłkarzy oglądając nasze mecze. Gdybyśmy kontrolowali przebieg meczu i byli drużyną wiodącą, wtedy można rozmawiać o kondycji zawodników. Przy kopaninie, którą serwują trudno określić, bo według mnie przy takiej grze można się w ogóle nie zmęczyć. Zresztą kilku zawodników utwierdza mnie w tym przekonaniu.

Co do Moskala - wybitnym trenerem na pewno nie jest, bo w końcu Wisła była pierwszym klubem, który samodzielnie prowadził i który przygotowywał do całej rundy. Jednak w porównaniu do tego co prezentuje drużyna za Probierza a co pokazywała za Moskala, jak dla mnie wszystkie aspekty przemawiają za Moskalem.
Ewidentnie Kaziu zajebał rewanż ze Standardem, bo taktyka na 1 połowę zakrawała na obłęd.Jednak jak popatrzymy z perspektywy czasu, to już mało kto pamięta, że z 4 meczów na wiosnę 3 kończyliśmy w "10". W Lubinie byliśmy zdecydowanie lepsi i pogrążyły nas tylko i wyłącznie indywidualne błędy a akurat w meczu z Koroną czkawką odbił nam się pucharowy dwumecz. Teraz jak się okazuje Zagłębie i Korona są najlepiej grającymi drużynami na wiosnę.

Jak dla mnie dużo większym błędem było zastąpienie Moskala Probierzem niż Maaskanta Moskalem. Natomiast wszechobecne teksty, wywiady dotyczące problemów klubu są jak dla mnie pokrętnym przyznaniem się do tego właśnie błędu.
Odpowiedz cytując
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 11.04.2012, 08:23
koniak napisał(a):Wyświetl post
Jednak w porównaniu do tego co prezentuje drużyna za Probierza a co pokazywała za Moskala, jak dla mnie wszystkie aspekty przemawiają za Moskalem.
.
Tylko że jeśli za Moskala Wisła "coś" grała to jest to tylko zasługa Maskanta a to że teraz nie gra (przepraszam wczoraj zagrali dobrze) za Probierza to jest zasługa Moskala!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.04.2012, 12:24

Co Ty chłopie pitolisz? Moskal tak przygotował piłkarzy mentalnie i fizycznie że grajac przez 70 minut w dziesiątkę i przegrywając 0:1 potrafiliśmy w końcówce wyrównać i mieć okazję na zwycięstwo. Jak można po takim meczu miec pretensje do przygotowań? Gra wygladała poprawnie każdy wiedział co ma robić zwłaszcza w obronie. Błędy się zdarzały ale były to błędy indywidualne. Jak w Lubinie. Przegraliśmy pechowo z Koroną i było po Moskalu. Od tego momentu zaczyna sie dramat. Na boisku pojawia się chaos, z każdym kolejnym meczem jest gorzej. Co się dzieje na treningach nikt nie wie, podobno Probierz prowadzi "tylko rozruchy". Zaczyna sie plaga kontuzji. Kto za to odpowiada? Święty turecki? Skoro Probierz nie ma nic do rzeczy TO CO PO TAKIM TRENERZE? Drugi cudak, władzę ma, ale za nic nie odpowiada.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów