|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Guest
|
|
Smuda to był zwycięzca w 90-tych jak miał najsilniejsze drużyny - Widzewa i Wisłę (którą i tak szybko zepsuł). W XXIw - 3 lata w Amice - nic ponad przyzwoitość, a potem 3 miejsce z podtekstami w Lubinie. Kasperczak 2002-2004 to był zwycięzca i trener podnoszący umiejętności graczy, w 2010 - już tylko emeryt, niestety przegrywający MP z Wisłą. Tak samo Smuda- kiedyś tam-coś tam, od lipca spacery z pieskiem nad Wisłą, a jak "zwyciężanie" to oby już nie w Wiśle. Co do możliwego finiszu w wykonaniu Wisły to nawet w najbardziej różowej kuli nie potrafię zobaczyć tych 5 zwycięstw. ŁKS, pejsy - grają o życie, a większość naszych ma w d.. więc wszystko może się zdarzyć. BB - dali d... z ŁKS i pejsami, ale z "wielką Wisłą" zechcą trochę pobiegać. Śląsk - jeśli będą potrzebować pkt do pudła, a nam będzie wszystko jedno to...? Górnik - hmm wyjazd... Miałbym ochotę na Fornalika - 2 lata spokojnej pracy w normalnej atmosferze - może byłoby ciekawie... a może nie. Zresztą w Ruchu chyba nadzieja na lepsze (finansowo) czasy, u nas Bednarz zapowiada lata chude - więc po co WF tu przyjdzie? A o Skorży mam lepszą opinię niż Ty.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.04.2012 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Kasperczakowi to każdy inny polski trener może buty czyścić. Nawet jak ten będzie się poruszał z balkonem. Mistrzostwa nie przegrał Kasperczak tylko "sprzedał" Jop. Z Karabachem też piłkarzyki sabotowali grę. Tak jak kilka lat wcześniej z Tibilisi. Górnika też spuścili sędziowie co było widać gołym okiem. Po prostu Henryk Kasperczak to trener i człowiek z klasą, działający na nasze "środowisko piłkarskie" jak płachta na byka. Dlatego zrobili z niego "emeryta" żeby czasem komus nie przyszło do głowy zrobić z niego selekcjonera kadry. Bo by się promocje skończyły. A tak gwiazdą w kadrze jest Peszko, tak jak dawniej był Rasiak. Biznes is biznes.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Akurat wiosną 2010 byłem na każdym meczu w Hucie - patrzyłem na HK i to był starszy pan, który nie miał siły i energii na pchanie Wisły do przodu. A co kto i gdzie napisał o HK to mnie wali. Gra na remis z Amiką, 0-1 z Koroną i niewiarygodny klops Jopa jako ukoronowanie. W Górniku miał przeszło 20 kolejek,przerwę zimową i w ch.. szmalu żeby wyprzedzić tylko 2 drużyny. Takie decyzje jak zakup Szczota na środek ataku, Strąka czy kontuzjogennego Gory to sorry. Jakby się dogadywał z grajkami to nie byłby gorszym selekcjonerem od Smudy, ale On już niczego poważnego z nikim nie wygra. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
A co do energii. Probierz ma energię i co zmalował? Trener ma wiedzieć o co w piłce chodzi i potrafić to przekazać. Kasperczak potrafi to przekazać nawet czarnoskórym więc to wyższa szkoła jazdy. Problem w tym żeby piłkarzyki chciały słuchać. A z tym u nas jest problem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.04.2012 o godz. 11:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A ja wam na temat obecnej sytuacji powiem tak:
Wszyscy się rozpisujecie nt. poprzednich trenerów i Probierza który dobrym trenerem jest i nie raz to udowodnił ale i jemu do wyników potrzebni są przynajmniej średniej jakości ambitni piłkarze - a u nas takich nie ma i wiadomo dlaczego... każdy z nas to wie ale pomijamy jedno... Kto przepracował z zespołem cały okres przygotowawczy? kto odpowiada za przygotowanie mentalne i fizyczne ? Kto miał najwięcej czasu na prace z drużyną (całą zime) i nic nie pokazał Nie pomijajmy tego faktu , należy mu się ogromny szacunek za przeszłość ale trenerem jest kiepskim i jeżeli kogokolwiek mamy rozliczać za obecny stan rzeczy to Maskanta i Valcx-a za transfery i Moskala za obecne przygotowanie bo Probierz tu nie ma nic do rzeczy (oby dotrwał do nowego sezonu) Najgorszym dla naszego kluby paradoksalnie był szczęśliwy awans w LE dzięki niemu Moskal na fali radości dostał prawo przygotowania drużyny na kolejną rundę i efekty widzimy gdyby nie to , to pewnie przed rundą byłby nowy trener i dziś sytuacja była by inna |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do Moskala - wybitnym trenerem na pewno nie jest, bo w końcu Wisła była pierwszym klubem, który samodzielnie prowadził i który przygotowywał do całej rundy. Jednak w porównaniu do tego co prezentuje drużyna za Probierza a co pokazywała za Moskala, jak dla mnie wszystkie aspekty przemawiają za Moskalem. Ewidentnie Kaziu zajebał rewanż ze Standardem, bo taktyka na 1 połowę zakrawała na obłęd.Jednak jak popatrzymy z perspektywy czasu, to już mało kto pamięta, że z 4 meczów na wiosnę 3 kończyliśmy w "10". W Lubinie byliśmy zdecydowanie lepsi i pogrążyły nas tylko i wyłącznie indywidualne błędy a akurat w meczu z Koroną czkawką odbił nam się pucharowy dwumecz. Teraz jak się okazuje Zagłębie i Korona są najlepiej grającymi drużynami na wiosnę. Jak dla mnie dużo większym błędem było zastąpienie Moskala Probierzem niż Maaskanta Moskalem. Natomiast wszechobecne teksty, wywiady dotyczące problemów klubu są jak dla mnie pokrętnym przyznaniem się do tego właśnie błędu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tylko że jeśli za Moskala Wisła "coś" grała to jest to tylko zasługa Maskanta a to że teraz nie gra (przepraszam wczoraj zagrali dobrze) za Probierza to jest zasługa Moskala!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|