The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 20:15
FraMat chyba za wcześnie na takie posty

Póki co, musi się przewalić przez forum kilkanaście stron żali i gróźb. Na refleksje przyjdzie czas jutro.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.04.2012, 20:17
Powoli zaczynam zapominać za co kochałem grę Maora... smutno mi.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.04.2012, 20:17
Cytat:
Należało, nawet po porażkach, zostawić Maaskanta wraz z Moskalem i wesprzeć ich,
Uważam że Ci piłkarze powinni pokazywać za te pieniądze o wiele więcej na boisku nie zależnie od tego czy trenerem jest Maaskant Mokskal,Probierz.... Pokuszę się nawet o stwierdzenie że dysproporcja finansowa pomiędzy piłkarzami Wisły a Podbeskidzia Górnika czy Ruchu powinna sprawiać że ich jakość powinna być tak duże, że nawet jak moja babka byłaby trenerem to oni powinni wygrywać... przynajmniej stwarzać jakieś zagrożenie pod bramką przeciwnika raz na 10 minut.

Broniłem Valckxa ale z coraz gorszą grą coraz bardziej mnie to wkur....
Pomyśleć że nie dawno byłem za tym aby wykupić pana z Argentyny który biega przez 90 minut z ironicznym uśmieszkiem nie okazując żadnych oznak chęci zwycięstwa.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.04.2012 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.04.2012, 20:22
Czy to co my gramy to jeszcze można nazywać grą czy już tylko kopaniem gały?Jestem załamany tym co prezentują nasi kopacze gdzie jest dno no gdzie jest kres tej żenady?!
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.04.2012, 20:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, opamiętajcie się...
(...)
Goście, którzy chcą sprzedawać liście piłkarzom, niech zaczną od sprzedawania liścia Cupiałowi i jego doradcom
Wydaje mi się że nie chodzi tutaj tylko o wyniki ale o sposób w jaki są one osiągane. Nie widać po nich jakiegokolwiek zaangażowania w to co robią. A dostają za to niemałe pieniądze. I skoro tak dobrze grali w El. LM i LE to czemu teraz przy innym trenerze już tego nie robią? Bo im się nie podoba nowy treneiro? Moim zdaniem winni są zawodnicy w największej części bo nawet jeśli są tutaj na dorobku albo są już głowami w innych klubach to nie powinni zawstydzać siebie i klubu w jakim grają...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.04.2012, 20:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Uważam że Ci piłkarze powinni pokazywać za te pieniądze o wiele więcej na boisku nie zależnie od tego czy trenerem jest Maaskant Mokskal,Probierz.... Pokszuę się nawet o stwierdzenie że dyspropocja fiansowa pomiędzy piłkarzami Wisły a Podbeskidzia Górnika czy Ruchu powinna sprawiać że ich jakość powinna być tak duże, że nawet jak moja babka byłaby trenerem to oni powinni wygrywać... przynajmniej stwarzać jakieś zagrożenie pod bramką przeciwnika raz na 10 minut.
Też tak uważam.

Wisła gra jak Legia kilka sezonów temu (kiedy wygraliśmy w Warszawie 3-0). Też wielcy zawodowcy w Legii, ale każdy wiedział że zaraz wyleci z klubu.(Przed przyjściem Skorży). Prowadził ich wtedy Białas. Nic nie dało motywowanie. Przegrali nawet derby z Polonią u siebie. Żenada.

Nasze Los Szrotos Internationales + kilka chabedzi polskiego drewna ma nas dokładnie tak samo w dupie jak wtedy piłkarze Legii mieli w dupie swoich kibiców! Z nami przegrali 3 -0 w Warszawie. U siebie derby z Polonią.

Gdyby oni walczyli, a nie wiedzieli co mają grać! Owszem, wtedy - wina Probierza. Ale oni nie walczą. Leją na nas ciepłym moczem. Wszyscy, łącznie z "boskim" Meliksonem.

Żałosny to widok....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.04.2012, 20:26
Zgadnijcie czym różni się skład Wisły w meczu z z Ruchem od składu w meczu z Apoelem?

Osobą trenera.
Skład tak, papier różni się tylko osobą trenera. Problem w tym, że drużyna Wisły z meczu z Ruchem i drużna Wisły z meczu przeciwko APOEL-owi różni się przede wszystkim motywacją, podejściem do wykonywania zawodu. Chociaż w żaden sposób nie bronię tutaj Probierza, fakty są takie, że dalej stawia na Jirsaków, Jaliensów, Gargułów i innych pipek zamiast odciąć gniliznę z organizmu i postawić na dwóch, trzech, czterech młodych chłopaków. Chce tonąć razem z tą ferajną, to utonie, jego wybór.

Ktoś powie, nie da się? Nic to nie zmieni? Rumak w Lech przebidował słabszy okres, do składu wstawił Buricia, Drewniaka, Ślusarskiego czy Kikuta (czyli ludzi, którym się chce), odstawił Stilicia, Kotorowskiego i Wojtkowiaka i od razu widać efekt. Może ich gra nie jest porywająca, może rywale trochę dopomogli ostatnio swoją słabościa w osiąganiu wyników, ale fakty są takie, że Lech teraz braki w umiejętnościach nadrabia zapieprzaniem przez cały mecz, trudno im odmówić ambicji, a i gra się powoli poprawia. To jest właśnie to, co na ten moment różni Probierza od Rumaka.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.04.2012, 20:28
Do kogo macie pretensje?
Do piłkarzy?
Tych samych, którzy zdobyli mistrzostwo Polski jeszcze niedawno byli o krok od LM i odpadli z jej ćwierćfinalistą , zdobyli zasłużone punkty w LE?
Zgadnijcie czym różni się skład Wisły w meczu z z Ruchem od składu w meczu z Apoelem?

Osobą trenera.

Należało, nawet po porażkach, zostawić Maaskanta wraz z Moskalem i wesprzeć ich, jeszcze bardziej wmacniając drużynę, zamiast szukać kwadratowych jaj i tworzyć mity o wpędzeniu Wisły w długi.

Goście, którzy chcą sprzedawać liście piłkarzom, niech zaczną od sprzedawania liścia Cupiałowi i jego doradcom
W końcu ROZSĄDNY głos w tej całej..... histerii..
ps. poza tym, jest sznsa,ze katastrofa z 10.04. bedzie sie kojarzyła w dwójnasób))
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.04.2012, 20:28
martin2011 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje po tym kolejnym blamażu, zbojkotować rewanż na R22! Może wtedy zaczną się z nami liczyć!
Masz jeszcze jakis zaj.ebisty pomysł? Kur.wa, Mały miał rację.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.04.2012, 20:30
Przestńcie pierd. o poczynaniach zawodnikow bo zagrali lepszy mecz niz w lidze w ekstremalnej obronie, tylko zdajcie sobie sprawę z tego, że jakby sędzia nie wydrukował karnego to wynik 2:1 w perspektywie rewanżu byłby wynikiem dobrym.

Może równo ponapierd..na sędziego ok? Bo za rok gil z nosa może tez nam sedziowac i nawet jak bedziemy grac super to moze znowu nas przekręcić.

Dajcie po 5 liści Gargule, ale napiszcie gdzie tam był karny bo ja nie widziałem, gdzie i za co Jaliens dostał kartke?

Mamy rewanż, ale jak wy zakładacie że po uj przychodzić i spisujecie nas na porażkę to po uj kibicujecie? Po co

Przyjdzicie na stadion cioty...

Zrozumicie, że na pilkarzy mozna miec wyebane, ale taka postawa szkodzicie Wiśle nie im. Ich za pare chwile nie bedzie, a karty historii sie zapisza, a jak ktos ma podejscie ze nei idzie ogladac tych pajacy, to ma siuter w głowie i kilo mułu z kryspinowa.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.04.2012 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.04.2012, 20:33
Za tydzien proponuje mecz z Ruchem oglądać tyłem do boiska bo na tą kopanine się patrzeć nie da!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 03.04.2012, 20:38
Do kogo macie pretensje?
Do piłkarzy?
Tych samych, którzy zdobyli mistrzostwo Polski jeszcze niedawno byli o krok od LM i odpadli z jej ćwierćfinalistą , zdobyli zasłużone punkty w LE?

Osobą trenera.

Należało, nawet po porażkach, zostawić Maaskanta wraz z Moskalem i wesprzeć ich, jeszcze bardziej wmacniając drużynę, zamiast szukać kwadratowych jaj i tworzyć mity o wpędzeniu Wisły w długi.

W zasadzie inni koledzy odpowiedzieli Ci już, ale i ja dorzucę kamyczek do ogródka. Zawodnicy Wisły są piłkarzami skończonymi - to seniorzy, reprezentanci lub byli reprezentanci swoich krajów. Powinni wiedzieć co do nich należy. Byłeś kiedyś na treningu/meczu żaków czy orlików? Tam trener cały czas wykłada podstawy, kto gdzie ma stać, jak zagrać. Skończmy z tym! Diagnoza jest oczywista - Wisła potrzebowała świeżej krwi w zimie, i upuszczenia zużytej. Gołym okiem widać że niektórzy mają w głębokim poważaniu swoje obowiązki. Część z nich wypaliła się, lub ma inne plany na przyszłą karierę. A Ci co chcą wypłacać liście - to pewnie z bezsilności - bo dostrzegają przyczynę w braku motywacji. Wiedzą że nikt nie nauczy piłkarzy miłości do klubu - ala do cholery - mają jakiś kontrakt do wypełnienia. A my kibice jesteśmy najbardziej uprawnieni do rozliczeń.

P.S.
Zrób sobie analizę od początku sezonu, to wyjdzie Ci jakie wtopy, z kim i kiedy zaliczyliśmy, ile bramek zdobyliśmy. Może wzmocnienia potrzebne już były przed sezonem? Tylko kto to wtedy mógł przewidzieć? Trzeba było działać w zimie.
Ostatnio edytowane przez Barti : 03.04.2012 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2012, 20:43
Nie wiem co mam powiedzieć napisać, że u siebie wygramy 2-0 i awansujemy? Brak słów,jednak chciałbym abyśmy wygrali te 2:0 i przeszli dalej.A może i lepiej nie? Jak z taką grą i przebudową zespołu czeka nas kompromitacja w LE.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.04.2012, 20:47
Mam krótkie pytanie, z małą podpowiedzią dla tych mniej rozgarniętych:

To, że piłkarze grają obecnie dużo gorzej niż np: w meczach z Fulham, Twente, Litexem, Odense (rewanż), Lechem w Poznaniu, Śląskiem, jest winą:

a) Valckxa
b) Trenera
c) Cupiała
d) Myszki Miki?

Zastanówcie się dobrze, zanim znów zaczniecie bezmyślnie ulegać Kapkowo-Bednarzowej propagandzie intensywnie uprawianej w mediach.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.04.2012, 20:49
Jak nie wygramy za tydzień i nie awansujemy to chyba bede musiał jechac do Chorzowa i tego Djokica czy jak mu tam zlapać wsadzić do furgonu i sprzedać do burdelu. Chyba nie pozwolicie aby taka męska ciota, wymalowana, wyczesana, utleniona i opalona nas wydymała?

Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post

To, że piłkarze grają obecnie dużo gorzej niż np: w meczach z Fulham, Twente, Litexem, Odense (rewanż), Lechem w Poznaniu, Śląskiem, jest winą:

a) Valckxa
b) Trenera
c) Cupiała
d) Myszki Miki?

Zastanówcie się dobrze, zanim znów zaczniecie bezmyślnie ulegać Kapkowo-Bednarzowej propagandzie intensywnie uprawianej w mediach.
Problem jest bardziej złozony, nie da się wskazać konkretnie jednej osoby.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.04.2012 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2012, 20:51
snyrting napisał(a):Wyświetl post
FraMat chyba za wcześnie na takie posty

Póki co, musi się przewalić przez forum kilkanaście stron żali i gróźb. Na refleksje przyjdzie czas jutro.
To już nie te czasy Porażki spowszedniały... zarówno piłkarzom Wisły jak i jej kibicom... nawet tutaj.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Zrozumicie, że na pilkarzy mozna miec wyebane, ale taka postawa szkodzicie Wiśle nie im. Ich za pare chwile nie bedzie, a karty historii sie zapisza, a jak ktos ma podejscie ze nei idzie ogladac tych pajacy, to ma siuter w głowie i kilo mułu z kryspinowa.

Przy takiej grze to ludzie za niedługo będą chodzić do Kryspinowa zamiast na stadion W końcu cieplej się kiedyś musi zrobić. Ale co tam... jeszcze parę meczyków i piłkarze po zajebistym (finansowo) sezonie pojadą się wylegiwać na Malediwach, Seszelach czy innych ciekawych wysepkach ...bo na pewno nie w Kryspinowie

Należało, nawet po porażkach, zostawić Maaskanta wraz z Moskalem i wesprzeć ich
Barti napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie inni koledzy odpowiedzieli Ci już, ale i ja dorzucę kamyczek do ogródka. Zawodnicy Wisły są piłkarzami skończonymi - to seniorzy, reprezentanci lub byli reprezentanci swoich krajów.
Ja to pisałem po przegranych derbach. Każdy pseudo-piłkarz, z wyjątkiem bramkarza, który się zeszmacił "występem" przy ul. Kałuży i uczestniczył w porażce z połamatorami z Cracovii, których leją wszyscy równo, jest dla mnie skończony, zhańbiony i nie ulega dla mnie wątpliwości, że nic nie osiągnie w tym zawodzie.

Zamiast zhańbione piłkarzyny poleciał Maaskant... kuriozum.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.04.2012, 20:55
No chujowo jest. Odzwyczaił się człowiek od Wisły zbierającej w....... z każdym. 15 lat tego nie było.Obstawiam, że Probierz nie będzie nas trenował w przyszłym sezonie. Jak patrzę na to co się dzieje nawet Smuda nie wydaje mi się złym rozwiązaniem. Straszne to.
:/
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2012, 20:57
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ja to pisałem po przegranych derbach. Każdy pseudo-piłkarz, z wyjątkiem bramkarza, który się zeszmacił "występem" przy ul. Kałuży i uczestniczył w porażce z połamatorami z Cracovii, których leją wszyscy równo, jest dla mnie skończony, zhańbiony i nie ulega dla mnie wątpliwości, że nic nie osiągnie w tym zawodzie.

Zamiast zhańbione piłkarzyny poleciał Maaskant... kuriozum.
Pisząc piłkarz skończony - miałem na myśli wyszkolony. Maaskant poleciał - moim zdaniem - słusznie, ponieważ powiedział że przegrał kolejny mecz, a dla nas to były DERBY.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.04.2012, 20:58
Do kogo macie pretensje?
Do piłkarzy?

Osobą trenera.
Zgadnij czym różnił się skład Wisły w meczu z Cracovią i Podbeskidziem od składu w meczu z Apoelem?
Niczym - trener ten sam - przeciętny R. Maaskant, ale czy to Maaskant, czy Moskal, czy Probierz, 80% piłkarzy Wisły ma wyje..ne na ten klub i wyniki, co dobitnie pokazują na boisku.
Twierdzę, że im bliżej lata, to i nawet za "trenerskiego księcia" wyniki byłyby podobne.
Pierwszy z brzegu: Melikson - jak grał w meczu z Liteksem, a co pokazał dziś.
O Gargule nie ma co nawet wspominać.
Tylko gruntowne wietrzenie szatni latem, jakaś stabilizacja może sprawić, by Wisła piłkarsko nie schodziła poniżej pewnego poziomu.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.04.2012, 21:06
gigant napisał(a):Wyświetl post
Samo wyznaczenie na finał kieleckiego kurnika, pokazało wyraźnie że PZPN zadba o to by w finale brakło Wisły.
Bez przesady, jak na razie to Wisla sama najabrdziej dba o to by jej w finale zabraklo...

Gra calej druzyny slaba. Najslabiej Wilk, Melikson, Gargula i Czekaj... W miare przywoicie zagral moze Iliew i Genkow.
Cwetan to byl chyba jedyny gracz Wisly ktory wkaldal serce w ten mecz.
DysoN
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.04.2012, 21:11
o meczu nie chce mi się pisać, nawet - żenada jak zwykle, bez ładu, bez stylu, bez zaangażowania - smutne to się coraz bardziej robi...U nas jest dokładnie to samo (a nawet jeszcze bardziej) co na oprawie Amici - wkłady do koszulek, rzygać mi się chcę jak patrze na tych pseudopiłkarzy którzy kompromitują polski, zasłużony klub o 106-letniej tradycji. Najbardziej rzygam jak patrzę na Gargułę, oczy bolą co ten chłop odpierdala... (btw. ktoś wie kiedy mu się kontrakt kończy ?)

Trudno po takich popisach spodziewać się, że awansujemy do finału, ale może cud jakiś, w końcu cuda się zdarzają....

Abstrahując do pucharu, którym mniej się martwie. Bardziej martwię się o derby....mimo, że tamte wkłady do koszulek grają jeszcze gorzej (niesamowite że można, no nie ?) to mimo wszystko zaczynać się tego meczu obawiać, po tym co ostatnio widzę w wykonaniu piłkarzyków.Dlatego już teraz chyba możemy się mobilizować by przed derbami w mocnej liczbie, głośno i dobitnie wytłumaczyć "panom piłkarzom" że w przypadku o którym myśle, pała zdecydowanie się przegnie. I chyba na jednym treningu się nie zakończy.

W tym momencie PP mało już mnie interesuje, jak dla mnie mogą przejebać 5 meczów w lidze, ale derby mają być wygrane. A potem niech spierdalają.
Ostatnio edytowane przez Krav : 03.04.2012 o godz. 21:18.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.04.2012, 21:12
Niemiec by powiedzial Scheiße...
Ja jednak uwazam ze powodem tej sytuacji Naszego klubu jest banda pasozytow w strukturach Wisly..
pamietam jeszcze slowa Clebera gdy rezygnowal z funkcji scauta ...
W tym balaganie nie da sie pracowac. Tu trzeba zmian od podstaw,kogos kto to ogarnie... bo jak widac lipa jest i przypuszczam ze bedzie..Skonczyly sie czasy gdy Wisla zgarniala najlepszych w lidze.. juz nie ma tak latwo...
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Glazik : 03.04.2012 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.04.2012, 21:13
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Chyba że Ruch wyjdzie w "ósemkę" na boisko
I tak nie damy wtedy rady.
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2012, 21:21
Myślę, że należało kilku nowym, podstarzałym (doświadczonym!) zawodnikom zaoferować bardzo wysokie, dwuletnie kontrakty. Drużyna byłaby solidnie wzmocniona. Oczywiście z myślą o przyszłej edycji Ligi Mistrzów.

Abstrahując od tego, jak obecnie gra drużyna, to strasznie irytuje mnie podejście typu: "głupi Cupiał kasy nie chciał dać!". Z wielu źródeł wiadomo, jak przebiegała budowa tej drużyny. Wystarczy zresztą spojrzeć na skład, by móc wydedukować wnioski podawane przez prasę. Otóż - tak wysokich kontaktów dla tak wielu zawodników jeszcze nie było. W letniej przerwie nie sprzedano żadnego kluczowego zawodnika, za którego klub mógłby otrzymać konkretne pieniądze. Nie pozyskano również sponsora strategicznego. Wniosek jest więc dość prosty - pieniądze na kontrakty musiała pójść a) z zewnętrznych zysków(kasa z LM) b) z kieszeni Cupiała. Jako, że druga opcja jest mocno wątpliwa, to wybór jest oczywisty.

Niejaki Valckx(tak chwalony przez niektórych) podjął ryzyko. Do swojego pomysłu przekonał wszystkich. Holender musiał być pewien, że jeśli to się nie uda, poleci jego głowa.

Może lepiej to wytłumaczyć na przykładzie - powierzasz swoje pieniądze jakiemuś cudakowi. Namawia Cię do pewnych ruchów, które otworzyłyby Ci drogę do uzyskania fortuny, chociaż jest to owiane ryzykiem. Zgadzasz się. Okazuje się jednak, że zostałeś konkretnie zadłużony i zamiast fortuny musisz dopłacać. Co robisz? Czekasz aż w naturalny sposób wygaśnie Wasza współpraca, czy może jednak dajesz mu kolejne pieniądze, żeby ryzykował na Twój koszt?

Oczywiście - wina leży po obu stronach. Wiedząc, że brak sukcesu może wpędzić klub w tarapaty finansowe, nikt nie powinien się zgodzić na taki plan. Valckx jednak zaryzykował i przegrał. A Wisła musi teraz łatać dziury.

Ciekaw jestem, FraMacie, czy też byłbyś skłonny wywalać własne środki na klub piłkarski, wiedząc, że w perspektywie masz ratowanie tego klubu - również z własnej kieszeni.

Aha, pewnie zaraz pojawi się argument, że przecież przy wzmocnieniach i wygranej ze Standardem oraz w lidze, klub wyszedłby na prostą. Cupiał w biznesie chyba nie jest hazardzistą. I dobrze. Bo gdyby był, to być może po takich zabawach, ten klub na lata pogrążyłby się w tarapatach finansowych.
Odpowiedz cytując
rakieta
Junior Member

Stary 03.04.2012, 21:22
.... z tym ze nie bedzie mistrza i .... ze nie bedzie pucharu uefa i ze przegrywamy wszystko co sie da ale czy ktos jest wstanie wytlumaczyc tym bezmozgom jak wazny mecz ich czeka i z kim w kwietniu bo kolejnej porazki z tymi imbecylami z ich synagogi nie zniose
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.04.2012, 21:24
Do kogo macie pretensje?
Do piłkarzy?

Osobą trenera.

Właśnie wszystko sie zaczeło od Maaskanta, pomyłką było zatrudnienie go na samym początkui .
Niczym się nie rózni od Moskala czy Probierza.
Maaskant miał więcej szczęścia nią rozumu, tak badzo bał się przegrać że juz przy 1-0m zamieniał napastnikó na defensywnych graczy. Jego gry się nie dało najzwyczajniej w świecie oglądać i tyle. O strzałow celnych ... - ... to dopiero świadczy jaki z niego magik był
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 03.04.2012, 21:30
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post

a) Valckxa
b) Trenera
c) Cupiała
d) Myszki Miki?

Nie jestem za Probierzem ale jego praca to akurat tylko jeden z czynników, moim zdaniem każdy z wyżej wymienionych jest winny obecnej sytuacji.
-Stan za bardzo krótką ławkę( ludzie którzy mają pretensje o to że gra Garguła niech sobie odpowiedzą kto miałby zagrać za niego) i euro gwiazdki bez charakteru
- Cupiał za otaczanie sie hujowymi doradcami i brak perspektywicznego myślenia
-Trener za brak jakiegokolwiek stylu u naszych "Bogów" piłki kopanej
-dodałbym jeszcze Złotoustego( choć ten już poleciał) za brak bazy treningowej, brak szkolenia młodzieży, sponsora na koszulki i kłopoty finansowe Wisły

Odpowiedz cytując
rakieta
Junior Member

Stary 03.04.2012, 21:31
Zostawic to trzeba bylo Kazka wyj.. czesc szrotu i dokupic paru nastepnych i dac mu czas na ogarniecie ekipy.Ten rok odwalic i walczyc w nastepnym i dopiero wtedy rozliczac.A nie jak zwykle walka o LM i takie tam dyrdymaly a wszystko robione jak w c klasie.K... leje nas kto chce a zblizaja sie derby
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2012, 21:40
rakieta napisał(a):Wyświetl post
Zostawic to trzeba bylo Kazka wyj.. czesc szrotu i dokupic paru nastepnych i dac mu czas na ogarniecie ekipy.Ten rok odwalic i walczyc w nastepnym i dopiero wtedy rozliczac.A nie jak zwykle walka o LM i takie tam dyrdymaly a wszystko robione jak w c klasie.K... leje nas kto chce a zblizaja sie derby

Nie gadaj....zdarza nam się czasami zremisować.....potrzeba do tego tylko paru słupków i poprzeczek jak z Lechem lub przeciwnika w liczbie zawodników drużyny halowej jak z Legią

Boże ty widzisz tą bandę zleniwiałych darmozjadów z całego świata, a nie grzmisz....
Ostatnio edytowane przez dzollo : 03.04.2012 o godz. 21:44.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.04.2012, 21:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wisła gra jak Legia kilka sezonów temu (kiedy wygraliśmy w Warszawie 3-0). Też wielcy zawodowcy w Legii, ale każdy wiedział że zaraz wyleci z klubu.(Przed przyjściem Skorży). Prowadził ich wtedy Białas. Nic nie dało motywowanie. Przegrali nawet derby z Polonią u siebie. Żenada.
Jak przegraliśmy z Wami 0-3 u siebie to przegraliśmy na Polonii (po raz pierwszy od 50 lat), nie u siebie. (przed Skorżą)

Jak przegraliśmy u siebie z Polonią 0-3 (2000) to przegraliśmy z Wami 0-2.

Mieszasz dwie rzeczy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów