|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Na tamte czasy każdy sensowny Polak był poza naszym zasięgiem - Wojciechowski podbijał stawkę jak chciał. Co nadal czyni, nie tylko jeśli chodzi o Poalków - np. Dwaliszwili. Myśmy byli nim zainteresowani natomiast okazał się znów poza naszym zasięgiem jeśli chodzi o kontrakt. A co do wracania do tańszych Polaków - ot, schodzimy z kosztów, nie walczymy o LM i nie nastawiamy się na pokazanie w pucharach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale wybacz , zdobyć LM graczem pokroju Lameya?! To nawet kielbasozerca, piknik który sobie o nim poczytal wiedzial, ze koleś jest wysmiewany w swoich klubach jak Branco u nas w zeszłym sezonie. I na pewno LM z nim nie ugramy..
Ogólnie wina Basalaja jest taka, ze pierdzial na słodko, a nic dla Wisły nie zrobił. Nie ruszył z kopyta odnośnie bazy, szkolenia, przyszłości. W klubie jest KAPKA, który przyczynił sie do problemów finansowych! Co to w ogóle znaczy? To on znów nam wypatrzy Bunoze czy innego paralityka! Czy nie powinnismy śpiewać na stadionie: CUPIAŁ! CO?! ..........(wiesz co)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.04.2012 o godz. 09:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
PS. miałem dopisać do poprzedniego posta taką przesłankę do Cupiała od roszczeniowców, więc napiszę tutaj: "GDZIE SĄ K. PIENIĄDZE ZA LAS ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie sądzę by było by go stać mimo dużych zarobków."Pierdział na słodko również odnośnie muzeum Wisły, sklepiku z prawdziwego zdarzenia, restauracji -robił to na swojej pierwszej konferencji, przy mediach(jest to na youtube).Myślę, że miał powody że to zrealizuję, a te nakreślił mu właściciel, który go długo namawiał na powrót do Wisły.Słyszałem wiele razy, że Basałaj po macoszemu traktuje fanatyków, do Wisły podchodzi jak do przedsiębiorstwa, a kibiców jak do konumentów z galerii, ale jeśli chodzio rozwój klubu, uważam, że ciężko go ocenić, ze względuna to, że nie miał wystarczających środków, sam przy tym narażając się na obstrzał mediów kibiców co z realizacją obietnic. Nasz klub, to kolos na glinianych nogach a jego wartość(?) stanowi historia (mimo że SSA to nie TS) i kopacze.Stadion jest miasta.Nie mamy nawet porządnego boiska treningowego nie mówiąc już o jakijś tam ostatniej desce ratunku pod postacią akademii piłkarskiej.Nasz klub zbudowany jest na łajowej, bagnistej ziemi bez fundamentów.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2012 o godz. 10:12.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
nawet mimo wcześniejszych kompromitacji z azerami i z estończykami...wierząc w brednie pokemonów maci0sia i zbymaka daleko nie zajdziesz.Nie jest tajemnicą,że wypisują to co ktoś w klubie chce by pisali a w zamian czasami dostają jakiegoś newsa i mogą się jarać,że pierwsi poinformowali o transferze. ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak sie konczy proba robienia rekordow na dopingu. Rekordow nie ma-zdrowia tez.
![]() Podoba mi sie jak winny jest Valcxx i Maaskant, a niewinna RN , gdzie przewodniczacym jest naczelny hamulcowyt rozwoju-prezez Pilch. Odstawiali szopke od lata, pisalem wielokrotnie ze to nijak sie ma do profesjonalizmu i za kazdym razem argumentem na tym forum bylo: Nie pieprz-zdobyliusmy mistrza. No to cieszcie sie z mistrzostw bo dlugo zadnego nie bedzie, jak TF dalej bedzie w klubie. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
(Nawet bodajże na facebookowym profilu TWSD pisano, że na meczu z Legią po raz pierwszy w sezonie osiągnięto minimum widzów jakie było zakładane. Kto wie czy tyle nie zakładano w budżecie. Albo niewiele mniej.) Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy właśnie o tym marzyli, żeby zagrać vabank i wydać więcej niż mamy (wystarczy poczytać żądania do Cupiała zaryzykowania i zainwestowania w zawodników) a jak się okazuje, że możliwe że to właśnie zrobiono to wszyscy mówią jakie to byłoby niepoważne i amatorskie zachowanie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2012 o godz. 10:20.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
....a, kto Wam takie głupoty wmówił, że Wisła skonstuowała budżet według awansu do LM!!!!
Wilczek raz tak zrobił i go w klubie nie ma.Zawsze budżet jest konstruowany w oparciu o wariant negatywny!!! Macie wybór.Możecie wierzyć tajemniczemu informatorowi, albo chłopowi z tego wywiadu, który jeszcze pół roku temu w wywiadzie wypowiedział takie słowa: (sierpien 2011) Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przywiązywałbym wagi do tego co mówił bo trudno żeby wtedy mówił, że mamy budżet zrobiony na bardzo optymistycznym podejściu do przyszłości. Już się wypowiedziałem na temat wariantu negatywnego: Odpadnięcie ze Skonto, zero widzów na trybunach, spadek z Ekstraklasy, upadek Canal+. Powiedz mi, jakie mielibyśmy wtedy budżet? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Z kontekstu wyraźnie wynika, że przez wariant negatywny Basałaj rozumiał niezakwalifikowania się do LM. Mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, ale wolisz pisać głupoty. Pytanie po co? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odnośnie drugiej części powiem tyle. Z kontekstu też wynikało, że akademia już kwestią dni i zaczynamy budowę. Z kontekstu wynikało, że Bednarz jest faktem medialnym. Z kontekstu wynikało, że boiska treningowe są priorytetem. Z kontekstu wynikało, że sprzedaż internetowa ruszy wraz z otwarciem stadionu blablabla. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Akademia, boiska treningowe to inwestycje, a kasę to B.C. odbiera na poczet długu, a nie daje więc z pretensjami do sponsora, a nie do wykonawcy jego poleceń. Dziura budżetowa to była po Levadii, załatano ją (dzięki wyprzedaży piłkarzy, oraz sukcesom Maaskanta i Valckx'a w pucharach europejskich) i teraz czas ... na kolejną. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wariant negatywny to grupa ligi Europy.Wariant optymistyczny, do awans do CL.
Z kontekstu wynikało, że Cupiał obiecywał to Basałajowi a z obietnicy się nie wywiązał.Zakoczony jesteś, bo ja nie.13 lat rządów Cupiała w Wiśle pokazje, że nawet porządne boiko treningowe nie jest mu potrzebne.Gdyby nie I Kasperczak dalej I drużyna grała by na kartoflisku. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wszyscy tutaj tylko awans, lm, le a jest jeszcze jeden bardzo ważny aspekt... Zapełnienie stadionu rzeczywiste a planowane.
Planowane było na poziomie 25 tyś, spotkania TOP ( z ceną basalajowego TOP, a nie zwykłego kibica) wyprzedany cały stadion. 4 spotkania LE w marzeniach... yyy w przewidywaniach pewnie zapełnienie 75% z ceną min. 60 zł, jak było każdy pamięta. Kilka milionów i na tym można było wtopić. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony czy w budżecie przewidywano, że Wisła będzie za ten stadion płaciła tylko w dzien meczowy? i to tylko za 2 trybuny?Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej miało być tak, że płacimy 5% pow komercyjnej i 1% za częśc sportową a płacilśmy w sumie jakies tam grosze.Kwestia tego, że cena stadionu jest znacznie zawyżona a jest w nim pełno niedoróbek.Basałaj pewnie liczył na skyboksy, tymczasem jakie one są, każdy widzi- nawet nie chodzi mi o wnętrze a raczej to, co się znajduje przed skyboksami- ŻENUA, której nikt nie chce poprawić, bo nie ma na to kasy.
P.S AHa, i jeśli faktycznie wierzycie w zapewnienia,że "nie potrzebujemy wzmocnien" to powodzenia.Co mial innego Stan powiedzieć?Że kasy nie ma? ?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2012 o godz. 12:15.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja pier.... panowie od lat tak przekrzykujemy się, dziura w budzecie, dług splacany, wyprzedaż, wycofywanie itd.
Nikt tego nei wie na 100% bo nei ejst księgowym Cupiała, możemy sobie dywagować, fakty są takie, że po Levadii były słabe okienka, Kasper nie maił kim grac, dopiero w zimei i lecie zaczęło się coś dziać po sprzedaży kilku zawodników, jak pokazały wyniki w Europie dużo nie gorszymi. Jak wniosek z tego? Że wycofuje ile się da czy mamy kilka chudszych okienek a potem z jedno dwa grubsze ? Tak będzie cały czas. Jedyne nad czym możemy dyskutować to forma piłkarzy, bo to widzimy co tydzień. Możemy gadać, że Piotrek Brożek był niemiłosiernie wkręcany przez pół ligi drwali prócz jednego dobrego sezonu i meczu z Barca, możemy sobie przypomnieć jak dał ciała w meczu z lechem 4-1 itd. Możemy się spierać czy na dzień dziszejszy Diaz jest lepszą opcją na lewą obronę itd. Nie raz jeszcze przeżyjemy fajne chwile (jak wyjście z grupy w LE) i nie raz będziemy chodzić struci jak po ostatnich meczach, taki nasz los i humor właściciela... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Realów, Barcelonów, Interów, Juventusów czy Liverpoolów tez.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 02.04.2012 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Piszę o niedalekiej przyszłości, nie każdy klub gra w pucharach, piszę konkretnie o naszym przypadku. Dajcie sobie na wstrzymanie z tekstami o tym jak jest wielka wyprzedaż i czeka nas 2 liga, tak już pisał wolfy po kabarachu i zrobił z siebie tylko pajaca.... ja do wolfiego mam jeden tekst: GDZIE PIENIĄDZE ZA LAS ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Odnośnie tego artykułu. Jeśli nasze letnie transfery były zagraniem vabanque to ja nie mam więcej pytań. Gdybyśmy rzeczywiście szarpnęli się na poważne wzmocnienia to możliwe, że gralibyśmy teraz w Lidze Mistrzów. Tymczasem nasze transfery przed sezonem były conajwyżej średnie i mocno asekuracyjne. Jeśli ktoś próbuje teraz wmówić kibicom, że to były wielkie kosztowne wzmocnionia to ma nas po prostu za idiotów.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wg. nas transfery średnie, ale jak było wg. Stana i Roberta ? Moze dla nich to były właśnie te super wzmocnienia?
Każdy kij ma dwa końce ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dla Stana i Roberta, tylko dla Cupiała.
Z mojej strony koniec tematu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Śmieszą mnie plany zapełnienia stadionu bez sprzedaży internetowej i plany DUŻEJ SPRZEDAŻY GADŻETÓW bez sklepu z prawdziwego zdarzenia oraz BIAŁEJ GWIAZDY NA KAŻDEJ KOSZULCE, GADŻECIE, ITP. Ja od KILKU LAT NIE KUPIŁEM NIC CO JEST SYGNOWANE LOGIEM S.S.A. - I NIE KUPIĘ, DO MOMENTU KIEDY BĘDZIE TEN ZNAK CUPIAŁOWEJ S.S.A. Myślę, że takich kibiców jest bardzo dużo, jednak to historia i tradycja nakręca ludzi na wydatki, gdy nie ma SŁAWNEJ LIGI MISTRZÓW. I NIE WIERZYĆ W TE BREDNIE O PRZEINWESTOWANIU, CUPIAŁ PO RAZ KOLEJNY CHCIAŁ PALCEM DUPĘ UTRZEĆ, A ŻE NIE WYSZŁO MA PRETENSJE DO WSZYSTKICH - TYLKO NIE DO SIEBIE... Na każdym kolejnym meczu powinniśmy GO POZDRAWIAĆ! JAK KIEDYŚ AMIKORZE SWOICH DZIAŁACZY. Byłem wrogiem Basałaja, który zwalczał kibiców i nie robił wiele dla klubu, dostrzegam błędy Valkcxa, ale tak naprawdę to CUPIAŁ jest w 10000 % winny obecnej sytuacji...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.04.2012 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wzmocnienia nie były wielkie, ale były kosztowne.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na pewno tego nie wiem ale krążyła powszechna opina, że letnie transfery miały być znacznie poważniejsze niż te, które ostatecznie nastąpiły. Transferowy entuzjazm został ponoć zahamowany problemami ze stadionem. Nie oszukujmy się, Wisła mimo bardzo udanych transferów zimowych i zdobycia mistrzostwa była nadal BARDZO słaba kadrowo i wymagała bardzo znaczących wzmocnień, które nie nastąpiły. Pozyskani zawodnicy na pewno nie byli na szczycie listy życzeń Valkcxa i Maaskanta.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to jak ktos powiedział musimy sie przyzwyczaic na pare lat, ze bedziemy tylko sredniakiem walczacym o srodek tabeli - w najgorszy układzie o utrzymanie. Ciekawe czy taki Manchester City jako klub bedzie miał zadłuzenie wzgledem Abu Dhabi Group jak u Nas Wisła wzgledem Telefonici
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 02.04.2012 o godz. 14:46.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam Bednarza uważam osobiście za dobrego fachowca i przedewszystkim prawnika.Mnie tylko najbardziej w....ia robienie z ludzi matołów przez "wycieki kontrolowane" i traktowanie w ten sposób fachowców takich jak Stan Valckx.
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|