|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Też uważam, co kilkakrotnie pisałem, że Kazia trzeba było zostawić. Jeśli nawet nie dlatego, że gwarantował poprawę to choćby dlatego, że Probierz nie gwarantuje nic. Zmiana trenera dla samej zmiany więc po co było zabierać Moskalowi okazję do wykazania się , tym bardziej, że zaczęli grać ładnie choć skuteczności brakowało. Łatwiej dopracować skuteczność do posiadania i ładnej gry niż do chaosu i kopaniny bez posiadania. Jak nie mają piłki przy nodze to nic z nią zrobić nie mogą. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Po prostu założył, że przez przenoszenie szybko piłki pod bramkę przeciwnika dwójka bardzo dobrych napastników w polskich warunkach będzie tworzyć więcej okazji bramkowych i jak widzimy, nie licząc meczu z Ruchem było to słuszne założenie. Natomiast jestem pewien, że w kontekście przyszłości gra zacznie wyglądać inaczej, bowiem Probierz w Jagiellonii udowodnił, że potrafi stworzyć drużynę (ze słabszych piłkarzy, niż ma Wisła) grającą BARDZO efektownie, a przy tym dosyć skutecznie. Tylko że nie da się szybko wprowadzić efektownej i skutecznej gry co mimo wszystko potwierdzał Moskal. Niektórzy się zachowują tak, jakby świat się kończył na Wiśle i to, co Probierz pokazuje aktualnie w Krakowie było jego całym dorobkiem w karierze trenerskiej. A przecież to nie przypadek, że jest jednym z niewielu polskich trenerów, których ostatnio chciano zatrudnić w lepszej lidze. I gdyby nie fakt, że Aris miał poważne problemy finansowe i Probierz nie widział tam dla siebie przyszłości, to pewnie nadal by tam pracował, bo wyniki miał dużo lepsze niż poprzednik. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|