The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2012, 17:57
Diaz to jest poniżej dna Branco był lepszy !!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.03.2012, 17:58
Myślałem że za Probierza nie będzie gorzej niż było ale jednak jeszcze gorzej być mogło

Za Masskanta słaby styl ale były wyniki
Za Kazia Moskala fajny styl,brak wyników
Za Probierza katastrofalny styl i słabe wyniki

Nowy trener to tylko kwestia czasu

Dłużej nie wytrzymam patrzeć na grę Juniora Diaza i Kirma
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.03.2012, 17:59
Żenujące. Bardzo, bardzo żenujące. W walce o MP trzymam kciuki za Niebieskich, fajna zespołowa piłka.
Na plus jedynie Pareiko i Wilk, reszta po prostu dramatyczna. Kartki prawidłowe, rzut karny z dupy.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.03.2012, 18:00
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Odkąd przyszedł Probierz spadło nam posiadanie pilki w meczu. Teraz cudem utrzymujemy sie 40-45%.
To ma przelozenie na stwarzane sytuacje.
Za Kazia mieliśmy posiadanie piłki Barcelony a sytuacji w meczu tyle co dziś.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.03.2012, 18:00
Czerwona dla Bunozy ewidentna. Ten faul to bylo podsumowanie calej jego gry w Wisle. Jedyne co facet potrafi zrobic to bezmyslnie faulowac w obrebie pola karnego. Ile my juz przez to bramek stracilismy to glowa mala.
Karny mogl gwiazdac, mogl nie gwizdac. Gwizdnal i nikt nie ma prawa miec pretensji.
Chavez wogole przerwy nie powinien doczekac.
Zreszta o czym my mowimy jak nie mie oddalismy ani jednego celnego strzalu na bramke. Banda patalachow na czele z antypilkarzem Kirmem.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.03.2012, 18:01
Ruch rozbił za deptał ośmieszył zniszczył grajków Wisły.

Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Pyta totalna pod każdym względem.Ruch był lepszy i przed karnym i przed kartką co nie zmienia faktu,że nie wiadomo co by było gdyby ten s....iel nie przekręcił kolejnego po Bełchatowie meczu Wisły.Nie ma co jednak bronić nikogo bo brak umiejętności pomysłu i ZAANGAŻOWANIA jest niesamowity i nie wiem czy 80% z obecnych zawoników jest godna nosić koszulke z Białą Gwiazdą.Bo słabą grę można czasem wybaczyć ale brak walki to już niebardzo.Wy.......ić wszystkich i ....
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Junior Diaz man of the match,wypierdalaj oficjalnie
Każdy jego mecz to porażka

Wstyd i hańba,to nie jest Wisła Kraków to jest pseudo twór

PS:Brawo dla Pareiki i Małego za ambicję

BRAWO ZA TAKTYKĘ DLA TRENERA
Czy Ty jesteś normalny inaczej? Co Małecki pokazał dzisiaj? 3 razy piłkę dotknął?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.03.2012, 18:02
Skoro mówi się, że drużyną trzeba budować od tyłu, to jest dobrze - Pareiko niech broni u nas jeszcze ze trzy lata. Świetnie umiejętności, wspaniały charakter. Dziś powinno być 5:0 i tylko dzięki niemu uniknęliśmy kompromitacji.

To jedyny plus tego meczu.

Czy na pewno pozostali zawodnicy w czerwonych koszulkach to byli zawodnicy pierwszego zespołu Wisły?

Może w końcu ludzie przestaną się łudzić, że taka gra to wina Skorży/Kasperczaka/Maaskanta/Moskala/Probierza. Tutaj 3/4 składu nie nadaje się do gry o mistrzostwo.

Cóż, po sezonie na pewno będzie rewolucja. Ale czy podniesiemy się tak jak w 2007/2008? Oby tak, ob w końcu była to drużyna, a nie kilkunastu człapiących facetów.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Mnie tylko martwi, że Ruch z taką słabą skutecznością może gdzieś pogubić punkty. Dziś powinni lekko wygrać 4:0 przy takim słabym przeciwniku i dość sprzyjającym sędziowaniu.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

nie będzie polaków nie będzie drużyny
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.03.2012, 18:03
Karny, ktorego byc nie powinno, czerwona w 100% zasluzona - tylko tyle mozna powiedziec o tym spotkaniu
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty jesteś normalny inaczej? Co Małecki pokazał dzisiaj? 3 razy piłkę dotknął?
Daruj sobie gówniarzu takie teksty,Małecki zrobił przez te parę minut więcej niż jego koledzy z pomocy przez cały mecz,nie wiem jak Kirm może grać w 1 składzie takiego klubu
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Poza Pareiką i Wilkiem nic pozytywnego. Czy karny był czy nie - nie ma znaczenia bo przegraliśmy zasłużenie, a mogliśmy dostać kilka więcej gdyby nie Sergiej.
Okropna gra, 5 strzałów 1 celny - tak nie da się nie przegrywać.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.03.2012, 18:04
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Za Kazia mieliśmy posiadanie piłki Barcelony a sytuacji w meczu tyle co dziś.
Tak, ale przy niemal ciągłym posiadaniu piłki mozna bylo miec nadzieje na skonstruowanie czegos.
A przy takiej grze szans na to nie ma.
Ruch stwarzal sytuacje bo nie potrafilismy zagrac wiecej niz 5 podan pod rzad.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Sędzia założył dzisiaj niewłaściwą koszulkę. Powinien miec niebieską. Karny z dupy, czerwona kartka dla Bunozy chyba też.
Inna sprawa, że nasi grali fatalnie. Mnóstwo niedokładności, niepotrzebnych strat, mało walki, katastrofalny styl.
Pareiko - man of the match.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

"Zgadza się, no, jesteśmy dziadami. Niech Pan zapyta Diaza, niech Pan zapyta Bunozę, niech Pan zapyta tych innych, ku*wa, naszych chłopaków, co ku*wa zrobili. Co ku*wa, jak jedziemy, żeby podać – nie, Panie, nie chce mi się, bo jestem tak zdenerwowany, że po prostu mnie rozsadza i nie mogę powstrzymać emocji. Ale takie ku*wa zagrania, jak my prezentujemy, to się nie mieści w pale, żeby ku*wa... I ten tytuł nam się nie należał, a po tym co dzisiaj tutaj było. I brawo dla Chorzowa.
Zasłużenie, proszę Pana, bo my nie umiemy grać w piłkę. Zasłużenie, no nam się nie należy pierwsze miejsce. My jesteśmy beznadziejni, ku*wa, i tylko tyle mam do powiedzenia. Dziękuję bardzo."
idealny komentarz.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 25.03.2012, 18:05
Genkov to zawodnik, któremu się chce biegać nawet do straconych piłek, pojedynczy pressing tego zawodnika dawał nam przez większość czasu tego meczu jakąś możliwość pozostawania na połowie przeciwnika, bo pod jego presją np. Ruch wybijał w aut zamiast spokojnie rozgrywać. Wielki szacun dla niego, chcę żeby został w tym klubie, bo jeśli będzie prezentował takie zaangażowanie, to ważne bramki też będzie strzelał, o ile będzie otoczony lepszymi zawodnikami.

Co do Małeckiego, nie wiem, jest jak jest, kontrowersyjny powrót, ale widać było, że w dyspozycji jest lepszej niż ostatnio. Dobre panowanie nad piłką, szukanie partnerów, pokazywanie się do gry, niekonwencjonalny w kontekście naszej gry w tym meczu przerzut na drugie skrzydło i fajna, skuteczna kiwka wtedy kiedy było to potrzebne.

Pareiko, bravo. Diaz kaleka, zero wyczucia, czytania gry i stąd faule. Garguła nie mógł doczekać się końcowego gwizkda, jeszcze nie zdążył do końca wybrzmieć, a on już wylądował w objęciach niebieskich. Co on ma w głowie? Żal mi Wilka, co on musi czuć kiedy widzi takie kalectwo jak to Diaza...
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Otworz oczy czlowieku....90 minut czasu bylo zeby strzelac bramki a nie plakac jacy to wszyscy sa zli dla Wisły...
Jestesmy bardzo slabym zespolem w bardzo slabej lidze i niech to moze dotzre do ciebie ze na chwile obecna zespol pokroju Ruchu Chorzów jest zespolem od Nas duzo lepszym.
Sam otwórz oczy, nie zmieniaj tematu i nie pieprz o placzach. Karnego nie było , czerwona kartka niesłuszna, podobnie jak większość innych, zółtych które otrzymaliśmy. Stronniczość sędziego JAK ZA DAWNYCH, DOBRYCH CZASÓW W WODZISŁAWIU LUB WRONKACH.

Jak nie zauwazyles to sam sie zastanow nad swoim wzrokiem. A i nie zawsze wygrywa lepszy, czasami wygrywa słabszy jak chociazby Lech ze Sląskiem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Ruch zagrał dziś jak profesor z marnym uczniakiem . Żeby aktualny Mistrz Polski ,choć nie wiem jak słabo grajacy, nie potrafił stworzyc nawet pol akcji przez 90 minut to jest hańba .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 25.03.2012, 18:06
W tej lidze wszyscy robili wszystko żebyśmy zostali mistrzami kolejny raz a my zrobiliśmy wszystko żeby go nie zdobyć

PS:Gdyby nie Pareiko to spokojnie z 3:0
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.03.2012, 18:07
Probierz dzisiaj zniszczył system zdejmując po 45 minutach jedynego zawodnika, który mógłby czymś błysnąć.
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

jak nazywała się ta k...wa co sprawozdawała na C+?
Odpowiedz cytując
Adriss
Member

Od: 08.2009

człowieku nie idziesz tam meczu ogladac tylko zrobic pieklo żeby pokazać chloptasiom ze stolycy ja ksie dopinguje
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

trzeba bylo zostawic Maaskanta, nawarzyl sam sobie piwa, to powinien go wypic
ale nie lepiej placic Maaskantowi Probierzowie, jak wynikow nie bylo, tak nadal nie ma

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.03.2012, 18:08
Weszło: Ani jeden zawodnik "Białej Gwiazdy" nie zagrał na poziomie chociażby drugoligowym. Absolutne dno. (...) Oczywiście w poprzedniej notce pominęliśmy bramkarza Pareikę, bo to był jedyny zawodnik Wisły, który dzisiaj uczciwie wykonywał swój zawód. Cała reszta symulowała grę.

Z taką grą niestety Arka nas pojedzie jak Karabach. Nawet jeśli to na nią trafimy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.03.2012, 18:08
Był to bardzo słaby mecz. Dodatkowo nasi kopacze na tle Ruchu wyglądali bardzo słabo fizycznie!
Zastanawia mnie jedno - w każdym prawie wywiadzie Probierz dziękuje Moskalowi ze tak dobrze przygotował Wisłę do sezonu.... to jakaś zasłona dymna czy co? W żadnym meczu fizycznie nie byliśmy lepsi od rywali (czasami równorzędni). Dobrze fizycznie to wyglądają Ruch czy Korona. Ale My? Za co dziękuje Probierz.... Moskalowi? Ma wyrzuty sumienia że zajął jego miejsce?

Moje oceny (0-10):

Pareiko - 8 - Gdyby nie on byłby pogrom
Jovanović - 3 Słabo oj słabo. W tyłach ogrywany z przodu nie istniał
Chavez 2 - Słabizna większa niż u Jovanovica.
Diaz - 1 słaby słaby słaby
Bunoza 2 - dostałby trochę wyższą notę ale czerwona kartka
Kirm - 2 - słabizna przeokrutna. Tylko punkty za bieganie
Melikson 3 - słaby strasznie (jak na niego)
Wilk - 3 - biegał. Punkty za bieganie minus jeden za karnego)
Nunez 2 - ależ słaby był.... co tu pisać?
Genkov 4 - przynajmniej walczył nasz defensywny napastnik
Biton - 2 - grał? Podobno tak
Garguła - 3 - biegał. jak na niego to +
Małecki 3 - biegał, coś tam chciał zrobić
Iliev - 2 - grał? Nie widziałem

Wg mnie wyglądaliśmy bardzo blado fizycznie. Ruch szybkościowo nas zniszczył! Jak nie ma szybkości i siły to tak to musi wyglądać. Zderzenie szybkiego atlety (Ruch) z starszym panem z brzuszkiem (Wisła)

Wbrew pozorom nasi kopacze (szrotoidy z międzynarodowego zaciągu) chcieli grać, ale wyglądali jakby im ktoś prąd odłączył....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.03.2012 o godz. 18:11.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.03.2012, 18:09
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Daruj sobie gówniarzu takie teksty,Małecki zrobił przez te parę minut więcej niż jego koledzy z pomocy przez cały mecz,nie wiem jak Kirm może grać w 1 składzie takiego klubu
Hehe, wygląda, że dla niektórych jakby koszulkę Małeckiego zawiesić na bramce to już zasługi Patryczka rosną - nic nie zrobił. Tyle go było widać co i resztę - jedna z koszulek czerwonych.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Kilka moich refleksji (oczywiście mam pełną świadomość tego, że byliśmy słabsi):
1. Chavez porusza się po boisku jak mały piesek - nieświadomie. On chyba bardziej pomaga przeciwnikowi i przeszkadza naszym niż na odwrót.
2. Biton i Melikson powinni wypierdalać stąd w tempie ekspresowym. Obydwoje odstawiają żałosny show reżyserowany przez Dahana - "Kup nas".
3. Nunez - z taka panienką w środku pola trudno nie dawać się wyruchać innym.
4. Kirm - ...
5. Jovanovic - co w nim takiego dobrego? Gość jest katastrofalnie słaby.

6. Nasz trener chyba pogubił notatki. Wyszliśmy na ten mecz z taktyką zupełnie niedobraną do rywala, jakim jest Ruch. Efekty - stracona pierwsza połowa i przegrana druga (bo trzeba było ściągnąć i Meliksona, i Bitona).

7. Patryk Małecki - wniósł sporo ożywienia, zaliczył udany przerzut (tak, w tym meczu to bardzo dużo). Pitolcie sobie dalej, jaki to on niegrzeczny, jak nie szanuje kibiców itp., ale jest niezbędny tej drużynie.

8. Komentatorzy w C+ - nawet moja mama (mająca z piłką niewiele wspólnego) śmiała się z ich .......enia.

9. Sędziowanie - skandal i żenada. Niemal każda sytuacja stykowa na korzyść Ruchu.

Wszystko to nie zmienia faktu, że zagraliśmy żałosny mecz. Może nawet najgorszy od kiedy pamiętam. Przykro na to patrzeć. Jednak w piątek przyjeżdża Legia, to "kibiców" nie braknie (nawet MAŁECKI ich NIE ODSTRASZY). Później będzie ŁKS, to może się 10k uzbiera. Zarząd wymyśli jakąś aferę z Patrykiem, że niby on zabronił chodzić.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

ehhh szkoda komentować ten mecz. ŻENADA i 1000000000000000 ton mułu !!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów