|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Probierz... wypad... i to natychmiast
Maaskant, Vaalckx wróccie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A może tak dla odmiany wypie*dolimy w końcu ten międzynarodowy szrot nazywany piłkarzami zamiast zmieniać trenerów?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak na razie to za Probierza cofamy się w konstruowaniu nowoczesnej gry i to o lata |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie to ty żyjesz w jakieś innej rzeczywistości. Dziś przypomniały mi się ostatnie derby, gdzie nawet Holenderscy dziennikarze którzy przyjechali zobaczyć jak piękny Robert sobie radzi byli w szoku że mistrz Polski po stracie gola nie potrafi nawet na minute przycisnąć ostatnią drużynę w tabeli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
![]()
Bolesna prawda, ale prawda. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Jeśli mamy sie rozwijać to dzięki Pareice, Meliksonowi i Genkowowi, czy Bitonowi, choć pewnie też dzięki Czarkowi Wilkowi, ale nie dzięki ... Łobodzińskiemu, Jopowi, czy Matusiakowi. Jakościowe dobre transfery z zachodu i opcja prozachodnia, jedynie uzupełniona piłkarzami rodzimymi to jedyna droga rozwoju dla Wisły, pytanie tylko czy do niej wrócimy. PS. No a kiedyś może jak urośniemy w siłę to stać nas będzie na sprowadzanie najlepszych polskich piłkarzy do Wisły, ale to przyszłość niezbyt bliska.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.03.2012 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
![]()
Sugerujesz że polscy piłkarze są jedynie polskim, leniwym g... ? Powiedz to naszej trójce z Borussi Dortmund albo Szczęsnemu z Arsenalu. Bez odbioru.
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A co do kiksu Chaveza. Mamy teraz słabszą parę stoperów niż za czasów Marcelo - Głowacki a tamci też co nieco mieli na sumieniu. O słynnej zasadzie gry obronnej za czasów Kasperczaka "nie ważne, że nam strzelą gola i tak strzelimy wiecej" już nawet nie wspominam. Fakt, mieliśmy taką siłę ognia wówczas a większość pozostałych drużyn była zdecydowanie słabsza, że w 90 % meczów obrońcy mogli sobie spokojnie pozwolić na nonszalancką gre. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||
Niestety musze się powołać, na własny tekst.
Wisła oparta na dobrych i tanich obcokrajowcach na poziomie Pareiki, Meliksona czy Bitona z Genkowem, uzupełniona Wilkiem, ale i zawodnikami pokroju Małeckiego i Sobolewskiego bo ich zastępcy w Wiśle powinni się znaleźć. 3max 4 Polaków (w jedenastce bo w kadrze więcej) , reszta z zagranicy na dobrym jakościowo poziomie. Tu Stan daje rękojmie że za 700 tysięcy euro nie sprowadzi Jirsaka tylko Meliksona. Ano właśnie bo poza piłkarzami potrzebny jest też właściwy dyr. sp. czyli nie Bednarz, a Valckx, oraz właściwi szkoleniowcy. Ja osobiści do Probierza nic nie mam . ot przeciętny trener, ale abyśmy się mogli rozwijać to potrzebny jest dobry trener z zagranicy, tyle że na to potrzeba kasy, a tu nasz sponsor szuka tylko opcji oszczędnościowych, niestety.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.03.2012 o godz. 15:10.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Jakże to, trenerem był półtora roku Maaskant, dyrektorem sportowym Valcx, w jedenastce wybiega 10 obcokrajowców, a ja mam dziękować polskiej myśli strategiczno szkoleniowej? Na którym miejscu i w jakim stanie zostawił zespół "super" trener Maaskant że mam za nim płakać i winić brak wiosennych transferów? Nie przyszło Ci do głowy że transferów nie było, bo przez poprzednie transfery i wysokie zarobki nabytków po prostu w kasie jest pustka? To też wina Cupiała? Garguła już dawno powinien opuścić ten zespół, za to zapewne ty chcesz więcej Jirsaka i Jaliensa zamiast Wilka? ![]()
Jak generalizować go generalizować w Twoim stylu ![]()
Proszę czytać ze zrozumieniem - to był komentarz do wypowiedzi Framata, nie twojej. I to jest cały problem. Jak pojawi się w Wiśle bogaty szejk, albo miłosz wyłoży paredziesiąt milionów euro rocznie na klub, to wtedy będzie nas stać na dobrych piłkarzy z zagranicy. Na razie stać nas jedynie na szrot gwarantujący nam środek tabeli. Amen. ![]()
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MłodyAleByku : 17.03.2012 o godz. 22:44.
![]()
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mnie wkurzył dzisiaj Biton, który po strzeleniu wyrównującej bramki zamiast zabrać piłkę i zap.. na środek boiska to rysuje sobie serduszka i spacerkiem na środek.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ale mam dobrą pamięć i pamiętam z jakim zaangażowaniem Ci Polacy (nie wszyscy oczywiście) grali za Skorży czy wcześniej za Kasperczaka. Pamiętam z pozycji stadionowej (wielu rzeczy nie widać w TV) przegrane mecze w Sosnowcu i postawę niektórych zawodników wówczas. Śmiem przypuszczać, że z tamtą drużyną skończyło by sie na 0:2. I tego dotyczyła moja uwaga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
to prowokacja, prawda?
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie.
Ale nie podejmę się wyjaśniania. Czyniłem to już wielokrotnie (szukać w archiwum) i nic nie poradzę na ślepotę niektórych (a raczej większości) kibiców. Podobnie broniłem Petrescu gdy 90% tego forum jechało po nim jak po burej suce i chciało zwolnienia a potem cieszyło sie, gdy go wylano. Teraz 90% z nich chciałoby Rumuna w Krakowie. Za późno. Nie porównuję w tym miejscu Petrescu z Maaskantem. Każdy z nich miał inną wizję Wisły. Ale miał i wiedział co robi i wiedział, że trzeba na efekty poczekać. I że z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci. Pod wodzą dyletanta Probierza i innych produktów PMŚ nie ma wizji, chyba że wizja szybkich pieniędzy od wujka Cupiała. Nadal pozostaję w żałobnych barwach w awatarze i w podpisie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
A co do ukręcenia czegokolwiek z g... to każde g... jest takie samo. Czy z Bałkanów, Ameryki Środkowej czy Południowej. OK, może Probierz jest bufonem, dyletantem etc. Ale jakos jednak piłka jest 4 razy w siatce rywali w meczu wyjazdowym. ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Nie zgodzę się jedynie że przegrywaliśmy przypadkowo.Staraliśmy się kreować grę ale z tymi ludźmi to raz lepiej, raz(zazwyczaj) gorzej wychodziło a że drużyna broniąca się przed nieudolnym atakiem pozycyjnym, ma łatwiej to często nas karcono. Natomiast co do Probierza -nie powinno się tak szybko oceniać trenera ale jak byk widać że to zmiana na gorsze, czy to do Maaskanta czy nawet do Moskala. Tyle że nadal podtrzymuje że trener to najmniejszy nasz problem.Oprócz kilku którzy robią różnice, to nasz skład w zasadzie nie różni się od składu...Łksu - bo w czym Kirm jest lepszy od Łoba , Garguła/Jirsak , od pączka , Genkov od Sagana itp itd Nie chcę dramatyzować ale patrząc co się dzieje w klubie, przyszły sezon to może być walka o utrzymanie, no ale może taki zimny prysznic, spowoduje zmiany na plus w klubie. Co niby by zrobił ?Mnie to w ogóle nie rusza - czuje taki sam 'związek emocjonalny' z nieudacznikiem z 'Inowrocławia' co z nieudacznikiem z Liubliany - czyli żaden. Co innego wychowankowie ale wiadomo jak się sprawy mają w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.03.2012 o godz. 22:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|||
FraMat z sierpnia o Wiśle Maaskanta:
Ciekawi mnie co tym razem wymyślisz, by nie przyznać, że Twoje postrzeganie tego, co da nam sukces, co jest dobrą piłką zmienia się w zależności od narodowości trenera. Gdyby teraz prowadził nas Michau Probieru pisałbyś, że trzeba docenić konsekwentną, efektywną, ale brzydką grę, a czas na ładną i skuteczną piłkę przyjdzie na pewno, ale za jakieś dwa lata. Wtedy będziemy jak Bordeaux!
Ostatnio edytowane przez jova : 18.03.2012 o godz. 00:07.
|
||||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Devonish napisał(a):
Nie mam rozwolnienia na każdego innego niż Petrescu. Maaskant też był fachowcem, lecz co z tego, skoro podczas kilku meczów jesiennych, gdy nic nie wychodziło i zbudowana pod naciskiem góry drużyna "na teraz", na przejście eliminacji LM, zaczęła przechodzić dołek, wszyscy stwierdzili, że z tego nic nie będzie? Maaskanta, należało zostawić, jesli chciało się budować drużynę nie na jeden sezon, ale na lata. Ale do tego trzeba było czasu i zaufania dla holenderskiej dwójki fachowców. Pokazali, że na takie zaufanie i na taki czas zasługują. Dzisiaj natychmiast rozpirza się to, co było przez nich mozolnie budowane i w efekcie cofamy się o kolejne lata w rozwoju. Dajmy Probierzowi czas? To żarty? Probierz może osiągnąć co najwyżej to, co Fornalik w Ruchu: zmusić ich do biegania i agresji. Na ligę polską moze wystarczyć, zwłaszcza, że wykonawcy są lepsi niż w Ruchu. Ale liga polska nie jest wyznacznikiem żadnego poziomu piłkarskiego. Kulturą gry już dzisiaj przewyższa nas Legia i Polonia. Jestem za przywróceniem drogi fachowości, drogi profesjonalizmu, a nie uleganiu kaprysom właściciela i kibica, co jest wodą na młyn pseudofachowców z polskiej myśli szkoleniowej.
W przypadku Petrescu broniłem jego profesjonalizmu i wizji Wisły. Styl jaki próbował wsprowadzać Petrescu róznił się od stylu jaki próbował wprowadzać Maaskant. Jednak obydiwe te wizje rózniły się od chorych wizji polskiej myśli szkoleniowej jednym: miały sens. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Hahahhaha dobre ![]() Michau Probieru + wazelina na konferencjach i połowa forum będzie miała zbiorowy orgazm. Ludzie zacznijcie się szanować jako Polacy, bo nikt was nie będzie szanował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |