|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wisła po prostu nie miała u siebie pomysłu na ,autobusy, graliśmy jednym stałym systemem na bezsensowne wrzucanie z boku a z biegiem czasu w desperacji nadziewamy się na kontry, już chyba każdy ma oklepane jak trzeba grać z Wisłą na Reymonta a my dalej swoje.Na wyjazdach mimo wszystko drużyny próbują grać do przodu, to i bilans przedstawia się lepiej.
Cytat:
Nie rozumiem jak można oceniać że zwycięstwo jest fartem przy prowadzeniu, jakby go nie było.Gole padały efektem naporu i o to chodzi.Przyjechaliśmy po zwycięstwo, do przerwy zdobyliśmy zaliczkę, a w drugiej połowie była kontrola gry.Pierwsze od dawna Zwycięstwo bez ciśnień.Poziom ligi już nieco wzrósł, to już nie te czasy żebyśmy grali 90min radosny futbol strzelając po 5-6 goli.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.03.2012 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Rozumiem, że Wiśle nie można gwizdać karnych? Sama noga uniesiona na wysokość powyżej pasa to niebezbieczne zagranie "nagradzane" pośrednim rzutem wolnym. Kopnięcie tak uniesioną nogą przeciwnika w pachę to faul. Faul w polu karnym "nagradzany" jest rzutem karnym. Gdzie tu fuks? Że sędzia zauważył? Byliśmy poza tym bliżej strzelenia trzeciej bramki niż Lechia strzelenia kontaktowej. Spokojne, zasłużone zwycięstwo, najspokojniejszy mecz od dawna. Nieefektowne ale pewne. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
To znaczy że w której minucie bramka nie jest fartem, w 30 min , a może 38 min, albo w 69 min Bramka ze stałego fragmentu gry była wpracowana, a nie przypadkowa. Melikson zagrał do Diaza ten świadomie przedłużył do Jaliensa, a ten wpakował piłkę do bramki i 1-0. I po meczu, bo obrona zagrała perfekcyjnie i Lechia była bezradna , zasłużone zwycięstwo Wisły po typowym meczu polskiej ligi. Kiepski mecz, kiepska gra , ale zwycięstwo zasłużone i wypracowane, o żadnym szczęściu tu mowy nie ma. Karny też prawidłowy, w sumie temat zamknięty. Zasłużone trzy punkty i tyle. Cała ta sytuacja oczywiście boli naszych wiecznych narzekaczy, ale jak mam być szczery to ich miotanie się i argumenty , że jak Wisła wygrywa, to tylko bo ma farta bardzo mnie bawią .
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.03.2012 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Stawiam sześciopak, że Diaz wiedział jak ma zagrać i plan wykonał w 100%, oglądałem kilkakrotnie powtórki i utwierdzają mnie one w przekonaniu , ze mieli sto zagranie ćwiczone. Można by rzec W KOŃCU Brakowało mi już stałych fragmentów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mnie się podobało, że w końcu stworzyliśmy sobie jakieś sytuacje w meczu. Może jeszcze uda się coś ugrać. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|