The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2012, 19:42
Cytat:
Naprawdę wiem z jakiej dupy nas wtedy Cupiał wyciągnął i wiem co nam podarował. I bardzo, bardzo jestem mu za to wdzięczny.
Widzisz, przyjacielu. Pewnie to zbyt naciągana teoria, ale ja zauważyłem taki syndrom wśród wielu kibiców wypowiadających się tutaj (i nie tylko) - spora grupa ludzi tęskni za 'pięknymi' czasami lat 90., kiedy graliśmy z Avią Świdnik i wynik mało kogo obchodził, po murawie biegali nierzadko ich sąsiedzi z osiedla, a oni sami - jeszcze młodzi i beztroscy - w ortalionowych portkach gonili kibiców sąsiadki po wale ziemnym. I było 'cudownie'.

Pośród tych osób wiele jest takich, którzy do końca swojego kibicowskiego życia będą krytykować różne aspekty życia klubu świadczące o tym, że jesteśmy profesjonalnym klubem sportowym, wreszcie - przedsiębiorstwem. Że decydujący głos mają pracownicy tego klubu, nie mówiąc o kasiastym właścicielu.

Wcale nie twierdzę, że mi się to podoba, ale może wypadało by się wreszcie z tym pogodzić. Mi powieka by nie drgnęła, jakby np. z dnia na dzień zdegradowano nas do IV ligi, ale nie ma co się oszukiwać, że ludzie którzy mają realny wpływ na zarówno codzienne, jak i długofalowe życie klubu to przede wszystkim przedsiębiorcy tacy jak Cupiał, a nie stuprocentowi pasjonaci. Takie życie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów