|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() http://www.wiking.edu.pl/article.php?id=268 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Temat głównie o sytuacji politycznej w kraju ale nie zauważyłem aby w głównych mediach (i tym wątku) ktoś podał takie info:
http://marucha.wordpress.com/2012/02/28/19352/ Ja nie mogę wyjść ze zdziwienia i odkrywam w sobie nieznane, nawet mnie samemu, pokłady antysemityzmu. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tematyka wyników gospodarczych Polski z ubiegłego roku nie była ostatnio poruszana, więc wrzucę dwie dosyć ciekawe grafiki. Sam tekst to nic specjalnego, ale te zestawienia dają do myślenia. Widać, że konsumpcja powoli słabnie i przy bardzo wysokiej bazie z roku poprzedniego można się spodziewać marginalnego, albo niemal zerowego wzrostu konsumpcji w tym roku (EURO nie zmieni za wiele w tym zakresie). Za to inwestycje przedsiębiorstw oraz eksport wskoczyły na poziom nienotowany od 4-5 lat. Warto też zwrócić uwagę na to jak rozjechały się wykresy Polski i Niemiec w Q4 2011. Przy dobrych wiatrach w Q1 i Q2 2012 roku różnica między nami może wzrosnąć w okolice 3-3,5 pp. ale wszystko zależy od tego czy będziemy się utrzymywać wciąż w okolicach ponad 3% PKB, czy jednak będzie zjazd w okolice 2,5% jak średniorocznie szacował Rostowski.
http://rafalhirsch.natemat.pl/3391,p...ki-inwestycjom ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.03.2012 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czekamy na nową politykę UE i budżet na nastepne lata. Jak się uda ugrać te 300 mld to dużego szoku nie będzie. Gorzej jak dostaniemy mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Najbardziej to moze pomóc ministro Mucha taka PO-wska wizytówka mądrości, znajomości tematu, elokwencji. Wystarczy, że pobiega dookoła Bundestagu, po wyjaśnieniu sprawy w 3 lidze hokeja na lodzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() http://www.platforma.org/pl/artykul/...tych-wyborow-/ "Nie tylko wywalczymy kolejny siedmioletni budżet Unii Europejskiej, ale wywalczymy w nim dla Polski jeszcze więcej niż w tym budżecie. To jest rzecz kluczowa, to rzecz która zdecyduje o cywilizacyjnych szansach rozwoju do końca dekady zapewnia Radosław Sikorski. Nie ma drużyny, nie ma ekipy, nie ma partii politycznej w Polsce lepiej do tego zadania przygotowanej. dodaje Jacek Protasiewicz. (...) Jeśli wybierzecie nas, to dokończymy modernizację Polski i dla tej modernizacji wynegocjujemy z Unii Europejskiej co najmniej 300 mld złotych obiecał Sikorski." ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szpen jest mistrzem
![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|||
? koledzy ci juz wkleili wypowiedzi ze czasów kampanii PO, na youtubie masz wszystko. Wyraźnie mówili : "wynegocjujemy co najmniej 300lmn" W wolnym tłumaczeniu 300 mln napewno a co wiecj to już będzie na plus. Zaczynasz przebijać w kompromitacji samego AS82....A poza tym Rudemu nie udało się -narazie-sprzedać LOTOSU za onet.pl Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 02.03.2012 o godz. 16:40.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komorowski pozwał ministra kancelarii Lecha Kaczyńskiego do sądu
http://niezalezna.pl/24516-komorowsk...l-jacka-sasina
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.03.2012 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trudno się dziwić Bronkowi, pajeczyna kłamstwa zaczyna się rwać. To będzie ją spajał "rozgrzanymi sądami". Ale nic to nie da. Tylko wynalazki typu wiadomego będą się z pasją bronić przed rzeczywistością.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobry artykuł Ziemkiewicza :
"Ja nie rozumiem tych ludzi" - mówił w "Zmiennikach" Barei klient, patrząc przez szybę taksówki na tratujących się na przystankach tramwajowych i autobusowych pasażerów. "Zamiast zamówić sobie na rano radio taxi, pojechać jak człowiek, wygodnie i na czas, to oni się gniotą w tych tramwajach, spóźniają przez to do pracy, denerwują...". Pokręcił jeszcze parę razy ze zdumieniem głową i wysiadł pod ministerstwem. Podobne zdumienie prezentują przedstawiciele elit klasy panującej III RP. Nie mogą się nadziwić, że Polacy się nie cieszą. Przecież tak się znakomicie rozwijamy! " http://fakty.interia.pl/felietony/zi...lonych,1767105 ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jesli jeszcze nie jestes jakims POpychadlem w PO, to cżłowieku tracisz czas i pieniadze..
Powinienes zostac papierkiem lakmusowym tego rządu..Drogi maja być tylko przejezdne, Tusk wcale nie obiecał 300 mld zł, umowa drzewieciego z kaplerem jest ok..Aż nie chce się wierzyć w to co piszesz, rzuć jeszcze jakims wykresem, a najlepiej pokaz nam na takim wykresie kołowym procent swoich wpisów w różnych tematach na tym forum, tak zeby każdy mógł jasno ocenić po co jesteś na tym forum i dlaczego tak często w głupi nawet sposób bronisz ryżego.. Co do Twojego filmiku.. http://niezalezna.pl/24401-nie-liczmy-na-300-miliardow http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nasz-...wiadomosc.html Czytając komentarze pod tym artykułem, mozna dostać niezłej załamki..Albo te komentarze pisane są z wiadomo czyjego ramienia albo z roku na rok, jest coraz gorzej.. Minie jeszcze 5 lat, jeneral pewnie do tego czasu zczeźnie, a nasi kochani rządzący z poparciem tumańskiego narodu będą nazywać ulice,ronda, mosty imieniem tego zbroniarza i zdrajcy narodu..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 03.03.2012 o godz. 10:23.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.03.2012 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Źle zacytował tylko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i...? lewandowski mówi wywalczymy 300mln albo więcej.Nie bedziemy próbowali wywalczyć , być może wywalczymy etc. A na bonus dla ciebie i dla innych forumowiczów kompilacja obietnic i efektów rządów PO i Rudego.Jak dla mnie hit.16 min ale warto do końca posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=_o8I_...eature=related ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
MANIFESTACJA w s WOLNYCH MEDIÓW
Kluby "Gazety Polskiej": Kraków, Nowa Huta, Gliwice i Opole, Koła Przyjaciół Radia Maryja, Liga Obrony Suwerenności, Solidarni 2010, Stowarzyszenie Katon oraz Związek Konfederatów Polski Niepodległej 1979-1989 organizują marsz poparcia o dostęp do platformy cyfrowej dla Telewizji Trwam. Uważamy, że KRRiT podjęła decyzję polityczną, sprzeczną z zasadami demokracji, a zgodną z podstępną ideologią totalitarnego ateizmu. Zagrożeniom wolności wiary, wolności mediów i demokracji winniśmy zdecydowanie i natychmiast się przeciwstawiać. Zapraszamy wszystkich podobnie czujących, z Krakowa i z Polski Południowej, na marsz protestu przeciw decyzji KRRiT i na manifestację . Program. Kraków, 4 marca, niedziela: - 11.oo Msza św. koncelebrowana w kościele o.o. Bernardynów. - 12.oo Formowanie kolumn marszowych, ul. Bernardyńska (pod Wawelem) - 12.30 Przemarsz ulicą Grodzką do Rynku Głównego (Ratusz) Manifestacja na Rynku, odczytanie petycji do KRRiT, wystąpienia. Prosimy o uczestnictwo w marszu i przekazanie zaproszenia innym oraz o zabranie flag i transparentów tematycznych popierających ideę wolnych mediów. Szczęść Boże
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.03.2012 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Facet się kompromituje coraz bardziej..... przecież wyraźnie są zacytowane słowa Sikorskiego z prezentacji spotu wyborczego, w których interpretuje on przesłanie spotu : "Jeśli wybierzecie nas, to dokończymy modernizację Polski i dla tej modernizacji wynegocjujemy z Unii Europejskiej co najmniej 300 mld złotych obiecał Sikorski" No chyba że oficjalna strona PO kłamie, zamieszczając fałszywki http://www.platforma.org/pl/artykul/...tych-wyborow-/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Wybiera się ktoś ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wow, trzynasta żałoba narodowa od 2001 roku... Śrubujemy rekord...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z czego chyba z połowa za panowania obecnego premiera . Jak nie samoloty spadaja (seryjnie), to powodzie, jak nie powodzie to pociągi się taranują. A winnych w rządzie nie ma ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze - z całym szacunkiem dla ofiar i ich rodzin, ale ta dwudniowa żałoba narodowa to już przesada. Co tydzień na drogach ginie średnio 50 osób i nikt żałoby nie ogłasza. Skutek jest taki, że powoduje to ogólne obniżenie rangi tej instytucji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Obecny niczemu nie jest winny bo nic nie może. Obecny rząd jest nowoczesny, błyskotliwy w ogóle jedyny taki. A to że dwa pasażerskie pociągi jechały przez 15 min na czołówkę, po świeżo, przez najzajewypasiony rząd, wyremontowanej linii kolejowej i nikt sie nie zorientował, to normalne. Tak powinno być bo remont nie jest po to żeby było lepiej czy bezpieczniej. Remont jest po to żeby cudak mógł przyjechać z nożyczkami i przeciąć. Drogi też wybudowali tak że nie da sie po nich jeździć, a kogo to dziwi to rozpęd i baranka. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No tak, przecież Tusk razem z Grasiem siedzieli na rogatkach i te pociągi specjalnie puścili na siebie ... Droździku kochany, jaki mieliśmy wzrost gospodarczy? Czy nie jeden z najlepszych w europie? Coś sie nie wypowiadasz na ten temat. Zatkało? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|