The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
robert1980
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2012, 14:57
do cfa; czytaj[i jeszcze paru]
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.04.2012, 18:07
odpadnięcie z PP co jest b.prawdopodobne i remis z ŁKS-em i Guardioli już nawet Matka Boska nie uratuje.Nawet ciężko mi sobie wyobrazic kto mógłby go zastapic.Pewnie Dyzma po Euro....
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 08.04.2012, 18:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
odpadnięcie z PP co jest b.prawdopodobne i remis z ŁKS-em i Guardioli już nawet Matka Boska nie uratuje.Nawet ciężko mi sobie wyobrazic kto mógłby go zastapic.Pewnie Dyzma po Euro....
Obawiam się, że nas na niego nie stać.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.04.2012, 18:30
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że nas na niego nie stać.
Na Smudę? Jeśli nic się nie poprawi, to bardzo możliwe, że tak właśnie się stanie. Probierza pożegnają i Franz witamy...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.04.2012, 18:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Dyzma to kopacze musieli by jeszcze mecze kupować tak jak w Lubinie. Oczywiście bez wiedzy trenera
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 08.04.2012 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.04.2012, 18:33
Iliev bardzo dobrze grał wcześniej, a nie tylko rok wcześniej.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.04.2012, 18:50
Nawet jeśli Wisła odpadnie we wtorek z Ruchem to Probierza nie zwolnią
Zostanie do końca sezonu i będzie przygotowywał zespół do nowego.
Zastanówcie się przez moment..Bednarz zwołał konferencje prasową[oczywiście jeśli mu tego nie narzucono z góry]
i spowiadał się ze wszystkiego,m.in jeśli się dokładnie wsłuchacie jest wzmianka o tym,że już teraz szukają piłkarzy[celowo nie pisze wzmocnień]piłkarzy którzy zastąpią tych którzy zostaną wy.......eni i tych którym się kończą
kontrakty i Michał Probierz też uczestniczy w tych poszukiwaniach cyt.'' Jeśli Michał Probierz zgłosi brak lewego obrońcy w kadrze to będziemy sondować możliwość ściągnięcia danego zawodnika na tą pozycje''. To nie są moje słowa,wystarczy czytać ze zrozumieniem a nie tylko czytać.

Probierz na 100% nie odejdzie w tym ani na początku nowego sezonu..dostanie Swoją szanse,czyli nowych piłkarzy i okres przygotowawczy.
Nie prawdą jest też plotka o tym,bo i takie kwiatki się tu pojawiają,ze Wisła w ogóle zrezygnuje ze sprowadzania obcokrajowców w następnym okienku transferowym- BZDURA.

Cel jest taki,żeby jak najmniej wydać i o ile nie wszyscy to 90% piłkarzy będzie z wolnego transferu.

Mówi się o Głowackim,Brożku i to można uznać za wiarygodne,ale już to, ze np Pawłowski czy Makuszewski to trzeba włożyć między bajki.

Między słowami mówi się,że mają grać tacy zawodnicy jak Brud.. jeśli Bednarz mówi, ze Brud prezentuje się dobrze to oczywiście nie wie co mówi albo udaje..Brud jest słaby zero kreatywności,bezproduktywne bieganie i podawanie do tyłu dostał już szanse w paru meczach- nie wykorzystuje jej- out. Wchodzi Alan gra bardzo pewnie ,dostanie szanse w meczu z Ruchem i w innych mam nadzieje też,jeśli odpali to zostaje i tak to mam nadzieje będzie wyglądać w tym sezonie,który i tak już jest spisany na straty..zrobić naturalną selekcje i dostaniemy odpowiedź kto z młodzianów się nadaje a kto nie..aczkolwiek poza Urygą nie widzę specjalnie kandydatów,może Szewczyk może Maksymilian Michalski..trzeba dać im szanse jak Urydze i Brudowi..jeden ją wykorzystał drugi nie ale warto próbować.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.04.2012, 19:05
Głowacki jestem na nie. Pogra z 1-2 sezony u nas w międzyczasie odejdzie Uryga i po 2 latach nie będziemy mieć obroncy.Ja bym osobiście w tych meczach dał zagrać parze CZEKAJ-URYGA o ile ten pierwszy sie wyleczy!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.04.2012, 20:02
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Głowacki jestem na nie. Pogra z 1-2 sezony u nas w międzyczasie odejdzie Uryga i po 2 latach nie będziemy mieć obroncy.Ja bym osobiście w tych meczach dał zagrać parze CZEKAJ-URYGA o ile ten pierwszy sie wyleczy!
Zarówno Czekaj jak i Uryga to obrońcy którzy muszą się sporo uczyć. Niech lepiej nie robią tego od siebie nawzajem lub niech nie uczą się lepiej od Jaliensa lub Bunozy. Wielu z was zapomniało jak wyglądała gra Marcelo w swoich pierwszy meczach a jak wyglądała kiedy odchodził. Myślę że Marcelo naprawdę sporo zawdzięcza Arkowi Głowackiemu. Dlatego jakby Alan Uryga pograł obok takiego Głowackiego to mógłby zrobić duży postęp.

Rozumiem, że zapanował wszechobecny pogląd aby zbudować kadrę na młodych zawodnikach ale tak się po prostu nie da, po drugie tak nie można. Drużyna musi mieć doświadczonych zawodników. Przykład z dzisiaj, prawdopodobnie rozstrzygnęły się losy tytuły mistrza Angli, moim zdaniem i wielu fachowców wygra ManU dlatego, że ma w swojej kadrze doświadczonych zawodników którzy wielkortonie zdobywali już mistrzostwo i wytrzymali ciśnienie. Nawet Ferguson potrafił odkurzyć emerytowanego Scholsa aby pomógł w decydującej fazie rozgrywek.
Cieżko mi sobie wyobrazić jakby Urygra z Czekajem wymienili podania między sobą podania pod jakim kol wiek pressingiem, kolokwialnie mówiąc jeden byłby "osrany" drugi też, dlatego musi być ktoś kto ma już w swych szeregach rozegranych ze 100 meczów na poziomie ekstraklasy.

Aczkolwiek Uryga sprawia wrażenie zawodnika, który należy do odważnych co może mu bardzo pomóc.

sorry za off topic.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.04.2012 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 08.04.2012, 19:07
I już widzę te twoje płacze, gdy młodzi będą płacić frycowe, a Wisła przegrywać przez to mecze

Młodzi aby się ogrywać, muszą się od kogoś uczyć. Arek jest idealnym przykładem, który nie dość, że znacząco wzmocni defensywę to jeszcze poprowadzi młodych następców.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.04.2012, 19:10
Przecież Wisła i tak przegrywa mecze ostatnio.

Wg mnie powinni grać właśnie młodzi teraz, bo nie ma lepszego czasu na ogrywanie.

Ale jestem za powrotem Arka Głowackiego, bo tak jak piszesz, będą się mogli od Niego wiele nauczyć, zarówno piłkarsko, jak i mentalnie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 08.04.2012, 19:59
Chyba obaj nie mamy wątpliwości, że to jedynie sytuacja chwilowa i już wkrótce Wisła wróci tam gdzie jej miejsce, a porażek smak będzie nam obcy? Po burzy...

Pamiętam co się działo, gdy Czekaj, tak cholernie wywoływany przez masy ludzi na tym forum (słusznie), po kilku nieudanych interwencjach wywołał zbiorową histerię na forum W 90% przez tych, którzy sami się go domagali Także -> młodzi tak, ale w granicach rozsądku - jeżeli wpuści się młodego zbyt szybko na głęboką wodę, to skrzywdzi się i zawodnika i klub. Zawodnik musi być gotowy psychicznie i fizycznie.

A nie mam wątpliwości, że Urydze/Czekajowi lepiej by się grało z doświadczonym Głowackim, któremu mogą zaufać bezgranicznie, aniżeli zbierać doświadczenie na własnych błędach
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.04.2012, 22:55
Młodzi zawodnicy mają to do siebie że potrafią mieć duże wahania formy. Nie da się grać tylko młodymi.
Zespół to musi być mieszanka młodości z doświadczeniem.

Szkoda mi Probierza, bo z jednej strony dostaje taką szansę jaką jest prowadzenie takiego klubu jak Wisła Kraków a z drugiej strony, w gorszym momencie nie mógł przyjść. Nie dość że nie wie kompletnie kim będzie grał w przyszłym sezonie to jeszcze mówi sie otwarcie że Wisła nie będzie walczyć już o MP w następnym. Chyba nie tego się spodziewał przychodząc do nas...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2012, 23:20
Mówi się tak tylko i wyłącznie w jednym celu . Nie wywieraniu presji na zespole .

Który zespół ma pakę w ekstraklasie z którą nikt nie może się równać ? biedny Ruch , kopiąca Korona, Legia która dopiero co nie mogła wygrać od 4 spotkań ?

każdy może wygrać z każdym , więc w przyszłym sezonie startuje 16 zespołów z których wszystkie na starcie biją się o mistrza . Zapowiedzi są różne , ale kto staje do wyścigu tylko po to by zająć 3 miejsce od końca ?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.04.2012, 10:22
Mysle, że kibice i media też robią swoje. Drużyna jest krytykowana cały czas, są nagonki na poszczególnych piłkarzy... już z góry jest przesadzone kto wyleci. Oni już chyba są tym zmęczeni i mają w dupie na którym miejscu skończą. Na dodatek 3 trener w tym sezonie... masakra.
Odpowiedz cytując
Maska
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 10.04.2012, 09:39
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Mysle, że kibice i media też robią swoje. Drużyna jest krytykowana cały czas, są nagonki na poszczególnych piłkarzy... już z góry jest przesadzone kto wyleci. Oni już chyba są tym zmęczeni i mają w dupie na którym miejscu skończą. Na dodatek 3 trener w tym sezonie... masakra.
Podobnie mi się wydaje. Zapewne w drużynie było takie ciśnienie i presja, że większość zawodników nie poradziła sobie z tym a szczególnie ta osoba, która zwolniła Moskala. Gdyby dzisiaj wygrali z Ruchem i awansowali i by wygrali w derbach to by wszystko się odwróciło bo znów by mówili i pisali ludzie o nich pozytywnie - wtedy by nie było jeszcze sezonu przegranego za sprawą PP. Bo ciężko jest mi wyobraźić sobie, że rok temu zdobywaliśmy Mistrza a teraz nawet pucharów nie będzie.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.04.2012, 08:53
W obecnej sytuacji albo trzeba zostawić Probierza, bo i tak wiele gorzej nie będzie (choć o derby się obawiam ale za późno na rewolucję chyba).
Albo (i tu zaraz mnie zjedzą niektórzy) Henia Kasperczka zatrudnić -> warsztat, doświadczenie i umiejętności na pewno nieporównywalnie większe od Probierza i tak jak Henry ma szansę skorzystać z doświadczenia (choć może tego nie gwarantuje) to Probierz nie ma z czego korzystać, więc gwarantuje NIC.
Nie ma co się w obecnej sytuacji klubu napinać na trenera zagranicznego i to jeszcze z nazwiskiem (podobnie, jak na transfery), a wolę Hernia w najgorszej formie niż Frantza i Probierza na raz w najlepszej.
To mogłoby być wyjście z jakąkolwiek szansą na sukces i w naszym zasięgu finansowym.
Dla uzupełnienia - ja twierdzę, że Kasperczak niepotrzebnie wyleciał tak szybko za drugim razem (że o pierwszym nie wspomnę - zamiana na Liczkę) i że on swoje umie.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 10.04.2012 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.04.2012, 09:40
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Henia Kasperczka zatrudnić -> warsztat, doświadczenie i umiejętności na pewno nieporównywalnie większe od Probierza i tak jak Henry ma szansę skorzystać z doświadczenia (choć może tego nie gwarantuje) .
DRAMAT co ty mówisz?haha jeden z najgorszych/najgłupszych postów jakiego czeytałem. Kasperczan jest bardzo bardzo nędznym trenerem straciliśmy mistrza przez niego i kolejna kompromitacja z rach ciach ciach karabah. Z karabahem nasi gracze nic nie pokozali i zasłużenie odpadli z LE.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.04.2012, 09:59
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
DRAMAT co ty mówisz?haha jeden z najgorszych/najgłupszych postów jakiego czeytałem. Kasperczan jest bardzo bardzo nędznym trenerem straciliśmy mistrza przez niego i kolejna kompromitacja z rach ciach ciach karabah. Z karabahem nasi gracze nic nie pokozali i zasłużenie odpadli z LE.
Bo mieli odpaść żeby mogli odejść. Stara kretyńska metoda kopaczy. Sam jesteś nędzny, tyle co ma w CV Kasperczak to żaden polski trener nigdy nie osiągnie. I to w warunkach obiektywnych a nie sterowanych przez czarną mafię. Jak wygrywaliśmy mistrzostwo z 15 punktami przewagi to myślisz dzięki komu? Heniek nie szedł na układy tylko golił ile wlezie. To w pewnym momencie pajace z Warszawy komentując ligę zaczynały od drugiego miejsca. Myślisz ze Kasperczak zapomniał o co chodzi w piłce? Bo przecież przepisy się chyba nie zmieniły. Tylko jak już powiedziałem jeżeli piłkarze nie chcą grać i wygrywać to trener nic nie zmieni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 10.04.2012, 11:20
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo mieli odpaść żeby mogli odejść. Stara kretyńska metoda kopaczy. Sam jesteś nędzny, tyle co ma w CV Kasperczak to żaden polski trener nigdy nie osiągnie. I to w warunkach obiektywnych a nie sterowanych przez czarną mafię. Jak wygrywaliśmy mistrzostwo z 15 punktami przewagi to myślisz dzięki komu? Heniek nie szedł na układy tylko golił ile wlezie. To w pewnym momencie pajace z Warszawy komentując ligę zaczynały od drugiego miejsca. Myślisz ze Kasperczak zapomniał o co chodzi w piłce? Bo przecież przepisy się chyba nie zmieniły. Tylko jak już powiedziałem jeżeli piłkarze nie chcą grać i wygrywać to trener nic nie zmieni.
Smuda zbudował drużyne i charakter gry przylazł nędzny Kasperczak tylko to kontynuował. Miałeś niedawno kasperczana i co pokazał?!!!!!!!!! Mistrza straciliśmy jak by dostał Skorża mistrz by był!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 10.04.2012, 11:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo mieli odpaść żeby mogli odejść. Stara kretyńska metoda kopaczy. .
Powiedz mi kto po tej wpadce odszedł z klubu?
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.04.2012, 14:19
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Wielkim musisz być znawcą, skoro Kasperczaka - trenera z niejednym osiągnięciem, tak oceniasz.
Choć prawdę mówiąc sądzę, że nie masz o piłce pojęcia do tego stopnia, że nawet o jego osiągnięciach nie wiesz.
Myślę nadal, że Kasperczak mimo przerwy itp ma potencjał (wynikający choćby z doświadczenia) wiele większy niż Probierz (on nie ma z czego czerpać).
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2012, 14:27
Wielkim musisz być znawcą, skoro Kasperczaka - trenera z niejednym osiągnięciem, tak oceniasz.
Choć prawdę mówiąc sądzę, że nie masz o piłce pojęcia do tego stopnia, że nawet o jego osiągnięciach nie wiesz.
Myślę nadal, że Kasperczak mimo przerwy itp ma potencjał (wynikający choćby z doświadczenia) wiele większy niż Probierz (on nie ma z czego czerpać).
Wiadomo, ale Kasperczak nie wchodzi w układy, a to gorsze niż trąd.

medyk napisał(a):Wyświetl post
jak ktoś krytykuje Wisłe za wczorajszy mecz to jest ślepy albo meczu nie oglądał, takiej woli walki, biegania, i ciągu na przeciwnika nie było jeszcze w tym roku.
Tyle że nic to nie dało. A jak Ruch tracił korzystny wynik to nas klepali jak przedszkolaków. Dalej nie ma pomysłu, wszystko na żywioł, ale to nie powinno dziwić. Jaki trener taka gra.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 14:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 11.04.2012, 20:17
Kasperczak przechodzac do wisly przejoł druzyne po Smudzie. Zespol byl rwelacyjnie przygotowany kondycyjnie ale brakowalo im swiezosci. w 1 sezonie treningi kasperczaka daly super efekty bo zespol gral na swiezosci a efekty przynosiły treningi Smudy. W kolejnych latach Kasperczak ani raz nie potrafił przygotować dobrze zespołu a Wisła ponosiła porażki z słabymi rywali np. tiblisi oslo itd.
Powiec mi dlaczego Kasperczak od 2000r (po trenowaniu reprezentacji Mali) nie zrobił ani jednego dobrego wyniku, nie mówiąc już o przegraniu mistrzostwa w 2010r. Po koleji robił dziadostwa górniku kavali.

Na piłce się znam na pewno nie gorzej od ciebie.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.04.2012, 09:42
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl. To ze ma ambicje to jedno, a to ze nie towarzysza temu zadne umiejetnosci to drugie.
W Widzewie Probierz pracowal dosc dlugo, druzyna kompletnie sie nie rozwijala. W Jagiellonii mial przemiał ilu ? - 60 pilkarzy ? Kupowano mu kogo chcial. Sezon konia Grosickiego i walący bramki Frankowski. ŁKS to bardziej doswiadczenie i pilkarze, ktorzy wypluli płuca w derbach Łodzi. O Grecji sie nie wypowiadam, bo na podstawie prasy to moge oceniac kolor włosów Matki z Sosnowca.
Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.

Mam z nim jak z Okuką. Od ogloszenia go trenerem czekam na zwolnienie.
Mam tylko nadzieje, ze ta ofiara losu nie zawali derbow.

Osobną sprawą jest dla mnie Bednarz.
Juz chyba mniej bym przezywal tandem Kapka + Smuda niz Bednarz + Probierz.

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.

Probierz won. Bednarz won.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 09.04.2012, 10:40
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl. To ze ma ambicje to jedno, a to ze nie towarzysza temu zadne umiejetnosci to drugie.
W Widzewie Probierz pracowal dosc dlugo, druzyna kompletnie sie nie rozwijala. W Jagiellonii mial przemiał ilu ? - 60 pilkarzy ? Kupowano mu kogo chcial. Sezon konia Grosickiego i walący bramki Frankowski. ŁKS to bardziej doswiadczenie i pilkarze, ktorzy wypluli płuca w derbach Łodzi. O Grecji sie nie wypowiadam, bo na podstawie prasy to moge oceniac kolor włosów Matki z Sosnowca.
Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.

Otóż to zgadzam się w 100%
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.04.2012, 10:56
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, itd, itd

Myślałem, że zostałem sam na tym forum z podobnymi przemyśleniami.

No, ale jak widać mały klubik już jest.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.04.2012, 11:35

Kapka i tak rządzi w naszym klubie , ma większą władzę niz Bednarz z Probierzem razem wzięci . A to że piastuje ' tylko' stanowiska szefa skautów to akurat ma najmniejsze znaczenie .

Smuda? zamienił stryjek siekierkę na kijek .
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.04.2012, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kapka i tak rządzi w naszym klubie , ma większą władzę niz Bednarz z Probierzem razem wzięci . A to że piastuje ' tylko' stanowiska szefa skautów to akurat ma najmniejsze znaczenie .

Smuda? zamienił stryjek siekierkę na kijek .
Tyle, że Smuda był/jest zwyciezcą. Wygrywał lige, puchary, druzyny graly na maksimum.
Garguła by się nie uśmiechał po porazce u siebie z żenującą Lechią.

To tak jakby - przy zachowaniu wszelkich proporcji - porównywać McCarthy'ego do Fergusona.

Ciapą probierzopodobną jest tez Skorza. Przeciez juz tylko kwestia chwili jest kiedy poleci z Łazienkowskiej. To nie jest kaliber trenerow do druzyn takich jak Wisla, Legia. Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Probierze, Skorze, Fajne Czesie, Kafarskie czy Ulatowskie niech wypierdalaja do cracovii, łksów, Bełchatowów i Podbeskidziów.

Trenerem dla Wisly tez nie są Fornalik, Zielinski czy Ojrzynski. Chyba że sie przekalibrowujemy na Ruch czy tfu-Korone.

Owszem, Fornalik jest swietny. Ma w druzynie takie piłkaskie gówna jak Stawarczyk, Grodzicki, Szyndrowski, Grzyb, Janoszka czy Djokic, a wygrywa.
Ja jednak podziekuje za druzyne odpadów ligowych, osadzona w realiach wczesnych lat 90-ych.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.04.2012, 13:04
Tu potrzeba goscia z charyzmą, doswiadczeniem, ktory jak wchodzi do szatni to pilkarze go prosza o autograf.
Boniek na trenera!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów