The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2012, 15:37
Specyfika tego forum polega na tym, że nawet jeśli Wisła zatrudniłaby Guardiole, a do ataku kupiliby Rooneya to i tak znaleźliby się tu "fachowcy" chętni do ponarzekania
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.03.2012, 16:14
w GK probierz zdementował informację nt dogadywania się z BC przywrócenia Małeckiego do drużyny , Wywiad ze SV z Przeglądu to potwierdza
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2012, 19:57
Cupiał nie da wystarczająco dużo czasu ani nie zainwestuje wystarczająco by spełnić wymagania takiego trenera.
Probierz to człowiek na właściwym miejscu Widzi co jest grane, że żadnej pomocy nie dostanie od właściciela, więc wizji żadnej nie ma. Oprócz takiej "byle jak byle wygrywac" I tylko taki trener ma rację bytu przy obecnym właścicielu.

Przy okazji wracamy do stylu w którym najłatwiej jest punktować w lidze = pozwolić grać przeciwnikowi , a ten sam się wystrzela (zrobi błędy). Za Maaskanta i Moskala było odwrotnie. To my chcieliśmy grac, ale z racji tego, że w ofensywie nie mamy zawodników do takie gry korzystali na naszym stylu przeciwnicy. Robiliśmy głupie błędy, a oni strzelali bramki
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2012 o godz. 20:00.
..
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.03.2012, 20:39
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie da wystarczająco dużo czasu ani nie zainwestuje wystarczająco by spełnić wymagania takiego trenera.
Probierz to człowiek na właściwym miejscu Widzi co jest grane, że żadnej pomocy nie dostanie od właściciela, więc wizji żadnej nie ma. Oprócz takiej "byle jak byle wygrywac" I tylko taki trener ma rację bytu przy obecnym właścicielu.

Przy okazji wracamy do stylu w którym najłatwiej jest punktować w lidze = pozwolić grać przeciwnikowi , a ten sam się wystrzela (zrobi błędy). Za Maaskanta i Moskala było odwrotnie. To my chcieliśmy grac, ale z racji tego, że w ofensywie nie mamy zawodników do takie gry korzystali na naszym stylu przeciwnicy. Robiliśmy głupie błędy, a oni strzelali bramki
Tak, pozwolić grac przeciwnikowi. W naszej śmisznej lidze można, ale jak przyjdzie w końcu zagrać z normalną drużyną choćby z Azerbejdżanu, to w pałe bez sztycha. Dzisiejszy mecz wyglądał jak zawody trzeciej ligi. Zawodnicy poruszali się jak w zwolnionym tempie. A na onecie " Probież odmienił Wisłe" jasne zrobił z niej podwórkową drużynę. Nie wiem jaki wpływ na grę miała murawa, ale wyglądało to wszystko żałośnie.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź jest prosta: z tych, których znałem, żadnego. Może za pierwszym razem Kasperczaka.
Wszystko jest kwestią ceny, strategii i determinacji w realizowaniu odpowiedniej polityki klubu.
Skąd pomysł że wyniki zależą od trenera? Może tak być jeżeli zostaną spełnione warunki które u nas dawno nie były i boję sie ze nie będą spełnione. Mianowicie maksymalne zaangażowanie zawodników w wykonywanie zawodu. Warunek ten miał Kasperczak za pierwszym razem i tylko w pierwszym sezonie. Od tego czasu piłkarzyki grają jak im się podoba z naczelna zasadą byle czegoś nie sp...ć. Wynik w takiej sytuacji to loteria w najmniejszym stopniu nie zalezna od trenera.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.03.2012 o godz. 20:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2012, 20:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak, pozwolić grac przeciwnikowi. W naszej śmisznej lidze można, ale jak przyjdzie w końcu zagrać z normalną drużyną choćby z Azerbejdżanu, to w pałe bez sztycha. Dzisiejszy mecz wyglądał jak zawody trzeciej ligi. Zawodnicy poruszali się jak w zwolnionym tempie. A na onecie " Probież odmienił Wisłe" jasne zrobił z niej podwórkową drużynę. Nie wiem jaki wpływ na grę miała murawa, ale wyglądało to wszystko żałośnie.
Ja rozumiem. Ale nic na to nie poradzimy. Był Maaskant/próbował wprowadzić inny styl, ale nie dostał zaufania, czasu, odpowiednich pilkarzy do tego pomysłu. Kazik próbował kontynuowac jego dzieło z malymi poprawkami, ale trochę pecha, braki w drużynie = szybki wylot.
Jak właściciel nie myśli przyszłościowo i chce wyniki na teraz to (tak jak pisałem) = ,możemy jedynie grać w ten sposób jak teraz. Dlaczego trener który jest na kontrakcie i od wyników zależy jego dłuższe funkcjonowanie ma się przejmować na zapas i myśleć długo falowo skoro w klubie nikt w ten sposób nie myśli ? A no właśnie, nikt tak nie będzie robił a tym bardziej inteligentny trener jakim jest Michał Cwaniak Pep Probierz.
Być może puchary to zweryfikują kolejnym Karabachem. Ale nie mam zamairu się zamartwiać. Taka jest polityka właściciela więc jak sobie pościelisz...itd
za długo Wiśle kibicuję żeby mnie to ruszało.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2012 o godz. 20:57.
..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.03.2012, 20:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Skąd pomysł że wyniki zależą od trenera?
Tak jest. Zlikwidować zawód trenera. Po co trenerzy? Niech babcia klozetowa prowadzi zespół.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 03.03.2012, 21:13
willow napisał(a):Wyświetl post
Tak jest. Zlikwidować zawód trenera. Po co trenerzy? Niech babcia klozetowa prowadzi zespół.
Nie to zebym podwazal znaczenie trenera, ale jak zobaczysz to co dzisiaj zrobil Sikorski z Polonii to czlowiek moze dojsc do wniosku ze czasem sukces/porazka, zwyciestwo/przegrana zalezy od dobrego przystawienia stopy.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.03.2012, 21:26
RAF napisał(a):Wyświetl post
Nie to zebym podwazal znaczenie trenera, ale jak zobaczysz to co dzisiaj zrobil Sikorski z Polonii to czlowiek moze dojsc do wniosku ze czasem sukces/porazka, zwyciestwo/przegrana zalezy od dobrego przystawienia stopy.
Nie czasem tylko prawie zawsze, niestety
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.03.2012, 19:58
Probierz musi dostac szanse - ale na dłuzej a nie do konca sezonu
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2012, 20:47
Mimo wszystko widać że gość żyje przy linii, stara się pomóc na bieżąco drużynie.

No i języki. Ma wejść Plajic a Probierz z nim spokojnie gada i tłumaczy co i jak.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.03.2012, 20:54
iiYama napisał(a):Wyświetl post
No i języki. Ma wejść Plajic a Probierz z nim spokojnie gada i tłumaczy co i jak.
Hahaha!!!

To wyobraź sobie, że mówił do niego po polsku.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2012, 21:09
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Hahaha!!!

To wyobraź sobie, że mówił do niego po polsku.
Skąd ta informacja?

Mnie się zdaje że po Niemiecku z nim rozmawiał, przynajmniej takie przypuszczenie mam. Plajic sprecha na 100 a Probierz ponoć.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.03.2012, 21:14
Skąd ta informacja?

Mnie się zdaje że po Niemiecku z nim rozmawiał, przynajmniej takie przypuszczenie mam. Plajic sprecha na 100 a Probierz ponoć.
Nie od dziś wiadomo, że Probierz zna niemiecki, nie ma co do tego wątpliwości, ja myśląc zawsze o nim jeśli by mnie ktoś zapytał o jego języki obce pierwsze co bym stwierdził to niemiecki. Jest mnóstwo newsów o znajomości przez Probierza niemieckiego.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.03.2012, 00:48
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Nie od dziś wiadomo, że Probierz zna niemiecki, nie ma co do tego wątpliwości, ja myśląc zawsze o nim jeśli by mnie ktoś zapytał o jego języki obce pierwsze co bym stwierdził to niemiecki. Jest mnóstwo newsów o znajomości przez Probierza niemieckiego.

Przeciez jak Probierz mial konferecje prasowe w Arisie to po niemiecku perfect gadał.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 03.03.2012, 20:57
Mimo wszystko widać że gość żyje przy linii, stara się pomóc na bieżąco drużynie.

Zgadzam się, co prawda postawa trenera w trakcie meczu ma mniejsze znaczenie niż same wyniki i gra drużyny ale fajnie jak widać, że gość przeżywa mecz, czasami skacze pajacyk na sznurkach i się wczuwa w mecz. Znajomość języków to dla trenera niezwykle ważna rzecz, u nas myślę dogada się z każdym zawodnikiem bez problemu.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.03.2012, 21:22
Probierz 4 lata grał u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy w miarę ogarnięty człowiek w takim czasie nauczy się języka w stopniu "komunikatywnym".
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 03.03.2012, 21:50
ale dobrze poukładany zespół przez trenera ma takich sytuacji w meczu 5.. strzałów na bramkę kilkadziesiąt, celnych kilkanaście! Z tego zawsze padną jakieś bramki..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.03.2012, 22:28
pysio napisał(a):Wyświetl post
ale dobrze poukładany zespół przez trenera ma takich sytuacji w meczu 5.. strzałów na bramkę kilkadziesiąt, celnych kilkanaście! Z tego zawsze padną jakieś bramki..
Yhm. Nie wiem, czy Barcelona oddaje KILKADZIESIĄT strzałów na bramkę.

Tak sobie myślę, że po prostu musimy grać już teraz tylko i wyłącznie konsekwentnie i na taką taktykę nastawiony jest Probierz. Teraz już nieważne w jakim stylu, nieważne czy nogą, głową czy prawym półdupkiem - mamy zdobywać gole i zdobywać punkty. Bo one nam są potrzebne jak rybie woda Ja dzisiejszym meczem zbudowany nie jestem, tak ogólnie rzecz ujmując, ale wreszcie przełamany został impas, jest wygrana i tego było trzeba. Tyle. Brawo dla Probierza za ustawienie 4-4-2.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2012, 00:18
Styl się pogorszył, ale wreszcie wygraliśmy nie dość, że na wyjeździe (choć paradoksalnie w tym sezonie przegrywaliśmy głównie na Reymonta) to więcej niż jedną bramką. Wszystko fajnie, ale mam jedno zastrzeżenie. Podobało mi się, że Probierz wziął do kadry Stanka, ale to, że zamiast go wpuścić na ostatnie minuty skorzystał z usług Dragana już nie. Szkoda, że nie wypróbował przy pewnym wyniku kolejnego piłkarza, a wpuścił kogoś kto w tym sezonie gra słabo. 80. minuta i wynik 2:0 to dobry moment, aby wpuścić kogoś młodego, aby się ogrywał.

Jednak pamiętam, że w Jadze nie bał się korzystać z usług młodych zawodników. Może ktoś się objawi. Potrzebujemy świeżej krwi.

Co do gry dwóch napastników ciekawi mnie, czy w takim samym ustawieniu wyjdziemy z Lechem. Probierz może sprawić, że zagramy w pucharach. Martwi mnie tylko, że kolejny raz zalążki krakowskiej piłki zostały odstawione z powodu niezadowalających wyników. Widać, że możemy mieć albo ładniejszy styl, albo lepsze wyniki. Mam nadzieję, że będą wkrótce i świetne wyniki i ładny styl.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.03.2012, 10:37
Wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu oglądałem drugą połowę w wykonaniu Wisły w całkowitym spokoju. Naprawdę miałem gdzieś styl w tym meczu. Liczyły się tylko 3 pkt. Lechia nie pokazała kompletnie nic i została całkowicie zdominowana. Próbowali grać z nami na stojąco najniższym kosztem sił, jakby z góry byli i tak przygotowani na porażkę. Z taką grą naprawdę ciężko będzie im się utrzymać w lidze.

Teraz na tapecie tylko Lech Poznań. Trener Probierz będzie miał teraz odrobinę więcej czasu na treningi z drużyną i w piątek mają wyjść jeszcze z wiekszą pianą niż wczoraj.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.03.2012, 21:24
heh hiszpańskiego nie zna, a Nunez, Diaz, Chavez raczej po angielsku nie gadają

Najważniejsze, żeby powiedział im (trochę koślawo wyszło)
Sin palabras innecesarias, jugar en el terreno de juego
drudge !

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 03.03.2012, 21:50
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post

drudge !

Nie wierzę, że ta trójka nie dogada się w prostych rzeczach z Probierzem po angielsku.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.03.2012, 21:54
Nie wierzę, że ta trójka nie dogada się w prostych rzeczach z Probierzem po angielsku.
mozna tez zapytac czy przez 3,5 roku w miarę ogarnięty człowiek jest w stanie się nauczyc jezyka w obcym kraju ? Diaz wlasnie tyle juz u nas siedzi , z roczną przerwą
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.03.2012, 22:40
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post

drudge !

Probierz zna hiszpański (lub się uczy, z tego co pamiętam z wywiadu z C+ jakieś pół roku temu)
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Stary 03.03.2012, 22:20
No dokładnie poza tym była przecież jakaś akcja, że piłkarze uczyli się polskiego z nauczycielem jest filmik nawet z tego, nie wiem ile z tego teraz zostało, czy jakieś lekcje mają ale proste, przydatne podczas meczu słowa używane na treningu łapią pewnie szybko i łatwo. No jeśli Tomek Jirsak już sobie tak fajnie mówi z tym czeskim akcencikiem po polsku to dlaczego inni mieliby nie umieć powiedzieć paru słów po polsku.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.03.2012, 00:37
No dokładnie poza tym była przecież jakaś akcja, że piłkarze uczyli się polskiego z nauczycielem jest filmik nawet z tego, nie wiem ile z tego teraz zostało, czy jakieś lekcje mają ale proste, przydatne podczas meczu słowa używane na treningu łapią pewnie szybko i łatwo. No jeśli Tomek Jirsak już sobie tak fajnie mówi z tym czeskim akcencikiem po polsku to dlaczego inni mieliby nie umieć powiedzieć paru słów po polsku.
Pareiko z Genkovem już udzielają wywiadów po polsku, Serbom też pewnie już niewiele brakuje
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 03.03.2012, 23:56
Dudu Biton:

Cytat:
Nie wiedzieliśmy, że trener zostanie zmieniony. Ten trener jest pozytywnie agresywny, jest dobrym motywatorem, wierzy w nas i chce byśmy wszyscy walczyli. Widzieliście, że dzisiaj Wisła walczyła.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.03.2012, 00:37
Mam nadzieje że Probierz wprowadzi grę różnymi ustawieniami, i to przyniesie chaos w szeregach rywali, inaczej znowu wyjdzie z 5 meczy a później każdy będzie wiedział jak grac z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.03.2012, 02:55
W chujowy sposób Kazka wyjebali za to nalezy się karny kutas basałajowi jednak ciesze się ,że Probierz jest trenerem bo to gość z jajami ,żyje meczem,swego czasu pamiętam jak widziałem jak na sparingu bodajże Widzewa z Wisłą darł mordę tak jak by grał o finał ligi mistrzów,gość tym żyje i to mi się podoba.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.03.2012, 08:14
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
W chujowy sposób Kazka wyjebali za to nalezy się karny kutas basałajowi jednak ciesze się ,że Probierz jest trenerem bo to gość z jajami ,żyje meczem,swego czasu pamiętam jak widziałem jak na sparingu bodajże Widzewa z Wisłą darł mordę tak jak by grał o finał ligi mistrzów,gość tym żyje i to mi się podoba.
Nie wiem czemu tak wszyscy czepiaja sie Basałaja jak tutaj kluczowe zdanie ma Cupiał. I co z tego, ze nie widział sie z Probierzem jak mogł polecic rozmowe własnie Basalajowi. I moim zdaniem Probierza tez wymyslił Cupiał dlatego od wtorku były z Nim rozmowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów