|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Specyfika tego forum polega na tym, że nawet jeśli Wisła zatrudniłaby Guardiole, a do ataku kupiliby Rooneya to i tak znaleźliby się tu "fachowcy" chętni do ponarzekania
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
w GK probierz zdementował informację nt dogadywania się z BC przywrócenia Małeckiego do drużyny , Wywiad ze SV z Przeglądu to potwierdza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cupiał nie da wystarczająco dużo czasu ani nie zainwestuje wystarczająco by spełnić wymagania takiego trenera.
Probierz to człowiek na właściwym miejscu Widzi co jest grane, że żadnej pomocy nie dostanie od właściciela, więc wizji żadnej nie ma. Oprócz takiej "byle jak byle wygrywac" I tylko taki trener ma rację bytu przy obecnym właścicielu. Przy okazji wracamy do stylu w którym najłatwiej jest punktować w lidze = pozwolić grać przeciwnikowi , a ten sam się wystrzela (zrobi błędy). Za Maaskanta i Moskala było odwrotnie. To my chcieliśmy grac, ale z racji tego, że w ofensywie nie mamy zawodników do takie gry korzystali na naszym stylu przeciwnicy. Robiliśmy głupie błędy, a oni strzelali bramki
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2012 o godz. 20:00.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Skąd pomysł że wyniki zależą od trenera? Może tak być jeżeli zostaną spełnione warunki które u nas dawno nie były i boję sie ze nie będą spełnione. Mianowicie maksymalne zaangażowanie zawodników w wykonywanie zawodu. Warunek ten miał Kasperczak za pierwszym razem i tylko w pierwszym sezonie. Od tego czasu piłkarzyki grają jak im się podoba z naczelna zasadą byle czegoś nie sp...ć. Wynik w takiej sytuacji to loteria w najmniejszym stopniu nie zalezna od trenera.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.03.2012 o godz. 20:50.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jak właściciel nie myśli przyszłościowo i chce wyniki na teraz to (tak jak pisałem) = ,możemy jedynie grać w ten sposób jak teraz. Dlaczego trener który jest na kontrakcie i od wyników zależy jego dłuższe funkcjonowanie ma się przejmować na zapas i myśleć długo falowo skoro w klubie nikt w ten sposób nie myśli ? A no właśnie, nikt tak nie będzie robił a tym bardziej inteligentny trener jakim jest Michał Cwaniak Pep Probierz. Być może puchary to zweryfikują kolejnym Karabachem. Ale nie mam zamairu się zamartwiać. Taka jest polityka właściciela więc jak sobie pościelisz...itd za długo Wiśle kibicuję żeby mnie to ruszało.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2012 o godz. 20:57.
![]()
.
. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak jest. Zlikwidować zawód trenera. Po co trenerzy? Niech babcia klozetowa prowadzi zespół.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie to zebym podwazal znaczenie trenera, ale jak zobaczysz to co dzisiaj zrobil Sikorski z Polonii to czlowiek moze dojsc do wniosku ze czasem sukces/porazka, zwyciestwo/przegrana zalezy od dobrego przystawienia stopy.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Probierz musi dostac szanse - ale na dłuzej a nie do konca sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mimo wszystko widać że gość żyje przy linii, stara się pomóc na bieżąco drużynie.
No i języki. Ma wejść Plajic a Probierz z nim spokojnie gada i tłumaczy co i jak. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Skąd ta informacja?
Mnie się zdaje że po Niemiecku z nim rozmawiał, przynajmniej takie przypuszczenie mam. Plajic sprecha na 100 a Probierz ponoć. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie od dziś wiadomo, że Probierz zna niemiecki, nie ma co do tego wątpliwości, ja myśląc zawsze o nim jeśli by mnie ktoś zapytał o jego języki obce pierwsze co bym stwierdził to niemiecki. Jest mnóstwo newsów o znajomości przez Probierza niemieckiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Przeciez jak Probierz mial konferecje prasowe w Arisie to po niemiecku perfect gadał. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, co prawda postawa trenera w trakcie meczu ma mniejsze znaczenie niż same wyniki i gra drużyny ale fajnie jak widać, że gość przeżywa mecz, czasami skacze pajacyk na sznurkach i się wczuwa w mecz. Znajomość języków to dla trenera niezwykle ważna rzecz, u nas myślę dogada się z każdym zawodnikiem bez problemu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Probierz 4 lata grał u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy w miarę ogarnięty człowiek w takim czasie nauczy się języka w stopniu "komunikatywnym".
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ale dobrze poukładany zespół przez trenera ma takich sytuacji w meczu 5.. strzałów na bramkę kilkadziesiąt, celnych kilkanaście! Z tego zawsze padną jakieś bramki..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Tak sobie myślę, że po prostu musimy grać już teraz tylko i wyłącznie konsekwentnie i na taką taktykę nastawiony jest Probierz. Teraz już nieważne w jakim stylu, nieważne czy nogą, głową czy prawym półdupkiem - mamy zdobywać gole i zdobywać punkty. Bo one nam są potrzebne jak rybie woda Ja dzisiejszym meczem zbudowany nie jestem, tak ogólnie rzecz ujmując, ale wreszcie przełamany został impas, jest wygrana i tego było trzeba. Tyle. Brawo dla Probierza za ustawienie 4-4-2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Styl się pogorszył, ale wreszcie wygraliśmy nie dość, że na wyjeździe (choć paradoksalnie w tym sezonie przegrywaliśmy głównie na Reymonta) to więcej niż jedną bramką. Wszystko fajnie, ale mam jedno zastrzeżenie. Podobało mi się, że Probierz wziął do kadry Stanka, ale to, że zamiast go wpuścić na ostatnie minuty skorzystał z usług Dragana już nie. Szkoda, że nie wypróbował przy pewnym wyniku kolejnego piłkarza, a wpuścił kogoś kto w tym sezonie gra słabo. 80. minuta i wynik 2:0 to dobry moment, aby wpuścić kogoś młodego, aby się ogrywał.
Jednak pamiętam, że w Jadze nie bał się korzystać z usług młodych zawodników. Może ktoś się objawi. Potrzebujemy świeżej krwi. Co do gry dwóch napastników ciekawi mnie, czy w takim samym ustawieniu wyjdziemy z Lechem. Probierz może sprawić, że zagramy w pucharach. Martwi mnie tylko, że kolejny raz zalążki krakowskiej piłki zostały odstawione z powodu niezadowalających wyników. Widać, że możemy mieć albo ładniejszy styl, albo lepsze wyniki. Mam nadzieję, że będą wkrótce i świetne wyniki i ładny styl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu oglądałem drugą połowę w wykonaniu Wisły w całkowitym spokoju. Naprawdę miałem gdzieś styl w tym meczu. Liczyły się tylko 3 pkt. Lechia nie pokazała kompletnie nic i została całkowicie zdominowana. Próbowali grać z nami na stojąco najniższym kosztem sił, jakby z góry byli i tak przygotowani na porażkę. Z taką grą naprawdę ciężko będzie im się utrzymać w lidze.
Teraz na tapecie tylko Lech Poznań. Trener Probierz będzie miał teraz odrobinę więcej czasu na treningi z drużyną i w piątek mają wyjść jeszcze z wiekszą pianą niż wczoraj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
heh hiszpańskiego nie zna, a Nunez, Diaz, Chavez raczej po angielsku nie gadają
Najważniejsze, żeby powiedział im (trochę koślawo wyszło) Sin palabras innecesarias, jugar en el terreno de juego drudge ! ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wierzę, że ta trójka nie dogada się w prostych rzeczach z Probierzem po angielsku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Probierz zna hiszpański (lub się uczy, z tego co pamiętam z wywiadu z C+ jakieś pół roku temu)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie poza tym była przecież jakaś akcja, że piłkarze uczyli się polskiego z nauczycielem jest filmik nawet z tego, nie wiem ile z tego teraz zostało, czy jakieś lekcje mają ale proste, przydatne podczas meczu słowa używane na treningu łapią pewnie szybko i łatwo. No jeśli Tomek Jirsak już sobie tak fajnie mówi z tym czeskim akcencikiem po polsku to dlaczego inni mieliby nie umieć powiedzieć paru słów po polsku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dudu Biton:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje że Probierz wprowadzi grę różnymi ustawieniami, i to przyniesie chaos w szeregach rywali, inaczej znowu wyjdzie z 5 meczy a później każdy będzie wiedział jak grac z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W chujowy sposób Kazka wyjebali za to nalezy się karny kutas basałajowi jednak ciesze się ,że Probierz jest trenerem bo to gość z jajami ,żyje meczem,swego czasu pamiętam jak widziałem jak na sparingu bodajże Widzewa z Wisłą darł mordę tak jak by grał o finał ligi mistrzów,gość tym żyje i to mi się podoba.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|

|