The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2012, 09:22
http://www.wprost.pl/ar/116819/Boni-...polpracy-z-SB/
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.01.2012, 11:14
Czym skorupa za młodu nasiąknie tym na starość trąci

Ciągle nie mogę zrozumieć czemu Czesi mogli 15 lat temu powiedzieć STOP i dzisiaj żaden UBek nie ma prawa pracy w żadnych strukturach państwowych a u nas cała masa siedzi w TV, Firmach już o Parlamencie nie wspomnę.

Schemat przepychania ACTA to tylko przykład naleciałości z poprzedniego systemu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.01.2012, 16:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Ciągle nie mogę zrozumieć czemu Czesi mogli 15 lat temu powiedzieć STOP i dzisiaj żaden UBek nie ma prawa pracy w żadnych strukturach państwowych a u nas cała masa siedzi w TV, Firmach już o Parlamencie nie wspomnę.
Polecam film "Nocna zmiana" wszystko jest pięknie wyjaśnione.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.01.2012, 19:09
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Polecam film "Nocna zmiana" wszystko jest pięknie wyjaśnione.
I wystepują w nim m.in. obecni gwiazdorzy polityczni: Tusk&Pawlak a oficerem prowadzącycm jest ...Bolek, którego gra Lech Wałęsa.

Cytat:
Dialog w wykonaniu rządu: usunięto negatywne wpisy z facebookowej strony KPRM, krytykujących zbanowano.
W trosce o poziom komentarzy - oczywiście.

Oto pojęcia "dialog" przez rząd.
Pomyśleć, że Tusk nie tak dawno wzywał naiwnych do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" w obronie jakoby zagrozonej demokracji . Oczywiście było to wtedy kiedy jeszcze sam nie dorwał się do władzy.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 25.01.2012, 19:27
wolfy napisał(a):
Gratulacje dla ludzi próbujących usprawiedliwiać to co robi PO wpadkami PiS-u lub usprawiedliwiać ignorancję tych drugich. PiS jest technicznie opóźniony w stopniu równie wysokim jak PO, ale to ma być argumentem za?

Będę szczery - uważam ludzi którzy głosowali za drugą kadencją PO za idiotów. Mój pogląd na intelekt tych dzięki którym mamy kolejne "sukcesy" to jedno, ale robienie z dyskusji o poważnym kryzysie demokracji (a jest nim skuteczne przepchnięcie ACTA przez PO z totalnym olaniem ekspertyz i bez dialogu z ośrodkami społecznymi) kolejnej partyjnej napierdalanki jest zwyczajnie szkodliwe. Ci idioci właśnie zostali uświadomieni i mogą się przydać. Mogą zrobić coś również we własnym interesie, zanim rząd ich złapie jeszcze krócej za mordę i będziemy mieli model rosyjski demokracji.
Można śmiać się (lub płakać) ze facebookowe ludki dopiero teraz zaczęły coś kojarzyć, ale nie wolno tracić z oczu celu. A właściwie dwóch:

1) Zapobieżenie niejasnym przepisom otwierającym drogę o nadużyć
2) Danie po łapach rządzącym tak, żeby następnym razem cztery razy się zastanowili zanim spróbują coś majstrować za plecami wyborców.

To się liczy, a nie: kto akurat miał rację.

P.S. Dla każdego wyborcy PO który poczuł się dotknięty: wyraziłem szczerze swoją prywatną opinię. W dupie mam to co sądzisz o Kaczyńskim, nie jestem wyborcą PiS-u, nie obchodzi mnie też jaki to ciąg myślowy skłonił cię do postawienia krzyżyka tam gdzie to rzeczywiście zrobiłeś. Nie dyskutujmy o tym tutaj.

P.S. 2: Coraz ciekawiej - Ministerstwo Kultury zdaniem RPO już przygotowało projekt nakazujący dostawcom śledzenie internautów. Brak mi słów...

Nikt sie do niczego nie przyda. Pamietasz rok temu afere z OFE i zwiazany z tym szum? A pamietasz wynik wyborow?
Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze i teraz zupelnie nic sie nie zmieni.
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2012, 20:48
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Nikt sie do niczego nie przyda. Pamietasz rok temu afere z OFE i zwiazany z tym szum? A pamietasz wynik wyborow?
Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze i teraz zupelnie nic sie nie zmieni.
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html
Ale ja wynik wyborów mam gdzieś. Tu chodzi o dopilnowanie, żeby ACTA zostało ujebane, a już na pewno - niedopuszczenie do radosnej twórczości w polskich przepisach, o jakiej wspomniał RPO.

Wybory za cztery lata. Mnie za rok, góra półtora w tym kraju już nie będzie. Mógłbym wyjechać już dziś, ale bardziej opłaca mi się wpisać kilka punktów i certyfikatów do CV. I tu nie chodzi o zarobki (choć różnice są kolosalne), bo te w kraju są dla mnie naprawdę świetne - w porównaniu do cen. Bardziej o normalność.

Jest dokładnie tak, jak to opisał marszałek (z którym rzadko się zgadzam, ale tu trafił w sedno): już mi nie zależy, skoro idioci kręcą bicz na swoje dupsko, to niech później nie płaczą. Mnie tylko chodzi o to, żebym i ja nie oberwał za nieswoją głupotę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 25.01.2012, 21:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale ja wynik wyborów mam gdzieś. Tu chodzi o dopilnowanie, żeby ACTA zostało ujebane, a już na pewno - niedopuszczenie do radosnej twórczości w polskich przepisach, o jakiej wspomniał RPO.

Wybory za cztery lata. Mnie za rok, góra półtora w tym kraju już nie będzie. Mógłbym wyjechać już dziś, ale bardziej opłaca mi się wpisać kilka punktów i certyfikatów do CV. I tu nie chodzi o zarobki (choć różnice są kolosalne), bo te w kraju są dla mnie naprawdę świetne - w porównaniu do cen. Bardziej o normalność.

Jest dokładnie tak, jak to opisał marszałek (z którym rzadko się zgadzam, ale tu trafił w sedno): już mi nie zależy, skoro idioci kręcą bicz na swoje dupsko, to niech później nie płaczą. Mnie tylko chodzi o to, żebym i ja nie oberwał za nieswoją głupotę.
Ale ja wlasnie o tym mowie - wynik wyborow mozesz sobie miec gdzies ale to, ze jest on przesadzony przyczynia sie do tego ze chocbys wyjechal do Papui-Nowej Gwinei to rzad ACTa i co tam sobie jeszcze wymysli wprowadzi.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.01.2012, 12:17
Drozd nie nerwuj się bo złość piękności szkodzi.
Czy ma to jakieś znaczenie kogo my do jakichś tam ciał wybieramy, skoro po dwóch latach po głosowaniu na tak w Parlamencie Europejskim przedstawiciel partii tak głosujących mówi, że gostkowie się pomylili i tyle.

Saper myli się tylko raz, a polityk może podkładać miny bez żadnych konsekwencji i to jest cały ból.

Do wszystkiego dochodzą, słuszne czy nie to temat na inną dyskusję, głosy ludzi kultury jak Hołdys; którzy najpierw przy stole ("Drugie Śniadanie Mistrzów") są zaciekliwymi wrogami polityki "Słońca Peru", a w krótkim czasie idą za jego pomysłami w ogień.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - szkoda, że u nas zależy to w większości od miejsca siedzenia w stacji telewizyjnej w jakiej w danej chwili się adwersarz znajduje.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 13:42
Uważam, że to dobry pomysł na pokazanie pajacom, którzy kryją się za plecami rządu co o nich myślimy.
Niech pamiętają, że odpowiedzialność mają przede wszystkim wobec wyborców.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 18:51
Dialog w wykonaniu rządu: usunięto negatywne wpisy z facebookowej strony KPRM, krytykujących zbanowano.
W trosce o poziom komentarzy - oczywiście.

Oto rozumienie pojęcia "dialog" przez rząd.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 21:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 19:13
Gratulacje dla ludzi próbujących usprawiedliwiać to co robi PO wpadkami PiS-u lub usprawiedliwiać ignorancję tych drugich. PiS jest technicznie opóźniony w stopniu równie wysokim jak PO, ale to ma być argumentem za?

Będę szczery - uważam ludzi którzy głosowali za drugą kadencją PO za idiotów. Mój pogląd na intelekt tych dzięki którym mamy kolejne "sukcesy" to jedno, ale robienie z dyskusji o poważnym kryzysie demokracji (a jest nim skuteczne przepchnięcie ACTA przez PO z totalnym olaniem ekspertyz i bez dialogu z ośrodkami społecznymi) kolejnej partyjnej napierdalanki jest zwyczajnie szkodliwe. Ci idioci właśnie zostali uświadomieni i mogą się przydać. Mogą zrobić coś również we własnym interesie, zanim rząd ich złapie jeszcze krócej za mordę i będziemy mieli model rosyjski demokracji.
Można śmiać się (lub płakać) ze facebookowe ludki dopiero teraz zaczęły coś kojarzyć, ale nie wolno tracić z oczu celu. A właściwie dwóch:

1) Zapobieżenie niejasnym przepisom otwierającym drogę o nadużyć
2) Danie po łapach rządzącym tak, żeby następnym razem cztery razy się zastanowili zanim spróbują coś majstrować za plecami wyborców.

To się liczy, a nie: kto akurat miał rację.

P.S. Dla każdego wyborcy PO który poczuł się dotknięty: wyraziłem szczerze swoją prywatną opinię. W dupie mam to co sądzisz o Kaczyńskim, nie jestem wyborcą PiS-u, nie obchodzi mnie też jaki to ciąg myślowy skłonił cię do postawienia krzyżyka tam gdzie to rzeczywiście zrobiłeś. Nie dyskutujmy o tym tutaj.

P.S. 2: Coraz ciekawiej - Ministerstwo Kultury zdaniem RPO już przygotowało projekt nakazujący dostawcom śledzenie internautów. Brak mi słów...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 19:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2012, 21:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co Ty spales ostatnie 5 lat i sie wczoraj obudziles? Przeciez to jest glowny i jedyny powod popierania PO od dawna
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 21:24
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Co Ty spales ostatnie 5 lat i sie wczoraj obudziles? Przeciez to jest glowny i jedyny powod popierania PO od dawna
Nie. Powody są inne, ale bezpośrednią przyczyną jest zidiocenie społeczeństwa.

Ale w kwestii ACTA to bez znaczenia. Fajnie, że czujemy się lepsi od wyborców PO, ale to jak cieszyć się z zabrania upośledzonemu dziecku lizaka. W dodatku - do niczego nie prowadzi.

Dzięki akcji Anonymous media zajęły się w ogóle problemem, a na facebookowe ludki padł blady strach. Nie przeraziły ich podwyżki podatków, to jak limity emisji dojebią ich budżetom, ale coś w końcu do nich jednak dotarło. Postanowili bronić własnego dupska.

Nic, tylko się cieszyć.

Naprawdę, skończmy z przepychankami. Niech każdy spróbuje coś zrobić. Na przykład podpisać petycję z interii, co skutkuje automatycznym wysłaniem maila do posłów z twojego okręgu wyborczego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 21:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów