The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2012, 21:31
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Do jasnej cholery! Jak nigdy nie byłem zwolennikiem żadnych teorii o zamachach, wykłócałem się z Drozdem, gdy ten miał odjazdy (sorry, taka prawda) i próbował udowodnić, że samolot nie mógł się obrócić (podczas gdy ostatnia katastrofa innego Tu pokazała, że jest to możliwe) czy coś, to jednego nie da się ukryć - coś z tym śledztwem jest nie tak. Za dużo tych wrzutek medialnych, które wydają się zbyt dokładnie przygotowane i wprowadzone do obiegu medialnego, za dużo krętactw i nieprawidłowości. Coś tu śmierdzi! Nadal trudno mi uwierzyć w zamach, to nie składa się na logiczną całość. Ale coś jest nie tak i to widać na pierwszy rzut oka.
O którą katastrofę chodzi ? Ostatnie były te 2 :
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/ro...ci_191830.html .
http://www.polonia360.com/News_katas...3244_7_98.aspx

I samoloty rozpadły sie na kilka części , w obu przypadkach byli ocaleni, żaden z nich się nie obrócił, żaden z nich nie rozpadł się na tysiące kawałków w promieniu kilkuset metrów .
W 2 przypadku na wysokości kilkuset metrów wysiadły 3 silniki a mimo to samolot szybując we mgle i uderzając dziobem w ziemię rozpadł się na tylko 3 kawałki.
U nas na 5 metrach zawadza niby w drzewo i z ok 10-15 m (ponieważ nabierał wysokości )spada na ziemię rozpadając sie na jak domek z kart.
Czy naprawdę trzeba być lotnikiem żeby dostrzec że coś tu jest grubo nie halo?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.01.2012, 21:49
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
http://www.polonia360.com/News_katas...3244_7_98.aspx

I samoloty rozpadły sie na kilka części , w obu przypadkach byli ocaleni, żaden z nich się nie obrócił, żaden z nich nie rozpadł się na tysiące kawałków w promieniu kilkuset metrów .
W 2 przypadku na wysokości kilkuset metrów wysiadły 3 silniki a mimo to samolot szybując we mgle i uderzając dziobem w ziemię rozpadł się na tylko 3 kawałki.
U nas na 5 metrach zawadza niby w drzewo i z ok 10-15 m (ponieważ nabierał wysokości )spada na ziemię rozpadając sie na jak domek z kart.

Juz ciagłe powracanie do tego tematu i rozważanie nad stekiem bzdur jest naprawde męczące ,ale racz zauważ delikatną różnice gdy samolot ,jak w tej opisanej tu sytuacji ,"kładzie" sie równomiernie na prostym jak blat pasie startowym ,a sytuacją gdy samolot uderza o zróżnicowane ,nierówne podloże ,które ponoć wznosiło się nieco (jar) ,haratając o wszystko co mu sie znajduje na drodze ,drzewa ,dziury kamienie itd.

Ayala jeszcze wmieszał w to Nato ,ktore zapewne ma nagrania z tej tragedii, kogo nastepnego obwinicie,Obame ?
Ostatnio edytowane przez AS82 : 21.01.2012 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.01.2012, 12:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post

Juz ciagłe powracanie do tego tematu i rozważanie nad stekiem bzdur jest naprawde męczące [...]
Zasada jest bardzo prosta. Jeśli Kogokolwiek "męczy" ten temat, ma prawo tutaj zwyczajnie nie zaglądać.

----
Chyba, że ustali jakieś "prawo zmęczenia" i wchodził będzie po to aby się zmęczyć a ta męka podstawą będzie dla wysuwania sugestii lub postulatów o niepowracanie do tego tematu
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2012, 22:01
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
http://www.polonia360.com/News_katastrofa-tu-154-2-osoby-zginęły-83-rannych_173244_7_98.aspx

Chodziło mi o TO, chociaż teraz doczytałem i wyszło na to, że trochę inaczej to wyglądało niż w Smoleńsku (samolot prawdopodobnie wywrócił się, zjeżdżając z pasa startowego). Ale dla sensu całego posta znaczenia to nie ma.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.01.2012, 22:46
Chodziło mi o TO, chociaż teraz doczytałem i wyszło na to, że trochę inaczej to wyglądało niż w Smoleńsku (samolot prawdopodobnie wywrócił się, zjeżdżając z pasa startowego). Ale dla sensu całego posta znaczenia to nie ma.
Może poza tym, że przerurlać sie po pasie, a zrobić beczkę to diametralna różnica. I nie przypominam sobie żebym miewał jakieś jazdy . Zwłaszcza udokumentowane na tym forum. Samolot nie rozlatuje się w drobny mak nawet spadłszy z 20 metrów. Dlaczego zwłoki Wassermana wozili do Wrocławia? Tam był pewny "ekspert"?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2012, 23:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Może poza tym, że przerurlać sie po pasie, a zrobić beczkę to diametralna różnica.
No przecież napisałem, że zauważyłem już różnice, to o co Ci jeszcze chodzi?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.01.2012, 23:37
No przecież napisałem, że zauważyłem już różnice, to o co Ci jeszcze chodzi?
O nic . To była jedyna moja jazda? Czy coś jeszcze odbierałeś w tych kategoriach? Może bomba izowolumetryczna to też niby jazda? Teoria spiskowa albo omam paranoika. Jednak jak wiele niewytłumaczalnych faktów tłumaczy to aż nieprawdopodobne. Bo tłumaczenie że samolot się rozsypał bo " uderza o zróżnicowane ,nierówne podloże ,które ponoć wznosiło się nieco (jar) ,haratając o wszystko co mu sie znajduje na drodze ,drzewa ,dziury kamienie itd." Jest tak groteskowe jak wiara w pancerne możliwośi brzozy. Aluminium jest jak na metal miękkie i plastyczne żeby je rozerwać potrzeba siły działającej od środka. Inaczej się wgniecie powygina ale nie rozpadnie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.01.2012 o godz. 12:45.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów