The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2012, 16:17
"To dlatego ten kraj wygląda,jak wygląda...Ilekroć próbuje się tu wprowadzić zdrowy element konkurencji i rywalizacji - czy w sporcie,czy gdziekolwiek indziej - to od razu zastępy "wolnomyślicieli" rzucają się do obrony "ciemiężonych"...".
Dobitnie i tylko wypada się podpisać pod tym
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.01.2012, 17:21
co wy chcecie od Kirma... popatrzcie na jego statystyki z tego i poprzednich sezonów... nie licząc Meliksona (inna klasa) jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem Wisły... strzela asystuje. Małecki może miałby lepsze staty gdyby nie kontuzja. Każdy na niego narzeka, łącznie ze mną ale trochę to zadziwiające jest... Może trener Moskal powinien spróbować go na pozycji środkowego pomocnika... tam trzeba niesamowicie dużo biegać, a o ile dobrze pamiętam kiedyś na jakimś zgrupowaniu miał najlepszą wydolność, albo był w czołówce takich piłkarzy. Kontrakt ma ważny jeszcze 2,5 roku więc trzeba to wykorzystać...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2012, 17:32
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zatrzymywanie tak niewiele wnoszącego i słabego zawodnika jak Jirsak, by blokował miejsce innemu, lepszemu obcokrajowcowi jest działaniem szkodliwym dla Wisły. Czech przez te prawie 5 lat pokazał, że jego transfer był błędem i że jest piłkarzem odpowiednim dla drużyny walczące o inne cele niż Wisła.
Zgoda - pytanie, czy stać nas na lepszego?
Moim zdaniem - nie.
Nawet taki średni piłkarz jak Tomas kosztuje z 500tysięcy euro. Chcąc kupić naprawdę solidnego środkowego pomocnika trzeba dać z bańkę, albo szukać okazji. Ale wiecznie okazyjnie kupować Meliksonów się nie da...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2012, 17:52
Oczywiście że stać nas na lepszych piłkarzy niż Czech który przez 5 lat się uchował pod czapką niewidką!
Są alternatywy dla Wisły i przkłady, że się da:

-Chrapek, 19 lat, duży talent, kolejny zmarnowany ? Ja bym właśnie takiego Chrapka sprowadził z powrotem ze Stróży przynajmniej nie będzie pozorował gry jak Jirsak.
-Kolejny przykład Nunez lub tym podobny gracz, cena wypożyczenia niecałe 100k euro.Lepszy ? Lepszy i tańszy. -Cezary Wilk, może nie jakiś technik czy speedy Gonzalez ale nie odpuszcza i zostawia zdrowie na boisku. Kosztował tyle co nic!

Jirsak za mało wnosi do drużyny, żeby go zostawić. Ile nam wygrał meczów, ile razy przechylił szalę na naszą stronę. Czy w momencie jak Wisła jest nad przepaścią on strzeli bramke, albo dobrze dogra ? Nie, bedzie zagrywał na alibi do najbliższego bo nie ma w sobie za grosz charakteru!

Do czego on nam, na ilość go mamy trzymać, żeby ławę zapchać ?
Równie dobrze może taką rolę spełniać młody zawodnik który rokuje na przyszłość a nie na emeryturę w dolnych rejonach ligi czeskiej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.01.2012 o godz. 18:00.
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.01.2012, 20:13
Przypominam, że wszelkie propozycję transferów proponowanych przez forumowiczów należy kierować do tematu - Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów

Następnym razem polecą bany! Pilnować się.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.01.2012, 20:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że stać nas na lepszych piłkarzy niż Czech który przez 5 lat się uchował pod czapką niewidką!
Są alternatywy dla Wisły i przkłady, że się da:

-Chrapek, 19 lat, duży talent, kolejny zmarnowany ? Ja bym właśnie takiego Chrapka sprowadził z powrotem ze Stróży przynajmniej nie będzie pozorował gry jak Jirsak.
-Kolejny przykład Nunez lub tym podobny gracz, cena wypożyczenia niecałe 100k euro.Lepszy ? Lepszy i tańszy. -Cezary Wilk, może nie jakiś technik czy speedy Gonzalez ale nie odpuszcza i zostawia zdrowie na boisku. Kosztował tyle co nic!

Jirsak za mało wnosi do drużyny, żeby go zostawić. Ile nam wygrał meczów, ile razy przechylił szalę na naszą stronę. Czy w momencie jak Wisła jest nad przepaścią on strzeli bramke, albo dobrze dogra ? Nie, bedzie zagrywał na alibi do najbliższego bo nie ma w sobie za grosz charakteru!

Do czego on nam, na ilość go mamy trzymać, żeby ławę zapchać ?
Równie dobrze może taką rolę spełniać młody zawodnik który rokuje na przyszłość a nie na emeryturę w dolnych rejonach ligi czeskiej.
Czy kazdy zawodnik jest od wygrywania meczow? nie... troche wiedzy o futbolu... a dla przykladu poczytaj sobie opinie Guardioli o Keicie. Ten sam typ zawodnika (zachowujac proporcje), wiekszosc ludzi uwaza go za bezplciowego zawodnika, a dla Guardioli jeden z najwazniejszych, tyle ze ma problem w postaciach Iniesty, Xaviego, Fabregasa, Serio i Thiago... Jirsak bardzo dobrze reguluje tempo i gra z klepki, przy takich zawodnikach jak Iliev, Guła czy Melikson wyszlo wtedy jak jest pomocny. Oczywiscie nie mowie ze rewelacja jest, ale taki typ jak Jirsak gra dobrze tylko przy specyficznych zawodnikach.. A porownac mozna go do Bukalskiego, jak gral sam to piach, a jak dano mu Czerwca to gral jak z nut. Do tego w przypadku Jirsaka, jesli Wisla zacznie szybciej grac pilka i robic wiecej miejsca srodku, to jeszcze kilka bramek w tej rundzie strzeli. Pozyjemy zobaczymy, ale poki co to Chrapek czy Brud buty mu moga czyscic (jak najbardziej ich zostawic, obiecujacy zawodnicy, do tego Wislacy, ale na nich czas przyjdzie - pozatym ze duzo kosztowal, to jednak kontraktu jakos mega wysokiego raczej nie ma, a chcac walczyc co roku na 3 frontach to tacy Jirsacy nam potrzebni...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.01.2012, 21:00
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Czy kazdy zawodnik jest od wygrywania meczow? nie... troche wiedzy o futbolu... a dla przykladu poczytaj sobie opinie Guardioli o Keicie. Ten sam typ zawodnika (zachowujac proporcje), wiekszosc ludzi uwaza go za bezplciowego zawodnika, a dla Guardioli jeden z najwazniejszych, tyle ze ma problem w postaciach Iniesty, Xaviego, Fabregasa, Serio i Thiago... Jirsak bardzo dobrze reguluje tempo i gra z klepki, przy takich zawodnikach jak Iliev, Guła czy Melikson wyszlo wtedy jak jest pomocny. Oczywiscie nie mowie ze rewelacja jest, ale taki typ jak Jirsak gra dobrze tylko przy specyficznych zawodnikach.. A porownac mozna go do Bukalskiego, jak gral sam to piach, a jak dano mu Czerwca to gral jak z nut. Do tego w przypadku Jirsaka, jesli Wisla zacznie szybciej grac pilka i robic wiecej miejsca srodku, to jeszcze kilka bramek w tej rundzie strzeli. Pozyjemy zobaczymy, ale poki co to Chrapek czy Brud buty mu moga czyscic (jak najbardziej ich zostawic, obiecujacy zawodnicy, do tego Wislacy, ale na nich czas przyjdzie - pozatym ze duzo kosztowal, to jednak kontraktu jakos mega wysokiego raczej nie ma, a chcac walczyc co roku na 3 frontach to tacy Jirsacy nam potrzebni...
na Bruda przyjdzie czas, typa co mu bije 23 rocznik na karku...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.01.2012, 21:34
Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy chcą przedłużać kontrakt z Jirsakiem, a jednocześnie napierdalają na Paljicia czy Kirma, o Lameyu nie mówiąc.

Tomas miał PIĘĆ lat aby udowodnić, że do czegoś się nadaje. Może mam pamięć wybiórczą, ale jedyne jasne punkty z jego pobytu w Wiśle jakie mi przychodzą do głowy to dobry mecz z Legią rok temu i gol z Tottenhamem (bo niezłych występów przy goleniu jakichś Bełchatowów czy Ruchu to sorry, ale nie liczę). Przedłużanie kontraktu z takim zawodnikiem zupełnie nie ma sensu, i jak słusznie zauważa Markus, to tylko blokowanie miejsca dla lepszego obcokrajowca (lub przynajmniej bardziej perspektywicznego, choćby i ściągniętego naszą ulubioną metodą wolnego transferu). Lekką ręką pozbywaliśmy się za darmo już lepszych graczy (choćby Zieńczuk., choćby i schyłkowy).

Nie wiem ile Tomas zarabia, nie obchodzi mnie ile kosztował, ale dalsze inwestowanie w niego byłoby kolejnym znakiem utrzymywania stanu prowizorki w klubie.
Ostatnio edytowane przez d : 16.01.2012 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 16.01.2012, 22:20
Zakładając, że Nunez odejdzie w lecie, to myślę że należy przedłużyć kontrakt z Jirsakiem o rok. Tak, za Nuneza przyszedłby ktoś inny, na pewno lepszy od Jirsaka, ale w razie kontuzji, lub jeśli okazałby się po prostu niewypałem, musi być ktoś kto go zastąpi. Nie widzę ustawienia Wilk - Sobolewski w środku pola, bo jest tam miejsce tylko dla jednego z nich. Jeśli chodzi o Bruda, to mógłby dostać kilka - ostatnich szans na pokazanie swoich umiejętności i udowodnienia, że jest dla niego miejsce choćby w 18.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.01.2012, 22:33
No dobra, rozumiem miał chłopak 5 lat, zarobił na miano solidnego zmiennika. Nie wiem ile zarabia, ale niemożliwe żeby miał duży kontrakt.
Pozostaje pytanie: Czy przy obecnych brakach w drużynie możemy sobie pozwolić na to, by "odpuścić" solidnego zmiennika?
Przypomnę tylko, że musimy wzmocnić: LO, 2 Bramkarz przy ew. transferze Jovanića, zmiennik PO (liczę na Jovanovića), DP, Skrzydłowy, Napastnik (przy ew. niewykupieniu Bitona).

Mówicie o blokowaniu miejsc dla obcokrajowców, hmm... Tu drugie pytanie - czy mamy środki by pozyskać lepszego piłkarza niż Jirsak? A przypomnę, że po sezonie odchodzą od nas:
Lamey (choć ja jeszcze bym go widział w drużynie), Diaz, Nunez, Biton (?)

Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 16.01.2012, 22:33
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Jakich znowu szans? Gość jest cieniutki i jak widać na treningach też nie pokazuje wielkich umiejętności. To, że jest Polakiem (i to wcale nie takim młodym) to nie znaczy, że trzeba mu jakieś fory dawać. Równie dobrze można dać kilka szans mi, w końcu nie wiadomo czy się sprawdzę...
Ok, pewnie masz rację, co tym bardziej składnia mnie do tezy, że z Jirsakiem powinniśmy przedłużyć kontrakt Chyba że będziemy jeszcze szukać zmienników...Moim zdaniem lepiej skupić się na wzmocnieniu pozycji które najbardziej tego potrzebują - dokładnie jak to przedstawił kolega wyżej
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.01.2012, 23:39
Reserve napisał(a):Wyświetl post
No dobra, rozumiem miał chłopak 5 lat, zarobił na miano solidnego zmiennika. Nie wiem ile zarabia, ale niemożliwe żeby miał duży kontrakt.
Pozostaje pytanie: Czy przy obecnych brakach w drużynie możemy sobie pozwolić na to, by "odpuścić" solidnego zmiennika?
Przypomnę tylko, że musimy wzmocnić: LO, 2 Bramkarz przy ew. transferze Jovanića, zmiennik PO (liczę na Jovanovića), DP, Skrzydłowy, Napastnik (przy ew. niewykupieniu Bitona).

Mówicie o blokowaniu miejsc dla obcokrajowców, hmm... Tu drugie pytanie - czy mamy środki by pozyskać lepszego piłkarza niż Jirsak? A przypomnę, że po sezonie odchodzą od nas:
Lamey (choć ja jeszcze bym go widział w drużynie), Diaz, Nunez, Biton (?)
W Wiśle właśnie największe rezerwy tkwią w managemencie - problem tkwi w tym,że już dawno w tym klubie nie ma ludzi,który sprowadzaliby dobrych piłkarzy,od których czegoś się wymaga,i pozbywa się tych,od których się nie wymaga niczego. Pomijając wszystkie inne mankamenty działania,problem w Białej Gwieździe największy to ten,że nie ma SKUTECZNEGO systemu rotacji piłkarzy,tj. szybkiego pozbywania się piłkarzy nie wywalczających sobie miejsca w pierwszej 16-tce - to na Zachodzie absolutna norma,z niewielkimi wyjątkami,które sportowo tracą na znaczeniu.Wcale nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy,by sportowo być krok dwa czy trzy przed Wisłą,o czym boleśnie się w ostatnich latach przekonywaliśmy...

I kamyczek do ogródka Valckxa - on wspólnie z Maaskantem i Basałajem zaryzykował budowe drużyny w oparciu o starszych graczy - i ma to swoje plusy.Ale jednym z poważnych minusów jest to,że doświadczonych graczy będzie znacznie trudniej "wyprosić" ze składu Wisły - ale to tak na marginesie...

I jeszcze jedno do tych,co piszą,że niby nie moglibyśmy mieć lepszych zawodników za podobne pieniądze - całkiem niedawno był na testach w Wiśle Kemy Augustien - obecnie Swansea - piłkarsko Jirsaka zjada na śniadanie... Zupełnie za darmo,tzn. trzeba byłoby mu opłacić kontrakt...No,ale przecież w Europie nie znajdziesz lepszych piłkarzy od naszego Tomcia...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.01.2012, 23:44
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Jakich znowu szans? Gość jest cieniutki i jak widać na treningach też nie pokazuje wielkich umiejętności. To, że jest Polakiem (i to wcale nie takim młodym) to nie znaczy, że trzeba mu jakieś fory dawać. Równie dobrze można dać kilka szans mi, w końcu nie wiadomo czy się sprawdzę...
Ale zarabia kilkanaście razy mniej niż niewiele lepiej grający obcokrajowcy. Gdyby jego nazwisko kończyło się na vić pewnie byłby niestety oceniany inaczej. Wypożyczmy go gdzieś i się przekonamy ile potrafi. Jeżeli przez rundę, w której rozegra 15 meczów nie pokaże nic to sprzedajmy do 3. ligi. Nie mówię, że jest dobry, ale uważam, że nie powinno się go skreślić zanim nie zagra gdzieś pełnej rundy na wypożyczeniu, bądź u nas nie dostanie PRAWDZIWEJ SZANSY. Przypomnijcie sobie przez ile meczów były narzekania na Gargułę. Chłopak nie zasługuje na taką krytykę: zarabia grosze; nie popełnił błędu, który by nas wiele kosztował; nie zabiera nikomu miejsca w składzie; nie psuje atmosfery w drużynie; nie kreował się na gwiazdę.

Burliga dostawał mało szans, grał za niego słaby Czikosz. W sumie podobny poziom obaj prezentowali, ale tylu narzekało, że Słowak odchodzi. Nikt nie domagał się szans dla Burligi. Gdzie byłby "Bury" jakby grał zamiast Erika? Gdzie byłby Erik jakby grał na miejscu "Burego"?
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Stary 17.01.2012, 08:44
O jakim dawaniu szansy dla Kirma, Jirsaka, Boguskiego mówmy. Przecież, jeżeli nie są kontuzjowani, co kolejkę grają od pierwszej minuty, lub wychodzą na zmianę. Oni nie muszę jej dostawać bo ją mają, nie jako z urzędu, bez względu na formę i umiejętności piłkarskie. Co oni pod względem piłkarskim wnoszą do gry Wisły. Nic! Należy zadać sobie pytanie czy przykładowo Kirm, zostawiając na boku polemikę dotyczącą jego umiejętności piłkarskich, w takiej formie jaką prezentował na jesieni powinien w ogóle pojawiać się na boisku. Czy jakby zamiast niego miał możliwość gry Chrapek, to poziom Wisły by sie obniżył? Myślę że nie, a nawet byłaby dużą szansa że gra Wisły zyskałaby na jakości. Takich przeciętnych piłkarzy jak Kirm, Jirsak czy Boguski jest wielu w naszej lidze, za dużo mniejsze pieniądze.
Dostawać szansę powinni młodzi 18-20 latkowie, a nie prawie 30 latkowie. Sympatyczni Jirsak i Boguski to się nadają do sektora rodzinnego, a Kirm z swoją wydolnością powinien zająć się biegami przełajowymi, bo te na orientację to chyba będą za wysokie progi dla niego. I nie piszę tego z satysfakcją, ale ze smutkiem.
Wisła skazana przez Cupiała na samofinansowanie, przy jednoczesnym braku odpowiednich narzędzi do realizowania takiej polityki, za wszelka cenę musi ograniczyć do minimum margines błędów. Dotyczy to zwłaszcza transferów. Oczywiste jest że 100% skuteczność w tym temacie jest nie możliwa. Ale palącą koniecznością jest szybkie korygowanie błędów. Kupowanie i utrzymywanie na siłę drogich a przeciętnych piłkarzy jest najkrótszą drogą do samozagłady, skazywaniem Wisły na popadanie w marazm i przeciętność.
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Stary 17.01.2012, 09:23
Ale skąd wiesz jak grają ci juniorzy? Skąd będziesz wiedział jak wyglądałaby gra Wisły z nimi w składzie, jeżeli nie są wpuszczani na boisko. Ja też tego nie wiem, mogę tylko gdybać. Ale widzę jak wygląda gra Kirma, Jirsaka i im podobnych. Zrozum nikt nie twierdzi że Chrapek, Stanek, Szewczyk to są talenty światowego formatu, ale czy są gorsi od Kirmów, Jirsaków... Do czego tak naprawdę nadają się Kirm z Jirsakiem? Co oni wnoszą do gry Wisły?
Inną sprawą jest polska myśl szkoleniowa, gdzie króluje asekuranctwo i oportunizm. Chwalę Legię za pracę z młodzieżą, ale zauważ ile czasu zajęło Skorży odstawienie beznadziejnie grających Manu i Cabrala i zastąpienie ich młodymi. Do tego polskiego "trendu" dołączył też niestety RM. Czym ryzykował wpuszczając od pierwszej minuty młodych w ostatnich 2-3 kolejkach zeszłego sezonu. Czy gdyby nie okoliczność losu, nie twierdził byś dalej że Czekaj to przeciętniak, wypożyczyć go albo sprzedać. Ale teraz jest traktowany jako przyszłość Wisły. Dlaczego nie ma tak być w przypadku Chrapka i innych młodych
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 17.01.2012 o godz. 16:02.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.01.2012, 10:27
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd wiesz jak grają ci juniorzy? Skąd będziesz wiedział jak wyglądałaby gra Wisły z nimi w składzie, jeżeli nie są wpuszczani na boisko. Ja też tego nie wiem, mogę tylko gdybać. Ale widzę jak wygląda gra Kirma, Jirsaka i im podobnych. Zrozum nikt nie twierdzi że Chrapek, Stanek, Szewczyk to są talenty światowego formatu, ale czy są gorsi od Kirmów, Jirsaków... Do czego tak naprawdę nadają się Kirm z Jirsakiem? Co oni wnoszą do gry Wisły?
Inną sprawą jest polska myśl szkoleniowa, gdzie myślą przewodnią asekuranctwo i oportunizm. Chwalę Legię za pracę z młodzieżą, ale zauważ ile czasu zajęło Skorży odstawienie beznadziejnie grających Manu i Cabrala i zastąpienie ich młodymi. Do tego polskiego "trendu" dołączył też niestety RM. Czym ryzykował wpuszczając od pierwszej minuty młodych w ostatnich 2-3 kolejkach. Czy gdyby nie okoliczność losu, nie twierdził byś dalej że Czekaj to przeciętniak, wypożyczyć go albo sprzedać. Ale teraz jest traktowany jako przyszłość Wisły. Dlaczego nie ma tak być w przypadku Chrapka i innych młodych
tak wtrącę, mogę się mylić, bo widziałem do tylko w paru meczach na poziomie ME i chyba parę minut w pierwszej drużynie i obserwuję statystki w Kolejarzu, ale wydaje mi się, że Chrapek ma w środku pola talent niemniejszy od Czekaja i mógłby być "zastępcą" Jirsaka, jeśli mielibyśmy się Czecha pozbyć. Niech mnie ktoś kumatszy poprawi, jeśli się mylę, ale z tych starszych chłopaków to chyba jedyny, z którego coś może być w Wiśle, no i Nalepa
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 17.01.2012, 14:17
No dobra, Jirsak i Kirm może i nie są naprawdę zajebiści, ale myślę że przynajmniej w przypadku tego 1 jeszcze rok kontraktu nie zaszkodzi. Kasy którą klub na niego wydał i tak nie odzyska. A przypomnę że po sezonie z wygaśniętymi kontraktami i bez wykupienia wypożyczonych (przy obecnych wydatkach transferowych nie łudzę się) kadra wygląda tak:

Bramkarze: Pareiko, Jovanić

PO: Jovanović
ŚO: Bunoza, Chavez, Jaliens, Jovanović, Czekaj
LO: brak.

DP: Wilk
ŚP: Melikson, Garguła
Skrzydłowy: Kirm, Boguski, Iliev, Małecki
Napastnik: Genkov

Powtarzam jeszcze raz - czy przy obecnych brakach w kadrze nie lepiej zostawić Jirsaka jeszcze na ten sezon i dopiero później rozglądnąć się za kimś lepszym?

Mam nadzieję na przedlużenie: Jirsak, Lamey, Paljić (nie wiem jaka jest sytuacja z Kurto, nigdy nie widziałem go w akcji.). Oczywiście Sobol priorytet, ale już teraz przydalby się zmiennik.
Ew. transfer: LO, Bramkostrzelny skrzydłowy w tym okienku. W następnym DP, Napastnik i 2 bramkarz.
Idealnie by było gdyby sprzedano Jovanića, rozwiązano kontrakt z Jaliensem za porozumieniem stron, pozbyto się Kirma, chyba żeby się odbudował.

Reasumując:
Z wygasających kontraktów chciałbym aby zatrzymano Lameya, Paljića i Jirsaka

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.01.2012, 15:59
Jeżeli chcecie pozbyć się Kirma to dlaczego nie Małeckiego?
Obaj są w fatalnej formie w tym sezonie. Wręcz wydaje mi się że na jesień Andraż był bardziej wydajny od Patryka.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.01.2012, 16:01
Andraż był mniej wydajny od wszystkich.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 17.01.2012, 16:22
Andraż podobno załapał kontuzję pleców.
Poza tym Małecki jest uznawany za wychowanka o ile się nie mylę, a Andraż zajmuje miejsce dla obcokrajowca

@pysio:

Tu nie chodzi o bramki z APOEL-em, ale o ogół sytuacji. Małecki ma to coś czego nie ma Andraż, potrafi stworzyć jedną sytuację w meczu po której może paść zwycięska bramka. Dlatego wg. mnie powinien zostać jako joker - na zmianę za Ilieva w 70 min. Poza tym gdy Żurawski był w drużynie widać było że ma wielki wpływ na Małego. A teraz? Znowu je**ny egoizm boiskowy.
Ostatnio edytowane przez Reserve : 17.01.2012 o godz. 16:30.

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 17.01.2012, 16:22
Małecki strzelił bramkę Apoel'owi, Kirm nie!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.01.2012, 16:33
To sprawdźcie sobie koledzy statystki obu piłkarzy jesienią. To nie będzie miłe. O ile dobrze pamiętam ktoś na forum robił takie zestawienie...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 17.01.2012, 16:35
Tu nawet nie chodzi o forme, a o umiejetnosci czysto pilkarskie. Kirm jest tak dretwy technicznie ze az strach. Takimi zawodnikami nigdzie sie nie zajdzie. Jak jest w gazie to na nasza kopana jeszcze ujdzie. Ale juz na Europe, nawet w formie, to za malo. I sorry, ale liga dla liga jest gowna warta (wylaczajac czolowe ligi).
Obiektywnie mowiac Malecki pilkarsko to w porywach sredniak. Slaba technika, zero myslenie na boisku, itd.... Ale i tak taki Malecki to klasa wyzej od Kirma. No dobra, moze nie klasa
A z tym Jirsakiem to nie przesadzajcie niektorzy. Slaby kopacz nawet jak na realia ekstraklasy. Jak bedzie okazja (o to nie takie proste przy nim) to sie go pozbyc. No tak, pytanie tylko czy jego zmiennika znowu bedzie trzeba szukac za 0 euro. Wtedy fakt, pozbycia sie Jirsaka moze byc bezcelowe... No chyba ze to bedzie wolny transfer i duzy kontrakt, ale... nie liczylbym na to. Nawet Stan mowi ze u nas sie mniej placi niz w Lechu i Legii.
Inna sprawa ze u nas nie samym Jirsakiem czlowiek zyje, slabych kopaczy to my mamy co nie miara. Przyczepianie sie tylko do jednego czy dwoch jest niesprawiedliwe.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 17.01.2012 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.01.2012, 16:55
Cytat:
Slaba technika, zero myslenie na boisku, itd.... Ale i tak taki Malecki to klasa wyzej od Kirma. No dobra, moze nie klasa
A z tym Jirsakiem to nie przesadzajcie niektorzy. Sla
Wiem że z kibicem Wisły za wiele wspólnego nie masz ale
Co do Małeckiego to: Piłkarz dobry technicznie pod względem prowadzenia piłki, bardzo dobre zamachy, solidna wrzutka z obu nóg, do tego dobre soczyste strzały również z obu nóg. Potrafi również zagrać fajną prostopadłą piłkę czy wygrać pojedynek na skrzydle. To naprawdę dużo i taki piłkarz ma spokojnie możliwości strzelić w rundzie około z 10 goli i mieć z 10 asysty.

Jirsak oczywicie nie jest aż tak słaby jak niektórzy tutaj opisują, to piłkarz który potraf wiele ale nie zawsze to sprzedaję. Zdarzają mu się mecze bardzo dobre - rzadko, średnie i słabe. Jak na warunki ekstra-klasowe to piłkarza solidny z przebłyskami ponad przeciętności.

Co do Kirma to również nie jest piłkarzem kompletnym ale ma chociażby ponad przeciętną technikę strzału czy bardzo dobrą wydolność. Kirm zaliczył masakryczny zjazd w porównaniu z "mistrzowską" rundą. Problem tego goscia leży w psychice bo moim zdaniem widać ze nie radzi sobie z konkurencją co uwidoczniło się po przyjściu Ilieva...

Chciałbym w Wiśle piłkarzy jak najlepszych ale na to trzeba pieniędzy dlatego wypisywanie tekstów na naszych piłkarzy typu: Wypad, out czy coś w tym stylu jest żałosne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.01.2012 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.01.2012, 17:38
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chcecie pozbyć się Kirma to dlaczego nie Małeckiego?
Obaj są w fatalnej formie w tym sezonie. Wręcz wydaje mi się że na jesień Andraż był bardziej wydajny od Patryka.
No pewnie Kirm miał wiecej szans bo Małecki mial kontuzje. Po za tym Kirm byl zawsze słaby na skrzydle, a ogołnie co to za porównania po Apoelu wszystko sie poszło jebać i prawie wszyscy przestali grać.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 17.01.2012, 18:22
westersyl
Cytat:
Wiem że z kibicem Wisły za wiele wspólnego nie masz ale
Co do Małeckiego to: Piłkarz dobry technicznie pod względem prowadzenia piłki, bardzo dobre zamachy, solidna wrzutka z obu nóg, do tego dobre soczyste strzały również z obu nóg. Potrafi również zagrać fajną prostopadłą piłkę czy wygrać pojedynek na skrzydle. To naprawdę dużo i taki piłkarz ma spokojnie możliwości strzelić w rundzie około z 10 goli i mieć z 10 asysty.
A wiesz jeszcze kiedy bedzie koniec swiata
Nie. Malecki technicznie to max. druga liga hiszpanska. Tyle.

Cytat:
Chciałbym w Wiśle piłkarzy jak najlepszych ale na to trzeba pieniędzy dlatego wypisywanie tekstów na naszych piłkarzy typu: Wypad, out czy coś w tym stylu jest żałosne.
Za to wypisywanie bzdur o tym jacy to nasi pilkarze dobrzy sa, i jakie to dobre techniki czegos tam maja (choc nie maja) to zalosne nie jest?

Pozatym radzilbym czytac posty dwa razy, bo mojego albo nie przeczytalec calego, albo nie zrozumiales...
Cytat:
pytanie tylko czy jego zmiennika znowu bedzie trzeba szukac za 0 euro. Wtedy fakt, pozbycia sie Jirsaka moze byc bezcelowe
Tyle w temacie...
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.01.2012, 18:43
Pamieta jeszcze ktoś jak grał Kirm na początku pobytu w Wiśle Przewyzszał motoryką dynamiką i techniką większosc naszych pilkarzy. To ,że teraz gra piach to wina również trenerów . Kasperczak nie wystawiał go gdy był w gazie Maaskant wystawiał go znów na siłę. Kirm choruję na to na co wiekszosć pilkarzy w ekstraklasie na brak konkurencji. I nie porównując zbyt szczegółowo kosztowal mniej i strzelił więcej bramek niz Jirsak.

Mirosławowi Sznaucerowi kontrakt w Grecji konczy sie w czerwcu. Niewyklucza powrotu do kraju. Jakis czas temu Wisła rozwazała sprowadzenie tego obrońcy do klubu.
Jest na pewno bardziej doświadczonym i lepszym piłkarzem niz za czasów gry w GKS-ie.
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 17.01.2012 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 17.01.2012, 20:44
Wie ktoś jak poważny może być ten uraz Kirma? Może by to "wymusiło" w jakiś sposób poszukanie jednak jakiegoś skrzydłowego?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 17.01.2012, 22:01
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Pamieta jeszcze ktoś jak grał Kirm na początku pobytu w Wiśle Przewyzszał motoryką dynamiką i techniką większosc naszych pilkarzy. To ,że teraz gra piach to wina również trenerów . Kasperczak nie wystawiał go gdy był w gazie Maaskant wystawiał go znów na siłę. Kirm choruję na to na co wiekszosć pilkarzy w ekstraklasie na brak konkurencji. I nie porównując zbyt szczegółowo kosztowal mniej i strzelił więcej bramek niz Jirsak.

Mirosławowi Sznaucerowi kontrakt w Grecji konczy sie w czerwcu. Niewyklucza powrotu do kraju. Jakis czas temu Wisła rozwazała sprowadzenie tego obrońcy do klubu.
Jest na pewno bardziej doświadczonym i lepszym piłkarzem niz za czasów gry w GKS-ie.
Brak konkurencji ? A moim zdaniem właśnie konkurencja jest jego największym problemem. Błyszczący Kirm dosłownie z dnia na dzień zaczął cieniować. A tym dniem był dzień przyjścia Ilieva. Specjalnie postanowiłem od tego dnia przyglądać się grze Kirma i Ilieva, sprawdzając czy Iliev może wygryźć Kirma z pierwszego składu. I od tej pory oglądałem już nie tego Kirma, który był czołową postacią kiedy zdobywaliśmy mistrza.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.01.2012, 22:44
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Brak konkurencji ? A moim zdaniem właśnie konkurencja jest jego największym problemem. Błyszczący Kirm dosłownie z dnia na dzień zaczął cieniować.
Po prostu miał sezon konia, jak Zieńczuk w sezonie 07/08 (co strzelił to wpadało) Teraz Kirm wrócił do normalności - czyli solidny wyrobnik , bez zwodu, bez ostatniego podania, bazujący na motoryce. Zawodnik który sprawdziłby się w Ruchu Chorzów czy Bełchatowie, lecz nie drużynie mistrza Polski który chce zaistnieć w europie.

Jedyne czego żałuję, to tego, iż nie sprzedaliśmy Kirma po zakończeniu poprzedniego sezonu. Drugiej takiej okazji by go opchnąć powyżej realnej wartości chyba nie będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów