|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja się nie zdziwię jak nawet Paljić z nim wygra rywalicje ..
czy ktokolwiek go widział w paru meczach ? gośc będzie miał problemy z aklimatyzacją .. nie mówiąc o tym, że gra w słabej boliwijskiej lidze i reprezentacji, która dostaje praktycznie od każdego bęcki .. jedynie potrafi grać 6.000 n.p.m bo inne zespoły nie potrafią oddychać tam, a u nas niestety nie będzie grał na takiej wysokości, co jest dodatkowym minusem , bo tez mu się będzie gorzej grało .. dla mnie ten transfer jest bez sensu i mam nadzieję, że trafi on do cracovii np |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Grvazio wyglądał na filmikach jeszcze lepiej niż ten Boliwijczyk, a co wyszło? Zero goli, parę asyst, multum symulek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
bardzo obiecujący defensywny pomocnik a chyba gra dopiero pierwsze pól roku na tej pozycji a potencjał moim zdaniem największy aby być najlepszy na tej pozycji ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jak ktoś trenuje na dużych wysokościach a potem gra niżej, to ma lepszą wydolność. To jego przeciwnikom będzie łatwiej przeciwko niemu grać u nas, niż na tych 6000 m npm. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu że Paljic, którego wszyscy krytykują już dwóch nominalnych lewych obrońców wygryzł z tej pozycji(Brożek, Diaz) więc rzeczywiście nie ma co przesądzać kto będzie grał
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Byle piłkarzyk może przyjść z Boliwii i od razu podniecenie, jakby przychodził na prawdę ktoś dobry. Słaba liga, słaby kraj, ale co z tego. Zamiast poszukać w niższych ligach, lepiej kupić szrot z zagranicy, aby pewni ludzie obłowili się na transferze. Tylko jakość drużyny znowu na tym źle wyjdzie. Siedemnasty obcokrajowiec w Wiśle, ciekawych nie ma nawet połowy. Dobrze, że jest ograniczenie i nie może być trzydziestu, bo znając życie, wówczas w Wiśle Polacy byliby jedynie w ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Guest
|
||||
Czytajcie chociaż to co jest napisane stronę wcześniej... Cytat:
Cytat:
Rozumiem waszą fascynację Legią ale jestem przekonany, że ona również minie. Cytat:
Ocenianie zawodnika nie widząc go w akcji nawet na video jest jak lizanie lizaka przez szybę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 13:34.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeszcze chłopa na oczy nie widzieli a już kręcenie nosem. A że kraj słaby, a kuchnia nie dobra, a że Andy , a numer buta nie taki, a że jak zejdzie na niziny to padnie jak rażony gromem. Ludzie spokojnie. Stan chyba zazwyczaj wie co robi. W słabych liga i zespołach też są dobrzy piłkarze. Nunez też niby miałby być słaby a tu proszę ciekawy zawodnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Byłem ze znajomym z USA na rewanżu z Fulham - on siedział z Angolami (bo kibicuje Dempsey'emu), a ja z naszymi. Po meczu powiedział mi że gościu z 11 był po prostu nie do zniesienia i cały czas symulował, bez przerwy. Podobno cała trybuna nieustannie na niego buczała, ale myśmy tego nie słyszeli bo sami byliśmy głośno i przy nas Angole nie mieli siły przebicia O czerwonej kartce z pierwszego meczu nie muszę wspominać. No i jeden "wywalczony" karny w lidze. Gościu cały czas aktorzy, a jak tego nie widzisz, to albo jesteś tak zakochany w naszych piłkarzach, że nie uznajesz popełnianych przez nich błędów (jak Maaskant z Jaliensem), albo po prostu nie widzisz rzeczy zbyt dokładnie ![]() Obiecujący? Możesz napisać dlaczego? 0 goli, asyst sobie nie przypominam (były jakieś?), strzały z dystansu cały czas wali obok bramki, brak szybkości, nie ma jakiejś rewelacyjnej kondycji. Nic w nim nie widzę. Jakby nazywał się Brud i nie był z Argentyny, to by brać forumowa już po nim jeździła, że to nie ten poziom.
Ostatnio edytowane przez hawkins : 03.01.2012 o godz. 13:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Aha i nawiązując do symulacji. Jak za każdym razem ma to w taki sposób pomagać zespołowi to dla mnie może symulować co mecz W dzisiejszej piłce trzeba być czasami na boisku s....y*ynem.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 03.01.2012 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Angole gwizdali na Nuneza za pierwszy mecz, a nie za jakies rzekome symulki w rewanżu.
No i prowokował przez cały ten mecz biednych Angoli, ale wszystko w ramach przepisów. Okazał się dla nich za inteligentny, bo to oni chcieli go sprowokowac, by się zemścić, a on sie nie dał.I tym mi zaimonował. Czerwona kartka z pierwszego meczu jaką wywalczył Nunez jak najbardziej zasłużona dla Angola więc o co Ci chodzi. Jak chcesz możesz kibicowac Fulham a nie Wisle. Podac Ci linka do ich forum czy sam sobie znajdziesz? A propos.... na ich forum był tez jednym z najbardziej docenianych piłkarzy Wisły, za wartośc sportową, piłkarską, jaka pokazał w trakcie meczu. A że niektorzy kibole byli źli na niego, że z jego powodu Angol dostał czerwoną kartkę? Ich problem. Natomiast Nunez ma świetny przegląd pola, potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność, ma niezły drybling i soczysty strzał. Nie odnotował w swojej pierwszej rundzie gola, ale on pełni inne zadania. Iliev też jest bez gola w lidze, co go nie przekresla, bo prezentuje mnóstwo innych zalet. Czepiajcie się rzeczywiście bezproduktywnych piłkarzy, ale Nunez na takie czepialstwo po prostu nie zasłużył.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.01.2012 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nunez to piłkarz, który ma naprawdę duże możliwości aby stać się takim klasycznym piłkarzem 50/50 w środkowej strefie. Chodzi o to, że potrafi grać w defensywie i ofensywie. Bynajmniej nie jest to piłkarz którego główna rolą jest asystowanie i strzelanie goli. W tej rundzie kogo nie wymienisz z naszej drużyny prócz Bitona to jego statystyki to dno i wodorosty jeśli chodzi o ligę... zobaczie jakie zjazdy zaliczyli chociażby Kirm czy Małecki. Kaziu Moskal też tak dla jaj sobie powiedział że lewa noga Nuneza jest nawet lepsza od prawej Mauro... a Bruda nie wystawia tylko dlatego że nie jest Argentyńczykiem - gratuluje poczucia humoru niektórym forumowiczom
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|||
a mam to gdzies jak sie czuli kibice Fulham
popchnął go bez piłki sędzia miał prawo dać kartke, wiec o co chodzi ? pomogło nam to w zwycięstwie pomogło brawo dla Nuneza za spryt i umiejętność wykorzystania okazji czyjejś głupoty jak to juz ktoś napisał jakby to zrobił Inzagi to boiskowa inteligencja jak zrobił to piłkarz z naszego klubu to oszust takie typowe samobiczowanie
![]()
alejasienieznam
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
Uważam, że powinniśmy przedłużyć kontrakty z Pareiką, Czekajem, Sobolewskim, ew. z Bitonem (Wg mnie nie jest wart aż 1,6 mln. euro). Za takie pieniądze spokojnie moglibyśmy kupić 2 solidnych napastników.
Kurto, Lamey, Paljić, Diaz, Nunez, Jirsak - powinni zdecydowanie odejść. Najwyższy czas, żeby pozbyć się przeciętnych piłkarzy którzy co najwyżej mogą siedzieć na ławce. Przypominam, że Ci piłkarze tylko obciążają nasz budżet, a pociechy nie mamy z nich żadnej. Gdyby jeszcze udało się rozwiązać kontrakt z Jaliensem, a Kirma gdzieś sprzedać... Wzmocnienie obrony to nasz priorytet! W zimowym okienku musimy koniecznie pozyskać LO, ew. PO bo ze stoperami nie jest tak tragicznie (Chavez, Czekaj, Bunoza, ew. Jovanović, Jaliens, ew. Diaz).
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 03.01.2012 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja szczerze mówiąc nie patrze zbyt optymistycznie na transfer tego Boliwijczyka - Paljic wyglądał o wiele lepiej na filmikach i do tego był ograny w Niemczech.Oczywiście,chciałbym się mile zaskoczyc,ale podchodze do tego sceptycznie jaka narazie i ten transfer to niewiadoma jak dla mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Toś Amerykę odkrył z tym obciążaniem budżetu. Myślisz, że gdyby był jakikolwiek chętny, to nie pozbyto by się ich? Myślisz, że rozwiązanie umowy za korzystnym dla klubu (czyli nieniebotycznym) odszkodowaniem to taka błahostka? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boliwijczyk powiedział że wyjeżdza do Polski na testy ale nie powiedział konkretnie do jakiego polskiego klubu .Więc skąd to przekonanie że wyląduje w Krakowie na Reymonta albo w 2 drużynie od końca która sie chwali że jest w lepszej sytuacji niż rok temu.Aczkolwiek czy Boliwijczyk jest potrzebny Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@atomek21 - ale tu nie chodzi o to, że Biton nie jest tyle wart (choć wg mnie jest), ale ile będzie wart w niedalekiej przyszłości i za ile w związku z tym będzie można go sprzedać
Rozumiem, że gdyby nie Biton walczylibyśmy o utrzymanie. Ale Twój hura optymizm jest na wyrost. Gdybyśmy wykupili Bitona byłby to najdroższy transfer w historii Ekstraklasy. Wątpię żebyśmy wydali tyle pieniędzy za piłkarza który nie jest szczególnie młody ani nie jest reprezentantem swojego kraju (dostał powołanie, ale nie zagrał ani minuty). No chyba, że na wiosnę strzeli jeszcze z 10 goli i zacznie regularnie grać w kadrze to może Cupiał będzie miał "twardy orzech do zgryzienia". Poza tym jesteś pewien, że np. za rok - dwa znalazłby się chętny który wyłożyłby 2 - 3 mln. euro za 25 - 26 latka z naszej przeciętnej Ekstraklasy?
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 03.01.2012 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja bym tak sprawy nie oceniał. Piłkarz powinien przynosić zyski nie tylko poprzez ewentualną sprzedaż... Możliwe, że spłaci się strzelając gole. Kto powiedział, że nie może grać u nas do końca kariery?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Str@żak pewien wielki holenderski klub dwa lata temu wyciągnął z przeciętnej ekstrklasy brazylijskiego obrońce cena 2-3mln.Historia lubi sie powtarzać przykład Wisły która co jakiś czas sprzedaje obiecujących graczy Błaszczykowski,Marcelo,Brożkowie za grubą kase
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Osobiście wolałbym żeby wartościowi piłkarze zostawali a nie po pół roku, czy roku odchodzą. P.S Poza tym wg mnie Biton nie jest wart aż takich pieniędzy, na naszą Ekstraklasę kwota 1,6 mln, euro to kwota astronomiczna. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|