The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2011, 23:08
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie Rinah, nesta, arti, kacpergawlo, Lukasz:
Dlaczego zakładacie, że Kazimerz Moskal jest "beeee", że każdy polski piłkarz to drewno

Kaziu w 6 meczach zdobył 12 punktów. Drużyna pod jego wodzą grała z ogromnym zaangażowaniem. Dawno nie widziałem, żeby Naszym piłkarzom chciało się chcieć. Owszem drużyna nie gra tak jakbyśmy tego oczekiwali (skutecznie w obronie efektywnie i efektownie w ataku). Ale żaden trener nie jest cudzotwórcą, każdy musi mieć szanse na dłużą pracę z drużyną. Argumenty dla Was: Barcelona Guardioli, Real Mourinho.

Co do piłkarzy to Jaliens popełnia równie wiele błędów co Kowalski, Jirsak gra porównywalnie do Mączyńskiego a Lamey jest tylko trochę lepszy od Burligi. Mateusz, Krzysiek i Łukasz zarabiają razem wzięci pewnie niewiele więcej od Jirsaka. A obecność nawet na ławce spowodowała by przyciągniecie na stadion ich rodziny czy znajomych...
Gdzie ja napisałem to pierwsze wytłuszczone?
Ja tylko wytykam życzeniowe myślenie, że na pewno będzie extra bo KM to legenda Wisły i asystent kilku trenerów i teraz wszedł do 1/16 LM. Trudno mi zapomnieć o bezbarwnych porażkach z Górnikiem i Polonią. A co będzie to się okaże.
Każdy polski piłkarz to drewno - to też u mnie znalazłeś? Gdzie?
I Jaliens i Kowalski nie powinni grać w Wiśle.
Jirsak vs Mączyński - napisałem... moim zdaniem Mąka jakbym dostawał szanse grałby co najmniej na poziomie Czecha jak nie lepiej. No ale wtedy trzeba byłoby rozwiązać za porozumieniem gracza, którego się mocno przepłaciło... Pan Cupiał raczej nie pogłaskałby tego kto by mu to oznajmił... chyba że szpicem w d...
Lamey vs Burliga - dla mnie mimo wszystko znacząca różnica na korzyść Holendra przy czym wg mnie zupełnie bez sensu jest gra Łukasza w obronie. Tj. ofensywny gracz - cofnięcie do obrony tj. bezsensowne męczenie gościa.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.12.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.12.2011, 00:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ja napisałem to pierwsze wytłuszczone?
Ja tylko wytykam życzeniowe myślenie, że na pewno będzie extra bo KM to legenda Wisły i asystent kilku trenerów i teraz wszedł do 1/16 LM. Trudno mi zapomnieć o bezbarwnych porażkach z Górnikiem i Polonią. A co będzie to się okaże.
A w Lechu jest ekstra bo mają Bakero?
Ulatowski odmienił grę Lechii?
Ten sam Ulatowski osiągnął sukces w Cracovii wcześniej?

A niby nie nowicjusz. Więcej, pojawiał się w kontekście prowadzenia kilku polskich drużyn. Podobnie jak Urban, któremu ostatnio podziękowano w Lubinie.

Nigdy nie ma pewności, że będzie dobrze. Moskal ma pewną przewagę: zna specyfikę klubu, zna działaczy, wie czego się oczekuje od niego, nie traktuje tego tylko w formie superzarobku, zna zawodników i ma przegląd kadr juniorskich, wie jak drużyna grała wtedy jak osiągnęła w czasach najnowszych największe sukcesy, był asystentem wielu poprzednich trenerów Wisły.. Czegoś nauczył się pewnie od Maaskanta, Okuki, Liczki, ale przede wszystkim od Petrescu, Engela, czy Kasperczaka (?). Mam wrażenie, że praca z takimi trenerami daje więcej doświadczenia niż utrzymanie GKS Bełchatów w Ekstraklasie ; )
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.12.2011, 07:43
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A w Lechu jest ekstra bo mają Bakero?
Ulatowski odmienił grę Lechii?
Ten sam Ulatowski osiągnął sukces w Cracovii wcześniej?

A niby nie nowicjusz. Więcej, pojawiał się w kontekście prowadzenia kilku polskich drużyn. Podobnie jak Urban, któremu ostatnio podziękowano w Lubinie.

Nigdy nie ma pewności, że będzie dobrze. Moskal ma pewną przewagę: zna specyfikę klubu, zna działaczy, wie czego się oczekuje od niego, nie traktuje tego tylko w formie superzarobku, zna zawodników i ma przegląd kadr juniorskich, wie jak drużyna grała wtedy jak osiągnęła w czasach najnowszych największe sukcesy, był asystentem wielu poprzednich trenerów Wisły.. Czegoś nauczył się pewnie od Maaskanta, Okuki, Liczki, ale przede wszystkim od Petrescu, Engela, czy Kasperczaka (?). Mam wrażenie, że praca z takimi trenerami daje więcej doświadczenia niż utrzymanie GKS Bełchatów w Ekstraklasie ; )
A co mają Bakero i Ulatowski do Moskala?
Dziś trzymajmy kciuki za Kazia, a co z tego wyniknie okaże się w maju albo (oby nie) jeszcze szybciej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów