|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Rzecz też w tym, że opcja "młody, na dorobku" nie jest wcale zła. To co osiągnął Petrescu po Wiśle wiadomo. Zobaczymy jak będzie z Maskaantem - myślę że jeszcze o nim usłyszymy. A obu zwolniono za wcześnie/nie potrzebnie. Ale cóż wiemy jak jest... W mojej opinii powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja piszę o tym, co widać - nie o tym co MOŻE się wydarzyć. Nie widać opcji 3. , o której pisał willow. Chyba, że rzucisz jakims nazwiskiem zainteresowanego. Na którego warunki byłoby nas stać. Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno. Myślę, że o nim usłyszymy nieprędko. Cytat:
"Byle szmaciarz z zachodu" bo polski trener to podczłowiek. Narodowość determinuje myślenie, uwajaj! wtrącenie: @Wiślak68 - mam nadzieję, ze konsekwentnie przenosisz ten dogmat w swiat polityki i jeszcze uwaga ogolna - wskażcie mi logikę takiego rozumowania: "chcemy ś[...], hapola z Tychów, bo młody, Polak i zdolny (hoooy, ze w głowie pusto a koledzy "jebiom Wisłeee") - DAJMY MU SZANSĘ! Młody jest, wyrobi się - nie chcemy Moskala, bo niedoświadczony, Polak i na pewno niezdolny - NIE DAJMY MU SZANSY! Nie wyrobi się." Taki pakiet. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Edit: To samo z Kazikiem. Jedni na jego kandydaturę patrzą od strony sportowej a drudzy z perspektywy kibica. Edit2: 100 lat historii, poparcie kibiców, równy sufit etc. nie powinno automatem dawać mandatu do objęcia posady trenera. To nie jest droga rozsądnego rozwoju. Wiem ze dla niektórych klub z polskim wiślickim trenerem, heteroseksualnymi Polakami w składzie, i z 5k fanatyków to 'piłkarskie niebo'. Rozumiem, natomiast mam inne zdanie, czy to odnośnie klubu czy wyboru trenera. Z mojej strony to koniec w tym temacie, przynajmniej do momentu podjęcia decyzji przez Zarząd. Nie mam nic więcej do dodania. Wesołych świąt! ![]() Powód: Edit2
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2011 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
obłuda albo nielogiczność w jednym trzeba dostrzegać potencjał, w drugim nie wolno jeden ma nasrane pod kopułą, drugi od lat świecący przykładem profesjonalizmu i podkreślę, że napisałem Z POMINIĘCIEM aspektu kibicowskiego (chociaz nie powinienem tego robić, bo ten aspekt TEŻ jest istotny)
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 22.12.2011 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Będziemy czekać do Nowego Roku z decyzją odnośnie trenera?
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll Zastanawiam się czy negocjują z kimś, czy Cupiał chce odczekać, żeby nie było że decyzja zapadła pod presją kibiców. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Klasyfikowanie opinii że:" powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz" jako dogmat można w najlepszym razie określić jako schopenhaueryzm. Nie dyskutujesz z meritum, nie przedstawiasz swoich argumentów za to próbujesz z założenia ustawić tę opinię jako nie mającą racjonalnych podstaw (bo w dogmaty się wierzy a nie racjonalizuje). 2. Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie. 3. Pzyznam że ciężko mi sobie wyobrazić na czym miałoby polegać przeniesienie tego "dogmatu" w świat polityki . Przy takim założeniu wchodzę w to.![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Samo wnioskowanie uwazam za fałszywe, bo narodowość nie ma wplywu na suwerenne decyzje / kwalifikacje jednostek. 2. A konkretnie o ktorej opinii piszesz, badź łaskaw wejść w szczegół? 3. Dobrze podsumowałeś, ja dopiszę, że premierem PL powinien zostać Putin ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Prosze bardzo: "Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno" 3. Ale dlaczego Putin |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Z każdym zdaniem mozna dyskutować - nawet z dogmatem. Celowo wchodzisz w metajęzyk - kolega, którego słowa cytujemy, napisał swoje zdanie bez jakiegolowiek argumentu, skonstruował je jako wewnętrznie spójną teorię, a skoro napisał ją na forum, to miał zamiar kogoś do niej przekonać. Poproś jego o wytłumaczenie, dlaczego mamy wierzyć w tę opinię. Argumentuje się swoje teorie, bez nich opinie stają się dogmatami ( w które mozna wierzyć lub nie). Dogmat W ZAMYŚLE jego twórcy jest opinia, z którą nie można dyskutować, trzeba ja przyjąć na wiarę. Krajowość determinuje kwalifikacje / decyzje jednostek - cieszę się, że podpisujesz się pod tym zdaniem. Cytat:
a teraz prosiłbym o moją opinię nt. Moskala, której nie argumentowałem. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. "Dogmat W ZAMYŚLE jego twórcy jest opinia, z którą nie można dyskutować, trzeba ja przyjąć na wiarę." Ponieważ ta defincja została podana przez Ciebie w związku z tym przyjmijmy przez chwilę że jest prawdziwa. Jeśli zatem zamysłem kolegi lazy formułującego tezę którą obecnie dyskutujemy nie było to aby nie można nad nią dyskutowac i przyjmować ją tylko na wiarę wtedy Twój pogląd że jest to dogmat upada. Jeśli o mnie chodzi nie mam najmniejszych wątpliwości że kolega lazy uważał swoją opinię za, w najlepszym razie, przyczynek do dalszej dyskusji. Jak rozumiem Twoje zdanie jest inne. Pozostaje nam zatem odwołać się do jego opinii w tej sprawie która powinna być (przy założeniu poprawności definicji) rozstrzygająca. 2. Nie bardzo rozumiem dlaczego domagasz sie abym przytoczył Twoją opinię akurat o Moskalu? Przypomnę Ci oryginalna tezę: "Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie" . Nie ma nic o Moskalu. Miło mi natomiast że potwierdzasz iż można uważać że przytoczona przeze mnie Twoja opinia została sformułowana jak dogmat. I nie jestem pewien czy takie "oddogmatowienie" ex post się liczy . Ale niech Ci tam.3. Czyli o ile dobrze rozumiem to ten Putin ma być taką hiperbolą. Postrachem dla tych którzy stawiaja zagraniczne przed krajowym . No nie wiem czy mnie przekonałeś.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Piszecie ze Moskal nie ma doswiadczenia
A jak je ma zdobyc Niech zostanie trenerem,jak nie wyjdzie to trudno... |
|
|