The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2011, 01:35
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o to chodzi, że tej opcji 3. nie widać. Petrescu, Maaskant (Okuka i Licka byli znani z naszej ligi, więc superduetu nie wliczam). Tak wygląda nasza jedyna "opcja zachodnia". Młody, na dorobku.
Musisz być dobrze poinformowany skoro wiesz że 3 opcji nie widać.

Rzecz też w tym, że opcja "młody, na dorobku" nie jest wcale zła. To co osiągnął Petrescu po Wiśle wiadomo. Zobaczymy jak będzie z Maskaantem - myślę że jeszcze o nim usłyszymy. A obu zwolniono za wcześnie/nie potrzebnie. Ale cóż wiemy jak jest...
W mojej opinii powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.12.2011, 01:47
lazy napisał(a):Wyświetl post

Rzecz też w tym, że opcja "młody, na dorobku" nie jest wcale zła. To co osiągnął Petrescu po Wiśle wiadomo. Zobaczymy jak będzie z Maskaantem - myślę że jeszcze o nim usłyszymy. A obu zwolniono za wcześnie/nie potrzebnie. Ale cóż wiemy jak jest...
W mojej opinii powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz.
Jakbym sam to pisał. Piwo dla tego Pana!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 12:14
lazy napisał(a):Wyświetl post

I znowu futurologia.
Ja piszę o tym, co widać - nie o tym co MOŻE się wydarzyć.
Nie widać opcji 3. , o której pisał willow. Chyba, że rzucisz jakims nazwiskiem zainteresowanego. Na którego warunki byłoby nas stać.

Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno. Myślę, że o nim usłyszymy nieprędko.

Cytat:
Czyli mamy DOGMAT.
"Byle szmaciarz z zachodu" bo polski trener to podczłowiek.
Narodowość determinuje myślenie, uwajaj!

wtrącenie:
@Wiślak68 - mam nadzieję, ze konsekwentnie przenosisz ten dogmat w swiat polityki

i jeszcze uwaga ogolna -
wskażcie mi logikę takiego rozumowania:

"chcemy ś[...], hapola z Tychów, bo młody, Polak i zdolny (hoooy, ze w głowie pusto a koledzy "jebiom Wisłeee") - DAJMY MU SZANSĘ! Młody jest, wyrobi się -

nie chcemy Moskala, bo niedoświadczony, Polak i na pewno niezdolny - NIE DAJMY MU SZANSY! Nie wyrobi się."

Taki pakiet.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2011, 12:56
i jeszcze uwaga ogolna -
wskażcie mi logikę takiego rozumowania:

"chcemy ś[...], hapola z Tychów, bo młody, Polak i zdolny (hoooy, ze w głowie pusto a koledzy "jebiom Wisłeee") - DAJMY MU SZANSĘ! Młody jest, wyrobi się -

nie chcemy Moskala, bo niedoświadczony, Polak i na pewno niezdolny - NIE DAJMY MU SZANSY! Nie wyrobi się."

Odpowiedz jest banalnie prosta: oba przypadki łączy kryterium czysto sportowe (nie uwzględnia spraw kibicowskich).

Edit:
To samo z Kazikiem. Jedni na jego kandydaturę patrzą od strony sportowej a drudzy z perspektywy kibica.

Edit2:
100 lat historii, poparcie kibiców, równy sufit etc. nie powinno automatem dawać mandatu do objęcia posady trenera. To nie jest droga rozsądnego rozwoju. Wiem ze dla niektórych klub z polskim wiślickim trenerem, heteroseksualnymi Polakami w składzie, i z 5k fanatyków to 'piłkarskie niebo'. Rozumiem, natomiast mam inne zdanie, czy to odnośnie klubu czy wyboru trenera. Z mojej strony to koniec w tym temacie, przynajmniej do momentu podjęcia decyzji przez Zarząd. Nie mam nic więcej do dodania. Wesołych świąt!
Powód: Edit2
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2011 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 13:20
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedz jest banalnie prosta: oba przypadki łączy kryterium czysto sportowe (nie uwzględnia spraw kibicowskich).

Edit:
To samo z Kazikiem. Jedni na jego kandydaturę patrzą od strony sportowej a drudzy z perspektywy kibica.
Ubawiłeś mnie, dziekuję : ) JEDNA UDANA (pierwszoligowa) RUNDA SZURNIĘTEGO GÓWNIARZA = KRYTERIUM SPORTOWE

obłuda albo nielogiczność

w jednym trzeba dostrzegać potencjał, w drugim nie wolno
jeden ma nasrane pod kopułą, drugi od lat świecący przykładem profesjonalizmu

i podkreślę, że napisałem Z POMINIĘCIEM aspektu kibicowskiego (chociaz nie powinienem tego robić, bo ten aspekt TEŻ jest istotny)
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 22.12.2011 o godz. 13:25.

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2011, 15:16
Będziemy czekać do Nowego Roku z decyzją odnośnie trenera?

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll

Zastanawiam się czy negocjują z kimś, czy Cupiał chce odczekać, żeby nie było że decyzja zapadła pod presją kibiców.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.12.2011, 16:56
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Będziemy czekać do Nowego Roku z decyzją odnośnie trenera?

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll

Zastanawiam się czy negocjują z kimś, czy Cupiał chce odczekać, żeby nie było że decyzja zapadła pod presją kibiców.
Mają nadzieję, że do tego czasu Probierz wyleci i będzie do wzięcia...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.12.2011, 13:49
wtrącenie:
@Wiślak68 - mam nadzieję, ze konsekwentnie przenosisz ten dogmat w swiat polityki
.
Poczułem się wywołany:
1. Klasyfikowanie opinii że:" powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz" jako dogmat można w najlepszym razie określić jako schopenhaueryzm. Nie dyskutujesz z meritum, nie przedstawiasz swoich argumentów za to próbujesz z założenia ustawić tę opinię jako nie mającą racjonalnych podstaw (bo w dogmaty się wierzy a nie racjonalizuje).
2. Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie.
3. Pzyznam że ciężko mi sobie wyobrazić na czym miałoby polegać przeniesienie tego "dogmatu" w świat polityki Miałbym optować za premierem z Niemiec albo z Rosji No to stosując podobną analogię premierem UK powinien zostać Berlusconi a prezydentem Rosji królowa Holandii . Przy takim założeniu wchodzę w to.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 14:11
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Poczułem się wywołany:
1. Klasyfikowanie opinii że:" powierzenie Wisły jakiemukolwiek krajowemu trenerowi, wliczając w to Moskala to krok wstecz" jako dogmat można w najlepszym razie określić jako schopenhaueryzm. Nie dyskutujesz z meritum, nie przedstawiasz swoich argumentów za to próbujesz z założenia ustawić tę opinię jako nie mającą racjonalnych podstaw (bo w dogmaty się wierzy a nie racjonalizuje).
2. Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie.
3. Pzyznam że ciężko mi sobie wyobrazić na czym miałoby polegać przeniesienie tego "dogmatu" w świat polityki Miałbym optować za premierem z Niemiec albo z Rosji No to stosując podobną analogię premierem UK powinien zostać Berlusconi a prezydentem Rosji królowa Holandii . Przy takim założeniu wchodzę w to.
1. słowoklucz - jakiemukolwiek. Okazuje się, że narodowość warunkuje "kroczenie wstecz". Ciekawe założenie, kwantyfikator ogólny. Nie ja go przytaczałem, nie ja muszę przytaczać argumenty na jego poparcie.

Samo wnioskowanie uwazam za fałszywe, bo narodowość nie ma wplywu na suwerenne decyzje / kwalifikacje jednostek.

2. A konkretnie o ktorej opinii piszesz, badź łaskaw wejść w szczegół?

3. Dobrze podsumowałeś, ja dopiszę, że premierem PL powinien zostać Putin ;-)

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.12.2011, 14:39
1. słowoklucz - jakiemukolwiek. Okazuje się, że narodowość warunkuje "kroczenie wstecz". Ciekawe założenie, kwantyfikator ogólny. Nie ja go przytaczałem, nie ja muszę przytaczać argumenty na jego poparcie.

Samo wnioskowanie uwazam za fałszywe, bo narodowość nie ma wplywu na suwerenne decyzje / kwalifikacje jednostek.

2. A konkretnie o ktorej opinii piszesz, badź łaskaw wejść w szczegół?

3. Dobrze podsumowałeś, ja dopiszę, że premierem PL powinien zostać Putin ;-)
1. Zwróć prosze uwagę że kolega nie pisał nic o narodowości. Nawiązał natomiast do "krajowości" (bycia z kraju). W tym sensie trenerem krajowym jest np: Szatałow (Ukrainiec) jak i Bakero (Bask) a nie będzie nim np: Probierz. Nikt też nie wymaga od Ciebie argumentów na poparcie prawdziwości tego zdania. Wystarczy że zamiast twierdzić że jest to dogmat (a więc twierdzenie z którym z założenia nie można dyskutować) przedstawisz argumenty obalające jego prawdziwość.
2. Prosze bardzo: "Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno"
3. Ale dlaczego Putin
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 14:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
1. Zwróć prosze uwagę że kolega nie pisał nic o narodowości. Nawiązał natomiast do "krajowości" (bycia z kraju). W tym sensie trenerem krajowym jest np: Szatałow (Ukrainiec) jak i Bakero (Bask) a nie będzie nim np: Probierz. Nikt też nie wymaga od Ciebie argumentów na poparcie prawdziwości tego zdania. Wystarczy że zamiast twierdzić że jest to dogmat (a więc twierdzenie z którym z założenia nie można dyskutować) przedstawisz argumenty obalające jego prawdziwość.
zgadza sie, posypuję głowę popiołem. Szkoła krajowa. Krajowość to już nie kwantyfikator ogólny?

Z każdym zdaniem mozna dyskutować - nawet z dogmatem. Celowo wchodzisz w metajęzyk - kolega, którego słowa cytujemy, napisał swoje zdanie bez jakiegolowiek argumentu, skonstruował je jako wewnętrznie spójną teorię, a skoro napisał ją na forum, to miał zamiar kogoś do niej przekonać. Poproś jego o wytłumaczenie, dlaczego mamy wierzyć w tę opinię. Argumentuje się swoje teorie, bez nich opinie stają się dogmatami ( w które mozna wierzyć lub nie).
Dogmat W ZAMYŚLE jego twórcy jest opinia, z którą nie można dyskutować, trzeba ja przyjąć na wiarę.

Krajowość determinuje kwalifikacje / decyzje jednostek - cieszę się, że podpisujesz się pod tym zdaniem.

Cytat:
2. Prosze bardzo: "Maaskanta zwolniono przynajmniej jeden mecz za późno"
Haha skąd wiedziałem, że akurat tę opinię zacytujesz : )) nie jest to opinia na temat Moskala ale ok - nie ja zacząłem ten offtop - opinię argumentuję tym, że przegraliśmy mecz, który był przynajmniej do zremisowania. Którą to opinię posiłkuję tym, że zestawienie kadr obydwu zespołów (Wisły i ladacznicy) w tamtym momencie wychodziło na naszą korzyść (oczywiście masz prawo się nie zgodzić). Moja opinia przestała być dogmatem : )
a teraz prosiłbym o moją opinię nt. Moskala, której nie argumentowałem.

Cytat:
3. Ale dlaczego Putin
Bo niekrajowy ;-) jedziemy dalej z tą zabawą.

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.12.2011, 15:54
zgadza sie, posypuję głowę popiołem. Szkoła krajowa. Krajowość to już nie kwantyfikator ogólny?

Z każdym zdaniem mozna dyskutować - nawet z dogmatem. Celowo wchodzisz w metajęzyk - kolega, którego słowa cytujemy, napisał swoje zdanie bez jakiegolowiek argumentu, skonstruował je jako wewnętrznie spójną teorię, a skoro napisał ją na forum, to miał zamiar kogoś do niej przekonać. Poproś jego o wytłumaczenie, dlaczego mamy wierzyć w tę opinię. Argumentuje się swoje teorie, bez nich opinie stają się dogmatami ( w które mozna wierzyć lub nie).
Dogmat W ZAMYŚLE jego twórcy jest opinia, z którą nie można dyskutować, trzeba ja przyjąć na wiarę.

Krajowość determinuje kwalifikacje / decyzje jednostek - cieszę się, że podpisujesz się pod tym zdaniem.

Haha skąd wiedziałem, że akurat tę opinię zacytujesz : )) nie jest to opinia na temat Moskala ale ok - nie ja zacząłem ten offtop - opinię argumentuję tym, że przegraliśmy mecz, który był przynajmniej do zremisowania. Którą to opinię posiłkuję tym, że zestawienie kadr obydwu zespołów (Wisły i ladacznicy) w tamtym momencie wychodziło na naszą korzyść (oczywiście masz prawo się nie zgodzić). Moja opinia przestała być dogmatem : )
a teraz prosiłbym o moją opinię nt. Moskala, której nie argumentowałem.

Bo niekrajowy ;-) jedziemy dalej z tą zabawą.
No to jedziemy:
1. "Dogmat W ZAMYŚLE jego twórcy jest opinia, z którą nie można dyskutować, trzeba ja przyjąć na wiarę." Ponieważ ta defincja została podana przez Ciebie w związku z tym przyjmijmy przez chwilę że jest prawdziwa. Jeśli zatem zamysłem kolegi lazy formułującego tezę którą obecnie dyskutujemy nie było to aby nie można nad nią dyskutowac i przyjmować ją tylko na wiarę wtedy Twój pogląd że jest to dogmat upada. Jeśli o mnie chodzi nie mam najmniejszych wątpliwości że kolega lazy uważał swoją opinię za, w najlepszym razie, przyczynek do dalszej dyskusji. Jak rozumiem Twoje zdanie jest inne. Pozostaje nam zatem odwołać się do jego opinii w tej sprawie która powinna być (przy założeniu poprawności definicji) rozstrzygająca.
2. Nie bardzo rozumiem dlaczego domagasz sie abym przytoczył Twoją opinię akurat o Moskalu? Przypomnę Ci oryginalna tezę: "Używając Twojej poetyki można z równym powodzeniem twierdzić że dogmatem jest opinia wyrażana w tej dyskusji przez Ciebie" . Nie ma nic o Moskalu. Miło mi natomiast że potwierdzasz iż można uważać że przytoczona przeze mnie Twoja opinia została sformułowana jak dogmat. I nie jestem pewien czy takie "oddogmatowienie" ex post się liczy . Ale niech Ci tam.
3. Czyli o ile dobrze rozumiem to ten Putin ma być taką hiperbolą. Postrachem dla tych którzy stawiaja zagraniczne przed krajowym . No nie wiem czy mnie przekonałeś.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.12.2011, 17:42
Piszecie ze Moskal nie ma doswiadczenia
A jak je ma zdobyc

Niech zostanie trenerem,jak nie wyjdzie to trudno...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów