|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Obie druzyny awansowaly a Wy jak zwykle musicie sie pruc wiedzac ze jedna strona nie przekona drugiej...
Fakty sa takie : 1) Legia zagrala dzisiaj w dosc rezerwowym skladzie bo mecz byl O NIC. Tak, mimo ze punkty to jednak o nic. Jak zaprezentowali sie zmiennicy to juz inna bajka. Widac ze cisnienia na ten mecz nie bylo, to raczej byla wycieczka. Zle to swiadczy o zawodnikach i trenerze - takie jest moje zdanie. 2) Wisla awansowala szczesliwie - Szczescie czasami jest potrzebne Gratulacje. Kto bedzie pamietac za 10 lat w jakich okolicznosciach? Temat uwazam za zakonczony i lepiej isc po prostu cos konstruktywnego zrobic ![]() Rozumiem ze kibicujecie Wisle ale kilku z Was po prostu przepraszam ze to napisze... ma problemy ze soba Mam nadzieje ze jak na spokojnie poczytacie swoje "madrosci" to bedzie Wam wstyd PS: No i znowu zanim wyslalem post pojawily sie juz 3 " mondre inaczej " wypowiedzi. Jestescie niereformowalni ![]() Pamietajcie bracia po szalu : Wisla jest najlepsza i jesli masz inne zdanie to jestes wiesz kim ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 15.12.2011 o godz. 22:59.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
O to to to! Ja bym zaczął od: http://forum.legionisci.com/showthre...873#post918873 ![]() I potem też się zawstydził. Pamiętasz kto był w 2005 oraz np. w 2009 roku drugi w lidze? Bo szczerze ja nie u mnie to wali. Bo w piłce ktoś dawno wymyślił że liczą się punkty. A poza tym jak czytam Twoich kumpli że awansowaliście w powalającym stylu to też mnie to powala - ze śmiechu ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wyjaśnijmy sobie jedno - piłkarze i trenerzy, właściwie wszędzie na świecie, rankingi mają w dupie i nie jest to raczej żadna skuteczna forma mobilizacji. No, może gdyby dwa, trzy kraje łeb w łeb walczyły o 15 miejsce w rankingu, to sytuacja byłaby nieco inna, ale póki co nasza liga potrzebuje jeszcze czterech takich sezonów z rzędu, żeby o czymś podobnym myśleć. Czy to jest realne, to zobaczymy.
Druga kwestia. Na pewno wyżej trzeba cenić awans Wisły, bo rywale byli wyżej notowani, niż ci, przeciwko którym grała Legia. Chociaż takie Twente jest na pewno słabsze od PSV, a z tego co miałem okazję się dowiedzieć, to PSV ma również ZDECYDOWANIE równiejszą, lepszą szeroką kadrę, podczas gdy Twente ma 13-14 naprawdę dobrej klasy piłkarzy, reszta to półka niżej. Tak że nieco inaczej trzeba traktować mecz Legia - PSV, niż mecz Wisła - Twente. Szczególnie, że PSV walczyło wtedy jeszcze z Legią o pierwsze miejsce w grupie. Trzecia kwestia. Dorobek 9 punktów obu ekip jest oczywiście równy matematycznie, natomiast nie da się nie zauważyć, że gdyby trzeba było, to Legia te dwa ostatnie mecze rozegrałaby inaczej - po pierwsze, nie zagraliby otwartego futbolu przeciwko PSV, czym ułatwili im to zwycięstwo, po drugie, zagraliby zupełnie z inną mobilizacją i w innym zestawieniu przeciwko Haopelowi. Ale tak jak mówiłem, Legia grupę miała łatwiejszą, niż Wisła co wykorzystała w pierwszych czterech spotkaniach, oczywiście dla rankingu szkoda, że w następnych trochę położyła na nie lachę. I wyeliminowanie Fulham przez Wisłę, zupełnie poważnie traktującego szansę odniesienia sukcesu w LE, to na pewno większy sukces. Niemniej jednak osobiście, na chłodno, wydaje mi się, że Legia to zrobiła w nieco lepszym stylu, wszak jako jedna z pierwszych ze wszystkich ekip LE, podczas gdy Wisła dużo zawdzięcza szczęśliwej bramce w 93 minucie meczu dwóch swoich rywali. Docenić należy też wyeliminowanie przez Legię dwóch bardzo silnych ekip w kwalifikacjach, z dużo silniejszych lig. Generalnie temat zbędny do rozwijania, bo każdy ma swoje racje i obie racje tak naprawdę są prawidłowe, dlatego w tej dyskusji nikt do niczego sensownego nie dojdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatni mecz w sezonie, ponad dwa miesiące przerwy, 140k€ do zgarnięcia, 2 punkty do rankingu a ci robią przegląd kadry.. Chyba po zdobyciu tytułu drużyny roku im sodówa do głów uderzyła ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tak samo, jak każdy świadomie wtedy kibicujący pamięta Saragossę To przejdzie do legendy, jestem tego pewien ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|