The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2011, 12:50
crazykaro

Dokładnie o to chodzi. Melikson czy Iliev tak. Przepłaceni obcokrajowcy, nie dający żadnej ekstra jakości powinni być zastąpieni Polakami. Jaliens jest słabszy nawet od przysłowiowego Pietrasiaka a zarabia 2 razy więcej.... Od Czekaja zarabia z 20 razy więcej!
Nie chodzi przecież o samych Polaków w składzie!

Pisałem kiedyś że nie podobają mi się 2 modele rozwoju klubu (jakieś 2 lata temu pisałem)

1. Przysłowiowy Arsenal bez Anglika w składzie (Teraz już się pojawili ale to przykład) - mnie się taki model nie podoba. Od 6 la niczego nie wygrali... (z powodów patriotycznych mi się nie podoba rzecz jasna)
2. Athletic Bilbao - grają tam tylko sami Baskowie. Taki model też mi się nie podoba bo podcinają sobie szansę bycia czymś więcej niż tylko średniakiem w lidze hiszpańskiej

Jakiś model po środku - gdzie przychodzą gwiazdy jak Melikson czy Ljuboja ale mamy w składzie takich Goli czy Rybusów (pozyskanych tak naprawdę za grosze).

A my nasprowadzaliśmy piłkarzy klasy Manu z Legii i wciskamy kit że to wyższy poziom od przysłowiowego Rybysa. Manu zarabiał z 300 tysięcy euro rocznie! A teraz Legia się go pozbywa. Żyro czy Rybus dużo tańsi a grają jeśli nie lepiej to nie gorzej.

Droga pośrodku, bez skrajności.

fanfan
Nie mamy o czym rozmawiać więc wybacz ale wolę już zostać ze swoim niezrozumieniem niż polemizować z Tobą.
(Udział Polaków w przegranej 18% - stranierosów 82% - grało raptem 2 Polaków - przy czym Ty chciałeś z Małeckiego zrobić kozła ofiarnego.....)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.12.2011 o godz. 13:04.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów