The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 22:39
Bobek90 - a czy ty juz zapomniałeś dlaczego my się chcieli pozbyć polskich kopaczy? Bo to zrobił sie komitet nierobów, pasozytów i bladych gwiazdek!
Machania rekąmi, wspolne wyzwiska, brak szacunku do tradycjii oraz brak ambicji , taki pozostał obraz po polaczkach ze starego R22.

Wisła zatrudnia piłkarzy a jesli ci z zagranicy sa lepszymi pracownikami to dlaczego mają u nas nie grać. Wazne zeby kapitan był polakiem.

Jesli argumentem za polakami ma być ich przywiązanie i tradycja to owszem
jest to dobry haczyk . Tylko żeby spełnic takie wymagania to musi być piłkarzem przez nas samych wykreowanym.
Bo czy taki Swierszczok bardziej szanuje Wisłe niżeli Biton czy Paljic naprzykład?
Śmiem twierdzic ze jeden i drugi ma w huju nasze forum , nasze tradycjie ,przegrane derby ... to dla nich kasa i tylko kasa.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.12.2011, 22:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem jednego, dlaczego to piłkarz Wisły musi byc Polakiem?
Jaka to proporcja musi być zachowana miedzy polakami a obcokrajowcami?
Mi w zupełnośći wystarcza ze kapitanem druzyny jest Polak, a z kad pochodzą pozostali zawodnicy nie ma najmniejszego znaczenia. Skoro są w Wiśle to znaczy ze ich potrzebujemy, tak to może być smutne ale trzeba sobie powiedzieć prawdę.
Jeśli chcemy mieć więcej Polaków w kadrze to ich sami wychowajmy a nie podniecajmy się jakimiś małolatami, którzy prosto kopną piłkę i dlatego to normalne ze robią na wsi różnice.

Kupując takiego Polskiego młokosa nie masz zadnej gwarancji ze będzie jeszcze lepszy. Z autopsji wiemy ze nimi jest żle albo tylko gorzej...

--- Ostatni wielki turniej na jakim gościła juniorska reprezentacja kraju to były Mistrzostwa Świata do lat 20 w Kanadzie w połowie 2007 roku.
W meczu z Brazylia trener Globisz postawił na taki skład:

Białkowski - Starosta, Fojut, Strugarek, Król - Marciniak, Krychowiak, Danch, Cywka, - Janczyk, Małecki.

Pokonanie Canarinhos było tylko jednorazowym sukcesem. O wiele bardziej byśmy się cieszyli, żeby chociaż jeden z tych zawodników zrobił karierę. W zespole rywali grał wówczas Pato, Jo, David Luiz, o którego bije się pół Europy.
Z naszych piłkarzy prawdziwej kariery nikt nie zrobił. Oczywiście jest jeszcze czas, ale inni zawodnicy z tego turnieju są już znani na całym świecie. Najlepiej radzą sobie.... rezerwowi bramkarze czyli Tytoń i Szczęsny. Pierwszy z nich broni w Eredivisie, a drugi jest w Arsenalu. Gwiazda polskiej drużyny podczas Mundialu w Kanadzie Dawid Janczyk został wytransferowany do CSKA Moskwa. W Rosji się jednak nie sprawdził, wrócił do kasyna.
Podstawowy bramkarz naszej drużyny Bartosz Białkowski występuje w III ligowym Southampton, a podczas mistrzostw wymieniany był jako jeden z lepszych bramkarzy turnieju. Ben Starosta (Polak nie mówiący po polsku) gra obecnie w lidze australijskiej. Jarosław Fojut reprezentuje barwy Śląska Wrocław, a drugi z pary środkowych obrońców Krzysztof Strugarek gra w Wacie Poznań.
Brzmi to dość komicznie przy nazwach takich klubów jakie reprezentują nasi rywale Mundialu (np.Benfica, Real, Milan) .Niestety to jeszcze nie koniec tej wyliczanki, bo Krzysztof Król wybrał się w odbudowaniu formy (a raczej finansów) do USA. Kierował się oczywiście aspektem sportowym bo z MLS bliżej do Europy niż z Polski, ale kto ambitnemu zabroni?
W polskiej lidze występuje zaledwie garstka zawodników, którzy brali udział w MŚ w Kanadzie, ale jedynie Małecki jest ważnym ogniwem swojej drużyny. Są też tacy o których słuch zaginął jak Maciej Dąbrowski czy Jakub Feter. Jednak to nie wszystkie polskie perełki, które na przestrzeni kilku ostatnich lat nie zrobili oczekiwanych postępów.

Na wspomnianym turnieju doskonale spisał się Grzegorz Krychowiak. Fakt , że jest on młodszy o 3 lata od swoich kolegów. Eksperci się nim zachwycali i wróżyli wielką karierę. Zawodnik Girondins Bordeaux jednak jeszcze nie zadebiutował w pierwszym zespole Żyrondystów. Obecnie przebywa na wypożyczeniu. Celem klubu jest....utrzymanie w 2 lidze francuskiej ---

Co się dzieje z młodymi, utalentowanymi polskimi piłkarzami? Czemu tak szybko ich rozwój się zatrzymuje? Pozostaje mieć nadzieje, iż następne talenty nie będą ginąć zanim tak naprawdę się pojawią
1) Ben Starosta gra w Miedzi Legnica.
2) Bartosz Białkowski jest rezerwowym II ligowego Southampton. Po dwudziestu kolejkach prowadzą w Championship.
3) Krzysztof Strugarek po sezonie 2009/2010 zakończył karierę.
4) Krzysztof Król od roku gra w Polsce. Na wiosnę w Polonii Bytom, na jesieni w Podbeskidziu.
5) O Krychowiaku było już wyżej.

Poza tym, porównajcie sobie ilu Polskich piłkarzy było albo jest wyróżniającymi się postaciami Wisły w przeciągu ostatnich lat, a ilu obcokrajowców zasługuje na takie miano. Przy finansowych realiach Wisły, Legii, Lecha, Polonii bardzo trudno jest sprowadzić dobrych graczy spoza Polski. W Wiśle kilku zagranicznych zawodników, to zwykły szrot. Obliczcie ile na nich wydaliśmy - Jirsak, Jovanić, Bunoza, Lamey, Jaliens, Paljić, Diaz i wielu innych. Czekaj w tych dwóch ostatnich meczach grał lepiej niż gwiazdor Jaliens sprowadzony dzięki układom za wielkie pieniądze. Ile kasy przez te lata poszło na zmarnowanie dzięki marnym obcokrajowcom. Ich było dużo więcej niż rodzimych niewypałów pokroju Łobodzińskiego, Garguły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.12.2011 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2011, 22:54
To Ci powiem ze kariery porobili jak sam s....ysyn...

Przy naszych polskich realiach to jescze trudniej sprowadzic dobrego z Polski!.
No szrotu troszke też musi być bo kadra liczy ponad 20 stu, ciezko by było nam przezyć mając na karku samych Messich , Bitonów, Meliksonów.

A zastanawiałeś sie ile my chodujemy szrotu w MESA?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 03.12.2011, 22:59

Przy naszych polskich realiach to jescze trudniej sprowadzic dobrego z Polski!.
No szrotu troszke też musi być bo kadra liczy ponad 20 stu, ciezko by było nam przezyć mając na karku samych Messich , Bitonów, Meliksonów.

A zastanawiałeś sie ile my chodujemy szrotu w MESA?
Tylko zauważ w jakich oni warunkach trenują. Przy takich boiskach, wybicie się jest ciężkie. Poza tym oni zarabiają grosze w porównaniu do tych wszystkich Jaliensów, Lameyów, itp. i nie kosztowali fortuny jak Jirsak, Jovanić, Bunoza, itp. Skoro wszedł Czekaj i nie było widać różnicy między nim a naszą największą ,,gwiazdą", to chyba coś oznacza.

A ilu obcokrajowców zrobiło karierę? Ja widzę dwóch.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.12.2011 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 03.12.2011, 23:14
Dariook, to nie tak ze ja nie chce obcokrajowcow. Poprostu nie podoba mi sie takie glupie uogolnianie i nastawienie "albo to, albo to". A nie moze byc to i to? Szukanie "Meliksonow" nie wyklucza szukania "Lewandowskich". I oczywiscie, jesli obcokrajowiec jest lepszy, to on powinien grac/byc kupiony. Co do tego nie mam zadnych watpliwosci.

P.S
A jak myslisz, dlaczego taka Legia ma w swojej akademii zatrudnionych psychologow? Miedzy innymi po to zeby z tych Zyr i Wolskich nie "powyrastaly" im takie Brozki (np.). Lenie i minimalisci (Brozki i spolka)... Ot co!

-----------------------------------------
To byl moj ostatni post w tym roku. Takze... "widzimy sie" w 2012 roku Zwyciestw Wisly zycze. Sobie i wam
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 03.12.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.12.2011, 23:41
Ciekawi mnie też podejście "ważne, żeby kapitan był Polakiem". Wiadomo, że to cieszy i jest to, w jakiś sposób ważne w drużynie zdominowanej przez obcokrajowców. Ale w Legii, którą często przywołujemy na przykład, kapitanem jest Vrdoljak. Założmy, że za 2 lata u nas sytuacja się zmieni i w 18 będzie 9 Polaków, 9 obcokrajowców, z czego - powiedzmy - 5 Polaków będzie, rotacyjnie, grało w I składzie. Ale zostanie Melikson, który nadal będzie w formie pozwalającej na zdominowanie ligi (może nie pucharów, choć i tam będzie miał przebłyski - mniej więcej jak teraz). Czy on nie mógłby zostać naszym kapitanem? Powiedzmy, że Wilk w tym czasie dostanie propozycję z czołówki Championship, która usatysfakconuje jego i klub; Sobol skończy karierę. Będzie Małecki (moim zdaniem jego charakter nie pozwala mu być kapitanem, chyba że dojrzeje - oby tak się stało), Czekaj i kilku nowych. Każdy, prócz Małego, z mniejszym stażem niż Meleks, który potrafiłby ustawić zarówno mecz (sportowo), jak i piłkarzy mentalnie. Dlaczego nie? Dla mnie ważne jest, żeby kapitanem był ktoś związany z Wisłą, wiedzący co ta nazwa znaczy dla tysięcy Krakowian (też Gdańszczan, Wrocławian, Tarnowian i - mimo wszystko - Białostocczan), potrafiący zmobilizować chłopaków i mający jakiś staż w drużynie. Na razie, owszem, nie są to obcokrajowcy, ale i przecież Wilk ma przeszłość, która kibicowsko byłaby ciężko traktowana (Polonia, Korona - zgody Pasów, a do tego Warszawiak). Jego bez problemu widzimy jako kapitana - bo walczy, stara się i rozumie czym jest Wisła. Choć przecież pewnie nigdy nie był jej kibicem... Nie jest nim Mały, podejrzewam, że z tych samych charakterologicznych powodów o których pisałem; nie jest nim też Boguś, który ma znacznie dłuższy staż w Wiśle. Być może za kilka lat kapitanem będzie mógł być Czekaj, może też Wilk zostanie legendą na miarę Sobola. Ale obcokrajowcy, zakładając, że nauczą się czegoś po polsku albo po prostu dogadywać z całą drużyną (być może po angielsku, takie czasy) i będą rozumieć co to jest "Wisła" też mają szanse. Może Jovanović - też przecież zaangażowany w sprawy drużyny (choć chciałbym go w końcu zobaczyć w kilku meczach z rzędu)?
Ostatnio edytowane przez przem : 03.12.2011 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2011, 23:51
Koalik ja nie opowiadam się za żadną ze stron. Jeśli obcokrajowcy są lepsi to niech grają obcokrajowcy. Jak mamy polskiego grajka co gwarantuje okreslony poziom to niech walczy Polak.
Niech grają ci którzy w danym momencie pozwalają nam wykonać założony plan minimum. Czy piłkarz bedzie z Grenlandi, Krakowa, Żłotoryjii to jest mało istotne.

A co do Mesa to warunki jedno a talent drugie.
W Brazylii wiekszosc młodych biednych chłopaków trenuje na plażach, Ronaldinho codziennie trenował z psem! To śmieszne ale brak pieniedzy na nową biedronkę nie pozwalał mu jej stracić, tak sie nauczył panowania nad piłką.

Nasi piłkarze defacto pózniej nie muszą robić zawrotnych karier, my mamy na nich zarobić i tyle

Uczestnik tych młodzieżowych mistrzostw Sergio "Kun" Agüero kosztuje i zarabia więcej niż cała nasza drużyna razem teraz wzięta. Bo talent kosztuje , a polski rzemieślnik gra pozniej tam gdzie jego miejsce.

przem napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie też podejście "ważne, żeby kapitan był Polakiem...
Na dzień dzisiejszy jest to ważne by był to Polak choć wiadomo że tak być nie musi.
Kapitanem zawsze jest osoba która ma przebicie w szatni, ktora kiedy trzeba chyta za mordę rozkapryszone towarzystwo.
Zdolności przywódcze, działanie pod presją, umiejętność kierowania to kapitan musi mieć.
Tak jak w życiu , nie kazdy moze być kierownikiem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.12.2011 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2011, 14:49
Bobek:

Cytat:
No wiec, dla Ciebie Polak= rowna sie Burliga, Kowalczyk czy inny nieudacznik ktory do niczego sie nie nadaje.
Dla mnie Polak z naszej ligi to najczęściej niezwykle drogi, przepłacony w stosunku do umiejętności zawodnik, który zwykle mało wnosi, szybko gaśnie, jest leniwy i nie radzi sobie na europejskich boiskach. Taka jest niestety smutna prawda o naszych rodzimych piłkarzach. A gdy trafia w obręb zainteresowania Wisły, cena za niego dla naszego klubu absurdalnie rośnie. Życie potwierdza to niemal każdego dnia. Nie opłaca się przepłacać za takich zawodników.

Cytat:
dla Ciebie obcokrajowiec=ktos kto pomaga Wisle.
Nie zawsze. Ale zagranicą jest bardzo wielu zawodników na tyle dobrych, że rzeczywiście mogą pomóc Wiśle. Znacznie więcej niż w naszym kraju. I z reguły znacznie tańszych. Prosty, obrazowy przykład: Meliksona kupiliśmy za ok. 600 tyś Euro. Wyobraź sobie jaką cenę za niego zawołałby Wiśle np.: Wojciechowski, Ruch, Korona itd., gdyby grał u nich.

Przy naszym obecnym budżecie i stanie bazy treningowej tak naprawdę nie mamy wyboru – musimy stawiać na obcokrajowców, a nie na interesy z polskimi prezesami, czy mityczne szkolenie młodzieży. Ignorując bezmyślne gadania o „narodowościowych proporcjach” itd. Tymczasem ciągle pojawiają się nieodpowiedzialne głosy, że tak być nie powinno, że Valckx się myli i robi źle. Nie. Valckx wybrał najlepszą i optymalną obecnie drogę budowy zespołu Wisły. Ja mu tu w pełni ufam. Nie chcę zmiany tej koncepcji na "Wisłę bardziej Polską".

Cytat:
to ze ktos jest obcokrajowcem to nie znaczy ze automatycznie musi lepiej grac w pilke.
A ktoś tu w ogóle tak twierdził? Dyskusja cały czas jest o czymś innym. Powiem po Twojemu: „Stary, obudź się i nie pij więcej”.

Jeszcze słowo na temat tego, że rzekomo kapitanem musi być Polak. Bzdura. To jakiś kolejny absurd.
Ja nie chcę, by kapitanem Wisły był ktoś tylko dlatego, że jest Polakiem. Chciałbym, aby zostawał nim ktoś dlatego, że posiada charyzmę, cechy przywódcze i pozytywny wpływ na zespół. To powinny być kryteria wyboru kapitana, tylko takie.
Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 08.12.2011, 14:23
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
W tym poście w sąsiednim temacie na podstawie informacji z Transfermarkt zrobiłem listę polskich zawodników, którym kończą się kontrakty. Są tutaj:
- chyba wszyscy zawodnicy z kadr drużyn Ekstraklasy,
- zawodnicy z młodzieżowych reprezentacji Polski
- zawodnicy z reprezentacji Polski
- kilku znanych polskich zawodników grających za granicą

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=11662
Jak dla mnie do pierwszego składu meczowego nadaje się 2/3 zawodników. Są też inni np. do ogrania na wyp. lub też tacy którzy musieliby poważnie walczyć o pierwszy zespół.
Odpowiedz cytując
drbolkins
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 08.12.2011, 15:57
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
P.S
A jak myslisz, dlaczego taka Legia ma w swojej akademii zatrudnionych psychologow? Miedzy innymi po to zeby z tych Zyr i Wolskich nie "powyrastaly" im takie Brozki (np.). Lenie i minimalisci (Brozki i spolka)... Ot co!

a ja myśle że Legia by chciała żeby wyrósł im taki leń minimalista jak Brożek... zejdź na ziemie... to byłą gwiazda polskiej ligi
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 08.12.2011, 15:58
Brożek leniem i minimalistą, no ciekawych rzeczy się tu mogę dowiedzieć.
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 08.12.2011, 16:13
Świerczok nasz, ale dopiero od lata?
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...wierczoka.html
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.12.2011, 16:36
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.12.2011, 16:55
jeszcze bym się nie cieszył, to jest powielenie tego, co już było wiadomo. Złożyliśmy ofertę, klub ją zaakceptował, ale zawodnik się jeszcze nie zdecydował. W grze są ciągle Niemcy i podejrzewam, że wystarczy odrobina ich inwencji i pożegnamy się z talentem...
Oczywiście mam nadzieję, że chłopak przejdzie do nas i stanie się drugim Lewandowskim
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.12.2011, 16:56
W tm samym artykule Świerczok ma 18 lat, a po paru linijkach tekstu już 19.

Polonia Bytom zaakceptowała ofertę, jaką złożył jej za 18-letniego napastnika Stan Valckx, dyrektor sportowy mistrzów Polski. Opiewa ona na 400 tysięcy euro, płatne w dwóch ratach.
................
Niemcy zaprosili 19-latka na mecz swojej drużyny z Herthą Berlin. Interesowało się nim także US Palermo.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 08.12.2011, 17:07
W czasie pisania artykułu miał urodziny, to chyba jasne?
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.12.2011, 17:13
Jak pojedzie do Niemiec będzie grzał lawę i słuch po nim zaginie. W Wiśle mógłby się naprawdę rozwinąć. Mam nadzieje, że to zrozumie i przyjdzie do nas
Odpowiedz cytując
Kulawik88
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 08.12.2011, 17:26
Pytanie tylko czy rzeczywiście jest wart 400 tysięcy euro? Pytam bo go nie widziałem w akcji 12 bramek na zapleczu ekstraklasy w jednej rundzie, wynik obiecujący, ale jest pewną niewiadomą czy utrzyma dyspozycje, rozwinię się tak jakbyśmy tego sobie oczekiwali.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.12.2011, 17:34
Może troche SF ale.. może warto spróbować http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...nsferowej.html
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.12.2011, 17:47
Dlaczego Sf przeciez to zwykly przecietny grajek. U nas nawet by nie mial pierwszego skladu.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.12.2011, 18:22
ja bym zrobił inaczej, owszem ściągnął bym go do nas ale tez bym go wypożyczył żeby nie grzał ławy u nas tylko próbował jak smakuje Ekstraklasa w troche słabszym klubie (np. Ruch, Górnik)
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.12.2011, 18:27
Wielkie ryzyko kupować gracza Polaka i żeby grał dopiero w następnej rundzie. Oby wypaliło/ Ale raz kozie śmierć
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2011, 18:48
Jeśli kupimy tego Świerczoka za te 400 tys euro to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sytuację że wykupimy Bitona..
Wydaje się że 3 napastników ( w miarę dobrych! ) to jest za dużo jak na Wisłę.

SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Swierczok przyjdzie od nowego sezonu a Biton odejdzie to zostaniemy z dwoma napastnikami
Źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Chodziło mi o to że pewnie jest taka zależność że jeśli przyjdzie Świerczok to pożegnamy Bitona - którego moim zdaniem szkoda będzie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 08.12.2011 o godz. 18:58.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 08.12.2011, 18:52
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli kupimy tego Świerczoka za te 400 tys euro to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sytuację że wykupimy Bitona..
Wydaje się że 3 napastników ( w miarę dobrych! ) to jest za dużo jak na Wisłę.

Swierczok przyjdzie od nowego sezonu a Biton odejdzie to zostaniemy z dwoma napastnikami
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.12.2011, 18:58
W Wiśle w kadrze pierwszego zespołu powinno być 3 napastników nawet jeśli w 11 gramy jednym . Zakładam ,że chcemy regularnie grywać w europejskich pucharach i to nie tylko jesienią więc będziemy rozgrywali mecze co 3 dni a wtedy jakaś rotacja jest konieczna , zawsze też trzeba mieć jakiegoś napastnika na ławce w roli jokera a przecież również zdarzają się kontuzje . Mieliśmy w tej rundzie taką sytuację , że Genkov złapał kontuzję i dla Dudu nie było żadnej alternatywy przez co musiał grać co 3 dni ciężkie mecze nawet z drobnymi urazami a obecność 3 napastnika ten problem by rozwiązała chodzi mi oczywiście o wysuniętych napastników ponieważ wystawianie skrzydłowego na pozycji najbardziej wysuniętego napastnika to loteria - całkowicie różne zachowania , gra , nawyki i w krótką chwilę nie da się przekwalifikować skrzydłowego na 9 z dobrym skutkiem przynajmniej wg mnie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.12.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.12.2011, 19:13
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Coś mi się wydaje, że nie wykupią Bitona i ten młodziak za niego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.12.2011, 19:17
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Dwoma słabymi na dodatek.
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2011, 19:20
dokładnie, jak na taki klub jak Wisła dwóch solidnych napastników to wystarczająca ilość. Zakładając że będziemy grać jednym napastnikiem do końca sezonu, to raczej bardziej skupiłbym się na sprowadzeniu szybkich, kreatywnych skrzydłowych po jednym na każdą pozycję, bo oni tak na prawdę robią największe spustoszenie w szeregach rywala, w systemie 4-5-1, a taki Genkov dobrze absorbuje uwagę obrońców przeciwnika i robi miejsce dla skrzydłowych... w starciu z mocniejszymi rywalami zawodnik jak znalazł, natomiast gdy rywalizujemy z potencjalnie słabszym przeciwnikiem to ktoś taki pazerny na bramki jak Biton czy Świerczok (zakładając że przyjdzie) stanowiłby ciekawą alternatywę wzmacniając siłę rażenia... ale mówię grając systemem z jednym napastnikiem to skrzydłowi jednak odgrywają kluczową rolę i na tych pozycjach upatrywałbym wzmocnień, bo Iliev może grać 30 minut na wysokim poziomie, a Kirm to nieporozumienie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2011, 19:23
dla mnie priorytetem powinien byc wykup Bitona!
on pokazal ze potrafi strzelac gole w lidze, jak i w Europie, jeszcze jeden sezon dobry w Europie Bitona i mozna na nim zarobic dobra kase
a Swierczok to duza niewiadoma, nigdy nie gral na poziomie ekstraklasy

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.12.2011, 19:36
I tak nie wykupią Bitona , przecież to norma jest , ani nie będę zdziwiony ani zawiedziony po prostu tak jest.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów