The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2011, 18:59
To, czego dzisiaj nie strzelił Boguski, to ja w typa nie wierzę
Szacunek dla dzieci z C oraz dla reszty kibicowskiej braci..
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.12.2011, 19:02
Nie wiem jak wy to widzieliscie ale Diaz dzis zagral kapitalnie... czyscil wszystko! Wazne 3 pkty! Niestety wydaje mi sie ze Boguski gral bo jest polakiem... z gra juz tak kolorowo nie bylo.

Jirsak coraz odwazniej, pare pieknych pilek... Malecki jakis taki wyciszony, poznaje ktos tego zawodnika? Gdzie ten robiacy korkociag po zlym zagraniu od partnera... w kilku akcjach samolubnie no ale czasem tak trzeba.

Akcja z mlodymi kibicami na ogromy plus, wlasnie z takiego ukorzenienia wartosci w przyszlosci rodza sie fanatycy!

"Sędzia kalosz - bezcenne ;-)"
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2011, 19:02
Wprawdzie mecz wygrany i za to podziękowania również dla Moskala, ale ów ma u mnie duży minus:

Jeśli trener trzyma kurczowo na boisku do 70 minuty tak fatalnie dysponowanego zawodnika jak Boguski, to źle o nim świadcczy. Genkow też dużo wcześniej nadawał się do zmiany. Nie rozumiem, dlaczego nie grał Melikson - liczę na jakieś jego uzasadnienie i wyjaśnienie w tej sprawie.

Najlepszy dziś w naszej drużynie był zdecydowanie Diaz. Pozycja środkowego obrońcy wyraźnie mu służy. Dobre wrażenie znów pozostawił Iliev.

Mimo zwycięstwa przeraża mnie ilość głupich, bezmyślnych zagrań naszych piłkarzy i liczba ich niewymuszonych błędów.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 04.12.2011 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.12.2011, 19:06
Rinah napisał(a):Wyświetl post

Mimo zwycięstwa przeraża mnie ilość głupich, bezmyślnych zagrań naszych piłkarzy i liczba ich niewymuszonych błędów.
Norma w końcu, tak było i długo tak będzie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.12.2011, 19:11
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Cenne 3 pkt po marnym meczu.
ten marny mecz był jednym z najlepszych , o ile nie najlepszy w lidze w roli gospodarza tym sezonie

Widzew nie stworzył sobie żadnej setki przez całe spotkanie . Nie pamiętam kiedy ostatni raz nie daliśmy dojść do głosu naszym przeciwnikom .

Gdyby skuteczność była lepsza , mogło być 4-0 po super grze , a tak jest tylko 1-0 po marnym meczu . Hipokryzja

Tyle walki w każdym meczu i skonczą się frajerskie porażki . Widać że Moskal wpaja zawodnikom jak należy grać u siebie, aby zwyciężać .
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.12.2011, 19:13
Od razu mówię. Nie oglądałem całego meczu tylko 2 połowę, pierwszą słuchałem w radio.
Pareiko - co miał wybronić to wybronił
Lamey - przeciętnie
Jovanovic i Diaz - super, wydaje się że z dwóch bocznych obrońców będziemy mieć całkiem dobrych środkowych obrońców
Pajlic - lepiej niż w poprzednich meczach, ale szału nie ma
Iliev - w 2 połowie opadł z sił
Wilk - walka to jego główny atut i to wykorzystuje
Jirsak - przeciętnie
Boguski - jak on tego nie strzelił ?
Małecki - spoko, ale powinien grać bardziej zespołowo
Genkov - brawo
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.12.2011, 19:15
Niestety - liczba niewymuszonych błędów, o których coraz więcej osób mówi, to prawdopodobnie brak owych tajemniczych "schematów", o których niedawno zrobił się głośno. W 2 tygodnie mało prawdopodobne jest wyuczenie się pewnych rzeczy. Mecz nienajgorszy, oprawa super
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.12.2011, 19:16
Moje, subiektywne oceny pomeczowe (5 to ocena wyjściowa):

Pareiko 5 - niby nic nie puścił, ale widać było w niektórych sytuacjach, że ma problemy z pewnym złapaniem piłki.
Lamey 6 - niezły mecz Holendra. Dobrze asekurował defensywę i miał kilka niezłych wejść ofensywnych.
Diaz 7 - zadziwiająco dobrze w obronie, trochę gorzej w rozegraniu (ale i tak najlepiej z obrońców). Czyścił wszystko i ustrzegł się poważniejszych błędów
Chavez 6 - zaliczył kilka dobrych odbiorów zanim został zmieniony
Paljić 4 - potwierdził, że w zimie powinniśmy znaleźć dobrego lewego obrońce. Niepewny w obronie, za to w ataku popisał się podaniem, po którym Boguski powinien strzelić gola, poza tym szału nie było.
Jirsak 5 - nic nie zepsuł, nic dobrego też raczej nie zrobił. Po prostu był.
Wilk 7 - ambitnie w obronie, dobrze w ataku. Królował w środku pola przez większość meczu.
Małecki 7 - grał może mniej widowiskowo niż Illiev ale za to moim zdaniem z jego akcji więcej wynikało. No i zaliczył asystę.
Boguski 3 - nasz najgorszy zawodnik dzisiaj. Zepsuł jedną 100% sytuacje, w pozostałych też się nie popisał. Dokonywał złych wyborów, długimi partami gry znikał z boiska a czego się nie dotknął to psuł. Dno.
Illiev 7 - grał bardzo widowiskowo, ale...żadne poważniejsze zagrożenie z tego wiatru nie wynikało. Szczególne pretensje mam do akcji z ~85 minuty gdzie najpierw zamiast podawać do lepiej ustawionego Bitona to poszedł w drybling a potem zdecydować się na strzał zamiast odegrać do lepiej ustawionych partnerów.
Genkov 7 - strzelił gola, walczył, utrzymywał się przy piłce. Zrobił dokładnie to, czego od niego oczekiwałem.

Jovanović 6 - dobrze partnerował Diazowi w obronie, jednak nie był tak aktywny jak Kostarykanin.
Garguła 5 - był
Biton 5 - wystawiał się, oddał dwa strzały w tym jeden celny, ogólnie sprawiał dobre wrażenie ale nie zdążył niczym zachwycić w tych 20 min które dostał.

Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 04.12.2011, 19:21
Trudny mecz, ważne że 3 punkty. Na plus wyróżniłbym Ilieva i Diaza. Moim zdaniem Małecki za długo holował piłkę a to co zrobił Boguski pozostawię bez komentarza.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Cieszą punkty Wisły, martwią punkty Śląska.
Zwycięstwo zasłużone, bramka, sytuacje Boguskiego, Bitona i Małeckiego, zaś rywal nie miał podobnych. Mogło i powinno być 2-0. Nie wiem czemu nie wszedł Melikson i dlaczego tak długo grał Boguski, cóż są 3 punkty i o meczu wypada zapomnieć.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Karherop napisał(a):Wyświetl post
ten marny mecz był jednym z najlepszych , o ile nie najlepszy w lidze w roli gospodarza tym sezonie

Widzew nie stworzył sobie żadnej setki przez całe spotkanie . Nie pamiętam kiedy ostatni raz nie daliśmy dojść do głosu naszym przeciwnikom .

Gdyby skuteczność była lepsza , mogło być 4-0 po super grze , a tak jest tylko 1-0 po marnym meczu . Hipokryzja

Tyle walki w każdym meczu i skonczą się frajerskie porażki . Widać że Moskal wpaja zawodnikom jak należy grać u siebie, aby zwyciężać .
Dokładnie tak samo ten mecz widzę. Dobre spotkanie z przeciwnikiem, który nie ma ochoty zbytnio iść na wymianę. Widziałem w dzisiejszym meczu więcej prób rozegrania i kombinacyjnej gry przez środek niż w całym sezonie za Maaskanta. Nie wszystko jeszcze wychodzi, bo nie może, ale postep w grze kombinacyjnej jest widoczny. Nie jest świetnie, bo niektórzy mają słabe umiejętności lub formę, ale jest zdecydowana poprawa np w porównaniu do takiego meczu z Lechią czy PBB. Gdzie nie dało się oglądać Wisły na trzeźwo, a poziom przeciwnika był podobny.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.12.2011 o godz. 19:24.
..
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.12.2011, 19:28
Diaz zagrał bardzo dobrze, ale na pewno nie ustrzegł się błędów.W końcówce trochę nerwowo. Raz głupio stracił piłkę przy wyprowadzaniu a już w doliczonym czasie wybił prostą piłkę na rzut różny.
Najlepszy Iliew.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.12.2011, 19:36
mecz nie byl porywajacy ale cieszy brak ordynarnych bledow w grze obronnej Wisly po strzelonym golu gra mometami siadla calkowicie szkoda tych setek Bogusia i Bitona kolejne 3 pkt dla nas
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.12.2011, 19:36
Diaz nie zagrał bardzo dobrze tylko dzisiaj, on już wcześniej grał dobrze, nawet z Fulham gdzie dostaliśmy cztery gole. To jego osoba sprawiła, że ta obrona się jakoś trzyma i zdobywamy punkty bo bez niego nie byłoby tak wesoło.
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Od: 06.2011

Stary 04.12.2011, 19:43
nie rozumiem dlaczego nie wszedł Melikson. Bardziej zdrowy już chyba nie będzie. Można było go wpuścić za słabego Boguskiego na OP i ewentualnie Bitona za Genkova. Wynik cieszy niestety gra tragiczna, poza Ilievem który ogrywał piłkarzy Widzewa jak dzieci.
Jeśli już przy dzieciach jesteśmy to fajny pomysł z tym dopingiem dzisiaj. Legia ma szkółkę piłkarską a my mamy szkółkę dopingu
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2011, 19:44
W ogóle to co zrobił Boguski w 47 min. to jakiś swoisty rekord świata. Jak można było zepsuć podobną okazję

Nawet tylko za to zagranie powinien zostać natychmiast zmieniony i zesłany na kilka kolejek do ME. Jakiś poziom przyzwoitości trzeba bowiem trzymać.

Taka postawa naszych rodzimych zawodników jedynie potwierdza słuszność tezy: "NIE dla większej ilości Polaków w Wiśle!". Nikt nie może grać tylko dlatego, że jest Polakiem lub że ktoś chce widzieć na boisku jakieś sztuczne narodowościowe proporcje!
Odpowiedz cytując
jism
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 04.12.2011, 19:44
Diaz najlepszy w drużynie, czujny, szybki, praktycznie bez błędów (2-3 drobne klopsy bez konsekwencji)
Paljic - mimo wszystko i tak najlepszy jego mecz w ciagu bodaj 2 m-cy. Jednocześnie nie był to występ wyjątkowy, co najlepiej świadczy o jego dotychczasowej dyspozycji
Na minus przede wszystkim Małecki - poza małymi wyjątkami, bezproduktywny. Po meczu z Odense liczyłem na dużo więcej. Bardzo niedokładny, za długo holował piłkę, znów kilkakrotnie bawił się w machanie rękami, przy czym sam wielokrotnie zagrywał źle, nie w tempo albo w ogóle nie zagrywał do kolegów, podejmując niewłaściwe decyzje. Mam tylko nadzieję, że Moskal będzie w stanie okiełznać jego... hmm... temperament. Boję się nieco o relację Moskal-Małecki w sytuacji gdy trzeba Małeckiego trochę spionować po takim meczu jak ten.
Szkoda że Iliev znów nie strzelił gola, wydaje się, że brakuje mu bramki żeby czuć sie pewniej przy wykończeniu pod bramką. Do postawienia ostatniego kroku wszystko robi najczęściej znakomicie. A potem... Ale i tak w 1 połowie nr 1 w Wiśle. Kondycja to rzecz do poprawienia w zimie.
Jeszcze jedna uwaga - nie wiem po co, domyślam się z jakich powodów (każdy powinien) Patryk zaczął wykonywać rzuty wolne, które wcześniej b.dobrze zresztą wykonywał Jirsak. Akurat u Czecha to jedna z rzeczy, która nie podlega wahaniom formy. Małecki również to robił dziś źle. Patryk może dać wiele tej drużynie, ale nie w takim stylu. Trener powinien wiedzieć to pierwszy.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.12.2011, 19:45
Boguś godnie zastąpił dzisiaj Kirma.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.12.2011, 19:47
No to mamy odpowiedz gdzie Diaz powinien grac - na prawde na srodku spisuje sie swietnie i to byl kolejny taki mecz w jego wykonaniu. Graczem kolejki raczej bedzie Cani ale Diaz za ten wystep jest zaraz za Nim. Jeszcze 1 mecz i przerwa, ktora dobrze Nam zrobi.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.12.2011, 19:51
Największym plusem dzisiejszego meczu, jest to, że w końcu ktoś wytłumaczył naszym (zarówno trenerom jak i zawodnikom) że obrona wyniku 1:0 jest bez sensu. Małecki w swoim stylu - cała naprzód, ale też i egoizm. Genkov - dobrze że napastnik strzela bramki. Ogólnie radość z wyniku. Oby w drugim meczu też były 3 pkt-y i będzie można myśleć o przygotowaniach do wiosny. Doping dzieci - bezcenne...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.12.2011, 19:58
Mecz bez rewelacji, ale postępy są.
Kaziu zaplusował u mnie ustawieniem Diaza, który zagrał dzisiaj - nie boje się tego powiedzieć - kapitalnie. Murowany kandydat do 11 kolejki.
Również podobała mi się gra Ivicy, ale tak do 60 minuty, potem opadł z sił.
Genkow robił mrówczą robotę - widzieliście, ile piłek zgrywał do Małego czy Bogusia? Zaczyna mi Kuźbę przypominać stylem gry.

Pretensję mam do Kazia o zmiany. Nie pojmuję, dlaczego wcześniej nie wprowadził Meliksona za Jirsaka, który jak dla mnie zagrał słabe zawody i Bitona za Bogusia. Te zmiany powinny być zrobione najpóźniej w 60 minucie.
Paljic dzisiaj według mnie słabo, brak zrozumienia z partnerami, dużo niecelnych podań przy wyprowadzaniu piłki.

Optymizm jakiś jest po dzisiejszym meczu. Może nie jakiś wielki, ale zawsze...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.12.2011, 20:02
riv napisał(a):Wyświetl post
Moje, subiektywne oceny pomeczowe (5 to ocena wyjściowa):

Diaz 7 - zadziwiająco dobrze w obronie, trochę gorzej w rozegraniu (ale i tak najlepiej z obrońców). Czyścił wszystko i ustrzegł się poważniejszych błędów
Paljić 4 - potwierdził, że w zimie powinniśmy znaleźć dobrego lewego obrońce. Niepewny w obronie, za to w ataku popisał się podaniem, po którym Boguski powinien strzelić gola, poza tym szału nie było.
Małecki 7 - grał może mniej widowiskowo niż Illiev ale za to moim zdaniem z jego akcji więcej wynikało. No i zaliczył asystę.
Boguski 3 - nasz najgorszy zawodnik dzisiaj. Zepsuł jedną 100% sytuacje, w pozostałych też się nie popisał. Dokonywał złych wyborów, długimi partami gry znikał z boiska a czego się nie dotknął to psuł. Dno.

Garguła 5 - był
Gargula grał zakrutko by go oceniać, Palić zasłyżył na 6 nie piernicz że nie a jak nie to wszystkim daj o jeden niżej....
Mały z byt arogancko nauczył by się podawać, chociaż przynajmniej on dośrodkować umie. Jeszcze mu brakuje

Boguski cieżka kontuzja rok nie grał na YT są gorsze wpadki a to nawet kiks nie jest... strzał w bramkarza z 3m... 5 za mecz

DZIECI BYŁY ZAJE*ISTE!!!! mamy nowego gniazdowego lub zastępce
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2011, 20:06
Widac postęp w defensywie.Gdyby Dudu i Guła grali od pocżatku to myśle że na 3-0 by sie skończyło.

Palijc,Jirsak,Kirm-na ich miejsce chyba można w zimie sprowadzic nowych graczy
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 04.12.2011, 20:08
W tym sezonie przegrywalismy u siebie z druzynami gorszymi od Widzewa, po znacznie, znacznie gorszej grze niz dzis, wiec trzeba byc nie lada glabem, zeby nie dostrzec postepu. Tym bardziej, ze kilka dni temu gralismy ciezki mecz w europejskich pucharach.

Skala 1-10

Pareiko - 6

Diaz - 8
W zyciu bym nie podejrzewal, ze w glowie pojawi mi sie kiedykolwiek mysl o wykupieniu tego grajka. Jesli bedzie czynil takie postepy na nowej pozycji jak w ostatnich kilku tygodnia, mozemy miec niezlego stopera. Z
fatalnego lewego obroncy. I jeszcze gorszego defensywnego pomocnika. Niebywale.

Chavez - 6

Jovanovic -5
Tu nie podzielam zachwytow niektorych forumowiczow. Niby strasznych bledow nie popelnil ale ma wielkie problemy z wyprowadzeniem pilki i ustawianiem sie. Dluga droga przed nim, zeby skumal o co chodzi w grze na srodku obrony. Warunki ku temu ma.

Paljic - 3
Katastrofa. I nie tlumaczcie mi, ze to dlatego, ze facet gra na nie swojej pozycji. Jemu brakuje umiejetnosci czysto pilkarskich, pozycja ma tu drugorzedne znaczenie. Poza tym, na nauke pozycji mial 2 lata. Na polska lige wystarczy tu przecietnosc. Dragan nie jest nawet przecietniakiem, jest słaby.

Lamey - 5
Dla tego pana mecz bez historii. Ani dobrze ani zle. Ot, co mial zrobic, zrobil. Wartosci dodanej zadnej.

Wilk - 8
Kolejny swietny mecz. Bez wzgledu na to, co mowia niektorzy widze u niego ogromny postep pilkarski. Bo serducha nigdy mu nie brakowalo. Material na kogos wiecej niz tylko pilkarza Wisły przez 2-3 sezony. Material na jej symbol.

Boguski - 4
I tak jestem pelen uznania dla tego goscia. Po tak dlugim rozbracie z pilka nie unika gry i caly czas szuka ciekawych rozwiazan. Dzis kilka katastrofalnych zagran, ale to minie. Nabierze pewnosci w grze i bedzie bardzo wazna postacia tego zespolu.

Iliev - 7
Do noty wyzej zabraklo bramki albo przynajmniej asysty. Kilka cudownych akcji, milo sie ogladalo pilkarzy Widzewa upadajacych na murawe po zaplataniu o wlasne nogi. Gdyby tylko konczyl te akcje celnymi podaniami...

Gankov - 7
Tego oczekuje od napastnika. The end of story.

Małecki - 5
Przecietnie. Na plus to, ze przestal bluzgac kolegow i machac rekami. Na minus boiskowy egoizm. Wytrzymal caly macz, brawo.

Jirsak - 6
Sporo niedokladnosci, irytujacych strat. Mial z Boguskim rozprowadzac ataki i wychodzilo mu srednio. Na plus 2 swietne centry. Nie wiem czy ten chlop kiedykolwiek pokaze na co go stac, Mozliwosci ma nieprzecietne.

Garguła, Biton - za krótko by oceniać.

Moskal - 6.
Spoznione zmiany. Szkoda, ze choc na moment nie pojawil sie Melikson. Dla niego chocby kilka minut jest teraz na wage zlota. Nabralby pewnosci w grze, dostalby wsparcie kibicow na ostatnie 2 wazne mecze. Na plus Kirm poza wyjsciowym skladem.

SWIETNA AKCJA NA C!!

Cholernie brakuje takich inicjatyw. Fajnie, ze w obliczu ignorancji i niekompetencji dzialu marketingu Wisły, komus sie jednak chce.
Ostatnio edytowane przez HatefulRespect : 04.12.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.12.2011, 20:13
Widać, że wyniki z poprzednich meczów i przebłyski dobrej gry nie były przypadkiem. Powoli wygrzebujemy się z dołka, choć na razie szału nie ma.

Na plus trzeba zaliczyć większą ruchliwość, wychodzenie na pozycje, chęć do pogrania dłużej piłką (również w obronie - ale w celu rozegrania, a nie bez sensu jak za Maaskanta), gra pressingiem. Cieszą też liczne sytuacje - naliczyłem 3 setki oprócz sytuacji bramkowej i kilka groźnych strzałów.

Na minus - przede wszystkim brak dokładnego ostatniego podania, olbrzymią nieskuteczność. No i to, że od 60-70 minuty środkowi pomocnicy poza Wilkiem przestali walczyć. Ale tu tłumaczy ich krótka przerwa po Odense.

Oceny graczy (0-10):
Pareiko - 8. Bardzo pewny występ, umiejętnie rozgrywał piłkę w obronie, nie wybijał piłki bez sensu. W zasadzie bez błędu.
Lamey - 6. Przyzwoity występ.
Diaz - 9. Rewelacja, widać że stoper to właściwa pozycja dla niego. Dziś zagrał po profesorsku.
Jovanović - 6. Nieźle, szczególnie zaimponował mi w sytuacji gdy zamiast wybijać pod presją ładnie minął Widzewiaka zwodem. Niestety, tak się podniecił tą udaną interwencją że zawalił podanie na skrzydło. Ten epizod był symboliczny i podsumowuje jego grę. Widać duże umiejętności, ale ciągle czegoś brakuje. Potrzebuje więcej minut na boisku.
Diaz - 5. Słabo rozumiał się z Małeckim, wychodził mu na pozycję ale nie szedł z pełnym przekonaniem do piłek do niego granych. Spowalniał akcje na skrzydle, zbyt często schodząc do środka. W obronie tradycyjnie niepewnie. Niestety, nie mamy specjalnie alternatywy dla niego.
Iliew - 7. Owszem, czarował dziś kiwkami i bardzo się starał. Był jednak bardziej efektowny niż efektywny. W kilku sytuacjach nadużywał dryblingu, a trzeba było podawać lub strzelać.
Jirsak - 6. Byłoby dużo lepiej, gdyby nie przespana druga połowa. W pierwszej całkiem nieźle, również w destrukcji.
Wilk - 9. Brawo: gryzł trawę, walczył za dwóch. Odwalił całą czarną robotę.
Boguski - 4. Najlepiej napisać, że ten mecz zupełnie mu nie wyszedł. Czasami tak bywa. Mam nadzieję, że wróci Boguski z Wrocławia. Dzisiejszy nadawał się tylko do zmiany.
Małecki - 6. Owszem, bardzo ale to bardzo chciał. Walczył niemal jak Wilk, ale widać jednak brak czucia piłki. Potrzebuje jak najwięcej gry, by wrócić do dawnej dyspozycji. Spodobało mi się jego dośrodkowanie w pełnym biegu z lewej nogi (w I połowie). To coś nowego - czyżby to ćwiczył?
Genkow - 7. Dobry występ. Walczył, wygrywał górne piłki i zgrywał do partnerów. Plus gol. Zrobił to, co do niego należało.

Trener Moskal - 6. Przywrócił wiarę zespołowi, odbudował atmosferę. Rotuje umiejętnie składem. Dziś jednak za długo zwlekał ze zmianą Boguskiego - przez 60 minut graliśmy praktycznie w 10.

Garguła - 5. Mimo krótkiego epizodu, nie podobało mi się jego truchtanie i brak zaangażowania.
Biton - 6. Szarpał, walczył - ale zmarnował świetną okazję.

Żeby nie było zbyt różowo: czeka nas ciężka przeprawa z Disco i tu trzeba się bardziej postarać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.12.2011, 20:14
Jak ktoś daję równą ocenę Małeckiemi i Diazowi to jest - za przeproszeniem - ślepy :/
Przecież dzisiaj Mały nic nie zagrał...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 04.12.2011, 20:17
witam ma ktoś linka do dzisiejszego meczu może ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.12.2011, 20:26
W kolejnym meczu ligowym brak Jaliensa - znowu nie tracimy bramki

A na poważnie to środek obrony to pozycja Diaza. Przynajmniej na dzisiaj.
Teraz trzeba kombinować jak pozbyć się tego sparciałego Holendra (Jaliens) który zarabia tyle co 10 Kowalskich a gra na jego poziomie...
Bo o ile Lamey (który też ma potężny kontrakt) broni się swoją grą to Kew to porażka. Dopiero na tle Diaza to widać.

No i oczywiście ważne 3 punkty. Walka trwa
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.12.2011, 20:33
Nadal szwankuje, to co za Roberta... Stwarzamy sobie sytuacje a brakuje ostatniego dołożenia nogi, głowy.
Najlepiej obrazuje to sytuacja z początku drugiej połowy, Boguski miał wręcz 200% sytuację, owszem noga dołożona, ale za słabo!

Co do samego meczu, napiszę to samo co w przerwie - czy Patryk Małecki, w końcu nauczy się podnosić głowę do góry wtedy kiedy trzeba ? Przecież to już jest tragiczne, wtedy kiedy trzeba podać to on nadal się kiwa, przytrzymuje piłkę. Podejmuje jak dla mnie niezrozumiałe decyzję.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów